Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar pko 'ın sebep olduğu saç dökülmesine çözüm

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

bulutumut

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2010
124
112
123
slm kızlar ben saçımın dökülmesi sebebiyle bir süredir takip ediyorum bu siteyi. dökülmenin sebebi polikistik over . en son cyclo prognova kullandım ama kullandığım haplar saçıma etki etmedi. hayıt tohumunun ve civan perçeminin adet düzenlediğini duydum deniyim dedim 10 gündür sabah akşam ikisini karıştırıp içiyorum. saçlarımın dökülmesi öncekine göre baya azalmaya başladı. birde bu ay adet olabilecekmiyim merak ediyorum... bu arada mecit efendinin sarımsaklı şampuanını kullanıyorum ve saç bakım yağlarıyla bakım yapıyorum .

ben de pcos hastasıyım artık başımın ön kısmı açıldı psikolojim çok bozuk kilo veremiyorum 20 yaşındayım aynalara bakamaz oldum napcam bilmiyorum allahım nası bi hastalıktır bu.. rabbim yardmcımız olsun.. canım benm saçlarıma da iyi gelir mi benm saçımın önü çok seyrekleşti nası kapıcamı şaşırıyorum..

bende 22 yaşındayım daha ve bu hastalıktan artık sıkılmaktan başladım 2 sene öncesine kadar saçlarımda böyle bir problem yoktu ama baya bi seyrekleşmeye başladı. bizim saçımızın dökülmesinin temel sebebi zaten hormonal bozukluk bu düzelse saçımızda dökülmücek. adet düzensizliği topiğinde çok okudum bu bitkileri ve bunun sayesinde birçok kişinin adeti düzene girmiş. bn daha yeni başladım yani adet günüm gelmedi bekliyorum merakla nolucak diye. sende kesinlikle kullanmalısın bnce denemekten ne çıkarki. bn aktardan aldım sabah akşam içiyorum. içine bide pekmezle bal koyuyorum hem tadı güzel olsun hemde faydası olsun diye. artık bi yerdden başlamamız gerekiyor. seyrelen yerler için ben minoxil kullanmaya başladım. sende bu iki bitkiyi içmeye bide minoxil kullanmaya başla canım.

bende pko luyum.22 yasındayım yazz kullanıyorum bnmde saclarım dökulluyor. doktra gtmeyı düşünüyorum bu bıtkı tam olarak ne ıcın. bıraz anlatrmısın

hayıt tohumu; Hayıt otu hipofiz bezini tetikleyerek kadınlık hormonlarının dengeler. Kadınlık hormonlarını doğal yöntemlerle dengelediği için,yan etkisi yoktur. Sentetik hormon tedavisi gören kadınlarda ise yan etkiler görülebiliyor.
* Hayıt tohumu, adet stresi ve adet gerginliğine iyi geliyor. Hayıt tohumu , bu tür sorunu olan kadınlarda 2 hafta içinde etkisini gösteriyor. Daha iyi sonuç alabilmek için 3 ay kullanmak gerekiyor.
* Hayıt tohumu adet düzensizliklerini giderir. Kanamanın az veya çok olması, kanamanın ağır veya sancılı geçmesini düzelterek , düzene koyar.
* Hayıt tohumu, aynı zamanda hem kadınlarda cinsel istek arttırıcı, hem de cinsel istek azaltıcı özelliğe sahiptir. Yani, cinselliğiniz çok fazla ise azaltır, az ise isteği çoğaltır.
* Hayıt tohumu, yumurtlama periyodunu düzenler, hamile kalma şansının artırır.
* Hayıt tohumu, doğum kontrol hapı kullanımına son verildikten sonra vücudun tekrar doğal dengesine kavuşmasına yardımcı olur.
* Hayıt tohumu, hem erkeklerde hem de kadınlardaki hormon dengesizliğinden kaynaklanan kıllanma (tüylenme) ve sivilceler için de tedavi edici özelliğe sahiptir.
* Doğumdan sonraki ilk 2 hafta içinde, hayıt meyvesi alındığında, anne sütü belirgin derece de artar.

civan perçemi: Bu bitki, bayanların sancılı ve depresif gecen regl dönemlerinde, menopoz öncesi ve sonrası çekilen rahatsızlıklarda çok etkilidir.

Ayni zamanda kadınların üreme organları için de pek çok faydası vardır. Rahim kanseri, çeşitli rahim rahatsızlıkları, yumurtalık iltihaplarında içilen civanperçemi çayları çok yararlıdır. Miyomlar ve beyaz akıntılar için, yarım banyolar tavsiye edilebilir.

canım daha bunun gibi birçok bitki var aslında. bnde bu sitenin jinekoloji bölümünde okudum hayıt tohumu kullananlar diye bir başlık var oku sende birçok kişinin memnun kaldığını görürsün. denemekten zarar gelmez zaten bn kullandığım hapların bi faydasını göremedim çünkü sonrasında gene adet olamıyorum. birde bu şekilde denemeye karar verdim sonucu gene yazarım ama bn saçlarımın eskisi kadar dökülmediğinin farkındayım.

cevabın için teşekkürler canım. ben şimdi doğum kontrol hapı kullanıyorum ya ^hormon tedavisi görenlerde yan etki yapabilir diyor^ hap kullanırken kullanmasam mı. birde soğan kürü çok faydalıymış ama bende hiç denemdim. duydum okudum sadece siz hiç denedinizmi.

peki ne kadar kaldı hap kullanma sürenin bitmesine? ben yazz ı 6 ay kullanmıştım sonrasında 1 2 ay düznsiz adet oldum ve gene olmamaya başladım zaten belli zmanlarda doktora ğidip hap kullanıyorum ama artık hap kullanmaktanda sıkıldım. canım o zman sen haptan sonra başlaa ama bu konuyla ilgili topiği oku derim orda vardır senin gibi hap kulllanıpta içmekte tereddüt edenler. soğan kürünü bnde duyuyorum ama bana bunu yapmak daha kolay geldi ilk bunla başlıyım dedim 3 ay içmeye karar verdim sonuç alamazsam onuda denerim. umarım sorunlarımız çözülürr şifa versin Allah hepimize..

amın inşallah.ben 1.5 aydır kullanıyorum. doktor evlenene kadar kulln dedı bırktığında yıne dzensız olur dedı

bence 6 aydan fazla kullanma çünkü bir hapı en fazla 6 ay kullanmalıyız diye biliyorum ben. benim gittiğim doktorlar ya 3 yada 6 ay kullanmamı söyledi genelde

kullanmadıgım ılac kalmadı sac duzlestırıcı bıle yapmıyorum 6 aydır ama yok dokulme bıtmedı ne olacaksa bu hastalık allahım her hastalıgın tedavısı var bunun yokl RABBIM şifa versin bize artık psikolojım bozuldu benım yolda her gecenın sacına bakıyorum 60 kadınalrın sacları bıle nasıl gur benım kı onun yarısı bıle yoktur kı daha 20 yasındayım ooooofffffffffff off arkadaslar bu hastalıkta sac dokulmesını onleyen kımse yok mu yaw :18:

ee bizim ileriki yaşlarda nolucak saçımızın hali anlamadım ben. çünkü bu pko gecen bir hastalık değil hep bizimle Allah hepimize şifa versin...

evet arkadaslar bende bundan cok korkuyorum allah yar ve yardımcımız olsun cunku ısımız allaha kalmıs yanı baska kımse bıze yardımcı olamaz anlamıyorum kı o kadar pcolu var cogunda bu sorun yok bızde nıye var kı bızde keske sadece cocuk yuzunden tedacı gorseysık ya saclarımız dokulmeseydı cunku bır bayan ıcın sac cok onemlı kı bır erkek bıle sacları dokulunce nasıl psıkolojısı bozuluyor bıde bız ooooofffff vallah kansere bıel tedavı buldular buna bulamadılar hıc bır tedacısı yok ne tuylenmesıne cozum bulunuyor ne sac dokulmesıne sureklı hap kullan omur boyu sureklı doktor konbtorolunde ol yemın ederım 6 ay oldu neredeyse tedavıye baslayalı kafayı sımdıden yemek uzereyım sonrakı halımı dusunemıyorum dısarı cıkmak ıstemıyorum saclarımı taramak ıstemıyorum banyoya bıle gırmek ıstemıyorum saclarım yuzunden offfffffffffff :18:

ya benım yıllardır adetım düzensiz ama düzelir falan dıe gtmedım doktora . baktım olmuyor gittim doktora 3 aylık bı hap verdı kullandım bırakınca yıne düzensiz. sonra baska bı doktora gttım anlattım durumu pko lusun dedi. doğum kontrol hapı verdı evlenene kadar kullan dedı. saclarım cok dökülüyor. bu kullandıgım dogum kontrol hapının bı etkısımı.

kızlar bende de aynı dert var 2yıl önce öğrendim bu hastalığı ara sıra adet düzensizliğinden doğum kontrol hapı içtim başka hiçbir belirtisi yoktu (sivilce tüylenme vs.)geçen yaz 2222hafta kadar bir saç dökülmesi oldu ampul karışımıyla geçti mevsimseldi herhalde ama bu yıl 4aydır öyle yoğun bir saç dökülmesi ki günde 200ü geçiyor hormonlarım normal ama ultrasonda pcos diyor doktorlar saç dökülmeme neden bulunamadı cok sey kullandım ama geçmedi ağlamaktan bütünn dengem değişti 4aydır acaba pcos tan mı kızlar buna bir çare bulalım beni en iyi siz anlarsınız konuşup rahatlamak istiyorum dışardan insanlar aman saç dökülmesi deyip geçiyor yaşamayan bilmiyor bunu ne yapacağız bu duruma saçlarım hergün azalıp gidiyor yardımmmmmmmmm lütfennnnnn

bende sizdenim 22 yaşındayım 2 senedir var
doktorlar hiç tınlamıyo dayıyolar doğum kontrol
haplarını nedir ne değildir hiç bişey belli değil
yok 6 ay iç yok evlenne kadar iç geçicek mi yok
hep haplamı adet olcam bilmem yasmin içiyorum
ne dökülmem durdu ne kıllanmam hiç bi işe
yarmıyo bu ilçalar hormonları falan düzenlediği yok
sadece adet olmamızı sağlıyo ben şu sıralar
endokrin uzmanına görünmek istiyorum onlar
detaylı hormon tahlili ve tedavisi uyguluyolar
hangisi yüksekse onu düşürmeye çalışıyolar
pko için endokrine gitmem gerektiğinide yeni öğrendim
kaç tane dermatolğa gittim pko yu duyan herkes hemen yasmin geçirir
diyo arkadaşlar demişler kansere bile çare bulundu buna bulanamadı
diye ne kadar doğru demişler insanı alt üst ediyo allah beterinden saklasın
benim avuç avuç dökülmem yok ama önlerim gün geçtikçe azalıyo sanki
ya da bana öyle geliyo

Son düzenleme:
bende pcoluyum saçlarım çok seyrekleşti 2 yıl önce falan doktor diane35 vermişti o zaman durdu dökülmem tamamen ama o ilaç bana çok kilo aldırdı 6 ay kullandım kullanmadım birdaha geçen gittiğimde yasmin verdi ama dökülmede onun bi etkisi olmadı sade adet düzensizliğini düzene soktu

doğru diyorsun canım herşeye çare var küçücük kistlere birşey yok doğum kontrol hapı verip duruyorlar olan dengemide bozdu o haplar 5gün adet olurken 2güne düştü o haplar yüzünden bu saç dökülmesine ne yapacaz kızlar beni en çok rahatsız eden belirtisi o çok yoğun dökülüyo.

aynen benimde bütün dengem bozuk bi şişiyorum bi iniyorum
benimde adetim hiç belli olmuyo bi ay 3 gün oluyorum
bi ay 5 gün sözde doğum kontrol hapları gereksiz kanamayı
önlüyomuşda ondan ole oluyomuş ama ben 3 gün olduğum
zaman şişkinliğim hiç inmiyo sanki adet olamamışım gibi oluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…