pitbulllar ve ötenazi

mutlu olan insanlar hayvansever olmaz mı.benim laflarımdan bilerek mi bu sonuçları çıkarıyorsunuz şaşıyorum valla.ben hayvanı sevmek,bir hayvan beslemek çok sağlıklı ve güzel birşey dedim.hatta çocuğumun da bir hayvan beslemesini isterdim dedim.benim bahsettiğim bunu saplantı haline getirip hayvanlardan başka hiçkimseyle iletişim kurmayanlar var insanlara karşı içinde kin besleyenler.bu ayrı bir konu.ben hayvansever olan herkes ,yalnız mutsuz insanlar demedim.bunu diyecek kadar şuursuz değilim artık

Sen yazdiklarini dusunmeden yaziyorsun galiba. Kendin dedin hayvansever insanlar saplantilidir, mutlu degildir, ailesi yoktur, cocuklari yoktur. Ben de karsit gorus yazdim. Gercek bir hayvansever insanlara karsi kin beslemez ama oncelikleri farklidir. Aradaki noktayi sen anlamiyorsun sanirim. Senin onceliklerin nasil farkliysa, benim onceliklerim de farkli olabilir. Biz bir kere kindar olsak o kadar kisiye yardim edecek yorumlar yazmayiz. Farkedersen hayvansever insanlar daha insancildir, uzlasmacidir, bencil degildir ve polemik yaratmaya calismaz. Bunu tartismayi gerek duymuyorum acikcasi. Gercekten gormek istersen gorursun.

Bugün belediyeden geldiler. Saldırgan diye köpeğimi şikayet etmişler.

Kısırlaştırılmış, aşıları tam vs olunca tabi geri gittiler. Hatta oğlumu da çok sevdiler. Bizimki iyice uslandı bu arada.

Gelen kişilerle bayağı muhabbet etme şansım oldu bu esnada. (Çok panik yaptım bir anda ve onlar beni bayağı sakinleştirdi. ) Bu koşullarda hiçbir şey olmayacağını söyledi. Tasmasız dolaştırmıyorsun di miii diye dalga geçti hatta adam, koparmasın diye tasmasının kilit yerini bile flasterle bantlıyorum zaten. Orayı da açıyor çünkü bizim eşşek. Adam da açık açık "sen bu köpeği barınaktan almışsın madem, bir daha barınağa kapatılır mı bu?" falan dedi.

Oğlumu eğitmek için verdiğim çabamı az çok biliyorsunuz.

Bu arada kimin neden şikayet ettiğini de anlatayım da insanların ne kadar pislik olduğunu hatırlayalım.

Giriş katta oturuyorum, önümde ufak bir bahçe var. Camın dışından bahçe içine girip camdan içeri havlayan bir çocuk var, e bizimki de sinirleniyor haliyle. Havlıyor. Çocuğa bayağı saydım, annesi de oralardaymış. Geldi onunla da laf dalaşına girdim. Senin terbiye verdiğin çocuk da senin gibi böyle olur işte deyip köpeğime "senin yüzünden ne salak insanlarla muhattap oluyorum oğlum, uslu dur ama!" camdan çekilmeyince de "Oğlum itle it olma sen akıllı bir köpeksin bulaşma şöylelelerine" dedim. Bizimki de anlar gibi çekildi camdan Kadın da bastı gitti, anlaşılan iyi gıcık olmuş ki öğlen de şikayet. Köpeğim sanki hem demir, hem metal sineklik olan camdan oğlunu ısırdı. Temas etme şansı bile yok.

Her çocuğunu yetiştirmeyi beceremeyen anne köpeğin saldırdığını iddia edip şikayete giderse değil pitbull değil dogo ortada golden kalmaz.

"Oğlum itle it olma sen akıllı bir köpeksin bulaşma şöylelelerine" dedim. Bizimki de anlar gibi çekildi camdan kadın da bastı gitti,

Çok güzel cevap vermişsiniz Sen de oğlunda.. maalesef,işte bazıları çocuk yetiştirir bazıları da böyle sadece doğurur...

Tabi keşke yaşanmasaydı bunlar.
Sonuçta ben de kapıma 5 tane adam dikilince o kadar stres oldum, belki o kadın bu durumdan dolayı evde çocuğunu dövdü.
Ama haksız değilim, içim rahat o bakımdan. Bir anne okula giden çocuğuna hele ki yanındayken başkasının bahçesine girilmeyeceğini, onu da geçtim camdan içeri kafasına göre rahatsız edilmeyeceğini öğretmediyse ne yaptı o yaşına gelene kadar?
En kısa sürede ilçemdeki barınağa yardım yapacağım, belki o zaman şikayet olsa bile umursamazlar. Şaka bir yana etkili olacağını sanmam da, yapayım yine de tanıdık olur.

işte ben böyle şeyleri anlamıyorum.çocuk ne yapmışki.köpeğe işkencemi yapmış.vurmuş mu üzerine birşeymi fırlatmış.camdan kafasını sokup havlamış.çocuklar böyledir köpek görünce nedense onlar da karşısına geçip havlamaya başlarlar.bunun neresi terbiyesizlik tam olarak anlamadım.tek hata başkasının camına başını uzatmak olabilir.çocuğa neler saydınız ki annesi gelip kavga etti.
şimdi siz köpeğinize sahip çıkıyorsunuz da onun da çocuğu.kim çocuğuna it denmesini kabul eder.ha köpeği şikayet etmesi saçma olmuş.burda suçlu sizsiniz ama kadın sizi şikayet edecek yeri olmayınca gıcıklığına gitmiş şikayet etmiş.

''evet kendini hayvansever olarak adlandıran kişilere insanın derdini anlatması imkansız çünkü bu insanlarda bence hoşgörü denen birşey yok.daha önce dediğim gibi hayvansever derken hayvanları seven değil,içinde insanlara karşı kin olan ve o çaresizlikle hayvanlara aşırı şekilde bağlanmış kişilerden bahsediyorum.''

bu yukardaki yazı benim yazımdan alıntı.ben belirttim.hayvansever kelimesini kullanıyorum ama gerçek anlamında değil,bu dediğim anlamda kullandım.elbette gerçek bir hayvansever insanlara kin beslemez besleyemez,kindar olmaz.ama benim dediğim gibi insanlar da var ve kendilerini hayvanları seven,sevgi dolu insanlar olarak görüyorlar.dediğim gibi normal bir insan hayattaki tüm canlıları sever ve normal bir insan olduğum için de bütün canlıları seviyorum. ben hayvanlardan nefret eden insan olarak görüldüm niyeyse belki mecbur kalınmıştır dedim diye.

Çocuğun okula gittiğini belirttim. 8-9 yaşlarındaydı. O yaştaki bir çocuk başkasının bahçesine girip (apartmana ait bile olsa) kafasına göre camdan içeri bağırarak kimseyi rahatsız etme hakkına sahip olmadığını bilmeli. Yalnız olsa yine neyse, annesi yakınındayken neden sahip olmuyor çocuğuna? Peki benim komşularım köpeğimin havlamasından rahatsız olursa onun hesabını kim verecek? Ben böyle bir şeyle karşılaşırsam neden "ee şey çocuğun teki kızdırıyor köpeğimi, ondan havlıyor" mu? Ne ben kimsenin çocuğunu çekmek zorunda değilim, ne hiçbir komşu benim köpeğimin havlamasını çekmek zorunda değil.

Çocuğun köpeğe havlaması değil sinirlendiğim, bunu yapmaması gerektiğini geçtim çocuktur hepsi yapıyor ama hiçbiri kalkıp bahçeye kadar girip camdan içeri yapmıyor, bu terbiyesizliktir. Bunu yapan çocuktan ziyade de bunu öğretemeyen anne terbiyesizdir.

anlıyorum çocuğuna sahip çıkamayan annelere ben de sinir oluyorum da sizin tepkiniz sanki köpeğinize işkence etmişler gibi olmuş.bizim de bahçeye kedi yavruları gelmiş geçen,süt koyduk önlerine içiyorlar,apartmandan çocuğun biri gelmiş kediyi elinde çubukla dürtüp duruyor.kedi de korkup kaçıyor iki de bir.çocuğu bir iki uyardım.annesi de ilerde duyuyor aslında da gelip de çocuğuna birşey demiyor.kedi çok korktu yanlışlıkla sütü devirdi.en sonunda kızdım çocuğa.hala annede ses yok.şimdi böylesine kızılır.ama sizinki yine bu kadar da değilmiş.ondan yazdım.fazla olmuş bence tepkiniz.

Şu anda arka sokaklar adlı dizide köpek dövüşü ve pitbulların ne kadar "saldırgan" olduğu işleniyor.... Diziyi izlemem karakterleri pek bilmem ama şu konu çok canımı sıktı bir pitbull küçük çocuğu hastanelik ediyor ve polis de nerede o "itin" sahibi diyor vs vs vs.... Pitbulları canavar gibi göstermeye çaalışmışlar... Cahillik.......

Ama köpek dövüşleri için üç kuruş ceza alacaklar olan zavallı köpeklere olacak da dediler hakkını vermek lazım hep kötülemek olmaz Ama yine de pitbullara "canavar" muamelesi yapılmamalı.....

Ben Bekar ken 4 Sene Boyunca Pitbull besledim ve evimde odamı paylaştım Ne Isıırdığını bilirim ne huysuzluğunu Yetiştirmeden Kaynaklı. Onunda Çok güzel anılarım oldu Okadar sadık bir dost ki Kangaldan kurt dan daha sağdık diye bilirim Zincirsiz heryere benimle gelirdi ağladım zaman kuyruk sallar sırnaşırdı yada yüzünü patisinin üstüne koyar öyle bakardı. ı Kurt köpkleri kangallarda saldırıyor rottweiler da saldırıyor Doberman da saldırıyor Ama Dövüştürülen Kanlı etle beslenen köpekler Saldırır Yada madde verip madde bağımlısı yapılan köpekler saldırıyor. Pitbull lar en sağdık dostlardır..!!!

bu nasıl bir iki yüzlülük böyle. hayvanları seve seve öldürmek... geceleri nasıl uyuyor bu insanlar?
köpeklerden çok, orada olmalarına neden olanlara o cezayı vermek lazım.
içim gitti resmen.

bu nasıl bir iki yüzlülük böyle. hayvanları seve seve öldürmek... geceleri nasıl uyuyor bu insanlar?
köpeklerden çok, orada olmalarına neden olanlara o cezayı vermek lazım.
içim gitti resmen.

Benım ruyalarıma girerdi açıkcası, nasıl bi' vicdan var anlamadım..

bu video yu izleyince yuregım dayanmadı .siz bu yapılanları reva buluyor musunuz arkadaşlar ? yazık günah degil mi ?
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=oBsbFgkCFuo&NR=1

Benimde bir apbt olduğu için ilk izlediğimde gözlerim dolmuştu Bu ırka yapılan çok büyük bir haksızlık nasıl yetiştirilirse öyle gider bence Benim annem en küçük köpekten bile korkar ama benim pitbulumla sarılıp uyuyor o derece :) Kötü köpek değil kötü sahip vardır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…