• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pişman olur muyum ?

Okumus olmak icin mi okuyorsun? Önce bi hedefin olsun a, b, c planların olsun. Aldım puanı nere gelirse diye bölüm mü seçilir. Ben o hatayı yaptım siz yapmayın. Hayatınız zehir olur.
İnanın elimde güzel bir puanım olsa düşünürdüm o yüzden aöf düşünüyorum sağlıktan istedim ama puan tutmadı hep altlarda kaldı umudumda kalmadı bu yüzden daha motivasyonlu ve sıkı çalışma düzeniyle çalışmayı planlıyorum dershaneye gitmeyeceğim güzel kaynaklar alacağım ama bu senede tercih yapmak istiyorum artık :)

Ya ne kadar güzel ya şanslı insanların enerjileri yüksektir derler iyi enerjiyle şansı çekiyorlarmış ablanızın enerjiside yüksekki hep şanslı ah kıskanmamak mümkün değil :-)
Ya dogustan geliyo sans isi bnce bide bana nasihat verir iyi dusun iyiyi cagir ne kadar dusunsemde olmuyo kabullendim artik herkes nasibinde ne varsa onu yasiyo iste 😏

Ya dogustan geliyo sans isi bnce bide bana nasihat verir iyi dusun iyiyi cagir ne kadar dusunsemde olmuyo kabullendim artik herkes nasibinde ne varsa onu yasiyo iste 😏
benim arkadaşımda şanslıdır ne dilerse karşısına o çıkar abartmıyorum :) oda iyi enerjilidir enerjisini iyi tutar pozitiftir :) banada öğüt verir ama ben çokta pozitif değilimdir :)

İnanın elimde güzel bir puanım olsa düşünürdüm o yüzden aöf düşünüyorum sağlıktan istedim ama puan tutmadı hep altlarda kaldı umudumda kalmadı bu yüzden daha motivasyonlu ve sıkı çalışma düzeniyle çalışmayı planlıyorum dershaneye gitmeyeceğim güzel kaynaklar alacağım ama bu senede tercih yapmak istiyorum artık :)
Ama tercih yaparsanız seneye puanınız düşer sanırım. Siz bilirsiniz ama tekrar sınava hazırlanmak istiyorsanız hem üniversiteye gidip hem hazırlanmak zor olur

Yarın tercihlerimi yazacağım bakalım nereler tutar aöf sıralamadan mı puandan mı alıyor emin değilim ama yazacağım örgünle karışık 4 senelikleride yazarım dışarıda okuma şansım olsa oralarıda yazardım :)
Hadi hayrlisi bakalim is imkanlarina gore siralasaydiniz malum issizlik diz boyu

İnanın aile baskısı beni yıprattı :) yoruldum yani nasip kısmet diyelim yaradan elbetteki önümü açar niye açmasın :)
İnsallah dilediğiniz gibi olur. Bundan 4 sene önce ben de sizin gibiydim. Benim puanım çokta kötü değildi ama istediğim bölümlere tutmamıştı ben de puanımın tuttuğu bir bölüme geldim. Kötü bölüm değil ya severim falan diye geçiştirdim. O kadar pişmanım ki mezun olalı 2 ay oldu. Canımı alsalar daha iyiymiş

23 yaşındayım 19 yaşından beri aöf ile mücadele içindeyim. Canlı canlı örnek sana. Tabi birazda benim hatam kitap vs olmadığından çalışmak zor geldi yok bölümümü beğenmedim derken yedim yılları 2 yıllık bir bölüm okucam diye kendi kendime burnumdan getirdim. Tabi zaman değişti güzel bir bölümle (meslek sahibi olabilceğin) karar senin ama başka bir bölümde düşünebilirsin. Benim bir arkadaş liseden mezun bu senin seçtiğin bölümün kursuna gitmiş sanırım yıllardır hastanede çalışıyor mesela. hem okuyup hem çalışabilirsin ama bir engelin yoksa git örgün oku derim. Yer gör arkadaş edin gez fikir edin laylaylomdan bahsetmiyorum ama bence gidip okumak daha zevklidir. Hakkında hayırlısı olsun inşallah.

tıbbi dökümasyonluğun iş imkanı varmış kpss ye hazırlanmak gerekiyor atama vs. tipik şeyler :) sağlık alanından istiyorum o yüzden ilk başa onu yazacağım :)
Ama birazda ongoru yapmk lazim bak ben sinif ogrtmnligini okumaya basladigimda cok dusuk puanla ataniyolardi 4 sene bitti 80 puan alti dogru duzgun yerlere gidemiyodu buda bi bahtszlik 😏 ama saglikta ihtiyac bitmez dogru tercih 🖒

23 yaşındayım 19 yaşından beri aöf ile mücadele içindeyim. Canlı canlı örnek sana. Tabi birazda benim hatam kitap vs olmadığından çalışmak zor geldi yok bölümümü beğenmedim derken yedim yılları 2 yıllık bir bölüm okucam diye kendi kendime burnumdan getirdim. Tabi zaman değişti güzel bir bölümle (meslek sahibi olabilceğin) karar senin ama başka bir bölümde düşünebilirsin. Benim bir arkadaş liseden mezun bu senin seçtiğin bölümün kursuna gitmiş sanırım yıllardır hastanede çalışıyor mesela. hem okuyup hem çalışabilirsin ama bir engelin yoksa git örgün oku derim. Yer gör arkadaş edin gez fikir edin laylaylomdan bahsetmiyorum ama bence gidip okumak daha zevklidir. Hakkında hayırlısı olsun inşallah.
Bende örgün okumak istiyorum tabi seneye tekrar girmeyi planlıyorum örgün için ama bu sene için boş bir örgün okumak yerine aöf okurum diye düşünüyorum tıbbi dökümasyonluk gibi sonra kpss falan filan sınavlar bitmiyor :)

Ama birazda ongoru yapmk lazim bak ben sinif ogrtmnligini okumaya basladigimda cok dusuk puanla ataniyolardi 4 sene bitti 80 puan alti dogru duzgun yerlere gidemiyodu buda bi bahtszlik 😏 ama saglikta ihtiyac bitmez dogru tercih 🖒
Pandemi dönemindeyiz birde okulların hiç açılmayacağı konuşuluyor :) ve hastanelerde insanlara daha fazla ihtiyaç oluştu örgün olmayacak diyorlar o yüzden aöfü sıkıntı etmiyorum

Örgün tavsiye ederim ben de ikinci tercihleri beklemeden en alta aof yazmistim ve yerleştiğim için ek tercih yapamadim açıköğretim okurken tekrar sinava girip örgün okumuştum iki sene. Cok zorlandim maddi manevi ama kesinlikle değdi. O diplomamla atandim, diger aof diplomasi da isime yaradi calisma hayatında.
Ama orgunde sadece okul ya da dersler değil, arkadas ortami, hocalarla diyaloglar, yeni insanlar tanima, farkli ortamlara girme durumlari oluyor ve insana farklı bir bakis açısı kazandiriyor.
Aof her türlü okunur zaten.
Ama pazarlama/turizm gibi bölümler de gelecek vaat etmiyor maalesef. Mesleki anlamda işin icinde olabilecegin bir bölüm secmeni tavsiye ederim.
Ayrica aöf tibbi dökümantasyon cok da önü açık bir bölüm degil millet 2-3 aylik kurslarla zaten tibbi sekreterlik yapıyor.

Bende örgün okumak istiyorum tabi seneye tekrar girmeyi planlıyorum örgün için ama bu sene için boş bir örgün okumak yerine aöf okurum diye düşünüyorum tıbbi dökümasyonluk gibi sonra kpss falan filan sınavlar bitmiyor :)
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah. 🧡

Bugün üniversite tercihlerimi yapmayı planlıyorum AÖF okumakta karar kıldım bi kenara 2 senelikleri 4 senelik aöflerimi yazdım sıraladım dışarıdan örgün tutuyor ama iyi bölüm değiller o yüzden buradanda 2 senelik örgün yazacağım sonlara doğru AÖF okumak mı iyidir yoksa kötüde olsa örgün öğretim mi daha iyidir ? Gerçekten mutsuzum sizce pişman olur muyum ? Tıbbi dokumasyonluk AÖF yazacağım en basa
Özel sektördede kamudada zor aöf lisans tamamlama bölümleri iş imkanı kısıtlı çnkü fazla mezun veriyorlar mümkünse iş imkanı çok olan örgün bi bölümle lisans tamamla derim. Amacına bağlı tabi kendi işini kuracaksan her bölüm iyi ama özelde veya kamuda düşünüyorsan zor ve gerek yok sadece lisans mezunu oluyorsun diploman oluyo elinde yani. Hedefin sağlam olsun istiyorsan güzel ve imkanı olan bir bölümde örgün devam et gerekirse bir sene daha hazırlan sonra beş on sene sonra çok pişman olursun

Örgün tavsiye ederim ben de ikinci tercihleri beklemeden en alta aof yazmistim ve yerleştiğim için ek tercih yapamadim açıköğretim okurken tekrar sinava girip örgün okumuştum iki sene. Cok zorlandim maddi manevi ama kesinlikle değdi. O diplomamla atandim, diger aof diplomasi da isime yaradi calisma hayatında.
Ama orgunde sadece okul ya da dersler değil, arkadas ortami, hocalarla diyaloglar, yeni insanlar tanima, farkli ortamlara girme durumlari oluyor ve insana farklı bir bakis açısı kazandiriyor.
Aof her türlü okunur zaten.
Ama pazarlama/turizm gibi bölümler de gelecek vaat etmiyor maalesef. Mesleki anlamda işin icinde olabilecegin bir bölüm secmeni tavsiye ederim.
Ayrica aöf tibbi dökümantasyon cok da önü açık bir bölüm degil millet 2-3 aylik kurslarla zaten tibbi sekreterlik yapıyor.
Puanımı sıralamamı baza alarak yapabildiğim tercihlerim onlar :) yoksa diğer aöfleri yazsam gelir mi bilmiyorum çokta yüksek değil tyt puanım :) yoksa seneye daha fazla çalışıp girmeyi düşünüyorum nasip kısmet kapasiteylede alakalı galiba bazı insanlar vardır ki hiç çalışmadan 290 300 bile yapar rastgeldim :) nasip kısmet ne diyebilirim ki .

Bir de sormayi unuttum ne istiyorsun?
Hedef ne?
Memur olmak mi?
Eger illa kpss ile.atanayim diyorsan bence o zor artik devlette her kurum kendi kadro açıyor ve basta sözleşmeli alıyor
Olaya illa devlete gireyim diye bakma sevecegim meslek ne olabilir ne okursam sonunda o isi severek yaparim diye düşün
Tutan yerler ne mesela?

Back
X