pişmanlık...

bu zaman kadar kendine yazık etmişsin ama hiçbir şey için geç değildir
sen istedikten iş bulup çalışırsın kendin için birşeyler yaparsın
yerinde olsam o ailenin yanında kalıcama evliliğimi bitiririm
resmen sevgi saygı kalmamış herkes seni hizmetçi olarak görüyo
bütün bu problemlere rağmen korunmayıp hamile kalman senin suçun ne yazıkki

kardeşine gelince de bu tarz bi durumda kardeşini uyaramayacaksan niye yaşıyosun ki sen
senin yaşadıklarını o damı yaşasın istiyosun
kendi ailene anlatmıyosun sana yaptıklarını
kardeşine sölerin kesinlikle senin adını kullanmaz çok mu zor sanki
herşeyi bilmesi lazım kararını ona göre kendisi verir yani

Evlerden ırak olsun böyleleri

tum yorumları okumadım ama konu bana fake gıbı geldı bılmıyorum kımsenın gunahını almak ıstemem asla fakat bu cagda bu yasananlar sızın gıbı ful egıtımlı bırı nasıl kabul eder oraya gıder orada yasar gercekten aklım almıyor

Benim amcam da böyle işte höt diyor oturtuyor milleti..İyi ki yanlarında yaşamıyoruz ailecek kaçmışız onlardan biz çok küçükken.Eşinizi ikna edin kaçın başka bir şehre annemle babam öyle yapıp anca huzur bulmuşlar İnanın yolları da açılmış Allah yardımcınız olsun. Yerinizde olsam ikna etmek için eşimi elimden geleni yapardım. Hiç de kayınvalidenize kayınpederinize çaktırmadan bir şekilde eşinizi kandırın derim.Sonra eşiniz söylesin biz şuraya yerleşcz diye karşı çıkamasınlar.Olmadı mı kaçın inanın öyle hayat sürmez.Benim amcamın yanında kalan kuzenlerimin de psikolojisi bozuldu şu an o kadar çok baskı görüyorlar ki yazık değil mi kendine ve çocuğuna..Ayrıca ne olursa olsun kız kardeşini de uyar kızarlarsa kızsınlar değmez.Ben şiddet göreceğimi bile bilsem kardeşimi böyle bir aileye göz göre göre teslim etmem asla

bu arada boşanmak isteyince seni tehtit etmişler yeni okudum
aşiret filan mı bunlar anlamadım

git polisten filan yardım iste
eşinle konuş ben mutlu değilim de kaç git yani bu ne böyle ya esir kampı gibi

napıcaklar öldürecekler mi seni o potansiyel var mı onlarda bilmiyorum
ama kardeşinin bunların içine sokma bir bir anlat herşeyi ailene en azından kardeşini kurtar

Benim merak ettiğim tüm bu olaylar olurken sizin aileniz nerde?

sizi hiç mi ziyarete gelmiyorlar ,evladım nasıl diye merak etmiyorlar , arayıp halini sormuyorlar?

evlilikte ailenin çok önemli olduğu birkez daha anlaşılıyor.ne kadar aile dışarda kalıyor diyorsak ta kalmıyor işte

Ben böyle insanları ailemin karşısına çıkarsam başta onlar mani olurdu evlenmemize hiç kimse sizi uyarmadı mı böyle körü körüne saçma sapan bu kadar uyumsuz bir evlilik olur mu diye. Burda aşktan filan gözleri kör olan çok kadın okuduk ama bir insan bu kadar da kendi hayatını mahfedemez diye düşünüyorum ben de .

Son düzenleme:
Bence çok garip bir durum bu..
Varsayalım bu olaylar hakikat..Siz çok eğitimli, kariyerli, okumuş etmiş ama aşkına yenilmiş, evlenince açılan gözünüzü yumup,
boynunuzu büküp oturmayı kabul etmişsiniz vede üstüne üslük hamilesiniz..Amenna..
Ama nasıl olur da çektiğiniz bu fecaat hayatı yaşamasına ramak kalan kardeşinizi UYARMAZSINIZ:113:
Hadi siz çıkamıyorsunuz/çıkmayı denemiyorsunuz bu garip ötesi durumdan ama ya kardeşiniz!!! Nasıl konuşmazsınız,nasıl ortalığı ayağa kaldırmazsınız!!!
Hadi eşinizden ve aşiretvari ailesinden korkuyorsunuz,olabilir,mümkün..Ama öpöz kardeşiniz yahu..İnsan demez mi amannn dikkat et bak böyleyken böyle..Başına gelenleri anlatmaz mı insan bir bir..Nasıl onunda yanmasına müsaade edersiniz..

Konuşsam benden bilirler,korkuyorum diyebilir mi insan bu durum da
Sizden bilmelerinden bu kadar korkuyorsanız söylersiniz kardeşinize aman benden bilmesinler diye o da bi yolunu bulur ayrılır arkasına bile bakmadan..
Bu kadar basit...

Garip vallahi çok garip bu durum...

Allah hayatta doğru ve hayırlı insanlarla karşılaştırsın hepimizi. Gerçekten büyük konuşmamak gerekiyor, aynı durumda kim kalsa aynı korkuyu yaşar ve cesaret edemez. Haberlerde bir sürü şey duyuyoruz. Bu gibi durumlarda uzaklaştırma bile alınsa gözünü karartan adam herşeyi yapar. Devletimizinde bu konuda caydırıcı önlemler aldığını düşünmüyorum. Bu durumda susup oturda demiyorum tabiki ama kaçsanda elbet bulunursun istediğin kadar adını değiştir gelip akrabalarından bile sorup ulaşır sana. Planlarını gizlice yap ve çok dikkatli ol.

öncelikle hepinize ilginizden dolayı çok teşekkür ederim...biliyorum cesur davranamıyorum,ne aldığım eğitimin ne gördüğüm terbiyenin hakkını veremiyorum ama emin olun size anlatamadığım o kadar çok şey yaşadım ki...belki kendime güvenimi kaybettim cesaretimi kaybettim bilemiyorum ama ben bırakıp kaçsam bunun benim yaşadığım sorunlardan çok namus meselesi haline geleceğini çok iyi biliyorum .üstelik bebeğin olması mucize gibi bişey oldu,ve şimdi onu da düşünmem gerekiyo,hatta sadece onu düşünüyorum bile diyebilirim...bi şekilde her şeyi göze alıp kardeşimi engelliycem artık,kendi durumumu da sonra düşünücem mecburen,önceliğim kardeşim olacak tabi

gercekten cok uzuldum okuduğum zaman.ınsanın gozu kor oluyo ılk zamanlarda sonradan anlıyosun denk olmadığını ama iş işten gecmıs oluyor.kardesın ıcın de o konuyu annene sole bence o engel olsun,birde aılen senın yasadıklarını bılıyormu

arkadaşım sen yanmışsın kardeşini bari yakma!!!!!! annen baban yokmu senin kardeşine sölesen anlamaz belki ama anneni uyar.yaşadıklarını anlat olmadı oda babana anlatsın bi çaresine bakın...valla yine ii dayanmışsın..kesin çalışmanı istemedi evlenmeden önce eşin sende çalışmadın kendini onlara adadın şimdide elin kolun bağlı oturuosun vede sanırsam aşiret onlar Rabbim yardımcın olsun!!!!

elinize mesleğinizi almadan vede çalışmadan EVLENMEYİN...yok ben çalıştırmıcam diyen erkeklerdende kaçın arkanıza bakmadan..bilinki kendine ve ailesine köle die almak istiodur!!!!!!!!!

Son düzenleme:
Canım geçmiş olsun öncelikle olan olmuş.Malesef bu aileler arası kültür farkı hep sorun oluyo benim eşimle kendi ailem arasındada dağlar var dogulu ailelerin gelenekleri ve yaşama biçimleri bize çok farklı geliyo.Bence yapman gereken şey ne istediğini bulmak.
Eşini gerçekten seviyo musun?
Dul ve bir çocuklu olarak hayatına devam edebilecek misin?
Diyelim ki kaçtın,kendi ayaklarının üzerinde durarak çocugunu büyütebilecek misin?
Eğer herşeye ragmen yaparım yaşarım yeter ki boşanıp bu aileden kurtuliym diyosan hiç durma,boşanmak için ne gerekiyosa yap.
Aileni dostlarını adaleti herkesi al yanına ve başla yoksa bu genç yaşında hayata küsersin.

Nur_dan hanım merhaba,

başka bir topic de bir yazışmaya denk geldim. Sakıncası olur belki diye topic ismini söylemiyorrum. Muazzez adlı birinden bahsetmişsiniz Esenyurtta oturan. benim özel msj hakkım yok, rica etsem bana telefon numarasını gönderebilmeniz mümkün mü ?

Canan Tan ın bır romanını okumustum. Pıraye. ne kadar benzıyor yasadıklarınız. kusura bakmayın dıla hn dızısı falanda bu tarzdı galıba bıraz tereddute dustum ama bızı kandırmadıgınızı varsayarak yazıyorum

ben esınızı sevdıgınızı dusunuyorum ve de oyle bır aılenın sızınle ugrasmayacagını dusunuyorum. sız vazgectıgınızde uzatacaklarını sanmam onlarda emınım kendı torelerıne ve aıle yapılarına uyan bırıyle evlenmesını ıstemıslerdır ogullarının. Bu kadar aklı basında bırısının de ılk aydan o evdekı vazıyetı gorup hemen hamıle kalmayacagını dusunuyorum. hepsını gercek sayarsak kardesınızı atese atmamalısınız. esınıze soyleyın benı bu hale soktun sıra kardesımemı geldı. vs. deyıp kendı halınızı de araya sıkıstırmıs olursunuz

bu aileler arası kültür farkı neden hep erkekten yana evrilmeye çalışılıyor yani bu kızın hayatı kültürü yokmu niye kocası onun yaşamına ayak uydurmak zorunda hissetmiyor kendini ama suç konu sahibinde gayet güzel eğitim almışsın yetişmişsin ne işin var elin doğulusuyla ilkelleriyle al sonra böyle baskılarla boğuşursun sen şu an iyi bir işte çalışman lazımken elin heriflerinin hizmetçiliğini yapıyorsun hemen kaç kurtul arkadaşım tehdit filan dinleme ailene anlat durumu sahipsiz sanip tepene çıkıyorlar anlaşılan.

Kardeşine engel olmaya karar vermene sevindim inan

bu insanlar sana hamileliğin kolay bir süreç olduğunun telkinini hamileliğinin başından beri veriyorlarmı?
eşin ailesinin yanında sana asla yakın davranıyormu
Bulantın vs. gibi bir sıkıntında ekşimiş amaan nerden çıktı şimdi bu diyen bir surat ifadesi varmı

fikrimi yazmadan önce bikaç şeyden emin olmak istedim ondan sordum bunları

yazdıklarınızı çok üzülerek okudum. yazık olmuş size başka söz bulamıyorum. bence bir an evvel kendinizi gösterebiliceğiniz bi işe girin yükselin ,ailesinden de kendinizi kurtarın. çay açık oldu diye bardak mı fırlatılır daha gençsiniz, önünüzde uzun yıllar var bu şekilde ömrünüzü heba etmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…