Pişmanım

bebek-bebek

sevmeyi sevdim
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2018
424
542
18
Istanbul
Insan okuduğu bölüm de pişman olur mu?
Ben oldum. Öğretmenlik bölümlerinden birini okudum formasyon da aldım .
Geriye sadece kpss yi kazanıp atanmak kaldı.

Küçük bebeğim varken bir daha hamile kaldım bu durumdan şikayetçi değilim çocuklarla aram cok iyidir çok sevdiğim için bu duruma olumlu baktım.

Ama...

Benim insanlara hiç güvenim yok çalışmak istemiyorum bu yüzden. Bebeklerimi kimseye birakamiyorum aileme bile bastırmak istemiyorum.

Ama bir taraftan bu bebekler büyüyecek Ben onlara güzel bir gelecek sunmak da istiyorum.
Eşimin maaşı ile orta halli yaşarız. Ama çocuklarım kaliteli okullarda güzel eğitimler alsın istiyorum.

Ama şu da var ben okuduğum bölümün öğretmenliğini yapmak istemiyorum.

Hayalim psikolog ya da anaokulu öğretmeni olmaktı Ama yanlış tercih yaparak ve o yanlışa devam ederek hayatımdan yılları kendi ellerimle çaldım .

Şimdi ben ne yapayım edebiyat okuyup da psikolog olan var mi?
Yine okumam mi gerek ? Biliyorum okumam gerek ama bu çok uzun bu süreç ...
Kayıp edenlerden mi oldum ah ah çok üzülüyorum ...

Son düzenleme:
Tabii ki de tekrar okumanız gerekiyor psikolog olmak için. Eşinizin maaşı şu an yetse dahi sizin eğitim sürecinizde bebeklerinize bakacak birisi lazım. Aileniz, bakıcı vs. Bakıcı olursa bu da ayrı bir bütçe demek. Bunu eşiniz karşılayabilir mi? Bizim için sorun olmaz diyorsanız tekrar sınava girip şansınızı deneyin. 5 yıl sonra istediğiniz yerde olursunuz muhtemelen. Her şeyi detaylıca düşünün yine de.

3/5 nerden verildigi belli olmayan sertifika alip psikolog değil ama yaşam koçu,NLP uzmanı,eğitim danışmanı şeklinde unvanlar kullanan çok.Ama kendi ofislerini kuruyorlar genelde.Psikolog unvanı alabilmeniz için psikoloji lisans eğitimi almanız gerekiyor.Neden edebiyat öğretmenliği yapmak istemiyorsunuz?

Edebiyat okuyup psikolog olmayı nasıl düşünüyorsunuz anlamadım o kısmı elbette egitimini almanız lazım. Cocugunuzu kendiniz büyütmek isteyebilirsiniz ilk asamada ama keske mesleginizi elinize alıp anne olsaydınız bu durumda. Zaten atanmak oldukça zor üstüne bi de 6 sene stajerlik süresi var bildiğim kadarıyla. Yerinizde olsam tekrar sınava hazırlanır psikoloji okurdum,madem istiyosunuz.

hayır tabi ki. yeniden okumanız lazım.
ayrıca tamam insanın hayallerinin peşinden koşması gerek ama biraz da gerçekçi olmak lazım.
sonuçt ao bölümü btirimişsiniz. iki küçük çocuk var. bu saatten sonra macera arıyor gibisiniz. hem çocuklara ben bakayım hem yeniden başka bölüm okuyayım vs vs. ben imkansız demiyorum ama insanların işsizlikten kırıldığı devirde iki çıcukla ben bu bölümün öğretmenliğini yapmak istemiyorum demek garip kaçıyor. şartları kendiniz hazırlamışsınız şimdi küstüm oynamıyorum der gibisiniz.

Ezberim iyi değil . Zor bitirdim zaten bu bölümü.

Ezberim iyi değil . Zor bitirdim zaten bu bölümü.

ezberim iyi değil diyip hep ezber gerektiren bölümlerin işlerini istiyorsunuz. evde oturmak sizi biraz dışarıya karşı kapatmış sanırım.
sonuçta üni mezunusunuz. formasyonunuz da var. çocuk gelişimi gibi bi bölüm okuyup (ki daha önceden aldığınız ortak dersleri ve formasyonu da saydırarak 2 senede bitirebilirsiniz) anaokulu öğretmenliği yapabilirsiniz veya anaokulu açabilirsiniz.

valla memlekette büyük çoğunluğumuz hayalindeki işi yapmıyor zaten

az çok kanaat ediyoruz işte çok şükür işimiz var diye

sınavsız ikinci üniversite olarak çocuk gelişimi okuyabilirsiniz açıköğretimden

ya bu okul öncesinin ikinci öğretimi yok muydu?? varsa onu okuyabilirsin.
ve çalışmayı istiyorsun çocuklar bakıcı, kreş, aile bireylerinden birine emanet edilecek mecbur. yoksa boşa okuma yani.

Bence herkes yaptığı işi aşkla sevgiyle yapmalı.
Işte o zaman her meslek çok güzel oluyor her meslek sahibine saygı duyuluyor.
Ben bazen oyle doktor görüyorum ki hastalara yazık diyorum.
Bazen de öyle aşk dolu mesleğine sahip çıkan doktor görüyorum ki keşke her doktor böyle olsa diyorum.
Bu bir örnek , diger meslekler de bu şekilde.

Her insan yaptığı işe aşık olmalı ki hem kendisi keyif alsın hem diğer insanlar memnun kalsınlar.

Yine okumam mi gerek ?

Yaşınızı bilmiyorum ama sanki başka ülkede yaşıyor gibi yazmışsınız

Bu cümleyi okul hayatı ilkokul 5 te bitmiş 70 lik teyze sorsa anlatırım da üni mezunu formasyonu olan anlı şanlı edebiyat öğretmeni için fazla absürt bir soru değil mi

Yaşım 40 a yakın siz daha gençsinizdir

Ben küçükken de şimdi de psikolog olmak için üniversite okumak gerektiğini üniversite okuyacak konumdaki kişiler bilir

Siz evde bunalmış ikinci çocuk fikri ile gerilmişsiniz sanki kendim bakmalıyım ama çalışmalıyım daha saati sıkı olmayan iş olmalı vs hisleriniz var gibi

Sağlıkla büyütün çocuklarınızı

Güldüm yazdiklariniza haklı olduğunuz yanlariniz da var tabi.
27 yaşındayım.

Aslında bazen cevabını bildiğimiz soruları da sorarız ya öyle bir durumdayım şu an sanırım.

Düşünüyorum.

Sadece koca bir pişmanlık var.
Düzeltebilir miyim acaba diye çıkış yolu arıyorum ışte.
Burası dertleşme platformu olduğu icin konuşuyoruz Işte.
Tüm düşünceler i dinleyip ona göre en mantıklı yolu çizmek ıstiyorum.

Bölümlerinde diplomaları olduğu halde iyi bir psikolog bulmak kolay değil, edebiyat okuyup psikolog olarak çalışabileceğinizi size düşündüren nedir?

Kişisel gelişim kitaplarıyla böyle bir meslek mi icra edilir?

Yurt dışında masterin yoksa lisans diplomanı bile bişeye saymıyorlar. TR'de durum nasıl, mesleği icra eden arkadaşlar yazsın.

Bu ulkede bolumu okumak yetmiyor. Simdi zaman kaybettim diyorsunuz da suan kazansaniz en iyi ihtimalle 4 sene daha zaman kaybedeceksiniz ondan sonrasi Allah kerim kim bilir kac yil da işe alinmayi beklersiniz. Tumden zaman kaybi

Ogretmenlikler arasi gecis oluyor mu acaba?
Mesela az vir egitimle rehber ogretmeni olabiliyor musunuz?

Sanirim sixin yerinizde olsam buna yogunlasirim. Edebiyat ogretmeni olarak meslege baslarim, sonra da rehberlik yapabilmek icin sartlari olusturmaya calisirim. Is cevrem ve ogretmen arkadaslarimin destegini alabilirsem iyi bir kariyer plani olabilir.

Ama her sekilde cocuklara bakacagim deyip 3-5 yil evde kalmak kadin calisana guveni azaltiyor. Evde kaldiginiz sureyi kendi imkanlariniza gore kisa tutmaya calisin derim ben.

Merhaba,
Atatürk üni açıköğretim fakültesi çocuk gelişimi bölümüne 2. Üni kapsamında sınavsız kayıt olup bitirdikten sonra DGS ile örgün eğitimle tamamlayabilirsiniz.
Bu sürede bebekleriniz de kreş yaşına gelmiş olur, siz okula onlar okula.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…