pko hastasıyım zayıflasam tedaviye yardımcı olur mu?

ruzgar17

Rabbi yessir vela tuassir Rabbi temmim bil hayr
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2010
816
826
408
hocam merhaba bende yaklaşık 6-7 ay önce pko olduğumu öğrendim yalnız adetlerim düzenli benim doktorumun dediğine göre sonuçlarım da normal ancak sadece yumurtalar gelişmiyor değerlerim şunlar
E2 = 56, FSH=5,49, LH=3,49, Prolaktin=13,48, TSH=1,99 eşimin spermi 51 milyon çıktı aylardır glukopage kullanıyorum günde bir tane, doktorum bana günde 3 klomen verdi 3 ay kullandım 2-3 yumurta oluştu ancak hamile kalamadım, evlendikten sonra kilo aldım şu anda 80 kilo civarındayım, rahim filmi çektirdim temiz sorun yok, şimdi ben vajinismustum dolayısı ile ilişkide sıvı jel kullanıyoz, ondan mı gebe kalamıyorum hani sıvı jel spermi öldürüyor mu, yorum yoksa kilolu olduğumdan dolayı mı? şimdi ben kendi kendime 3-4 ay içerisinde kilo verip tekrar tedaviye geçeyim diye düşündüm sizce ne kadar doğru olur yoksa zaman mı kaybetmiş olurum, kilo vermek ne kadar etkili olur bu aşamada ,
ayrıca 33 yaşındayım ben çok teşekkür ederim şimdiden cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum

merhaba,
poliksitik over ayrı sorun vajinismus ayrı bu nedenle eğer ilşikide sorun yaşanıyor ise farklı yaklaşımlar gerekecektir. kayganlaştırıcı jellerin bağzıları spermöldürücüler içerebilir tavsiye etmem. kilo vermeniz önemli, kendiliğinden yumurtlama ya da düşük oranının azalmasında. ayrıca daha ileri tedaviler planlanacaksa da ben tüp bebek tedavisinden önce çok kilolu hastalarıma kilo vermelerini öneriyorum. bolşans

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…