• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pişman olur muyum?

Cok vermissin kisirlastirmaya yahu
Hani bana yavrusunu verecektin , hayal kirikligina ugradim simdi cok 😂

Ay milana korkunç bir dönemdi ne sen sor ne ben söyleyeyim. Bekleyemedim dişi pisi bulmak için. Çok sorunlu bir ameliyattı çok veteriner gezdik her biri ayrı bişey yapıp para aldı. Sonra dikiş ipleri alerji yaptı onunla ayrı uğraştık falan. Sadece kısırlaştırma ameliyatı değil yani.

Mobilyayı falan dert ediyorsanız zaten almayın.
Benim yatagimi mahfetti kedim.
Koltuklarımin arkasını yırtmış kendine yer yapmış ordan koltuğun bazasina girip yatıyor eşşek.

Ama umrumda mi , asla...
Canı sağ olsun.. o benim evlâdım gibi.
Hiçbir şey gözümde değil onun sağlığı keyfi yerinde olsun.
Eşim de böyle düşünüyor.
Çok sevmek lazım yani..
Yoksa süs eşyası değil Hele de tekirler çok yaramaz oluyor.
Ben çocukken kedilerle büyüdüm annemden hatta anneannemden gelir kedi sevgim imkan olsa tüm çocuklar hayvanlarla haşir nesir büyüse ama sizin zaten kaygılarınız var, vebaline girmeyin derim.

Mümkünse mama alın çocuğunuzla çıkıp sokak kedilerini besleyin.
Sevmek illaki eve almak demek değildir
Haklisiniz. Ben de o kaygı var. Bir de hiç görmedim yakınında besleyen yoktu. Zorluğunu bilemeyebilrim. O yüzden sordum . Çünkü burada çok kedi annesi var biliyorum.
Dediginiz gibi bizde kedi maması alıyoruz evimizde hep bulunuyor. Bazen biz kedileri beslemek için kedi arıyoruz cocuklarla:))

Ay milana korkunç bir dönemdi ne sen sor ne ben söyleyeyim. Bekleyemedim dişi pisi bulmak için. Çok sorunlu bir ameliyattı çok veteriner gezdik her biri ayrı bişey yapıp para aldı. Sonra dikiş ipleri alerji yaptı onunla ayrı uğraştık falan. Sadece kısırlaştırma ameliyatı değil yani.
Kiyamam ya cok uzuldum kuzuya , sukur atlatmissiniz
Bizde hala ariyoruz , bulacagim elbet 😁

Ben kedim veya köpegim olmasını hep istemişimdir. Ama hayallerde.. Bahçeli bir evim olursa..
Oğlum ve kızım ama özellikle oğlum kedileri çok seviyor. Bir kedi gördüğümde saatlerce evin bahçesine inip onunla ilgileniyor. Sadece kedi sevmek için, evden hic cikaramadigimiz çocuk, iş yerimize geliyor.
Ben kesinlikle evde olmayacağını ona anlattım. Korkuyorum. Bakamamaktan, kedinin eve zarar vermesinden, tüylerinden, kokusundan... Hiç cevremde de kedi bakan olmadı.
Bugün içime bir şey düştü. Acaba bir kedi sahiplenen mi diye çok karşı olmama rağmen. Biraz araştırdım. Dinimizce de kedinin uygun olduğunu gördüm.
Akşam eşime açtım konuyu. Tabi o asla dedi. Ben kesinlikle karşıyım dedi. Alırsanız da hiç bir şeyine karışmam. Ya ölürse, ya pirelenirse, ya sesinden komşular rahatsız olursa, ya istemezseniz sonra sokakta yaşayamaz dedi. Ben de çocuğumuz nasılsa o da öyle olacak. Sahiplenince artık ömür yettiğince beraber olacağız dedim. Sonra yok dedi baska bir sey demedi.
Bu bir dert mi? Bana dert oldu şimdi kedi videolarına bakıyorum. Acaba bu sevgiden çocuklarımı mahrum ermesem mi? Yapabilir miyiz? Çok iyi düşünmek lazım. Siz ne düşünürsünüz? Çok mu zor?
Hayvanlarla iç içe büyümüş biri olarak söylüyorum harika birşey o saf sevgiyi tatmak çok güzel Bi duygu ama lütfen iyice düşünün o bir can önce sahiplenip sonra vazgeçerseniz o hayvancagız çok etkileniyor zorlanıyor hayatına devam ederken lütfen önce emin olup sonra sahiplenin inanın bende sahiplenmek istiyorum bebegim Dogunca hayvanlarla iç içe büyüsün istiyorum ama eşime güvenmediğim için o canın sorumluluğunu alamıyorum onu da ikna ettigimde emin oldugumda saniye durmayacagım bir çocuk için hayvan sevgisinin o kadar çok artı yönü var ki bizzat yaşayarak anladım bunu ben

Maddi ve manevi anlamda ömrünün sonuna kadar çok çok iyi bakmayı göze alıyorsanız olabilir. Ama sanırım sadece kedi sevmek kavramını biliyorsunuz bugüne kadar düşünmediğiniz için,

yavru sahiplenecekseniz aşı masrafı çoktur.
Evde kullandığınız herhangi bir deterjan ya da eşya (battaniye vs) alerji yapabilir, alerji testi pahalıdır yaptırmak istemezseniz polis köpeği gibi iz peşine koşar o sebebi bulmaya çalışırsınız.
İshal olabilir, ateşlenebilir, kusabilir, diş eti problemi olabilir, ip yuttuysa (ki bu insan yüzünden olan bir şey) poposunda kakasıyla evi batırabilir.
tüllerinize tırmanmak isteyip onlara zarar verebilir.
Zamanı gelince kısırlaştırmanız gerekir kısırlaştırmak onun sağlığı için gereklidir bu da bir masraf. Yatağınızın başını tırmalayabilir, koltuklarınızı, sizi çocuklarınızı.
Kaliteli mama kullanmanız gerekir, her bir mamanın kendine özgü et oranları tahıl oranları vardır bu onun sağlığı için önemlidir ucuza kaçarsanız daha büyük problemlerle karşılaşırsınız.

Bahsettiğim şeyler arasında sadece çocuk tırmalama (çünkü yok:)) ) ve ucuz mama olayı benim başıma gelmedi. Ama bu bahsettiklerimin hepsi oldu inanır mısınız ve ne halıma kusması ne tüllerimi perişan etmesi umrumda değil. Sağlığı yerinde olsun isterse tepemize çıksın. Tabii eş faktörü de önemli. Ben bunları dert etmem hallederim eşim de sesini çıkarmaz diyorsanız olur ama siz problem yok derken eşiniz söylenecekse olmaz. Anlıyorlar küsüyorlar bence ya da ben kafayı yiyorum hadi bakalım.😂

20200624_235842.webp

bak mesela mobilya tırmıklama meselesi, bu sadece evdeki 1 yatağın 1 köşesi, üstelik tırnaklarını da keserim kızımın :confused: :confused:

üstteki mesajı yazacaktım. Akıntı yapamamışım.
Bir komsum vardi.iki tane sokak kedisini sahiplenmis yavrularken, ikisine de dört dörtlük bakiyordu her ihtiyaclari ile.Gelgelelim ,bir huyu vardi komsumun,her ay 1 hafta farkli sehirdeki annesinin evine kalmaya gidiyordu ve onlari evde bırakıyordu.Aglama seslerini size anlatamam :( mamalari,sulari her şeyleri var ama komsum gidiyor diye psikolojileri bozuluyordu.cocuk gibi agliyorlardi.biri 7 digeri 5 yasinda derdi..Sonra komsum gelince yatak altindan cikmiyorlardi gunlerce,depresyon gibi dusunun..Tam iyilesicekler hop yine gidiyordu komsum.Her ay ayni terane yani.Ordan tasindik biz ,sonra noldu bilmiyorum ama evde hayvan beslemek cok buyuk sorumluluk,disaridan gorundugu gibi degil .Seyahat, tatil ,bunlari da düşünün.Baskalarina da gitmiyor,evlerini istiyorlar..

Hayvanlarla iç içe büyümüş biri olarak söylüyorum harika birşey o saf sevgiyi tatmak çok güzel Bi duygu ama lütfen iyice düşünün o bir can önce sahiplenip sonra vazgeçerseniz o hayvancagız çok etkileniyor zorlanıyor hayatına devam ederken lütfen önce emin olup sonra sahiplenin inanın bende sahiplenmek istiyorum bebegim Dogunca hayvanlarla iç içe büyüsün istiyorum ama eşime güvenmediğim için o canın sorumluluğunu alamıyorum onu da ikna ettigimde emin oldugumda saniye durmayacagım bir çocuk için hayvan sevgisinin o kadar çok artı yönü var ki bizzat yaşayarak anladım bunu ben
Evet işte ben de bu sevgiyi yaşasınlar istiyorum.sma korkuyorum. Çok haklısınız eve alırsam asla bırakamam.
Ben bu kadar zor olduğunu da hiç bilmezdim. Sanıyordum ki besleyeceğiz, tuvaletini yapacak temizleyeceğiz, yıkayacağız arada bir de veterinere gidecek zaman zaman. Tırnaklama, kızgınlık zamanı, tüy dökme, oyun isteme vs daha neler var kim bilir. Ancak bunu yavrum gibi görebilirsem yapabilirim sanırım.

Evet işte ben de bu sevgiyi yaşasınlar istiyorum.sma korkuyorum. Çok haklısınız eve alırsam asla bırakamam.
Ben bu kadar zor olduğunu da hiç bilmezdim. Sanıyordum ki besleyeceğiz, tuvaletini yapacak temizleyeceğiz, yıkayacağız arada bir de veterinere gidecek zaman zaman. Tırnaklama, kızgınlık zamanı, tüy dökme, oyun isteme vs daha neler var kim bilir. Ancak bunu yavrum gibi görebilirsem yapabilirim sanırım.
kediyi yıkamak derken :D üzerine zift , sakız tarzı çıkmayan ve temizlenmek için yalanırken ona zarar verecek şeyler yapışmadıysa yıkanmaz kedi.onlar kendini yalaya yalaya temizliyo

Daha önce kedilere asla dokunmamış biri olarak ilk aklıma düştükten tam 3 sene sonra kedi sahiplendim. Buradaki mesajları bana da yazarlardi muhtemelen ama benim 2 yaşında bir oğlum var ve o benim her şeyim. Bu kadar zaman kedisiz yaşadığıma yandım sadece. Evet tüy var hatta aşırı derecede, her kedi illa ki tüy döker. En azından azaltmaya yönelik çeşitli çözümler var. Neredeyse hiçbir esyama zarar vermedi. Koku olayı bizde sıfır. Kaliteli kum, düzenli temizleme ve kedinin kumunun kapalı balkonda olması dolayısıyla hiç koku sorunu yaşamadık. Onun dışında kedim asla tirmalamaz ama ısırma huyunu biraktiramadik, ara sıra yorgana falan işeyerek bize küçük surprizler yapıyor. Hiç sorun değil. Kaliteli mama, kalktı kum, vitamini aşısı derken aylık 250 TL kadar masrafı kesin var tabi oyuncakları falan da. Kısırlaştırma şu an 800-1000 TL civarı Ankara'da. Ve kesinlikle yaptırılması gerekiyor 5 6 aylık iken.

Evimize getirdiği neşe, mutluluk, sürekli yükselen kahkahalar yanında bu saydığım maddi manevi kulfetleri hiç hissetmiyorum bile. Daha önce kedilerden çok korkan hatta hiç de sevmeyen ben kedi delisi oldum çıktım. Şimdi sokakta bile baktığım günlük beslemesini yaptigim bir sürü kedim var. Hiç çekinmeden sarılıp opebiliyorum onları elim kolum bacağım tırmık dolu. Birçok yavru ve anne kedi aldım eve misafir olarak, gerek tedavi gerek yuvalandirma için. Defalarca isirildim😁 hiç sorun değil.
Demem o ki, 2 yıl önceki ben ile şu andaki ben arasında o kadar fark var ki. Yapamazsınız diyemem. Kedi sahiplendirdigim ailelerde birçok kadın var genç çocukları için istediler kendileri dokunamiyorlardi bile ama kısa sürede birlikte uyumaya başladılar. Kediyi isteyen çocuklarından daha çok sahiplendiler 40 50 yaşlarında kadınlar. Onun için iyi düşünün, yapamazsınız diyemem. Geçici yuvalık yapabilirsiniz belki. Yuva arayan ve belki kalacak bir yeri olmayan bir kediye o sırada evinizi açabilir deneyebilirsiniz. Kedili günler dilerim 🙂

Emin degilseniz kesinlikle almayın lütfen.
Çünkü mobilyalarinizin zarar görme ihtimalinden tutun da sesine kadar her şeyi sayıp dökmüşsünüz ki bu pişman olacağınızın işareti. Zaten eşiniz de istememiş. Evcil hayvan diyoruz ama cidden çocuktan bir farkı olmamalı. Sizin gözünüzün içine bakıyorlar sevin diye ve muhtaçlar size. Yapamayıp başkasına verirseniz psikolojik olarak hayvanlar bundan kötü etkileniyor. Sokağa salma ihtimaliniz ise daha fena sonuçlar doğurur. Uzun oldu ama enine boyuna anlatmak istedim

kediyi yıkamak derken :D üzerine zift , sakız tarzı çıkmayan ve temizlenmek için yalanırken ona zarar verecek şeyler yapışmadıysa yıkanmaz kedi.onlar kendini yalaya yalaya temizliyo

Kedi bakımı dersleri 101...
kediyi domestosla silen kadın görmüştüm ben😵

Tabiki kolay degil bir bebek nasılsa kedi de öyle şahsen aile evimde 5 tane kedim var hepsinin huyu ayırıdır tıpkı çocuklar nasıl farklı farklı oluyorsa öyle birisi sevgi delisi digerini azıcık sevip okşasam patisini yüzüme geçirir kolumu falan tırmalar o kadar zor oldu ki onlardan ayrılmak uzak olmaya alışmak ama yaşadıkları ortam çok güzel orada istedikleri gibi ev önü bahçede gezip dolaşıyorlar annem de çok güzel bakıyor onlara buraya alıp gelsem evde bunalır kötü etkilenirler diye düşünüp getirmedim onların iyiligi herşeyden önemli sonuçta siz bunun altından kalkamaz gibi duruyorsunuz bunun için almazsanız daha iyi hayvancagıza yazık olur sonra

Back
X