Pişmanlıklarım.. sürekli geçmişteki hatalarımla yaşıyorum😔

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Gokyuzummm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2017
924
842
53
Merhaba herkese öncelikle.. ben sürekli geçmişimle yaşamaya başladığımı farkettim şu andaki hayatımı geçmişle kıyaslayıp kendime geçmişteki hatalarımdan dolayı kızıp affedemiyorum. Destek aldım bir süre sadce kendinizi affedin diyorlar işte ben bunı yapamıyorum. İçimi dökebileceğim konuşabileceğim güvenilir bir dostum yok artık bu durum beni çok zorluyor. Bana yardımcı olur musunuz tavsiyelerde bulunur musunuz

Şunu farkettim mutsuz olduğum zamanlarda özellikle geçmişteki hatalarıma daha çok odaklanıyorum. Aslında şu noktadan bakıyorum. İkinci evliliğimi yaptım ben hep ilk evliliğimde şu hataları yapmışım ben nasıl o kadar düşüncesiz olabildim nasıl o hatalara düşebildim keşke o zamanlara gidebilsem diye düşünüyorum. Mesela o hataları şu an yapsam evliliğim 3 gün sürmez.

Ne gibi hatalar bunlar?

Güvenilir dost bulmak zor bu zamanda
Forumda neler okuyoruz neler

Genel olarak hayatınızdan memnun musunuz?
Yoksa arada sırada mı mutsuzluk hissi yaşıyorsunuz?

Bu dünyada kimse dört dörtlük değil herkesin hataları,acıları,iz kalmış yaraları var.Atlatmak hiç kolay değil.Önemli olan kabullenebilmek.Alınan derslere kazanılan tecrübelere odaklanmak..Herkesin bir imtihanı oluyor.Bazen istediğiniz kadar önlem alın bir şeyin başınıza geleceği varsa illa ki geliyor. “Ben elimden geleni yaptım olacağı varmış ki oldu.” diye kabul edip edindiğiniz tecrübelerle önünüze bakacaksınız.Adı üstünde geçmiş.Düşünüp kafaya takmanız değiştirebilecek mi?Zamanı geriye alıp müdahale edebilecek misiniz?Sadece kendinizi yorup bugünü yaşamaktan alıkoyacaksınız kendinizi.

Böyle düşünmenizi sebebi büyük ihtimalle İlk evliliğinize geri dönmek istemeniz. Yani ilk eşinizle olan hatalarınız olmasa hala evli olacaktınız.

Bu geçmişe takılı kalmaktan ziyade eski eşinizin bir nevi kıymetini anlayıp sonradan kafayı duvara vurmak tabirine çıkar.

Ama kaderde ne yazarsa o oluyor emin olun. İlk eşiniz kaderinizde yazılı olsaydı bir şekilde ya siz düzelirdiniz ya da o size katlanırdı

Özetle elimizde sadece bugün var. Şu an ki hayatınızı kabullenirseniz bu duygu azalarak geçer

Bende 17 yaşıma geri dönmek isterim ve bazı şeyleri asla yaşamamayı.. Bazen aklıma geldikçe keşke elim kırılsaydı, gözüm görmeseydi, kalbim dursaydı da yapmasaydım diyorum. Bunun için yardım aldıgım halde halen aklıma düştükçe gündelik hayatımı dahi etkiliyor. Kimse ballım güllüm gelmiyor şimdiki yaşına malesef

Bende de var bu neden yaptim yapmasaydimla dolu hayatim oyle affet deyince gecmiyor insan oglu hâta yapa yapa ogreniyor elbette ama bedelide zor
Farkındayım aslında hayatın tecrübelerle öğrenildiğinin. Ama son zamanlarda öyle bir duruma geldi ki rüyalarımda uykularımda bile kabus gibi sorgulamaya başladım

Mesela hangi hatanıza yogunlasıyorsunuz?

İlk evliliğimdeki hatalarıma yoğunlaşıyorum. Daha sakin olsaymışım diyorum, neden o kadar öfke patlamaları yaşamışım diyorum ve normalde öyle bir karakterim olmadığı için şaşırıp kalıyorum.. karşımdaki insanın ne kadar hassas olduğunu anlayamışım

Ilk evliliginize ozlem mi duyuyorsunuz aslinda?

Ne gibi hatalar bunlar?
Aşırı agresif tavırlar , daha hoşgörülü olabilirmişim. Karşımdaki insanın aslında ne kadar hassas bir kalbi olduğunu farkedememişim. Tabi ki hatalar tek yönlü değil benimle iletişim kurmaktan kaçınan bir insandı. Ama insan eninde sonunda hep kendinde arıyor sorumluluğu.

Güvenilir dost bulmak zor bu zamanda
Forumda neler okuyoruz neler

Genel olarak hayatınızdan memnun musunuz?
Yoksa arada sırada mı mutsuzluk hissi yaşıyorsunuz?

Evet öyle bir zamana denk geldik ki. İçini açsan derdini paylaşsan bunları insanlar daha sonra seni manipüle etmeye çalışarak kullanıyor. Son zamanlarda sürekli böyleyim öncesinde biraz daha az aklıma gelirdi hatta çoğu zaman gelmezdi

İşte ben elimden geleni yaptım diyemediğim için bunları hissediyorum. İnanın söylediklerinizin ne kadar doğru olduğunu biliyorum. Bunları düşünmenin benden neler görürdüğünün de farkındayım. Hep şunu diyorum ben bugünki kişi olsam her şey ne kadar farklı olabilirmiş

Her sey olmasi gerektigi icin oldu. O hatalaei yapman gerekiyordu yaptin. Ders cikardin ilerledin yoluna baktin. Onemli olan bundan sonra yapmaman. Affetmek gibi degil de olmasi gerektigi icin oldu kismina ikna edin kendinizi.

Evet o hataları tekrar etmemeye özen gösteriyorum. Olması gerektiği için oldu onlar olmasa ben bugünki ben olamazdım diyorum ama işte yeni evliliğimde yeni sorunlar ve hatta benim öncesinde yaptığım hataları karşı tarafın bana yapması hep geçmişe kendime götürüyor beni

Zamanında ben düzeldim ama istemedi bitirmek istedi. Şu anki hayatıma maalesef odaklanamıyorum. Kendi yaptığım hataları şu anki evliliğimde karşı taraftan görünce bu duyguların hiçbirinden sıyrılamıyorum

Haklısınız hepimizin yaşadığı güçlükler, kırgınlıklar, hayatımızı etkileyen ve sarsan büyük olaylar oluyor. Kimi bu tür durumları daha kolay kabullenip atlatabilirken kimi de sizin ve benim gibi zor atlatabiliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…