pitbulllar ve ötenazi

Doğal bir tür olup olmaması önemli değil ki.. Doğal tür olmayan o kadar çok köpek cinsi var ki..Sonuçta bu köpek cinsi artık var!

Pitbulların saldırganlığı yavruyken kontrol altına alınabilir bir durum..Ama bunu asıl cani ve canavar olan insanlar engelliyor.. Dobermanların da belli bir yaştan sonra kafatasları büyümüyor ancak beyin büyümeye devam ediyor ve ileride hayvanın kendini kaybetmesine çok çok daha tehlikeli olmasına neden oluyor..

Pitbulların adı çıkmış sadece...olan bu..Basın da bundan faydalanıyor..

İyi de bu pitbulla ilgili bir durum değil ki bütün köpekler bunu yapabilir.. Benim halamın 2 köpeği vardı, biri alman kurdu,diğeri cins bile sayılmaz,sokak köpeği gibi duruyordu.. Bahçede bağlı durumdayken kendilerine biraz yaklaşan hindiyi öldürmüşlerdi,ben yukarıdan camdan gördüğümde ortada sadece hayvanın tüyleri kalmıştı..Kötü bir olay ama bütün hayvanlar için geçerli bu..

Pitbull hakkında çok fazla görüş üretilen bir hayvan, ani saldırma refleksi bir hayvan sever olarak beni bile ürküttü uzunca zaman ta ki gerçek pitbullarla tanışana kadar.

İlk tanıştığım iş yerimin biraz ilerisinde, bir yıkamacının köpeği idi, safkan bir dişi, bir sabah iş yerimin kapısında onu tasmasız görünce ödüm koptu, öylece kalakaldım, korktuğumu anladı, arkasını dönüp bana geri geri yanaştı, poposunu sevdim =) öylece arkadaş olduk, sahibi de bize gelmesine alışmıştı , sabahları beni karşılıyordu, aylarca tek bir canlıya zarar vermeyi bırakın, hırladığını bile görmedim.

İkinci pitbull arkadaşlığım barınakta oldu, adı Beyaz. Kafesteki kedilerle bile oynamaya çalışan, pitbull görünümlü bir can. Görünümlü diyorum çünkü asla sözü edilen saldırganlıkla bir ilgisi yok. Terk edilmiş bir hayvan, her gelene kendini sevdirmeye uğraşıyor, etraftaki köpeklere sevgi gösteriyor, bambaşka bir varlık.

Yaşadıklarım sonunda konunun eğitimle ilgili olduğuna inandım. Sadece şunu söyleyebilirim, çok büyük köpekler,cinsi fark etmez; apartman dairelerinde bakılmamalı, hayvan uysal olsa da tedbir alınmalı, ürkebileceği,korkabileceği ve bunun sonucunda zarar verebileceği hep hatırda tutulmalı. Hayvan severim diye, her hayvan her koşulda bakılır gibi bir düşünceyi savunmuyorum.

Hayvan bakanlar özellikle çevreye karşı duyarlı olmalı, hem insanların hem de hayvanlarının iyiliği için. Temizlik, beslenme, koku problemleri için ciddi tutumlar olmalı.

Hiç bir türü öldürmek çözüm değil. Ama doğru şekilde bakmak, doğru şekilde üretmek ve hangi tür olursa olsun pet shoplar da satışı önlemek doğru yoldur. Dünyaya gelmiş bir canlıyı öldürmek caniliktir.

Bazıları Avrupa da bunun yapıldığını savunuyor, Avrupa hayvan hakları konusunda büyük ayıpları olan milletlerden oluşuyor. Osmanlı zamanında hayvan dernekleri varken, Avrupa'da köpek kasapları vardı, büyük Collezium un açılışında 9.000 hayvanın zevk için katledildiğini tarih yazar. Avrupada hayvan haklarının henüz 50 yıllık bir geçmişi var ki bu da sokak hayvanı kavramını kabul etmeyen, bir kalıp içinde yaşamalarına izin veren, sahiplenmeyen hayvanı öldüren cani bir kanun. İstedikleri kadar hayvan polisleri olsun Avrupalıların samimi hayvan sevgilerine inanmıyorum

Pıtbulllar salgırgan degıl sahıplerı salgırdan
Bu yuzden cozumu onune gelen beslememelı bu hayvanı
Ehlıyet gıbı kopek edınmek ıcınde bı dıploma belge alınmalı bence

Benim komşumun köpeği pitbull. Aynı zamanda evinde kedisi de var. Kediyle öyle güzel oynuyorlarki. Sahibi sevgiyle büyüttüğü için hiç saldırgan hareketi yoktur. İlk defa gördüğü insana bile kendisini sevdirir. Halbuki 2 sokak aşağıdaki pitbull öyle değil. Neden mi çünkü serseri bir sahibi var. Zevk olsun diye kedilere saldırtıyor. Bu durumda saldırgan olan ve ceza verilmesi gereken sahipleridir. Çocukları parçaladı denmiş. Şunu belirteyim bazı çocuklar öyle göründüğü gibi masum değil. Kendi gözümle kaç kere gördüm uyuyan köpeğe taş atan, sopayla vuran çocukları. Tabii ki en masum hayvan bile kendini koruma iç güdüsüyle saldırır. Açıkçası öyle çocuklara da acımıyorum ısırıldı diye. Sonra köpek çocuğu ısırdı diye ortalığı yıkarlar. Kimse düşünmez o köpek niye saldırdı diye. Aileler çocuklarına gerekli eğitimi vermeli ki, sonra böyle psikopat,işkenceden zevk alan tipler yetişmesin.

Katılıyorum o tıp cocuklar ve yetıskınler cok fazla
Kopegın bı sucu yok

Ben de sizin vicdanınız konusunda net bir fikre sahip değilim ama bu konudaki görüşlerinize bakarak kendimce bazı yorumlar yapabiliyorum konuyla alakalı. Yani kısaca pek vicdan sahibi bir insan gibi değil yorumlarınız ve kendi adıma konuşayım beni çok rahatsız ettiniz.
Kalabalığa ne diye çıkarırlar ki demişsiniz,burda kızdığınız köpek değil,sahibi. Bunun bile farkında değilsiniz ne yazık ki.. Birbirini öldüren insanlar var,birkaç yıl hapiste yatıp çıkıyorlar. Bir cana kıymak o kadar kolay mı?? Sizin çocuğunuz varsa, rahatsız olduğunuz o köpeklerin büyük kısmının da,onları canı kadar seven sahipleri var. Siz bu sevgiyi anlayamayabilirsiniz. Hatta anlamazsınız,bu konuya bu şekilde yaklaşabildiğinize göre..
Allah herkese akıl ve vicdan versin..

şu konudaki en aklı başında yapılmış yorumlardan biri.
Böyle bir tür hiç oluşturulmamalıydı.

Hiçbir köpek eğitilmeden saldırganlaşmaz
Eğitim(!?) dediğim şey ise tamamen işkencedir
Pitbulllar saldırgan olması için haftalarca karanlık odalarda bekletilir,su verilmez,çiğ et verilir,işkence yapılır,dövülür
Bu şartlar altında hayvan haliyle saldırganlaşır
Hayvanlara bu muameleyi yapıp saldırganlaştıran insan görünümlü canlılarda aramak lazım suçu

Her köpeğin doğasında saldırganlık vardır,her hayvan gibi
Aklını kullanma yetisi olmayan her canlı kendini korumak için fiziksel özelliklerle yaratılmıştır
Evcilleştirilmiş canlılar bu yetilerinin köreltildiği canlılardır
Tekrar saldırgan hale gelmesi için de yazdıklarım gibi çeşitli işkencelere maruz kalırlar
Sorun pitbull'da değil insandadır kısacası

Bunu daha önce başka bir konuya da yazmıştım.
Kötü köpek yoktur kötü sahip vardır.

Çocuk lafı geçmişken ;d eli oluyorum ortada çoluk çocuk var, hayvan olmasın diyen insanlara.

Çoluk çocuğunuza sahip çıkın, ortada dolaşmasınlar. Günümüzde başıboş çocuk diye bir kavram var; sabah sokağa salınıyorlar, gece yarısı eve çağrılıyorlar, etrafta gördükleri hayvanlara olmadık eziyeti yapıyorlar, sonra da haklı ve kıymetli oluyorlar.

Yaşam hakkı tüm canlılar için ortak bunu unutmayın, dünyaya gelmiş bir canlıyı bile isteye öldürmenin adı katilliktir. Keza hayvanların yaşam alanlarını zaten gasp etmiş durumdayız, pitbull dile düşmüş bir örnek, özel bir cinsi olmayan sokak hayvanının bile canını yakarsanız ya da korkutursanız saldırır. Çok korkuyorsanız, dokunmayın ve dokundurtmayın.

Bu yorumuma kızan çok üye olacaktır ancak artık sabrım taştı, herkesin rahatı yerinde olacak, hayvanlar çevre kirliliği ya da yaşam tehditi olarak görülecek, ay ay ay 100 metre öteden köpek geçiyor diye ayılıp bayılanlar yüzünden hayvanlar öldürülecek ve biz hep sakin sakin hayvan haklarını anlatacağız. Aman insanlar hayvan sevsin diye usanmadan anlatacağız, didineceğiz.

Yeter be yeter, korkan açıktan geçsin, sevmeyen uzak dursun, saldırganmış, olmamalıymış bik bik bik .... Sorumsuz sahiplere ses edemeyip, acısını aklı ermeyen hayvandan çıkarıyor herkes.

bu yaz bi pitbull maceram oldu benim de....

deniz kenarında yürüyüşe çıkmışken arkamdan bir pitbull'un hızla yaklaştığını farkettim hiiiç istifimi bozmadan sakinliğimi koruyarak (nasıl olduğunu bir ben bilirim) derinlerden gelen yusuf-yusuf sesini bastırmak için "korktuğunu belli etme, korktuğunu belli etme" diye tekrar ederek sakince her an vahşi bir saldırı bekleyerek yolumda yürüdüm ve hafiften arkama baktım..pitbull falan yoktu....ya ben hayal gördüm ya sakinlik "senden korkmuyorum" düşüncesi işe yaradı ya da sahibi farkedip olaya el koydu...

ama telaşlanıp kaçsaydım saldırıya uğramam kaçınılmazdı sanırım....

insanoğlu dünyayı kendi malı zannediyor...evde oyuncakları olsun diye hayvan yetiştirip satıyor ve bunu hayvanseverlik olarak nitelendiriyor...sanırım ben kendi cinsimi pek sevmiyorum....doğal döngüyü bozan tek canlıdır insanoğlu...siz hiç "aman kürkünü giyeyim de zengin görüneyim" diye fok öldüren bir kutup ayısı gördünüz mü?? ya da dişlerinden evime biblo yapayım da şanım yürüsün diye fil avlayan kaplan...

hiç unutmam bir tanıdığım çocuğuna aldığı muhabbet kuşunun kanatlarının uçlarını kaçmasın çocuğu rahat sevsin diye, gagasının ucunu da çocuğu incitmesin diye kesmişti ... nasıl sevgi dolu bir ilişki....

para verip hayvan alıp onların ticaret malzemesi olmasına katkıda bulunmayın lütfen....

Birkaç ay önce penceremin önünden çok tiz bir hayvan sesi geliyordu ara ara.
Minik bir kedi bir yere sıkıştı ya da zarar veriyorlar sanıp pencereden baktım ama bir şey göremedim.
Sesler tekrar gelmeye başlayınca aşağı indim,karşımda duran hayvan koca bir pitbulldu.
O ses bu hayvandan nasıl çıkar diye düşünürken kısacık bir zincirle zemin katın pencere demirine bağlı halde olduğunu gördüm.
Hava sıcak,önünde bir kap su yok yemek yok,gidip su getirdim,mama indirdim.
Beni gördüğü an üzerime atladı ama saldırmak için mi?
Hayır deli gibi kuyruk sallıyor yalamaya çalışıyor beni gördüğü için o kadar mutlu ki.
Sevdim sesi kesildi 1 şişeye yakın su içti neredeyse mamayı da bitirdi.
Tabii sinirlendim bu duruma,hayvanı aç susuz kısa bir zincirle kim bağlamıştı.
Bu hayvanın sahibi kim diye seslendiğimde biri geldi,sinirli bakışlarımı görünce ne oldu sesi mi rahatsız etti dedi.
Hayır böyle aç susuz burada tutulması rahatsız etti dedim.
Ayrıca hayvan belli ki sıkılmış,çok fazla hayvanla iç içe olduğum için acı havlamalarından hayvanın rahatsız olduğunu ama sahibinden korktuğu için sesini çıkaramadığını anladım.
Bunu ifade ettiğimde bana hayvanın çok iyi bakıldığından,çok obur bir hayvan olduğu için her zaman yemek yediğinden ama kilo aldığı için hep yanında mama bulundurmadıklarından bahsetti.
Tabii gözümün üzerlerinde olduğunu söyledim ve her gün onu ben gezdirdim,oynadım sıkılmasın diye.
Vücudunun her yerini inceledim herhangi bir ısırık,yara izi yoktu,kötü muamele görmediğinden ya da dövüştürülmediğinden eminim.
Sadece sahibinden çok korkuyordu,çok korkak yetiştirilmişti.
Yanından geçen kediden korkuyordu.

Son düzenleme:
burda insanların içini yakan bir video paylaştın ne geçti eline, izleyince gözlerim doldu ben izletmem de paylaşmam da...derdini açıkca yazabilirdin..biz bunu izleyince elimizden bişey mi geldi o hayvancağızlar için...amacın ne senin çok merak ettim..dikkat çekmek mi?

Başlığa girip duruyorum ama yok izleyemiyorum çünkü beynimde canlanan görüntünün gözümün önünde olmasına yüreğim dayanamaz.
Çok acıyorum böyle hayvanlara ya. Geçen gün bahçemize köpek yavrularıyla gelmiş. Mama verdim önce anne biraz yedi sonra yavrularına bıraktı hepsini yediler. Çok duygulandım. Kıyamadı yavrularına boğazından geçmedi onlar yemeden. Neyse sonra yavrulardan birini sevmek için bir yavrunun yanına yaklaşıyordum anne hemen havlamaya beni korkutmaya çalıştı korumak için yavrusunu. Ben geri çekildim bişey yapmadı hıncını alamadı etrafa koşup havladı sonra geldi. Ben çok acıyorum aç susuz hayvanlara. Bir kedim var ama yemekler artınca diğer hayvanlar yesin diye çöpün kenarına koyarım. Hayvanlara eziyet edenler asla insan olamaz. Çünkü insan olmak için merhamet olması gerek o da onlarda yok.

Ama bu dünyada hayvanlara çektiren yaratıkların ahirette bin kat daha ağır cezasını çekeceklerine inanıyorum.

"Allah der ki; Hayvanlar benim sessiz kullarımdır. Onlar şimdi zulme susuyorlar ama hesap günü konuşacaklardır!.." Mevlana.

Bence senin amacın bu yorumu yazarak dikkat çekmek... Çünkü insanlar habersiz çünkü insanlar BİLMİYOR.... Biz hayvan deneyleriyle ilgili resimler paylaştık kaç kişi öğrendi gerçekleri buna BEN de dahilim.... """biz bunu izleyince elimizden bişey mi geldi o hayvancağızlar için""" bu yoruma istinaden yazıyorum evet birşey yapabiliriz elimizden şu gelir Yaşam Hakkına Saygı - 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Deklarasyondur bu linke imza atabilir, varsa şehrimizdeki eş zamanlı eyleme katılabiliriz.... Hiç olmazsa zulmün farkına varırız... Herşey fark edişle başlar...

bu video insanların canını acıtıyor
imza atılması gereken linke falan bişey dediğim yok zaten
ben konuya yorum yaptım burda yoruma yorum yapmak yasak değil mi? benim fikrim senin neden bu kadar coşturdu
kimsenin hayvan haklarına laf ettiği yok zaten önce ne dediğimi anla sen
ayrıca burası yoruma açık olan bir yer ben video koymadanda bunun yapılabileceğini söyledim fikr benim sanane bundan

Son düzenleme:
Yeter be yeter, korkan açıktan geçsin, sevmeyen uzak dursun, saldırganmış, olmamalıymış bik bik bik .... Sorumsuz sahiplere ses edemeyip, acısını aklı ermeyen hayvandan çıkarıyor herkes.

Geçen gün köpeğimi gezdiriyorum. Bu arada belirteyim kesinlikle çocuk parkında gezdirmem. Az ilerisinde belediyenin böyle dinlenme alanı var ağaçlı çimenli falan, oraya götürürüm ve insanlara yaklaştırmam. En yakından geçmek isteyenle aramda garanti 5 6 metre mesafe kalır. Tasmasını kesinlikle çıkarmadığımı söylememe gerek yok sanırım.

Daha önce de söyledim dışarıda saldırgan, kimseyi yanına yaklaştırmıyor. Cidden bu benden kaynaklı bir durum değil. Barınaktan gelen, aylarca sokakta kalan bir köpek için de işler pek öyle kolay olmuyor malesef. Pat diye yanınızda yürüyen, sakin, uslu bir köpek olamıyorlar.

Amcanın bi' tanesi "gezdirmeyeceksin bunu burada" dedi. Ben de "sana mı soracağım?" dedim yaşına başına hiç önem vermeden. O da işte başladı saldırırmış da, belliymiş de, ilerideki parkta torunu varmış da saydı etti. Ben de "amca torununun yanında kimse var mı? Malum ortalık tecavüzcü, organ mafyası kaynıyor. Bence köpek saldırsa gene iyi dersin." dedim. Hepten çıldırdı. Toplatılsın bütün köpekler şikayet edicem vs diye geziyor. Dedim "git öte valla açarım tasmasını torununu falan unutur eve depar atarsın."

(Kesinlikle böyle bir şey yapmam. Hatta bunun tehditini bile yapmazdım ama o an çok sinirlendim ve o amcadan kurtulmanın tek yolu buydu.) Zaten köpeğim de tasmasını kopardı bir kaç kez asılırken, korkup kucağıma atladı. Tasma varken ölümüne asılıp tasma yokken korkuyor. Saldırmaz ama garantisi olmaz bu işin. Ben kimsenin canını yakmam, kimse de bana bulaşmasın.

Evet yaptığım terbiyesizlikti. Ama bu adam hak etti. Ben gereken önlemi aldıktan sonra kimse çoluğu çocuğu için bana ağzını açamaz.

İnsanlar önce çocuklarına köpek görünce havlamamayı öğretsinler, zira en çok başıma gelen şey bu. Evet çocuk köpeğe havlıyor. Çocuğu çıkartan ben anneyim diye ortalıkta gezip kediye köpeğe laf söyleyebiliyor.

Son düzenleme:

evet ya köpeklere hırlayanda çok oluyor
bizim memlekette bir akrabanın çiftliğinde kurt köpeği var hayvan bağlıyken ortalığı yıkıyor açınca susuor neyse çocuklar durmadan gelip hır hır diyorlar hayvanıın sesi kesiliyor bağırmaktan
köpekler saldırgansa onları saldırgan yapan insanlar zaten
bir arkadaşım anlattı doğru mu bilmiyorum pitbullu karanlık kömürlüğe kapatıp sadece et vermişler
ya şu hayvanları kullanmasalar onlardan sadece dost olur bize oyuncak değil ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…