- 4 Ekim 2012
- 16.717
- 33.088
- 798
- Konu Sahibi bebek-bebek
-
Tercih edildiklerinden emin misin peki? Ben o dediğin vatandaşı öğrendikten sonra bıraktım programını izlemeyibence bu durumlar öyle hiç hiç değil....
Ama benim dememle yapmıyorlar.
Bu adam hasta göremez. Klinik psikologluk yapamaz.
Ama kılıf buluyor. Danışan diyor.
Bilmem ne sertifikası diyor, o diyor bu diyor...
e boş kalmamış, dernek de dava açmış,
Keşke piyasadan silebilecek gücü de olsa da gerçek psikologları dinlesek.
Tercih edildiklerinden emin misin peki? Ben o dediğin vatandaşı öğrendikten sonra bıraktım programını izlemeyi
Valla o sektörün içinden değilim ama dediğin gibi olmaması gerekir :)) liyakat diye bir şey varBilinçli insansınız, tebrik ederim.
Arayıp randevu almayı deneyebilirsiniz öğrenmek için.
Ben tercih edildiklerinde eminim
Kitap da yazıp satıyorlar.
daha da kazanmak için, yurtdışında yapılan psikolojik testleri Türkçeleştirip onları da satıyorlar :)
Sonra o testleri kullanacak psikologlara öğretmek için eğitimler düzenleyip bir de ona para alıyorlar :)
Bu işler böyledir zaten, dedim ya ben garipsemiyorum.
Inşallah atanır ve severek yaparsınız işiniziBen psikoloji mezunuyum daha iş bulamadım ve atanamadım ki ben gibi bi çok psikoloji mezunu var aynı durumda. Siz gibi başka bölüm mezunu olup da sertifika veyüksek lisansla işimizi yapmak isteyenleri bulduğumuz gibi şikayet etmekten hiçç geri durmayız haberiniz olsun. Yok öyle iki sertifikayla yaşam koçu olmak filan. Siz de psikoloji okumak kolay sandınız galiba umarım kazanır okur bitirir atanır ya da iş bulursunuz öbür türlü. Hele edb mezunu olup psikologluk yapılan bi Türkiye çok şükür henüz yok
olmasin lutfen o gecisler ..o sacma gecislerle 4sene once bir suru sinif ogretmeni seneler once birkac ders saati gormus diye turkce matematik fizik vb brans ogretmeni oldular..Su an meb te soru cozemiyorlar alanlari degil cunku o kadar kolay degil alan dısinda calismak 4sene 5 sene egitim almadan...Malesef bu 1750.sinif ogretmeni edebiyat ogretmeni oldu düşünün artık çocuklariniza ne nasıl ogretilecek..Egitim hep ayaklar altında hep..Ogretmenlikler arasi gecis oluyor mu acaba?
Mesela az vir egitimle rehber ogretmeni olabiliyor musunuz?
Sanirim sixin yerinizde olsam buna yogunlasirim. Edebiyat ogretmeni olarak meslege baslarim, sonra da rehberlik yapabilmek icin sartlari olusturmaya calisirim. Is cevrem ve ogretmen arkadaslarimin destegini alabilirsem iyi bir kariyer plani olabilir.
Ama her sekilde cocuklara bakacagim deyip 3-5 yil evde kalmak kadin calisana guveni azaltiyor. Evde kaldiginiz sureyi kendi imkanlariniza gore kisa tutmaya calisin derim ben.
Aklima gelmemisti simdi geldi sorayim edebiyat bölümunu evde açıkogretim olarak mı okudunuz yoksa universiteye gidip o sıralarda dirsek çürütüp yoruldunuz mu bizler Osmanlıcayla kafayi yemis eski turk metinleri tahlil ederken siz evde ezberden cıkmis soru cozerek mi okudunuz bu fark cok onemli..Güldüm yazdiklariniza haklı olduğunuz yanlariniz da var tabi.
27 yaşındayım.
Aslında bazen cevabını bildiğimiz soruları da sorarız ya öyle bir durumdayım şu an sanırım.
Düşünüyorum.
Sadece koca bir pişmanlık var.
Düzeltebilir miyim acaba diye çıkış yolu arıyorum ışte.
Burası dertleşme platformu olduğu icin konuşuyoruz Işte.
Tüm düşünceler i dinleyip ona göre en mantıklı yolu çizmek ıstiyorum.
Sevgili Goha azıcık bir egitimle rehber ogrwtmen veya psikolog olan birisi çocuguna egitim versin ister miydin?lutfen isteme..Ogretmenlikler arasi gecis oluyor mu acaba?
Mesela az vir egitimle rehber ogretmeni olabiliyor musunuz?
Sanirim sixin yerinizde olsam buna yogunlasirim. Edebiyat ogretmeni olarak meslege baslarim, sonra da rehberlik yapabilmek icin sartlari olusturmaya calisirim. Is cevrem ve ogretmen arkadaslarimin destegini alabilirsem iyi bir kariyer plani olabilir.
Ama her sekilde cocuklara bakacagim deyip 3-5 yil evde kalmak kadin calisana guveni azaltiyor. Evde kaldiginiz sureyi kendi imkanlariniza gore kisa tutmaya calisin derim ben.
hocam bunlar gerçek hayat için çok ütopik şeylerBence herkes yaptığı işi aşkla sevgiyle yapmalı.
Işte o zaman her meslek çok güzel oluyor her meslek sahibine saygı duyuluyor.
Ben bazen oyle doktor görüyorum ki hastalara yazık diyorum.
Bazen de öyle aşk dolu mesleğine sahip çıkan doktor görüyorum ki keşke her doktor böyle olsa diyorum.
Bu bir örnek , diger meslekler de bu şekilde.
Her insan yaptığı işe aşık olmalı ki hem kendisi keyif alsın hem diğer insanlar memnun kalsınlar.
Çalışan anneler layıkıyla annelik yapamıyor o zaman size göre...Çocuklarınızın daha iyi bir geleceğe sahip olmasını istiyorsanız benim kanaatimce yapmanız gereken şey onları anne şefkatinden, annenin nezaretinde büyümek saadetinden mahrum etmeyip, çalışma hayatına bulaşmadan anneliğinizi layıkıyla yapmanızdır
Sevgili Goha azıcık bir egitimle rehber ogrwtmen veya psikolog olan birisi çocuguna egitim versin ister miydin?lutfen isteme..
sınavsız ikinci üni bölümlerine bakın lütfen belki ilginizi çeken bir alan olur ya da ön lisans programlarından lisans programına geçiş vardır. ( bölümleri bilmiyorum ama belki ilgi alanınıza uygun bir tane vardır). hem çocuk büyütürken evden boş zamanlarınızda kitaplarınıza çalışıp sınavlarını geçip mezun olabilirsiniz. Bir alternatif. Ayrıca çocukları çok seven bir anne olarak iş hayatında sosyal ve üretken olmak motivasyonunuzu artıracaktır. Kendinizi sadece çocuklarınıza adayıp 10 yıl sonra ben neden bu noktadayım 20 yıl sonra kendi hayatını yaşayan çocuklarınıza bakınca artık başlamak için çok geç keşke o zamanlar çalışma hayatına dönseydim demeyin. Ya da Allah korusun dünya hali yanlış anlamayın örnekleri olduğu için söylüyorum oldu eşinizden ayrıldınız hayata zor başlangıçlar yapmak zorunda kalmayın. Diğer bir önerim dilinizi geliştirin birçok edebiyat dergisi var edebiyat bölüm mezunları çeviri yapıyor ya da kitap çevirisi yapıyor hem evden çalışıyorlar hemde iyi para kazanıyorlar. İngilizceniz ne durumda bilmiyorum ama önünüzdeki yılları iyi bir dil öğrenmeye adayabilirsiniz. hem yurtdışı tatillerde kullanma ve çevrenizi geliştirme şansınızda olur. Herşey gönlünüzce olsun inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?