- 14 Ekim 2016
- 1.747
- 1.697
- 133
- Konu Sahibi Gokyuzummm
bu konu ilgimi çekti çünkü ben de bu şekilde biten ilişkilerimde hep bu hatalara düşen biri olarak sizle dönem dönem aynı şeyleri yaşıyorum.Eski eşim aşırı sakindi bazen kızardım ama genel olarak sakinliğinden memnundum. İkinci eşin aşırı agresif her şeyden şikayet eden bir tip. Özel sektörde iyi bir işi ve ortalamanın çok üzerinde bir kazancı var ama her şeyden her zaman şikayet eder. Bu da beni çok mutsuz ediyor çünkü ben genel olarak hayatı seven güzellikleri görmeye çalışan biriyim. Evet onun ilk evliliği..
şöyle bişey söylemek istiyorum size. sakin yapısı olan insanlar tepki vermedikçe olaylar karşısında siz tepki vermek zorunda kalıyorsunuz. karşı tarafın sakinliği zaten sizi öyle daha çok konuşmaya ve agresifliğe itiyor. aynı şekilde sakin bir erkek arkadaşım vardı çocuğa ağzıma geleni söyleyip sonra pişman olup ben yalvarıyordum. (not: baya baya sık sevgili ve ilişki değiştiren biri olarak yazıyorum bunları :) ) sonuçta aynen sizin ilk evliliğinizde olduğu gibi benden ayrıldı bıraktı ve gitti. ben arkasından çok yalvardım bir döndü bir gitti falan tabi üzerinden yıllar geçti. arkasından bir sürü insan girdi hayatıma. sakini de girdi agresif olanı da. ama diyeceğim şu ki tepkisini direk belli eden insanlara karşı siz agresif davranamıyorsunuz ve kendinizi kontrol etmeniz gerekiyor. zaten olması gereken de bu. karşı taraf sakinlik adı altında sessiz kalınca sizi çıldırtıyor. olması gereken bu değil işte. sonrasında çok sakin insanlarda çıktı karşıma ama bahsettiğim beni çıldırtıp öfke nöbetine sokan kişi gibi olmadım hiç.
kısacası demek istediğim sizin tek şanssızlığınız hemen evlenmeniz olmuş sanırım. arada ilişkiler değiştirip yaşayıp görme şansı vermediniz kendinize diye düşünüyorum. bu açıdan bakınca belki içiniz rahatlar. ha şu da var, evet bazı insanlar daha iyi karakterlidir bazı daha az iyi. tabi ki sonuçta sizin olayınızda eski eşiniz daha iyi bir insan olabilir. ama hayat bazen kabullenmeyi de öğretiyor bizlere. belki siz de kabullenmeyi öğreniyor olabilirsiniz.