Maddi ve manevi anlamda ömrünün sonuna kadar çok çok iyi bakmayı göze alıyorsanız olabilir. Ama sanırım sadece kedi sevmek kavramını biliyorsunuz bugüne kadar düşünmediğiniz için,
yavru sahiplenecekseniz aşı masrafı çoktur.
Evde kullandığınız herhangi bir deterjan ya da eşya (battaniye vs) alerji yapabilir, alerji testi pahalıdır yaptırmak istemezseniz polis köpeği gibi iz peşine koşar o sebebi bulmaya çalışırsınız.
İshal olabilir, ateşlenebilir, kusabilir, diş eti problemi olabilir, ip yuttuysa (ki bu insan yüzünden olan bir şey) poposunda kakasıyla evi batırabilir.
tüllerinize tırmanmak isteyip onlara zarar verebilir.
Zamanı gelince kısırlaştırmanız gerekir kısırlaştırmak onun sağlığı için gereklidir bu da bir masraf. Yatağınızın başını tırmalayabilir, koltuklarınızı, sizi çocuklarınızı.
Kaliteli mama kullanmanız gerekir, her bir mamanın kendine özgü et oranları tahıl oranları vardır bu onun sağlığı için önemlidir ucuza kaçarsanız daha büyük problemlerle karşılaşırsınız.
Bahsettiğim şeyler arasında sadece çocuk tırmalama (çünkü yok:)) ) ve ucuz mama olayı benim başıma gelmedi. Ama bu bahsettiklerimin hepsi oldu inanır mısınız ve ne halıma kusması ne tüllerimi perişan etmesi umrumda değil. Sağlığı yerinde olsun isterse tepemize çıksın. Tabii eş faktörü de önemli. Ben bunları dert etmem hallederim eşim de sesini çıkarmaz diyorsanız olur ama siz problem yok derken eşiniz söylenecekse olmaz. Anlıyorlar küsüyorlar bence ya da ben kafayı yiyorum hadi bakalım.