Pişmanım

Tercih edildiklerinden emin misin peki? Ben o dediğin vatandaşı öğrendikten sonra bıraktım programını izlemeyi

Tercih edildiklerinden emin misin peki? Ben o dediğin vatandaşı öğrendikten sonra bıraktım programını izlemeyi

Bilinçli insansınız, tebrik ederim.
Arayıp randevu almayı deneyebilirsiniz öğrenmek için.
Ben tercih edildiklerinde eminim
Kitap da yazıp satıyorlar.

daha da kazanmak için, yurtdışında yapılan psikolojik testleri Türkçeleştirip onları da satıyorlar :)
Sonra o testleri kullanacak psikologlara öğretmek için eğitimler düzenleyip bir de ona para alıyorlar :)
Bu işler böyledir zaten, dedim ya ben garipsemiyorum.

Valla o sektörün içinden değilim ama dediğin gibi olmaması gerekir :)) liyakat diye bir şey var

Yurtdışından psikoloji ile ilgili pek cok sertifika alınabilir ama bunun için dil ,para ve vakit gerekir. Turkiyede pdr yuksek lisansi yapabilir ama özel universitede 40 bin verip yuksek lisans yapmanin ona pek getirisi olmaz.İngilizcesi iyi olanlar için Eskişehir Anadolu üniversitesi nde dil ve konuşma terapisti yetiştiren YL programı da var.Daha önceki yıllarda genelde ingilizce bölümünden mezun olanları alıyordu çünkü literatür ingilizce.Birkac fizyoterapist de gördüm bu programı bitirmiş ve kendi merkezini açmış.Ama konu sahibi kısa sürede ,maddi güçlük yaşamadan ve anladığım kadarıyla kamuda iş bulacağı şekilde bu geçişi yapmak istiyor ama bu mümkün değil.

Çok tatlı yorumlar ya...

Kısa yoldan meslek sahibi olmak istesem hayalim demezdim. Hadi onu da geçtim kendi mesleğim için sınava hazırlanır ve sevmediğim mesleği yapardım .

Hayalim diye bahsettim o da öyle kalacak büyük ihtimal.
En çok neye üzülüyorum biliyor musunuz?
Eğitim sistemimizin yetersizliğine, zamanında yeterince bizi güzel yonlendiremeyen daha doğrusu olmayan rehber ogretmenlerimize.
Lise de meslek eğitimine her mesleğin baslanmadigina ve daha neler neler...
Meslek liseler var ama yetersiz ...
Adam otobüs şoförü ama üniversite mezunu neden mesleğini yapmıyorsun dediğimizde sevmiyorum diyor. Onun için şoförlük daha sevilerek yapılan bir iş .

Aslında bir tek kendi adıma dertli değilim çoğu insan sevmediği işi yapıyor ve mutsuz...
Para için .
Peki ne kadar verimli olabilir karşı tarafa bu düşündürücü...
Ben psikolog olmak istiyorum derken aslında başkalarının da benim bu mesleği yapmam gerektiğini söylemesi de benim keşke dememe sebep...

Insanlara faydasız yorum yapmadan yaşadım hep.
Insanları mutlu etmeyi dertleriyle dertlenmeyi onlara çözüm yolu sunmayı sevdiğim için yapıcı bir kişiliğe sahip olduğum için bu mesleği yapmak isterdim.
Kısmet hayırlısı demekten başka bir sey elimden gelmiyor...

Inşallah evlatlarimiz hakettiği yerde olurlar ve sevdikleri işle ugrasirlar.

Bir arkadaşım biyolojiden sonra atamasi az diye okul öncesi okudu ve bu sene atandı. Onun bir çocuğu vardı okurken annesi bakıyordu. Zorlandığı yerler de oldu ama şuan puan olmadığını soyluyor

Benim "kısa sürede " den kastim lisans egitiminden kısa sürecek bir eğitimle bu unvanı kullanamazsınız hatta üstüne yüksek lisans ve çeşitli konularda danışmanlık almanız gerekecek bunlar da ekstra ücret ödeyerek alınıyor.Ama madem hayaliniz bu , bugün sizin miladiniz olsun.Bu günden itibaren buna yönelik programınizi yapar ,üniversite sınavına girer tekrar lisans okursunuz.Ozel üniversitelerin yüksek lisans başvuru kosullarini da takip edin derim.Lisansi farkli alanlarda olan kisileri kabul eden programlar var.Sadece dip not yüksek lisans unvanini kamu atamalari kabul etmiyor ama ozel sektorde sorun olmaz.Sonucta neyi hakettigimizi sadece hayallerimiz değil bu hayallere ulaşmak için gösterdiğimiz çaba da belirliyor.Hakkinizda hayırlısı olsun.

Ben psikoloji mezunuyum daha iş bulamadım ve atanamadım ki ben gibi bi çok psikoloji mezunu var aynı durumda. Siz gibi başka bölüm mezunu olup da sertifika veyüksek lisansla işimizi yapmak isteyenleri bulduğumuz gibi şikayet etmekten hiçç geri durmayız haberiniz olsun. Yok öyle iki sertifikayla yaşam koçu olmak filan. Siz de psikoloji okumak kolay sandınız galiba umarım kazanır okur bitirir atanır ya da iş bulursunuz öbür türlü. Hele edb mezunu olup psikologluk yapılan bi Türkiye çok şükür henüz yok

Inşallah atanır ve severek yaparsınız işinizi

olmasin lutfen o gecisler ..o sacma gecislerle 4sene once bir suru sinif ogretmeni seneler once birkac ders saati gormus diye turkce matematik fizik vb brans ogretmeni oldular..Su an meb te soru cozemiyorlar alanlari degil cunku o kadar kolay degil alan dısinda calismak 4sene 5 sene egitim almadan...Malesef bu 1750.sinif ogretmeni edebiyat ogretmeni oldu düşünün artık çocuklariniza ne nasıl ogretilecek..Egitim hep ayaklar altında hep..

Aklima gelmemisti simdi geldi sorayim edebiyat bölümunu evde açıkogretim olarak mı okudunuz yoksa universiteye gidip o sıralarda dirsek çürütüp yoruldunuz mu bizler Osmanlıcayla kafayi yemis eski turk metinleri tahlil ederken siz evde ezberden cıkmis soru cozerek mi okudunuz bu fark cok onemli..
Ulkemizde malesef açıkogretim bolumlerine ogretmenlik acildi 8sene once..Kpss ye girme formasyon alma gibi haklar da var tabi ki..En basit duzeyde calismalarla ev icinde ogretmen olan bu arkadaslar malesef ki aramizdalar..Bu sekilde ogretmen olmak yanlıs bir sistemin ürünü..

Sevgili Goha azıcık bir egitimle rehber ogrwtmen veya psikolog olan birisi çocuguna egitim versin ister miydin?lutfen isteme..

İ
hocam bunlar gerçek hayat için çok ütopik şeyler

Çalışan anneler layıkıyla annelik yapamıyor o zaman size göre...
Layıyıkla annelik yapmanın ölçüsü nedir?
Bununla ilgili bir ölçü, test, barem vs geliştirildi de ben mi duymadım?
Kreşlerde, anaokullarında çocuklarınızla ilgilenecek öğretmene, hemşireye, ebeye,
hasta olduğunuzda tercihen kadın doktora ve derdinizi dinleyecek psikoloğa ihtiyaç duymuyorsunuz anlaşılan.
Duyarsanız da ya erkek ya da layıkıyla annelik yapmayan bir uzmanla görüşürsünüz artık.

Benim bı İngilizce hocam vardı. Dersine giren psikoloji okumuş der. Konuyu isler bitirirdi, sonra da bizimle kendimizi analiz edebilicegimiz, farkindaliklar lazanabilicegimiz sohbetler ederdi. Onca sınıfa giriyordu koskoca lisede. Hepimize mektup yazdırırdi kötü anilarimizla ilgili. Sonra müsait bı anında bu konular hakkında konuşmak için yanına çağırır ya da okuldaki pdrciye yonlendirirdi. Anketler de yapmayı çok severdi. Hepimizin ciğerini öğrenmişti kadın:d bence hayallerini gerçekleştirmek için mutlaka o bölümde okumak zorunda değilsin. Bu seçeneği de düşün derim

Sevgili Goha azıcık bir egitimle rehber ogrwtmen veya psikolog olan birisi çocuguna egitim versin ister miydin?lutfen isteme..

istemem elbette de biliyorsunuz vekil öğretmenlik diye bir şey var.
yani en azından öğretmenlik eğitimi almış diyorum şu duruma.
Vekil öğretmenlikte ise herhangi bir 4 yıllık mezun öğretmenlik yapabiliyor.
çok üzücü

Bazen hayalim deyip uğraşıp didindiğiniz şeyin de aslında hayaliniz olmadığını ya da sizi mutlu etmediğini anlayabiliyorsunuz. O da ömrünüzden ayrı çalıyor. En iyisi elinizden geleni yapmak ve işinizi sevmeye çalışmak. 2 çocukla sınava çalışmak, okumak da onların zamanından çalmaktır bence.

sınavsız ikinci üni bölümlerine bakın lütfen belki ilginizi çeken bir alan olur ya da ön lisans programlarından lisans programına geçiş vardır. ( bölümleri bilmiyorum ama belki ilgi alanınıza uygun bir tane vardır). hem çocuk büyütürken evden boş zamanlarınızda kitaplarınıza çalışıp sınavlarını geçip mezun olabilirsiniz. Bir alternatif. Ayrıca çocukları çok seven bir anne olarak iş hayatında sosyal ve üretken olmak motivasyonunuzu artıracaktır. Kendinizi sadece çocuklarınıza adayıp 10 yıl sonra ben neden bu noktadayım 20 yıl sonra kendi hayatını yaşayan çocuklarınıza bakınca artık başlamak için çok geç keşke o zamanlar çalışma hayatına dönseydim demeyin. Ya da Allah korusun dünya hali yanlış anlamayın örnekleri olduğu için söylüyorum oldu eşinizden ayrıldınız hayata zor başlangıçlar yapmak zorunda kalmayın. Diğer bir önerim dilinizi geliştirin birçok edebiyat dergisi var edebiyat bölüm mezunları çeviri yapıyor ya da kitap çevirisi yapıyor hem evden çalışıyorlar hemde iyi para kazanıyorlar. İngilizceniz ne durumda bilmiyorum ama önünüzdeki yılları iyi bir dil öğrenmeye adayabilirsiniz. hem yurtdışı tatillerde kullanma ve çevrenizi geliştirme şansınızda olur. Herşey gönlünüzce olsun inşallah.

Çok güzel yazmışsınız. Sizin gibi yapıcı yorumlar yapan insanların hevesini kirmayan kıskançlıktan uzak olan insanların her zaman hayranı olmuşumdur.
Yorumlari muhakkak okumussundur ne demek istediğimi anlarsın .
Bazıları sizin gibi güzel yaklaşırken bu konuya kimisi de kendisi kaybeden olduğu için herkes kaybetsin istemiş.

Ben isterim ki herkes mutlu olduğu yerde olsun verimli olsun. Insanlara faydası olmayan bir psikolog asla olmak istemezdim...

Ikı cocukla cok zor bırdaha baska bolum okumak. En ıyısı canınıza tak edene kadar calısın. Okumak ıcın ayırdıgınız zamanda o cocuklar buyuyecek ve sız yıne cocuklarınızın nasıl buyudugunu anlayamayacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…