- 23 Ekim 2017
- 924
- 842
- 53
- Konu Sahibi Gokyuzummm
-
Ilk evliliginize ozlem mi duyuyorsunuz aslinda?
EvetGeçmişe özlem mi duyuyorsunuz acaba? O hataları yapmasaydiniz şu anki siz olmayacaktiniz ki. Kendinize karşı acımasız olmayın, kendinizi sevin benim canım sağolsun diyip şu anınızı güzelleştirmeye bakın
Evet özlem duyduğumu kabul ediyorum. Bundan dolayı bu defa kendime kızıyorum. Evliliğimdeki paylaşımlara özlem duyuyorum aslında. Şimdiki eşim aşık oldu bana( onun tabiriyle). Ben de sevdim tabi ki.aile yapısı,kültür, yaşam tarzı da uzak gelmeyince evlendik. Ama evlendikten sonra bambaşka oldu. Bazen diyorum ki ilk evliliğimde bu insanla evli olsaymışım 3 gün çekmezmiş beni
Ama şu anki evliliğinizde size karşı yapılan hatada bile geçmişteki sizi suçluyorsunuz.Bu durum sizin için geride kaldı,degistiniz.Farklı bı mudahelede bulunmanız gerekir eşinize bu durumun sizi nasıl yaraladığından bahsettiniz mi?EvetUzun bir süre bunu ciddi anlamda söyledim ben de hata yapabilirim ben de insanım. Sonuçta hatalarımı gördüm ve değişmeyi dönüşmeyi seçtim dedim. Ama şu anki evliliğimde benim eski hatalarımın bana karşı yapılması hem beni çok incitiyor hem de ben ne yapmışım böyle diyorum..
Evet öyle düşünüyorum. O da baba haksızlıklar yaptı ama sanırım benim yaptıklarım daha ağır basıyor. Belki de değilimdir ayrımını yapamıyorum artık. Haklısınız olsam ne geçmiş ne de başka şeyler umrumda olmazdı. Benim eski eşimden memnun olmadığım konularda daha kötüsünü yaşadığım için belki zihnim beni geçmişe götürüyorBelki de ilk esinize ve evliliginize haksizlik ettiginizi dusunuyorsunuz.
Su an mutlu olmadiginizi dusunuyorum. Olsaydiniz gecmis umrunuzda olmazdi.
Ama şu anki evliliğinizde size karşı yapılan hatada bile geçmişteki sizi suçluyorsunuz.Bu durum sizin için geride kaldı,degistiniz.Farklı bı mudahelede bulunmanız gerekir eşinize bu durumun sizi nasıl yaraladığından bahsettiniz mi?
Evet öyle düşünüyorum. O da baba haksızlıklar yaptı ama sanırım benim yaptıklarım daha ağır basıyor. Belki de değilimdir ayrımını yapamıyorum artık. Haklısınız olsam ne geçmiş ne de başka şeyler umrumda olmazdı. Benim eski eşimden memnun olmadığım konularda daha kötüsünü yaşadığım için belki zihnim beni geçmişe götürüyor
yani gelen gideni arattı mı diyorsunuz?Evet hep kendimi suçluyorum. Değiştim ama geçmişteki hatalarım şu an bana karşı yapılıyor bu beni çok yaralıyor. Bahsettim ama aynı tas..
Peki siz bana ne tavsiye edersiniz içinde bulunduğum durumlar ilgili? Evet çok mutlu sayılmam.Sizin gecmisle degil, simdi ile sorunlariniz var. Dedigim gibi, mutlu bir evliginiz olsaydi bu tur kaygilariniz olmazdi.
Teshisi dogru yapin ki tedavi de dogru olsun.
Yok o benden önce evlendi.. hatalar tabi ki tek taraflı değildi. Ama ben de şimdiki bilinç seviyemden çok düşük seviyede idim. Mesela şu an eşimin ailesi sırf bana alışmasın bağlanmasın diye her akşam arayıp benimle hiç muhatap olmadan(aramızda hiçbir sorun olmadı hatta hürmet ederim ailesine) sadece onunla saatlerce konuşurlar. Eski ben olsam mesela gerilir ve çok gererdim şu am sakince olgunlukla karşılayabiliyoruz çoğu şeyiyani gelen gideni arattı mı diyorsunuz?
eski eşiniz bekar mı hala?
hatalar bence tek taraflı değildir. eğer o zaman sevmek yerine öfke patlamaları yaşıyorsanız elbet karşısındaki insanın da suçu vardır.
bir de her zaman kaçan balık büyük olur. yani şuan belki eski eşinizle aynı eve sizi koysalar yine aynı patlamaları yaşayacaksınız.
şu aşamada eğer tekrardan eski eşinizle aranızda bir ilişki ihtimalı yoksa. yani yaptığınız hataların telefi şansı yoksa. önünüze bakmanız gerek.
şimdi bunları karşılaştırıyorsun ya iki eşin arasında. bir de eski eşinin eksileriyle şimdiki eşinin artılarını da karşılaştır. elbet ortaya birşeyler çıkacaktır. ikinci eşinin ilk evliliği mi peki?Yok o benden önce evlendi.. hatalar tabi ki tek taraflı değildi. Ama ben de şimdiki bilinç seviyemden çok düşük seviyede idim. Mesela şu an eşimin ailesi sırf bana alışmasın bağlanmasın diye her akşam arayıp benimle hiç muhatap olmadan(aramızda hiçbir sorun olmadı hatta hürmet ederim ailesine) sadece onunla saatlerce konuşurlar. Eski ben olsam mesela gerilir ve çok gererdim şu am sakince olgunlukla karşılayabiliyoruz çoğu şeyi
Eski eşim aşırı sakindi bazen kızardım ama genel olarak sakinliğinden memnundum. İkinci eşin aşırı agresif her şeyden şikayet eden bir tip. Özel sektörde iyi bir işi ve ortalamanın çok üzerinde bir kazancı var ama her şeyden her zaman şikayet eder. Bu da beni çok mutsuz ediyor çünkü ben genel olarak hayatı seven güzellikleri görmeye çalışan biriyim. Evet onun ilk evliliği..şimdi bunları karşılaştırıyorsun ya iki eşin arasında. bir de eski eşinin eksileriyle şimdiki eşinin artılarını da karşılaştır. elbet ortaya birşeyler çıkacaktır. ikinci eşinin ilk evliliği mi peki?
Bu dediğinizi hepimiz diyoruz emin olabilirsiniz.Ama zaten bizi bugün olduğumuz kişi yapan şeyler geçmişteki o deneyimsizliklerdi.Ders ala ala böyle olduk,bir daha böyle bir durumla karşılaşırsak kime nasıl davranacağımızı,ne yapıp ne yapmayacağımızı öğrenmiş olduk.Kendinizi ve geçmişinizi affetmekle ilgili kişisel gelişim kitapları okuyabilirsiniz hatta bazı kitaplarda affetme çalışmaları oluyor meditasyon şeklinde.Belki faydasını görürsünüz.İşte ben elimden geleni yaptım diyemediğim için bunları hissediyorum. İnanın söylediklerinizin ne kadar doğru olduğunu biliyorum. Bunları düşünmenin benden neler görürdüğünün de farkındayım. Hep şunu diyorum ben bugünki kişi olsam her şey ne kadar farklı olabilirmiş
Bizi şu an ki biz yapan hatalarımız, günahlarımız, kabahatlerimiz, utanç verici deneyimlerimiz, duygusal-fevri kararlarımız. Eğer bunlar olmazsaydı siz bugünkü siz olamazdımız. Yani siz bu kafaya böyle geldiniz ve geçmişi değiştiremezsiniz. Çok isteseniz de mümkün değil. Siz ancak geleceğinizi şekillendirebilirsiniz. Şu an ki eşinizle mutlu değil misiniz? Boşanın o zaman. Geçmiş hatalarım, yok ikinci evliliğim vs takılmayın bunlara. Hayat sizin hayatınız. Baskılamayın kendinizi. Evlilik rahat ve güvende hissettiğiniz yuvadır. Yuva olamadıysa eviniz olmuyor diyin bitsin. Bu kaygılarla kendinizi eskisi gibi olmayacağım diye baskılayarak bir yere varamazsınız. Ki eşiniz de eski eşiniz değil ki geçmiş hatalarınızı tekrar etmemeniz üzerinde etki yapsın. O bambaşka biri. Adamına göre muamele gerekir. Siz eskiye üzülüp bugünü eskiye göre yaşıyorsunuz ama bugünün ihtiyacı başka. İlerde de bugünü düşünüp niye öyle yapmışım bir şey dememişim ki diyeceksiniz. Anı yaşamayı bilmek gerçekten çok önemli. Geçmişten ders aldınız olgunlaştınız tamam. Ama anı yaşama, kişiye göre davranış belirlemeye daha geçememişsiniz. X iksti Y de ye! Kocalarınızı karşılaştırmayın. X e Y ye davranır gibi davranmayın. Ve ikinci evliliğim diye kendinizi baskılamayın, baskılatmayın. Hayır devam da edebilirsiniz şimdiki eşinizle ama bi durup ben ne istiyorum, ne bekliyorum diyebilmelisiniz. Ortayı bulmaktır aynı zamanda evlilik. Biraz sizden biraz ondan. Mutlu olmak için evlendiniz herhalde!
Çıldırana değil çıldırtana bakarım ben. Hani arı kovanına döndüre döndüre çomak soktuğunda, arının gelip seni sokması kaçınılmaz olur değil mi?
Sabır seviyesi arşı delmiş biri olarak, delirdiğim anları hatırlıyorum da resmen ben haklıyım. Ondan beri de çıldırana değil çıldırtana bakıyorum.
Hangi normal insan durduk yere patlar?
Kim dört dörtlük giden evlilikte agresifleşir?
Kim "ayy çok mutluyum hadi aksiyon olsun hayatıma da boşanayım." der?
Siz istediğiniz kadar kendinizi avutun şimdi ben suçluyum, karşımdaki hassastı bilmem ne diye. Değildi. Muhtemelen bencildi. Hassas insanlar meramını anlatmayı bir şekilde beceriyor.
Şimdiki eşinizin ailesinin yaptığı da en hafif tabirle saygısızlık. Kendinizi olgunlaştım, sakinleştim diye avutmayın derim.
Ayrıca yaşamamız gerekenleri engelleyemiyoruz. Ben şu an boşanma aşamasındayım, 1 sene olacak neredeyse dava açılalı hala kendime ah ah ben bunu nasıl göremedim de kabul ettim bu moronu diyorum mesela. İnsanız olur hatalar.
İnanın o kadar çok okudum ki psikoloji kitaplarına kadar. Hatta o kadar çok okumanın da iyi olmadığını düşünüyorum ben biraz abarttım çünkü. Çok iyi bir terapistten terapi aldım. Ama her şey zihinden o kadar kolay silinmiyor. Her gece uyurken kendimi sevdiğimi değerli olduğumu affettiğini söylüyorum ama buna inanmadan söyleyince hep aynı noktada kalıyorumBu dediğinizi hepimiz diyoruz emin olabilirsiniz.Ama zaten bizi bugün olduğumuz kişi yapan şeyler geçmişteki o deneyimsizliklerdi.Ders ala ala böyle olduk,bir daha böyle bir durumla karşılaşırsak kime nasıl davranacağımızı,ne yapıp ne yapmayacağımızı öğrenmiş olduk.Kendinizi ve geçmişinizi affetmekle ilgili kişisel gelişim kitapları okuyabilirsiniz hatta bazı kitaplarda affetme çalışmaları oluyor meditasyon şeklinde.Belki faydasını görürsünüz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?