Pişmanlıklarım.. sürekli geçmişteki hatalarımla yaşıyorum😔

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eski eşim aşırı sakindi bazen kızardım ama genel olarak sakinliğinden memnundum. İkinci eşin aşırı agresif her şeyden şikayet eden bir tip. Özel sektörde iyi bir işi ve ortalamanın çok üzerinde bir kazancı var ama her şeyden her zaman şikayet eder. Bu da beni çok mutsuz ediyor çünkü ben genel olarak hayatı seven güzellikleri görmeye çalışan biriyim. Evet onun ilk evliliği..
bu konu ilgimi çekti çünkü ben de bu şekilde biten ilişkilerimde hep bu hatalara düşen biri olarak sizle dönem dönem aynı şeyleri yaşıyorum.
şöyle bişey söylemek istiyorum size. sakin yapısı olan insanlar tepki vermedikçe olaylar karşısında siz tepki vermek zorunda kalıyorsunuz. karşı tarafın sakinliği zaten sizi öyle daha çok konuşmaya ve agresifliğe itiyor. aynı şekilde sakin bir erkek arkadaşım vardı çocuğa ağzıma geleni söyleyip sonra pişman olup ben yalvarıyordum. (not: baya baya sık sevgili ve ilişki değiştiren biri olarak yazıyorum bunları :) ) sonuçta aynen sizin ilk evliliğinizde olduğu gibi benden ayrıldı bıraktı ve gitti. ben arkasından çok yalvardım bir döndü bir gitti falan tabi üzerinden yıllar geçti. arkasından bir sürü insan girdi hayatıma. sakini de girdi agresif olanı da. ama diyeceğim şu ki tepkisini direk belli eden insanlara karşı siz agresif davranamıyorsunuz ve kendinizi kontrol etmeniz gerekiyor. zaten olması gereken de bu. karşı taraf sakinlik adı altında sessiz kalınca sizi çıldırtıyor. olması gereken bu değil işte. sonrasında çok sakin insanlarda çıktı karşıma ama bahsettiğim beni çıldırtıp öfke nöbetine sokan kişi gibi olmadım hiç.
kısacası demek istediğim sizin tek şanssızlığınız hemen evlenmeniz olmuş sanırım. arada ilişkiler değiştirip yaşayıp görme şansı vermediniz kendinize diye düşünüyorum. bu açıdan bakınca belki içiniz rahatlar. ha şu da var, evet bazı insanlar daha iyi karakterlidir bazı daha az iyi. tabi ki sonuçta sizin olayınızda eski eşiniz daha iyi bir insan olabilir. ama hayat bazen kabullenmeyi de öğretiyor bizlere. belki siz de kabullenmeyi öğreniyor olabilirsiniz.

Herkesin hataları var pişmanlıkları var
Önemli olan bunlardan ders çıkarıp düzgün bir şekilde hayata devam etmek
Hayat zaten çok kısa
Sürekli düşünüp bunları kendini aşağıya çekmek çok gereksiz geliyor bana

Haklısınız hepimizin yaşadığı güçlükler, kırgınlıklar, hayatımızı etkileyen ve sarsan büyük olaylar oluyor. Kimi bu tür durumları daha kolay kabullenip atlatabilirken kimi de sizin ve benim gibi zor atlatabiliyor
Evet benım yasadıgım bır travmayı tetıkleyen cok sey vardı mesela. O an baska bır eve tasınmamız, 1sene ıcınde unıversıteye baslamam, bırkac deger verdıgım ınsanın ölümü falan derken benım travmam kartopuna dönüşmüştü. 3 cocugum var bazen hıc olmadık anlarda aklıma geldıgı an sendelıyorum, o an cocuklar aglamaktan helak olsalar dahi onlara bakamıyorum mesela. Odaklanamıyorum, boguluyorum.

bu konu ilgimi çekti çünkü ben de bu şekilde biten ilişkilerimde hep bu hatalara düşen biri olarak sizle dönem dönem aynı şeyleri yaşıyorum.
şöyle bişey söylemek istiyorum size. sakin yapısı olan insanlar tepki vermedikçe olaylar karşısında siz tepki vermek zorunda kalıyorsunuz. karşı tarafın sakinliği zaten sizi öyle daha çok konuşmaya ve agresifliğe itiyor. aynı şekilde sakin bir erkek arkadaşım vardı çocuğa ağzıma geleni söyleyip sonra pişman olup ben yalvarıyordum. (not: baya baya sık sevgili ve ilişki değiştiren biri olarak yazıyorum bunları :) ) sonuçta aynen sizin ilk evliliğinizde olduğu gibi benden ayrıldı bıraktı ve gitti. ben arkasından çok yalvardım bir döndü bir gitti falan tabi üzerinden yıllar geçti. arkasından bir sürü insan girdi hayatıma. sakini de girdi agresif olanı da. ama diyeceğim şu ki tepkisini direk belli eden insanlara karşı siz agresif davranamıyorsunuz ve kendinizi kontrol etmeniz gerekiyor. zaten olması gereken de bu. karşı taraf sakinlik adı altında sessiz kalınca sizi çıldırtıyor. olması gereken bu değil işte. sonrasında çok sakin insanlarda çıktı karşıma ama bahsettiğim beni çıldırtıp öfke nöbetine sokan kişi gibi olmadım hiç.
kısacası demek istediğim sizin tek şanssızlığınız hemen evlenmeniz olmuş sanırım. arada ilişkiler değiştirip yaşayıp görme şansı vermediniz kendinize diye düşünüyorum. bu açıdan bakınca belki içiniz rahatlar. ha şu da var, evet bazı insanlar daha iyi karakterlidir bazı daha az iyi. tabi ki sonuçta sizin olayınızda eski eşiniz daha iyi bir insan olabilir. ama hayat bazen kabullenmeyi de öğretiyor bizlere. belki siz de kabullenmeyi öğreniyor olabilirsiniz.
Emin olun kızkardeşim olsa bu kadar iyi anlayamazdı beni. Özellikle agresfileşip özür dileme konusu aynen bende de öyleydi.. ben ailemin anlayışlı olduğunu düşünürdüm kimse arkamda olmadı benim. Maalesef bir evlilik yaptığım için yaklaşan insanlar genel olarak iyi şekilde yaklaşmıyordu. Belki yaşadığım yeri bırakıp uzak sakin bir yere yerleşebilirdim ama mesleğimden dolayı tayin durumum çok zor. Kabullenmeye çalışıyorum ama işte son zamanlarda çığırından çıktı her şey

Evet benım yasadıgım bır travmayı tetıkleyen cok sey vardı mesela. O an baska bır eve tasınmamız, 1sene ıcınde unıversıteye baslamam, bırkac deger verdıgım ınsanın ölümü falan derken benım travmam kartopuna dönüşmüştü. 3 cocugum var bazen hıc olmadık anlarda aklıma geldıgı an sendelıyorum, o an cocuklar aglamaktan helak olsalar dahi onlara bakamıyorum mesela. Odaklanamıyorum, boguluyorum.

Biz insanız her ne kadar kendime yeterim desek te öyle olmuyor maalesef sevgiye şefkate anlaşılmaya ihtiyacımız var.. öyle olmasa ben de buraya yazma ihtiyacı duymazdım. Karşımızdaki insanın bize o anlayışla yaklaşması sevgi bütün travmaları geçmişin izlerini siliyor.

Çok teşekkür ederim değerli zamanlarınızı ayırıp yazdığınız için. Çevremde konuşacak kimsem olmayınca kendi içimde bin parçaya bölündüm kafamın içinde bin kişi konuşmaya başladı. Şu an biraz da olsa rahatladım. Beni anlayan insanların varlığını görmek yalnız olmadığımı bilmek rahatlatıyor beni. Söylediklerinizin her kelimesi doğru aslında.
Şu gözlerimle şahit oldum, geçinmeye gönlü olanın ne olursa olsun geçindiğini. Adama kan kusturan kadın gördüm yine de adamın aşkından ödü patlıyor karısı incinecek diye.
Hiiiç kendinizi üzmeyin. Yaşandı bitti. Demek ki bitmesi gerekiyordu.

Şimdiki evliliğinizde de sakinlikle ezikliği karıştırmayın. Ben bunu yaptım, tepeme çıktılar. Şimdi hiç acımıyorum kimseye, bana saygısızlık yapana anladığı dilden konuşuyorum. İnsanlar bundan anlıyor.

Şu gözlerimle şahit oldum, geçinmeye gönlü olanın ne olursa olsun geçindiğini. Adama kan kusturan kadın gördüm yine de adamın aşkından ödü patlıyor karısı incinecek diye.
Hiiiç kendinizi üzmeyin. Yaşandı bitti. Demek ki bitmesi gerekiyordu.

Şimdiki evliliğinizde de sakinlikle ezikliği karıştırmayın. Ben bunu yaptım, tepeme çıktılar. Şimdi hiç acımıyorum kimseye, bana saygısızlık yapana anladığı dilden konuşuyorum. İnsanlar bundan anlıyor.
Ben de hep bunu düşünerek rahatlıyordum. İsteyen insan orta yol bulur isteyen insan sürdürür emek verir diye. Ama şu an mesela aile ile bir sorunum yok ama tavırları beni şaşırtıyor hadi diyorum ilkinde ilk zamanlar aile ile olumsuz şeyler yaşadık. Bu defa neden böyle? Diğer gelinlerinden ödleri kopuyor bana davrandıkları gibi asla ona davranamazlar mesela

Ben de hep bunu düşünerek rahatlıyordum. İsteyen insan orta yol bulur isteyen insan sürdürür emek verir diye. Ama şu an mesela aile ile bir sorunum yok ama tavırları beni şaşırtıyor hadi diyorum ilkinde ilk zamanlar aile ile olumsuz şeyler yaşadık. Bu defa neden böyle? Diğer gelinlerinden ödleri kopuyor bana davrandıkları gibi asla ona davranamazlar mesela
Kendinizi "ben önceki adama böyle davrandım şimdi bunlar bana müstehak" diye avutursanız kendinize de yazık edersiniz.
Fırsat vermeyin yoksa bu sefer de ezilmekten, azarlanmaktan boşanırsınız. Ayarını bulun.

Kendinizi "ben önceki adama böyle davrandım şimdi bunlar bana müstehak" diye avutursanız kendinize de yazık edersiniz.
Fırsat vermeyin yoksa bu sefer de ezilmekten, azarlanmaktan boşanırsınız. Ayarını bulun.
Ben sakin kalmak, hoşgörülü olmak ile kendimi ezdirmeyi karıştırıyorum sanırım.. evet aynen öyle diyorum aile kısmen daha iyiydi kıymetini bilemedim şimdi daha kötüsüyle sınanıyorum diyorum. Psikoloğum derdi kendini neye layık görürsen onu yaşarsın diye gerçekten sonu hep öyle oluyor

Ben sakin kalmak, hoşgörülü olmak ile kendimi ezdirmeyi karıştırıyorum sanırım.. evet aynen öyle diyorum aile kısmen daha iyiydi kıymetini bilemedim şimdi daha kötüsüyle sınanıyorum diyorum. Psikoloğum derdi kendini neye layık görürsen onu yaşarsın diye gerçekten sonu hep öyle oluyor
Aynen öyle. "Kendini hakettiğinden azına razı edersen, çok çok daha azına mecbur kalırsın. " çok ama çok doğru söz. Bizzat yaşadım. Kendi potansiyelimin gömlek gömlek altında birine evet demenin bedelini de ağır ödedim.

Dediğim gibi, ben çıldırana değil çıldırtana bakarım.

Farkındayım aslında hayatın tecrübelerle öğrenildiğinin. Ama son zamanlarda öyle bir duruma geldi ki rüyalarımda uykularımda bile kabus gibi sorgulamaya başladım
Bu kadar sorguladiktan sonra vesvese geliyor arkasi Allah korusun depresyon sana sorgulama diyemem zor biliyorum o yuzden kafani birseylere ver estagfullah cek la havle vela kuvvete cek biraz rahatlayiuor

Aynen öyle. "Kendini hakettiğinden azına razı edersen, çok çok daha azına mecbur kalırsın. " çok ama çok doğru söz. Bizzat yaşadım. Kendi potansiyelimin gömlek gömlek altında birine evet demenin bedelini de ağır ödedim.

Dediğim gibi, ben çıldırana değil çıldırtana bakarım.
Bu yazılanların hepsi kıymetli benim için ufak ufak ta olsa bugünden itibaren kendi isteklerime de zaman ayıracağım, maddi olarak ihtiyacım olan almak istediğim şeyler vardı hepsini gücüm yettiğince alacağım kendini çok ihmal etmişim hizmet etmekten her şey çok güzel olsun diye aşırı çabalamaktan

Bu kadar sorguladiktan sonra vesvese geliyor arkasi Allah korusun depresyon sana sorgulama diyemem zor biliyorum o yuzden kafani birseylere ver estagfullah cek la havle vela kuvvete cek biraz rahatlayiuor

Canım ibadetlerimi aksatmadan yerine getiririm, yazdıklarını da çok çekiyorum. Ama insanın kendi içinde kendiyle çatışması vesveseyi aşan bir durum sanırım

Kimseye açmayın derdinizi. En yakın arkadaşım bile sonradan canımı sıktı yüzüme vurup. Bir kağıda yazın. yüzleşin daha sonra o kağıdı atın. ya da buraya yazın. kimse birbirini tanımıyor. Ben de çok geçmişle yaşarım. Her hatadan ben suçluyum sanki. Yapmamaya çalışıyorum. Ama huy işte. Kişisel gelişim kitapları okuyorum. Sosyal medyadan takip ediyorum. Videoları izliyorum. Beyhan Budak, Gülseren Buğdaycıoğlu, Barış Muslu gibi. Ama işte huy. Bir an yine kendimi suçlarken buluveriyorum.

Kimseye açmayın derdinizi. En yakın arkadaşım bile sonradan canımı sıktı yüzüme vurup. Bir kağıda yazın. yüzleşin daha sonra o kağıdı atın. ya da buraya yazın. kimse birbirini tanımıyor. Ben de çok geçmişle yaşarım. Her hatadan ben suçluyum sanki. Yapmamaya çalışıyorum. Ama huy işte. Kişisel gelişim kitapları okuyorum. Sosyal medyadan takip ediyorum. Videoları izliyorum. Beyhan Budak, Gülseren Buğdaycıoğlu, Barış Muslu gibi. Ama işte huy. Bir an yine kendimi suçlarken buluveriyorum.

Ben de çok yaşadım anlattığım dertleştiğim konulardan daha sonra sanki o insanlarda çok değerli bi eşyam varmış gibi anlattıklarımla beni psikolojik olarak kontrol etmeye çalıştıklarını ya da biraz dinlemişlerse her şeyi yüzüne vurmalarını. O yüzden açıkçası insanlardan da çok soğudum kimsenin samimiyetine inanmıyorum artık. Çoğu insan başkalarının hayatının peşinde ve ben de çok sıkılıyorum o tarz muhabbetlerden konuşmalardan. Suçlama konusunda ben de sizin gibiyim o zaman şunu deseydim keşke evlenmeden şunu yapsaydım, şöyle yapsam böyle mi olurdu diye diye sonuçta kendime yüklenirken buluyorum kendimi

Evliliginizi artilari ve eksileriyle tartip degerlendirin ve bu evliligin sizi mutsuz ve huzursuz ettigini dusunuyorsaniz yolunuza bakin.

Hayat bayagi kisa.
Artıları var ama aile işin içinde girince çok başka oluyor ilk evliliğimde de öyleydi. Bizbizeyken iyiydik ama aile bunu farkettiğim an bizi yalnız bırakmamaya çalışırdı. Şu andaki kayınvalidem ve görümcelerim de öyle mesela. Ben hediye alırım onlara bana değil erkek kardeşlerine teşekkür ederler tuhaf garip tipler

Merhaba herkese öncelikle.. ben sürekli geçmişimle yaşamaya başladığımı farkettim şu andaki hayatımı geçmişle kıyaslayıp kendime geçmişteki hatalarımdan dolayı kızıp affedemiyorum. Destek aldım bir süre sadce kendinizi affedin diyorlar işte ben bunı yapamıyorum. İçimi dökebileceğim konuşabileceğim güvenilir bir dostum yok artık bu durum beni çok zorluyor. Bana yardımcı olur musunuz tavsiyelerde bulunur musunuz
Bak canım bende senin gibiyim geçmişi unutmak istesemde aklıma geliyo derste çıkardım hayatıma baktim allaha dua ettim tövbe mi ettim ama insanın aklına geliyor ama inan yapicak tek şey unutamasanda umut etmeyi bırakma güzel şeyler olucak diye düşün hep umutsuzluğa düşersen pskolojik olarakta çökersin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X