• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pişman olur muyum?

Arkadaşım evde kedi beslemeye başladı. Geçenlerde çiftleşmek için evden kaçmış, sokak kedisiyle çiftleşip mikrop kapmış, eve geri dönmüş ki hasta, ateşlenip gece uyumamış, arkadaşım banyo yaptırıp ateş düşürücü şurup vermiş, ertesi gün veterinere görürüp ilaçlarını aldı, iyileşince kısırlaştırdı... bir oğlu vardı şimdi bir de kızı var 😂 resmen ikinci çocuk. Kakasıydı mamasıydı, eve zarar da verecek. Göze alamıyorsanız girişmeyin. Sitede bahçıvanımızın komşusu tavşan almış mesela. Bakamayınca sokağa bırakmış. Adam bulup getirince biz ona bakamadık demişler. O da izin alıp kızıma karne hediyesi bize verdi, bahçede bakacağız. Yani sokağa bırakacaksanız hiç girişmeyin yazık hayvana, bulunmasaydı ya arabanın altında kalırdı ya köpekler parçalardı. Kızım da çok istiyordu eve hayvan ama almadım, almam da evde bakamam çünkü biliyorum

O değil de malum buraya kedi konusu açmak yasak, hazır açışmışı varken sorayım. Şu kızgınlık dönemi çişinin kokusunu çıkarmanın bir yolu yok mu? Sirke, sirke+karbonat, arap sabunu bir de koku için özel sprey kullandım tam çıktı dedim havalar ısınınca yine hortladı koku. Benim yatak gidici mi?
febreze öneririm.

Febreze ne? Oda spreyi mi? Ben kokuyu gizlemek değil yok etmek istiyorum ama 😔
ben aynı sebepten yani kızgınlıkdönemi işaretleme kokusundan dolayı 1 koltuk takımını atmak zorunda kaldım,
tam geçmesi imkansız o kokunun ama febrezee in (oda kokusu) hava ve kumaş için olan çeşitlleri var. kumaş için olan kokuyu iyi gizliyor. siz kesinlikle almıyorsunuz kokuyu. ben de geç keşfettim. zaten deterjanla sildiyeseniz mikrop da kalmaz bşy olmaz yani :))

Ben kedim veya köpegim olmasını hep istemişimdir. Ama hayallerde.. Bahçeli bir evim olursa..
Oğlum ve kızım ama özellikle oğlum kedileri çok seviyor. Bir kedi gördüğümde saatlerce evin bahçesine inip onunla ilgileniyor. Sadece kedi sevmek için, evden hic cikaramadigimiz çocuk, iş yerimize geliyor.
Ben kesinlikle evde olmayacağını ona anlattım. Korkuyorum. Bakamamaktan, kedinin eve zarar vermesinden, tüylerinden, kokusundan... Hiç cevremde de kedi bakan olmadı.
Bugün içime bir şey düştü. Acaba bir kedi sahiplenen mi diye çok karşı olmama rağmen. Biraz araştırdım. Dinimizce de kedinin uygun olduğunu gördüm.
Akşam eşime açtım konuyu. Tabi o asla dedi. Ben kesinlikle karşıyım dedi. Alırsanız da hiç bir şeyine karışmam. Ya ölürse, ya pirelenirse, ya sesinden komşular rahatsız olursa, ya istemezseniz sonra sokakta yaşayamaz dedi. Ben de çocuğumuz nasılsa o da öyle olacak. Sahiplenince artık ömür yettiğince beraber olacağız dedim. Sonra yok dedi baska bir sey demedi.
Bu bir dert mi? Bana dert oldu şimdi kedi videolarına bakıyorum. Acaba bu sevgiden çocuklarımı mahrum ermesem mi? Yapabilir miyiz? Çok iyi düşünmek lazım. Siz ne düşünürsünüz? Çok mu zor?

Kedi seven biri icin zor degil. Ama bakimlari aynen bir cocuk gibi. kedi almadan önce mutlaka düsünülmesi gerek.
iki arkadasim var ikisi de kedilere bayiliyor. biri yavru iken aldi kedileri, herseyi ile ilgileniyor, özel mamalar, asilari, bakimlari, tüyleri, eve alismasi, disariya alismasi, kizginlik dönemleri, dogum yapti o kedilerin bakimi 4e katlandi. ama cok mutlu kedilere asik, ve bu arkadasimin cocugu yok :)
diger arkadasim ise 2 cocugu var, kedi aldi, kendisi de cocuklari da cok istiyordu. en fazla 2 ay dayandi. bir yere gidince birakacak kimsesi yok, kediyi yalniz eve hapsedemez, ortaligi darma duman etmis en son biraktiginda :D baska bir arkadasina verdi sonunda.

velhasil hayvan bakimi zor. sevmesi cok güzel, ama gercekten ilgilenecek biri varsa alin derim. sadece cocuklar seviyor diye almayin. cünkü cocuklarin da bir zaman sonra hevesleri gidebilir. kedicik yine yalniz kalir :)

ben aynı sebepten yani kızgınlıkdönemi işaretleme kokusundan dolayı 1 koltuk takımını atmak zorunda kaldım,
tam geçmesi imkansız o kokunun ama febrezee in (oda kokusu) hava ve kumaş için olan çeşitlleri var. kumaş için olan kokuyu iyi gizliyor. siz kesinlikle almıyorsunuz kokuyu. ben de geç keşfettim. zaten deterjanla sildiyeseniz mikrop da kalmaz bşy olmaz yani :))

Bir deneyeyim bakalım. Kışın iyidi de yaz gelince tekrar çıktı koku.

Zaten o nedenle almiyorum. Oyle bir seyin vebalini nasıl alırım? Ben de istiyorum ama yapabilir miyim acaba? Bir anlık hevesle hareket etmek istemiyorum.
kesinlikle.2 kedim var.Ne koltuk yırttı ne pirelendi. Ama hasta oldu, yara oldu vucudu, annesinin memesinden almıstım anesını araba ezdıgi için günlerce agladı, hastanede saatlerce sıra bekledik...Tüyü de döküldü açta kaldık üzüldüğümde benimle üzüldüler de mutlu olduğumda güldüler de...Kesinlikle bunları yapayıp 3-5 ay sonra hayvanı sokağa bırakıp vebalini alacaksınız yapmayın.Onu evladınızdan ayırmıcaksanız alın.Aksi taktirde onlar Allahın sessiz kulları,siz biz unutursunuz Allah unutmaz.
Kedisini 3-5 ay bakıp sonra sokaga salan bir tanıdık,eşyaları ile sokağa atıldı.Evsiz kaldı bir müddet

Mobilyayı falan dert ediyorsanız zaten almayın.
Benim yatagimi mahfetti kedim.
Koltuklarımin arkasını yırtmış kendine yer yapmış ordan koltuğun bazasina girip yatıyor eşşek.

Ama umrumda mi , asla...
Canı sağ olsun.. o benim evlâdım gibi.
Hiçbir şey gözümde değil onun sağlığı keyfi yerinde olsun.
Eşim de böyle düşünüyor.
Çok sevmek lazım yani..
Yoksa süs eşyası değil Hele de tekirler çok yaramaz oluyor.
Ben çocukken kedilerle büyüdüm annemden hatta anneannemden gelir kedi sevgim imkan olsa tüm çocuklar hayvanlarla haşir nesir büyüse ama sizin zaten kaygılarınız var, vebaline girmeyin derim.

Mümkünse mama alın çocuğunuzla çıkıp sokak kedilerini besleyin.
Sevmek illaki eve almak demek değildir
ay eve gidince kızlarımın göbülleriden öpeyim.Ne tırmalamaları var ne de cazgırlıkları ama hasta ıste kuzum:(

Daha önce kedilere asla dokunmamış biri olarak ilk aklıma düştükten tam 3 sene sonra kedi sahiplendim. Buradaki mesajları bana da yazarlardi muhtemelen ama benim 2 yaşında bir oğlum var ve o benim her şeyim. Bu kadar zaman kedisiz yaşadığıma yandım sadece. Evet tüy var hatta aşırı derecede, her kedi illa ki tüy döker. En azından azaltmaya yönelik çeşitli çözümler var. Neredeyse hiçbir esyama zarar vermedi. Koku olayı bizde sıfır. Kaliteli kum, düzenli temizleme ve kedinin kumunun kapalı balkonda olması dolayısıyla hiç koku sorunu yaşamadık. Onun dışında kedim asla tirmalamaz ama ısırma huyunu biraktiramadik, ara sıra yorgana falan işeyerek bize küçük surprizler yapıyor. Hiç sorun değil. Kaliteli mama, kalktı kum, vitamini aşısı derken aylık 250 TL kadar masrafı kesin var tabi oyuncakları falan da. Kısırlaştırma şu an 800-1000 TL civarı Ankara'da. Ve kesinlikle yaptırılması gerekiyor 5 6 aylık iken.

Evimize getirdiği neşe, mutluluk, sürekli yükselen kahkahalar yanında bu saydığım maddi manevi kulfetleri hiç hissetmiyorum bile. Daha önce kedilerden çok korkan hatta hiç de sevmeyen ben kedi delisi oldum çıktım. Şimdi sokakta bile baktığım günlük beslemesini yaptigim bir sürü kedim var. Hiç çekinmeden sarılıp opebiliyorum onları elim kolum bacağım tırmık dolu. Birçok yavru ve anne kedi aldım eve misafir olarak, gerek tedavi gerek yuvalandirma için. Defalarca isirildim😁 hiç sorun değil.
Demem o ki, 2 yıl önceki ben ile şu andaki ben arasında o kadar fark var ki. Yapamazsınız diyemem. Kedi sahiplendirdigim ailelerde birçok kadın var genç çocukları için istediler kendileri dokunamiyorlardi bile ama kısa sürede birlikte uyumaya başladılar. Kediyi isteyen çocuklarından daha çok sahiplendiler 40 50 yaşlarında kadınlar. Onun için iyi düşünün, yapamazsınız diyemem. Geçici yuvalık yapabilirsiniz belki. Yuva arayan ve belki kalacak bir yeri olmayan bir kediye o sırada evinizi açabilir deneyebilirsiniz. Kedili günler dilerim 🙂
yanlış bılgi olmus düzeltmek istedim.Kediler 5-6 aylıkken kısırlaştırılmazlar.En az 1 yasını gecmesi gerekiyor.dişi ve erkeklerde

yanlış bılgi olmus düzeltmek istedim.Kediler 5-6 aylıkken kısırlaştırılmazlar.En az 1 yasını gecmesi gerekiyor.dişi ve erkeklerde

Son yıllarda yapılan çalışmalar doğrultusunda her iki cins de 5-6 ay civarı kısırlaştırılabiliyor.
Hatta ilk kızgınlıktan önce kısırlaştırılması özellikle dişi kediler için daha avantajlı. Meme tümörü riski azalıyor.

Çocuklarınız heveslerini aldıktan sonra dışarı bırakacaksanız hiç almayın. Çevremde de görüyorum çocuk heveslendi alalım diyenleri. Sonra sahiplendireceğiz alacak biri var mı diye dolanıyorlar. Yazık günah yavrulara. Sokaktaki hayvanlara baksın, beslesinler, sevsinler.
Kediyi evinizin bir bireyi yerine koyup bakabilecekseniz alın. Onda da gidip petshoplardan almayın lütfen 😞

Acabalarınız varsa gerçekten bu işe kalkışmayın.Hayvanlarla birlikte yaşamak çok çok güzel ama zorluklarını da bilmeniz gerekir.Benim kızım çok yaramaz değildir, tırmalama ve kırma gibi şeyler yaşamadım ama bir kere poposuna kaka yapıştığı için biz işten eve gelene kadar tüm evi gezmiş , tüm evi elden geçirmek zorunda kaldık ya da özellikle bu ara sabahın 5inde her gün istisnasız uyandırıyor beni oyun için kalkıyorum; ama ne zorluğu olursa olsun o benim canım , her şeyiyle seviyorum onu.Kısacası her şeyine razıysanız sahiplenin , iyisiyle kötüsüyle.

ÇOK zormus:(( Peki evinize zarar veriyorlar mı? Ufak tefek olur tabi de.. Mesela koku oluyor mu? Yanlış anlamayın gerçekten bilmediğimden soruyorum.

1 ayda 2 perde yırttı benim oğluşum 🤭🤭 arada sineklikleri tırmalıyor onlarında gitmesi yakındır. Koltukları tırmalıyor, geçen gün TV nin üstüne çıktı Allah tan yanındaydık bi zarar gelmedi. Kumunu hergün temizleyip en fazla 15 günde bir komple değiştirmelisiniz yoksa kokuyor. Tüy elbette oluyor, kaliteli mama kullanmanız lazım fazla dökülmemesi için.

Arkadaşlara katılıp sahiplenmeyin demekle birlikte her kedi sandiginiz kadar ilgi ve sevgi yumağı değil. Bir çoğu sevilmekten cok hoslanmaz. Simdiden bu kadar muallaktasiniz bir de sevdirmezse alisamazsiniz da büyüdükçe sevdirmeyen var. Amaciniz bu olduğu için söylüyorum

Benimkini tarif etmişsiniz siz. Kucağımda yatıp mırıl mırıl okşatacak diye hayal etmiştim. Soğuk nevale çıktı☺️ kucaktan asla hoşlanmaz, kendi isteği dışında sevdirmez bile... Yatıp fosur fosur uyuyor genelde...

Her şeyde olduğu gibi bunda da sorumluluk almak çok zor. Evde iki tane kedim var, cins kedi. Bir tanesi 15 aylık, bir tanesi 4 aylık. 2 ay önce 23 aylık kedim vefat etti. 😔😔 Bebek kediyi onun vefatından sonra aldım. İnsanlarda olduğu gibi kedilerde de karakter var ve hepsi birbirinden farklı.

ilk kedim dişi idi (vefat eden), tırmalama tahtası yerine halılara geçirirdi tırnağını. İkinci kedim erkek, 6 aylıkken sahiplendim. O da halıyı tırmalamaya başladı. İlk kedime tırmalama tahtası eğitimi vermiş olmama rağmen, görmediğimi düşünürse halıları kullanırdı, görüyorsam da tahtayı. 😂

Koltuklarım çizik içinde, örtü örtüyor olmama rağmen üstelik. Sandalyelerim ise delik delik.

Günlük kum temizliği mecbur, hatta iki kez olsa daha iyi. Hangi kumu kullanırsan kullan mutlaka koku oluyor. Tuvalet sonuçta 🤷🏼‍♀️ Bazen ayaklarına takıp evde öyle gezebiliyorlar ya da yere başka bir yere düşürebiliyorlar vs.

Sağlığı için iyi mamalardan alman lazım, kötü mama alırsan yaşlandıkça sağlık sorunu yaşıyorlar ve daha çok para veriyorsun. Mamalar da ucuz değil.

Düzenli olarak veterinere gitmeleri şart. Nasıl biz sağlığımız için gidiyorsak, onlar da gitmeli. Tedavi aşı vs de ucuz değil. Bir üşütüyor 500-600 veriyorsun hiç yoktan. Vefat eden kedim dönem dönem kusuyordu. Kilosu 100 tl olan mamalardan vs kullandık çare olmadı.Kan tahlili yaptırdık, 650 tl tuttu mesela. 2 ayda 1 iç-dış parazit yaptırıyorsun, kimi yerde 50 kimi yerde 150.

Sosyalleşme ihtiyacı oluyor onların da, sevmen vakit ayırman oynaman lazım. Ayrıca eğitmen lazım. Alfa sen olacaksın ki beta o olsun. O alfa sen beta olursan yani eğitemezsen canına okurlar. Benim kedilerim beta, çık dediğimde çıkarlar, yapma dediğimde yapmazlar. Yatak odasına, mutfağa ve çocuk odasına girmeleri yasak. Ha ben yoksam affetmez girerler, ben varsam da denerler ama çık derim çıkarlar.

Hangi kedi olursa olsun (sfenks hariç) tüy döker. Her gün taramalı, her hafta tırnaklarını kesmelisin. Ev her gün, bilemedin iki günde bir süpürülmeli. Yoksa her yer tüy olur. Evi her gün süpürsen de tüm kıyafetlerin (küloduna kadar) tüy içinde kalacak. Kurutma makinen yoksa tüy işi zorlayabilir.

Sevgisi çok büyük olsa da sorumluluğu da büyük. Ekstra yük. Bunları yapabilecek misin? Eğer yapamayacaksan alma. Eşinin rızası yoksa zaten alma. Kızımın yavrularından birini sahiplendirdim ama anne kediden korkuyordu. 3 hafta sonra geri getirdiler. Cins kedi olmasına rağmen sırf 3.5 aylık diye kimse istemedi. bir arkadaşıma sahiplendirdim. Falan filan. Özetle, tekir kedi alacaksın, iyi bakman lazım. Biraz büyürse sahiplendirilmesi çok daha zor olur. Emin misin?

kedi kızım 2 yılı aşkın süredir bizimle

bir sıkıntısı yok

yırtılan perde, tırmalanan koltuklar, her yere çıkması, bizi tırmalaması, tüm yatak çarşaflarının yırtılması vs sorun değil

lakin büyümüyor hiç

herkes diyor ki bir çocuğun daha olsaydı büyürdü yani laf söz anlamayan, afacan bir bebek

geçen kendime pantolon baktım netten aman pahalı dedim alamadım ama iki katına kediye mama aldım

veterineri, aşısı vs de cabası

bizimki hasta oldu bir kere, oğlum hasta olduğunda bu kadar korkmamıştım, hepimiz kaç kere hasta olup iyileşiyoruz deyip geçiyorsun ama kedi derdini de anlatamıyor

çünkü çok küçük ve evde seninle yaşayan bir canlının hayatını kolayca kaybetme fikri acayip geriyor insanı

Kedim var 3 yaşında ellerinizden öper. Tüy sorunu evet var. Benim kızın tüyleri çok ince ve kırılgan, aşırı dökülüyor. Her yer tüy maalesef. Eşim eskiden kedilerden tiksinirdi, şimdi benden çok seviyor neredeyse. Bütün gün kedinin peşinde pervane oluyor. Koku asla yok. Toparlanan bentonit kum kullanıyoruz, gün aşırı temizliyoruz, evimiz mis gibi gerçekten asla koku yok. Eve gelen yakın arkadaşlarım da hiç kokmadığını söylüyor. Dünyanın en güzel şeylerinden biri.

Bakımı zor mu evet zor. Maması vs. Kaliteli kullanırsanız çok pahalı, hastalansa Allah korusun tedavileri masraflı. Tatile gitseniz ayrı dert. 3 4 günden fazla yalnız kalamıyor. Nereye gitsek koşa koşa dönüyoruz ki gönlümüz de rahat etmiyor yalnız kalınca. Ama iyi ki onun insanı oldum. Bir daha dünyaya gelsem yine kızımın annesi olurdum. Onun pamuk tüylerinde parmaklarımı dolaştırmak bile günün tüm stresini alıp götürüyor.

Lütfen düşünürseniz, satın almayıp sahiplenin.

Ben kedim veya köpegim olmasını hep istemişimdir. Ama hayallerde.. Bahçeli bir evim olursa..
Oğlum ve kızım ama özellikle oğlum kedileri çok seviyor. Bir kedi gördüğümde saatlerce evin bahçesine inip onunla ilgileniyor. Sadece kedi sevmek için, evden hic cikaramadigimiz çocuk, iş yerimize geliyor.
Ben kesinlikle evde olmayacağını ona anlattım. Korkuyorum. Bakamamaktan, kedinin eve zarar vermesinden, tüylerinden, kokusundan... Hiç cevremde de kedi bakan olmadı.
Bugün içime bir şey düştü. Acaba bir kedi sahiplenen mi diye çok karşı olmama rağmen. Biraz araştırdım. Dinimizce de kedinin uygun olduğunu gördüm.
Akşam eşime açtım konuyu. Tabi o asla dedi. Ben kesinlikle karşıyım dedi. Alırsanız da hiç bir şeyine karışmam. Ya ölürse, ya pirelenirse, ya sesinden komşular rahatsız olursa, ya istemezseniz sonra sokakta yaşayamaz dedi. Ben de çocuğumuz nasılsa o da öyle olacak. Sahiplenince artık ömür yettiğince beraber olacağız dedim. Sonra yok dedi baska bir sey demedi.
Bu bir dert mi? Bana dert oldu şimdi kedi videolarına bakıyorum. Acaba bu sevgiden çocuklarımı mahrum ermesem mi? Yapabilir miyiz? Çok iyi düşünmek lazım. Siz ne düşünürsünüz? Çok mu zor?
Kedi beslemek köpek beslemek gibi değildir. Her gün çiş kabını temizleyip iyi bir kum aldığınız sürece asla koku olmaz. Belli zamanlar dışında kedimşn miyavladığını duymadım komşuları rahatsız edecek kadar. Kısırlaşmışsa o da olmaz. Kedi iyidir.. insan psikolojisini düzeltir

Back
X