pişmanlıklarımız için ne yapılabilir...

• Konu Sahibi Konu Sahibi sevilaydinçer
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
S

sevilaydinçer

Ziyaretçi
insan hayatında birsürü olay yaşar .hayat budur zaten varılması gereken yere giden yoldur işte bu yolda geçmişe dayalı geçen olaylarda pişman olduğumuz anlara yönelik çalışma yada yöntemleriniz nelerdir...yada duygularınız ...yada yaşadıklarınız...:

Hayatımda çok büyük pişmanlıklarım yoktur aslında..
Ama ufak tefek de olsa var olan pişmanlıklarımla yaşamayı öğrendim..:delphin:

Pişman olduğum hiçbirşey yaşamadım... son noktayı koymamak için sabrederim ama sabrım taşmışsa tepkim çok ağır olur. bundan da asla pişmanlık duymam.

Isin püf noktasi budur zaten....pismanlik yasamamak icin gayret etmeli..

Allah akil vermis beyin vermis insanogluna...bunu böyle yaparsam böyle olur diye az cok tahmin edebilir basina gelecekleri... pismanliklarin yüzde 90 aslinda bile bile yasanir...:kahve:

Okulunu bitirmeyen bir genc kiz evlenmeyi tercih eder ve sonra pisman olur...
Ailesinin uygun bulmadigi biri ile evlenenler cicim aylari gecikten sonra ah keske anami babami dinleseydim der...ve bu böyle uzar gider....:delphin:

Evet pismanlik yasadigim keske olmasaydi, simdiki aklim olsa su sekil hareket ederdim dedigim
yasanmisliklarim oldu ama ne mumkun zamani geri cevirmek, yasanmamis saymak kendini teselli icin
diyebilecegin tek soz iyisiyle kotusuyle dogrusuyla yanlisiyla benim hayatim, iyi ki yasamisim...:delphin:
pek dertli gordum bu siralar kendimi:delphin: yazik bana:delphin:

geriye dönüş olmayacağına göre hiçbirşey yapılamaz kanaatimce
ha bundan sonra pişmanlık yaşamayım dersek çok fevri davranmamak düşünerek haraket etmek bide geçmiş pişmanlıklarımızdan ders çıkarıp tekrarlamamak en önemlisi
tabi yine kanaatimce:delphin:

pişmanlık duyduğumuz konuyu kaynağı sebeplerini beynimizde iyice bulup ona göre çözüm arayabiliriz.

çalışıp geçmediğimiz bir dersten dolayı bir yılımız uzadıysa okulda o fazladan geçecek 1 yılı daha verimli geçirmenin yollarını bularak hafifletiriz sıkıntıyı..

yada eşimiz ve ailesiyle kötü bir sorun yaşadık zeytin dalı uzatıp güzel etkinlikler yapıp hafızaya iyi şeyler bırakar hafifletebilirz belki üzüntüyü..

en iyisi pişman olacağımız şeyler yapmamak ve söylemektir amaa... aması çok işte.....

insan hayatında birsürü olay yaşar .hayat budur zaten varılması gereken yere giden yoldur işte bu yolda geçmişe dayalı geçen olaylarda pişman olduğumuz anlara yönelik çalışma yada yöntemleriniz nelerdir...yada duygularınız ...yada yaşadıklarınız...:

bir daha aynı hatayı yapmayarak ve düzeltmeye çalışarak olabilir ama düzeltilebilecek bir pişmanliksa epğer

Ben eskiden hiç pişman olmazdım yaptıklarımdan o kadar fazla hatamda olmadı zaten.... tek pişman olduğum konu aileme bu kadar boyun eğmeseydim zamanında sesimi çıkarsaydım böyle alıştırmasaydım :mymeka: Pişman olmakla yada pişmanlıkları düşünmekle ancak kendimize zarar veririz önemli olan olan oldu deyip ileriye bakabilmek kaydirigubbakcemile4 hem o zaman öyle olması gerekiyodur ondan öyle yapmışızdır :kahve:

sevgili arkadaşlarım harikasınız...gerçekten yaşanmış bütün olaylardan gerekli dersimizi alsak alsakta hayatın farkındalığını yakalasak dimi...ve öyle güzel günler yaşasakta hiç pişman olmasak...işte bazı şeylerin dönüşü olmayınca insan keşke diyor elde olmadan...bu benim hayaım iyiki yaşamışım dediğinizde o bölümlerin başka şekilde yaşanmış olması yüreğinizi titretiyor...

keske dedigim seylerin iyiki yanlarini gormeye calistim pismanliklarimdan degil hatalarimdan cok ders aldim ve eminm cook buyudum.
artik biseyleri hatalarini kabul ederek yapiyorum veya yapmiyorum.
pismanlik hissetmiyorum uzun suredir.

sevgili arkadaşlarım harikasınız...gerçekten yaşanmış bütün olaylardan gerekli dersimizi alsak alsakta hayatın farkındalığını yakalasak dimi...ve öyle güzel günler yaşasakta hiç pişman olmasak...işte bazı şeylerin dönüşü olmayınca insan keşke diyor elde olmadan...bu benim hayaım iyiki yaşamışım dediğinizde o bölümlerin başka şekilde yaşanmış olması yüreğinizi titretiyor...

galiba birazda acılarımızla barışmak gerek yani onlarda hayatımızın bi parçası tuzu biberi... hep mutluluk olmayacağına göre çokta fazla üstünde durmamaya çalışmak gerek :içelim: tabi herzaman herşey istediğimiz gibi olsa iyi olurdu ama geri dönüşü yoksa o hatamızın bi şekilde kendimizi affedip yolumuza bakmak gerek kaydirigubbakcemile4

pişmanlıklar için yapılabilecek tek şey onlardan dersimizi alıp yolumuza bu derslerin ışığında devam etmektir:1closedeyes:

pişmanlıklar geçmişte kalıyor...
geçmişte geçmişte kalıyor...
o zaman geçmişi düşünüp bugünü zehir etmenin bir faydası yok ki...
pişmanlıklarım aslında öğretmenlerim benim...
kulağıma küpe yaptım yaşıyorum onlarla...

pişmanlıklarım azdır ama olaki pişmanlıklarımdan yırtmak için de kendimin cok degerli oldugunu kendimi böle şeylerle üzmemem çünkü bu can bana emanet ona iyi bakmakla yükümlüyüm der işin içinde sıyrılırım canım unutma sen özelsin ve kendini üzmeye yıpratmaya dahi hakkın yokkkkkkkk

en büyük pişmanlığım evliliğim
ama devam ediyorum işte..
o pişmanlığı severek yaşıyorum..geri dönmek bi-kaç yıl geri gidip ömrümden ömür çalan bu evliliği hiç yapmamak isterdim ama yaptım...bende de hatalar vardı belki..
keşke bu kadar sessiz kalmasaydım zamanında...

Ben genelde ders çıkarmaya çalışırım. sana iyi oldu kızım! derim. Ama bence pişamnlık da yaşanması gereken bir duygu. Ama hep düşünürler de demiş ya insanın yaptığı iki hata vardır. Geçmişin pişmanlıklarını gereğinden fazla düşünmek ve gelecek günlere gereğinden fazla kafa yormak... Ben genelde anı yaşamaya çalışırım. Ama başarabiliyor musun? diyorsan "çok zor" diyebilirim...

Ama her zaman da derim "dün dünde kaldı cancağızım. Bugün yeni şeyler söylemek lazım."

hepimiz pişmanlık yaşamamak için gayret ederiz ama mutlaka olur.
Onun için yanıp yakılacağımıza ders alıp yolumuza devam etmeliyiz. :a015:

Back
X