- 17 Aralık 2011
- 2.568
- 140
- 373
Pitbullar aslında saldırgan değil, sahipleri öyle yapıyor diye düşünenlerdim. Taa ki üst kat komşumuzun (62 yaşında) köpeği benim kedimi parçalayana kadar. Kadının şimdiye kadar o köpeğe karşı hiçbir saldırganlık gösterisi olmadı, köpeğin dünyadan haberi bile yoktu. Kadın özellikle dışarıya çıkarmıyordu. Gece apartmanın bahçesinde uyuyan kedimi öldürüp evine geri döndü.
Benim komşumun köpeği pitbull. Aynı zamanda evinde kedisi de var. Kediyle öyle güzel oynuyorlarki. Sahibi sevgiyle büyüttüğü için hiç saldırgan hareketi yoktur. İlk defa gördüğü insana bile kendisini sevdirir. Halbuki 2 sokak aşağıdaki pitbull öyle değil. Neden mi çünkü serseri bir sahibi var. Zevk olsun diye kedilere saldırtıyor. Bu durumda saldırgan olan ve ceza verilmesi gereken sahipleridir. Çocukları parçaladı denmiş. Şunu belirteyim bazı çocuklar öyle göründüğü gibi masum değil. Kendi gözümle kaç kere gördüm uyuyan köpeğe taş atan, sopayla vuran çocukları. Tabii ki en masum hayvan bile kendini koruma iç güdüsüyle saldırır. Açıkçası öyle çocuklara da acımıyorum ısırıldı diye. Sonra köpek çocuğu ısırdı diye ortalığı yıkarlar. Kimse düşünmez o köpek niye saldırdı diye. Aileler çocuklarına gerekli eğitimi vermeli ki, sonra böyle psikopat,işkenceden zevk alan tipler yetişmesin.
şimdi burda niye öldürürldü bunu bilmyoruz ama zevk içinse tabiki yanlış.mesela bir aralar sık sık ayı saldırısı oluyordu.insanlar öleceğine herkes ava çıktı ayıyı öldürmek için.şimdi o ayı için oturup gözyaşı mı dökelim.gidip sırf avlama maksadıyla ayı öldürmek başka( gerçekten bu vicdansızlık oluyor ),insanlara daha çok zarar gelmesin diye ayıyı öldürmek zorunda olmak başka.bunlar da öyleyse bilemem.onu demek istedim.ha pitbulların doğasında mı var saldırgan olmak,sahiplerinden mi kaynaklanıyor o konuda bilgi sahibi değilim.ama kısaca saldırganlar ve kendi adıma konuşayım beni çok rahatsız ediyorlar.sahiplerine gerçekten çok kızıyorum.dışarda huzurla bir gezemiyoruz.kalabalığa ne diye çıkarırlarki.çocuğumla geçerken ödüm kopuyor.bari ipinden tutsalar neyse diycem de bazen ellerinden bırakıyorlar sinir oluyorum.sanki normal bir köpeğin var.anlayışsız hayvan sahiplerine burdan sesleniyorum.hayvanların rahatını düşünürken lütfen diğer insanların rahatını da düşünün.
"siz insanlar virüsler gibisiniz" matrix filminin belki de en sevdiğim sözü...virüsler gibi hızla yayılıp o bölgeyi kurutmadan bırakmıyorsunuz....
bir canlı kendi vahşi dürtüleri için bir hayvan ırkı yaratsın sonra da "ay bu çok vahşi olmuş" deyip öldürsün ...
burda insanların içini yakan bir video paylaştın ne geçti eline, izleyince gözlerim doldu ben izletmem de paylaşmam da...derdini açıkca yazabilirdin..biz bunu izleyince elimizden bişey mi geldi o hayvancağızlar için...amacın ne senin çok merak ettim..dikkat çekmek mi?
Bence senin amacın bu yorumu yazarak dikkat çekmek... Çünkü insanlar habersiz çünkü insanlar BİLMİYOR.... Biz hayvan deneyleriyle ilgili resimler paylaştık kaç kişi öğrendi gerçekleri buna BEN de dahilim.... """biz bunu izleyince elimizden bişey mi geldi o hayvancağızlar için""" bu yoruma istinaden yazıyorum evet birşey yapabiliriz elimizden şu gelir Yaşam Hakkına Saygı - 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Deklarasyondur bu linke imza atabilir, varsa şehrimizdeki eş zamanlı eyleme katılabiliriz.... Hiç olmazsa zulmün farkına varırız... Herşey fark edişle başlar...
Yeter be yeter, korkan açıktan geçsin, sevmeyen uzak dursun, saldırganmış, olmamalıymış bik bik bik .... Sorumsuz sahiplere ses edemeyip, acısını aklı ermeyen hayvandan çıkarıyor herkes.
Geçen gün köpeğimi gezdiriyorum. Bu arada belirteyim kesinlikle çocuk parkında gezdirmem. Az ilerisinde belediyenin böyle dinlenme alanı var ağaçlı çimenli falan, oraya götürürüm ve insanlara yaklaştırmam. En yakından geçmek isteyenle aramda garanti 5 6 metre mesafe kalır. Tasmasını kesinlikle çıkarmadığımı söylememe gerek yok sanırım.
Daha önce de söyledim dışarıda saldırgan, kimseyi yanına yaklaştırmıyor. Cidden bu benden kaynaklı bir durum değil. Barınaktan gelen, aylarca sokakta kalan bir köpek için de işler pek öyle kolay olmuyor malesef. Pat diye yanınızda yürüyen, sakin, uslu bir köpek olamıyorlar.
Amcanın bi' tanesi "gezdirmeyeceksin bunu burada" dedi. Ben de "sana mı soracağım?" dedim yaşına başına hiç önem vermeden. O da işte başladı saldırırmış da, belliymiş de, ilerideki parkta torunu varmış da saydı etti. Ben de "amca torununun yanında kimse var mı? Malum ortalık tecavüzcü, organ mafyası kaynıyor. Bence köpek saldırsa gene iyi dersin." dedim. Hepten çıldırdı. Toplatılsın bütün köpekler şikayet edicem vs diye geziyor. Dedim "git öte valla açarım tasmasını torununu falan unutur eve depar atarsın."
Evet yaptığım terbiyesizlikti. Ama bu adam hak etti. Ben gereken önlemi aldıktan sonra kimse çoluğu çocuğu için bana ağzını açamaz.
İnsanlar önce çocuklarına köpek görünce havlamamayı öğretsinler, zira en çok başıma gelen şey bu. Evet çocuk köpeğe havlıyor. Çocuğu çıkartan ben anneyim diye ortalıkta gezip kediye köpeğe laf söyleyebiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?