pitbulllar ve ötenazi

İnsanların hayvanlara saygı göstermesi isteniliyorsa, hayvan sahipleri de aynı saygıyı insanlara göstermek zorunda. Bunun başka yolu yok!

Son düzenleme:
İnsanların hayvanlara saygı göstermesi isteniliyorsa, hayvan sahipleri de aynı saygıyı insanlara göstermek zorunda. Bunun başka yolu yok!

Valla emin olun ki hayvan sahibi x kişiyse; hayvan beslemeyen/sevmeyen 10x kişi ve gördüğümüz saygısızlığın, terbiyesizliğin haddi hesabı yok.
Benim köpeğime bıçak çeken serseriyi göz yaşartıcı spreyle sersemlettikten sonra elimden geldiğince darp ediyorsam elime sağlık olsun.

sizin köpeğinize birisi bıçak çektiyse elinize sağlık cidden.
Ama bir köpek sahibi köpeğini başıboş sokakta gezdiriyorsa ve benim oğlumun korkmasına neden oluyorsa ben de o köpeğin sahibini darp ederdim.
Veya elinde tasma var ama o ipi 2 metre uzatmış ve benim gerçekten korkmama neden olduysa bir güzel pataklardım köpek sahibini...

sanırım kkda bugüne kadar en bayıldığım yorum bu oldu jeanne

Köpeğimi alalı bir ay bile olmadı ama başıma gelenler ohooo. Çünkü evde kuş beslenmesine bile "hayvan eve sokulmaz!" denen bir yerde yaşıyorum.
Size kesinlikle hak veriyorum.
Ben köpek ne kadar eğitimli olursa olsun tasmasız gezdirilmesine karşıyım.
İnsanlar sevmeyebilir, korkabilir.
İşte "köpek koşsun, enerjisini atsın diye..." diyorlar. Giy spor ayakkabını sen de koş onunla. Ben ya da benim gibi günde 2 saat koşup dili köpeğinden beter dışarıda gezenler enayi mi?
O köpeğe araba çarpsa, sahibi bunu nasıl göze alır ki. Ben tasmalı gezdirirken sokak köpeği geldiği zaman başına bir şey gelecek diye korkuyorum.
Ama insanlar köpek koşsun, ben yorulmayayım derdinde.

Ki ben bu konuda gerçekten sorun yaşayan biriyim. Köpeğimi özel bir durum olmadıkça gece çıkmaktan korkuyor -daha da hırçınlaşıyor- diye sabahın 6 buçuğunda çıkartıyorum. İnsanların parklarda nispeten az olduğu zamanda. Kayışının toplam uzunluğu da 1 metre civarı ve yanımda yürümeyi öğrensin diye parka girene kadar iyice kısaltıyorum. Hiç uzaklaşma imkanı vermiyorum. Öğreniyor mu, hayır. İki ayak üzerinde kanguru gibi zıplayarak gezmeyi yeğliyor.

Bu dünya ne sırf insanların, ne sırf hayvanların. Birlikte yaşamayı öğrenmemiz gerek. Bunun yolu ne hayvanlardan kurtulmak, ne insanlardan kaçırmak.

ha şunu bileydik...

insan dostunu eve kapatmaz, insan dostunu bağlamaz, ona tasma takıp özgürlüğünü kısıtlamaz...dostum da doğal ortamında mutlu yaşarsa mutlu olurum....

köpeğim olsun çok isterim, örneğin ama ancak bahçeli bir evim olursa bir köpeğim olur
o zaman belki ördeklerim, kazlarım da olur...yanımda dursun, bana şirinlikler yapsın diye değil...doğasındaki koruma sahiplenme içgüdüsünü gerçekleştirebilsin ve benim dostum olsun diye...

geçenlerde sosyal paylaşım sitesinde bir ilan gördüm...arkadaşın biri sokak köpeklerinin peşinde koşturan cins bir köpek bulmuş (cinsini hatırlayamıyorum ama değerli, sevimli bir köpek) sokak köpeklerini kış kışlamış, hayvancağızı temizlemiş arındırmış, ve ona sıcak bir yuva arıyormuş .... "vay be" dedim "hayvanların bile değer görmek için ambalaja ihtiyacı var" sokak köpekleri kışkışlandı cins yavru himaye altına alındı...o arkadaş eminim kendince iyi bişey yaptı, hayvanseverlik yaptı ama nedense para karşılığı satılan köpeğe sevgi gösterdi...o mutlu oldu yaptığından, ben yadırgadım...birşey söyleyemem ki bakış açısı....

evinde hayvan besleyen arkadaşlar lütfen alınmasınlar bunlar benim kişisel görüşüm kimsenin tercihini yargılamak benim haddim değil...

Son düzenleme:
ha şunu bileydik...

insan dostunu eve kapatmaz, insan dostunu bağlamaz, ona tasma takıp özgürlüğünü kısıtlamaz...dostum da doğal ortamında mutlu yaşarsa mutlu olurum....

Alındığımdan değil de şunu belirtmek isterim.

Her köpeğin koruma güdüsü yoktur. Yani koruma/bekçilik güdüsü fazla köpekler var tabi ama, evde beslenenlerin çoğu sadece kendi alanını korur.
Irkına göre köpeklerin bir kısmı bahçede, kulübede vs yaşayamaz. Soğuktan ölürler.

ben de çocuğunu hayvandan koruyan ama hayvanı çocugundan korumayan zihniyete uyuz oluyorum.
benim de cocugum var, hiçbir hayvana zarar veremez,verdirtmem, zaten asla öyle yetişemez evde kedim var
ayrıca çiçek falan da koparttırmam, benim çocugum hiçbir canlıya zarar veremez, bağırarak konuşamaz, tepinemez vs
kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hele ki canını yakmaya hakkı yok
bu kadar saygılı yetiştirdiğim çocuguma biri nasıl olsa cocuk diye saygısızca konusursa ya da benzer kötü bir davranış gösterirse canını fena yakarım

Ne güzel anlatmışsınız =)
Keşke ben de korkmasam =( Ama artık bu korkumu yenmem gerek çünkü oğlum çok seviyor hayvanları.

ne kadar doğru söylemişsin,maalesef bazı insanlar hayvan sevgisi adı altında hayvanlara belki de daha çok zarar veriyorlar.Belli bir bedel karşılığı hayvanları evlere tıkıp daha sonra bakamayacağını anladığında da sokağa atıverenleri mi dersin ,hayvanları sadece kendilerine şirinlik yapsın isteyenleri mı dersin ya da yanlarında bir tehdit unsuru olarak gezdirip sokakta tartıştıklarına hayvanı üstüne salmakla tehdit edeni mi dersin.
Diğer insanlardan hayvanlardan pek hoşlanmayanlarının,korkanların hepsinin hayvana zarar vereceğini düşünerek ,herkesin onun hayvanıyla dost olması gerektiğini düşünüp işi inatlaşmaya götüren ve hayvanları da buna alet edenleri mi dersin.
Böyle insanların samimiyetlerine kesinlikle inanmıyorum.

Son düzenleme:

Ha ha bayıldım sana

ben kendimi ifade edemedim sanırım.açıklamaya çalışıyım.klişe bir söylem vardır ya çocuklar açken hayvanları düşünüyorlar hayret birşey diye,öyle bir laf anlamında konuşmadım ben.o sırada bu konuda bir haber izliyordum ve gerçekten hükümete karşı sinirliydim.bu insanlar insana bile değer vermiyorlar her konuda kendi bildiklerini yapıyorlar sizce tepkiyi önemseyip de bu konuda birşey yaparlar mı takmazlar bile.hayvanlara sahip çıkılmasını gereksiz görmüyorum kesinlikle.niye göreyim.

bu yorumun benı cok guldurdu genc kız .reyting yapmak icin başka konular bulmayı denemelisin burası yeri degil uzgunum

bi yanlış anlasılma olmuş demekki .acıklık getirdiginiz için tesekkurler, ben ve bı cok kişi yanlıs anlamıstı sizi..

kızdığımın sahip olduğunun gayet farkındayım.çünkü evet birçok hayvan sahibine çok kızıyorum.çünkü ben hayvanlardan çok korkan biriyim.hayvan sahiplerinin birçoğu bu konuda anlayışsızlar.mesela bu yaz sahildeyiz.birisi köpeğini getirmiş köpek oradan oraya koşuyorburaya kadar sorun yok.sonuçta o köpek de yerinde oturacak değil.eve gitmeye karar verdim rahatça oturamıyacağımı anladım.kibarca köpeğinizi tutabilir misiniz,sahil yoluna geçicem korkuyorum da geçemiyorum dedim.bana ters ters baktı tutamam dedi.ben bu korkuyu yenemiyorum malesef ama bu tarz tavırlarla çok sık karşılaşıyorum .sanki korkmak suç, hayvana hakaret demek.bunu kasdetmiştim.
niye vicdansız oldum anlayamadım.benim hayvanları sevmediğimi nerden çıkardınız.ben o videoyu daha izlemedim bile.bir kere youtube ta bir pisliğin topuklu ayakkabıyla kedi yavrularını ezdiği bir video izledim.çok etkilendim.bu tarz videolar izleyemiyorum.böyle bir video olsa yorumum çok farklı olurdu.bunu sadece belki öyle gerekmiştir diye değerlendirdim.ha laf olsun diye yapıldıysa çok kötü diye de belirttim hatırladığım kadarıyla.vicdansız değilim merak etmeyin.geçen evimizin bahçesine kedi yavruları gelmiş.evden süt getirdik,içirdik.kedi yavrusundan bile korkarım,bir de huylanırım sütü koydum kaçtım o ayrı.kedilere çocuğun biri tekme attı ona tepkimi gösterdim.bunu yazmam komik oldu ama vicdansız olmadığımı kanıtlamak için salak gibi böyle birşeyi de yazdım yani artık.hayvanlarla bir arada olmayı pek tercih etmem açıkcası ama ölmelerini acı çekmelerini kesinlikle isteyemem

ha bu arada siznn actıgınz konuların %90 ı sevgilisyle ilgili sorunları olan biri olarak bu konuyu anlamamanz normal.ben abuk sabuk sevgili muhabbetlerinin yerine boyle bi konuyla insanların gercekleri gormesini sagladım.baslıktan videonun icerigi anlasılıyo zaten cesareti olmayan ızlemedı .bundan ne cıkarım olabilir ki ? sz once sorunlarınızı halledin, sevgilinz psikolojiniz baya bozmus anlasılan .bu konu sizi aşar ..
dikkat boyle çekilir işte sz taktigi bilmiyo sunuz...

haklısınız oyle ornekler cok; benım annemde korkar bi sus kopegi bile gecse yanından ortalıgı ayaga kaldırır, ama bu vicdansız oldugunu gostermiyor tabi..
sonuc olarak yapılan cok buyuk bi ınsanlık ayıbı.ben buna dikkat cekmek istemiştim bi uyenınde dedgi gibi ve dikkatlernızı cektım burda bıcok kişi bilgilendi guzel orneklerle. herkese cok teşekkurler...

Ne Talihsiz Bir Yorum..

Başlığa Not Düşseydin Bari Konularının %90 ı Aşk Meşk Olanlar Yazmasın, Anlayamazlar Diye.. !

Herkes Hayatında Neyi Sorun Olarak Görüyorsa Onunla İlgili Paylaşımda Bulunur. Sana Toz Tanesi Gibi Gelen, Başkasının Sırtında Geçmeyen Bir Kambur Olabilir.

İnsanlara Çatmak , Onların Olumsuz Yorumlarına Cevap Vermek İçin Açılan Konuların Şeceresine Bakmak Da kk ' da Yeni Moda Oldu Sanırım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…