O zaman insanlari ikiye ayiralim. Bu durumda ailesi , esi ve cocugu olan , mutlu olan insanlar hayvansever olmuyor. Asosyal, asalak, mutsuz , pasif, mutsuz insanlar hayvansever oluyor. Oysaki ben hep tam tersini dusunmustum. Hayvansever olmak icin bekar olmaya gerek yok. Icinde gercek insan sevgisi olan herkes hayvan sevgisini de hisseder. Sevginin siniri yok.
Cikarsiz , yalansiz, durust bir sevgi varsa o da hayvan sevgisidir. Bir hayvan cikari oldugu icin sevmez. Bir hayvan tecavuz etmez. Bir hayvan gasp yapmaz. Bir hayvan darp etmez. Bir hayvan oldurmez. Bir hayvan canli canli oteki hayvanin kurkunu cikartmaya calismaz. Bir hayvan guzellesmek icin , kozmetik urunleri icin oteki hayvanlar uzerinde deney yapmaz. Bir hayvan ac oldugu zaman saldirir o da yemek icin, icgudusel olarak. Bir hayvani yetistirildiginde nasil oturmayi ogreniyorsa, aksi sekilde yetistirildiginde dovusmeyi de ogrenir. Ona ogretilen budur cunku. Bize ogretilen de hayvan sevmemek, sokaga atmak , yemek vermemek ama biz dogru ve yanlisi ayirt etmeliyiz.
mutlu olan insanlar hayvansever olmaz mı.benim laflarımdan bilerek mi bu sonuçları çıkarıyorsunuz şaşıyorum valla.ben hayvanı sevmek,bir hayvan beslemek çok sağlıklı ve güzel birşey dedim.hatta çocuğumun da bir hayvan beslemesini isterdim dedim.benim bahsettiğim bunu saplantı haline getirip hayvanlardan başka hiçkimseyle iletişim kurmayanlar var insanlara karşı içinde kin besleyenler.bu ayrı bir konu.ben hayvansever olan herkes ,yalnız mutsuz insanlar demedim.bunu diyecek kadar şuursuz değilim artık
"Oğlum itle it olma sen akıllı bir köpeksin bulaşma şöylelelerine" dedim. Bizimki de anlar gibi çekildi camdan kadın da bastı gitti,
Çok güzel cevap vermişsinizSen de oğlunda.. maalesef,işte bazıları çocuk yetiştirir bazıları da böyle sadece doğurur...
Bugün belediyeden geldiler. Saldırgan diye köpeğimi şikayet etmişler.
Kısırlaştırılmış, aşıları tam vs olunca tabi geri gittiler. Hatta oğlumu da çok sevdiler. Bizimki iyice uslandı bu arada.
Gelen kişilerle bayağı muhabbet etme şansım oldu bu esnada. (Çok panik yaptım bir anda ve onlar beni bayağı sakinleştirdi.) Bu koşullarda hiçbir şey olmayacağını söyledi. Tasmasız dolaştırmıyorsun di miii diye dalga geçti hatta adam, koparmasın diye tasmasının kilit yerini bile flasterle bantlıyorum zaten. Orayı da açıyor çünkü bizim eşşek. Adam da açık açık "sen bu köpeği barınaktan almışsın madem, bir daha barınağa kapatılır mı bu?" falan dedi.
Oğlumu eğitmek için verdiğim çabamı az çok biliyorsunuz.
Bu arada kimin neden şikayet ettiğini de anlatayım da insanların ne kadar pislik olduğunu hatırlayalım.
Giriş katta oturuyorum, önümde ufak bir bahçe var. Camın dışından bahçe içine girip camdan içeri havlayan bir çocuk var, e bizimki de sinirleniyor haliyle. Havlıyor. Çocuğa bayağı saydım, annesi de oralardaymış. Geldi onunla da laf dalaşına girdim. Senin terbiye verdiğin çocuk da senin gibi böyle olur işte deyip köpeğime "senin yüzünden ne salak insanlarla muhattap oluyorum oğlum, uslu dur ama!" camdan çekilmeyince de "Oğlum itle it olma sen akıllı bir köpeksin bulaşma şöylelelerine" dedim. Bizimki de anlar gibi çekildi camdanKadın da bastı gitti, anlaşılan iyi gıcık olmuş ki öğlen de şikayet. Köpeğim sanki hem demir, hem metal sineklik olan camdan oğlunu ısırdı. Temas etme şansı bile yok.
Her çocuğunu yetiştirmeyi beceremeyen anne köpeğin saldırdığını iddia edip şikayete giderse değil pitbull değil dogo ortada golden kalmaz.
Sen yazdiklarini dusunmeden yaziyorsun galiba. Kendin dedin hayvansever insanlar saplantilidir, mutlu degildir, ailesi yoktur, cocuklari yoktur. Ben de karsit gorus yazdim. Gercek bir hayvansever insanlara karsi kin beslemez ama oncelikleri farklidir. Aradaki noktayi sen anlamiyorsun sanirim. Senin onceliklerin nasil farkliysa, benim onceliklerim de farkli olabilir. Biz bir kere kindar olsak o kadar kisiye yardim edecek yorumlar yazmayiz. Farkedersen hayvansever insanlar daha insancildir, uzlasmacidir, bencil degildir ve polemik yaratmaya calismaz. Bunu tartismayi gerek duymuyorum acikcasi. Gercekten gormek istersen gorursun.
işte ben böyle şeyleri anlamıyorum.çocuk ne yapmışki.köpeğe işkencemi yapmış.vurmuş mu üzerine birşeymi fırlatmış.camdan kafasını sokup havlamış.çocuklar böyledir köpek görünce nedense onlar da karşısına geçip havlamaya başlarlar.bunun neresi terbiyesizlik tam olarak anlamadım.tek hata başkasının camına başını uzatmak olabilir.çocuğa neler saydınız ki annesi gelip kavga etti.
şimdi siz köpeğinize sahip çıkıyorsunuz da onun da çocuğu.kim çocuğuna it denmesini kabul eder.ha köpeği şikayet etmesi saçma olmuş.burda suçlu sizsiniz ama kadın sizi şikayet edecek yeri olmayınca gıcıklığına gitmiş şikayet etmiş.
Çocuğun okula gittiğini belirttim. 8-9 yaşlarındaydı. O yaştaki bir çocuk başkasının bahçesine girip (apartmana ait bile olsa) kafasına göre camdan içeri bağırarak kimseyi rahatsız etme hakkına sahip olmadığını bilmeli. Yalnız olsa yine neyse, annesi yakınındayken neden sahip olmuyor çocuğuna? Peki benim komşularım köpeğimin havlamasından rahatsız olursa onun hesabını kim verecek? Ben böyle bir şeyle karşılaşırsam neden "ee şey çocuğun teki kızdırıyor köpeğimi, ondan havlıyor" mu? Ne ben kimsenin çocuğunu çekmek zorunda değilim, ne hiçbir komşu benim köpeğimin havlamasını çekmek zorunda değil.
Çocuğun köpeğe havlaması değil sinirlendiğim, bunu yapmaması gerektiğini geçtim çocuktur hepsi yapıyor ama hiçbiri kalkıp bahçeye kadar girip camdan içeri yapmıyor, bu terbiyesizliktir. Bunu yapan çocuktan ziyade de bunu öğretemeyen anne terbiyesizdir.
Şu anda arka sokaklar adlı dizide köpek dövüşü ve pitbulların ne kadar "saldırgan" olduğu işleniyor.... Diziyi izlemem karakterleri pek bilmem ama şu konu çok canımı sıktı bir pitbull küçük çocuğu hastanelik ediyor ve polis de nerede o "itin" sahibi diyor vs vs vs.... Pitbulları canavar gibi göstermeye çaalışmışlar... Cahillik.......
bu nasıl bir iki yüzlülük böyle. hayvanları seve seve öldürmek... geceleri nasıl uyuyor bu insanlar?
köpeklerden çok, orada olmalarına neden olanlara o cezayı vermek lazım.
içim gitti resmen.
Ben de 0:23 - 0:26 ya koptum
bu video yu izleyince yuregım dayanmadı .siz bu yapılanları reva buluyor musunuz arkadaşlar ? yazık günah degil mi ?
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=oBsbFgkCFuo&NR=1
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?