canım benimde aynı tek ultrasonda var hormonlar normal doktor önemsiz deyip duruyo bnmde saçım aynı günde 200 gidiyor 1yıl oldu bir çare bulamadım zaten
kizlar pko insulin direncinden dolayi olusan bir hastaliktir bunu biliyorsunuz degil mi, yani hepinizin seker metabolizmasinda sorun var.
bunu arastirin isterseniz, yani bunu yapan sey seker.
tedavisinde de endokrinciler artik metformin gibi diyabet ilaclari veriyorlar.
sekeri tamamen kesmeyi deneyin biraz da olsa iyileseceksiniz, boyle iyilesenler var.
canım herkeste aynı olmuyor diye biliyorum benim bütün değerlerim normal çıkıyor zaten anlamadığım şeyde bu...
janım bende polifistik over var 3 aydır dıane 35 kullanıorum ama saclarım cok dökülüoyor.bir hafta mnce dahiliyeye gttim metfrmn verdi.şeker yok ama dedi insilün direncin biraz fazla dedi bu ilacın iyi gelcegini söyledi. bilgin varmı senn?
canım hiç dermatolojiye gittinmi peki saç dökülmesi için?serbest testeron değerinede baktır bi istersen...Öff ya anlamadığım şeyde bu zaten herşey normalse bu saçlar neden dökülüyor?Ben izmir de yaşıyorum profesör bi dermatoloğa gittim zaten onun sayesinde öğrendim pko olduğumu.Ben çok güveniyorum bu doktora nedense ama eylülde tekrar bakcak saçlarıma inşallah bulabilir bi çarebirde senin dökülen saçlarının yerine yenisi geliyormuu canım yaa?
canim ben de oyle biliyorum yani kendi sac dokulmem icin baya arastirmistim, bende pko yok ama arastirirken cok okudum, bu pko tamamen insulin direnciyle alakali birseymis. hatta prof. dr. ahmet aydin tas devri diyeti kitabinda buna da deginmis, tamamen sekerden dolayi oldugunu yazmis, bir bak istersen.
artik pko tedavisinde dogum kontrol haplari degil diyabet haplari veriliyor. ve daha cok olumlu sonuc aliniyor. ben karismiyorum tabiki doktorun ne dediyse odur ama bence kullanmaya devam et, enazindan 1 sene kadar kullan ve olumlu sonuc alip almadigini gozlemle kendinde.
tabi bununla beraber sekeri tamamen hayatindan cikarman gerekiyor, buna ekmek, makarna, ve meyveler dahil.
bi insanın hayatı bu kdr kararırmı bi hastalık yüzünden o kdr cok üzülüyorumki yeniş dustan cıktım ve her zmnki gibi aglıyorum yine artık cizgi cizgi önlerde acılmalarım basladı yanlarda çok mutsuum ne yapjam bilmiorum ben hem diane 35 hemde metformn kullanmaya yeni basladım işte birhaftaır dianeyı da nerdeyse 3 ay oljak.bide su saç serumları var diolar bepanten fln onlar bi kaldı denemedgm iyi gelirmi acaba senn sacların dökülüomu cnm
canım ben bir yıldır kadın doğum cildiye endokrin 30tane doktora gitmişimdr hormonların normalse zaten o kistlern zararı olmaz sana zaten kistler çok ve büyük olsa o adeti hormonları bozuyo demek önemsiz şeyler seninde benim gibi.bnde izmirde bi profa gttm yoğn dökülmeme bir sürü hap verdi vitamn şampuan vs.bi işe yaramadı bnde.seninde erkek tipi dökülme olabilir bir sebep yoksa ve dökülme 1yıla yakın geçmemişse başka ihtimal kalmıyo.bu kadar dökülmeye 2-3saç çıksa bile fark edilmiyo ki açıldıkça açılıyo.sen hangi doktora gttn izmirde ben prof sibel alpere gitmiştim[/QUOTE
canım ben ali tahsin bey var alsancakta dokuz eylülde de görev yapıyormuş ona gittim.5 gün yastık saçı topladım lab.gitti incelenmek üzere oda normal olarak sonuçlandı.Off ya napcazki ozaman artık kendimide etrafımdakileride yıldırdım.benim yeni çıkanlarım çok var ama onlarda dökülüyor anlamadım gitti...
benim saclarim senelerdir dokuluyor saclarim cok azaldi, ama artik kabullenmeye basladim cunku uzul uzul nereye kadar.
elinden geleni yap canim sarimsak kurlerini falan da uygula istersen, fayda gormesen de enazindan zarar gormezsin.
hayatta cok daha kotu hastaliklar var sukredelim canim baska care yok
canım ben bir yıldır kadın doğum cildiye endokrin 30tane doktora gitmişimdr hormonların normalse zaten o kistlern zararı olmaz sana zaten kistler çok ve büyük olsa o adeti hormonları bozuyo demek önemsiz şeyler seninde benim gibi.bnde izmirde bi profa gttm yoğn dökülmeme bir sürü hap verdi vitamn şampuan vs.bi işe yaramadı bnde.seninde erkek tipi dökülme olabilir bir sebep yoksa ve dökülme 1yıla yakın geçmemişse başka ihtimal kalmıyo.bu kadar dökülmeye 2-3saç çıksa bile fark edilmiyo ki açıldıkça açılıyo.sen hangi doktora gttn izmirde ben prof sibel alpere gitmiştim[/QUOTE
canım ben ali tahsin bey var alsancakta dokuz eylülde de görev yapıyormuş ona gittim.5 gün yastık saçı topladım lab.gitti incelenmek üzere oda normal olarak sonuçlandı.Off ya napcazki ozaman artık kendimide etrafımdakileride yıldırdım.benim yeni çıkanlarım çok var ama onlarda dökülüyor anlamadım gitti...
canım nasıl iyi bir doktor mu ne testleri yaptırdı sana saçlarına nerde baktırdı sonuçta ne yazıyor merak ettm bu saç inceletme işini bütün tahlilleri hormonları vs.yaptırdın mı dianeden başka saçın için niye birşey vermedi madem saçını inceletti sonuca göre vermeliydi sebep neyse
canım nasıl iyi bir doktor mu ne testleri yaptırdı sana saçlarına nerde baktırdı sonuçta ne yazıyor merak ettm bu saç inceletme işini bütün tahlilleri hormonları vs.yaptırdın mı dianeden başka saçın için niye birşey vermedi madem saçını inceletti sonuca göre vermeliydi sebep neyse
canım ben izmirde oturuyorum alsancakta bi doktor var ona gittim benim tüm hormon vs testlerim yapıldı kanımda iltihap çıktı onunda tetiklediğini söyledi saç dökülmesini labaratuara giden saçlarımın da dökülmenin çok ciddi bi problem olmadığını sadece biraz kükürt eksikliği oluğunu söyledi.şampuan verdi bide birazda genetik dedi.Doktor bu aylarda yapılan hormon sonuçlarının doğruluğuna pek inanmıyor eylülde yapılmasını istiyor fakat ben dayanamayıp yaptırdım nitekimde normal çıktı ama bilmiyorum tabi yinede.Birde benim labaratuara giden saç tellerimden anlamışlar ki dökülme hormonsal değilmiş bi dalga gelmiş vurmuş dedi doktor zaten bende 5-6 ay önce aşırı demir eksikliği vardı belki bunu kastediyodur beklemedeyim şuanda bitkisel karışımları deniyorum inşallah faydasını görürüm.Kafaya nekadar çok takarsan o kadar çok dökülüyor hem en kötüsünü düşünelim kelleştik diyelim protez saç var yaptırırız bizde napalım ben böyle moral buluyorum canım napayım yoksa tak tak nereye kadar psikolojim bozuldu artık...
canım ben izmirde oturuyorum alsancakta bi doktor var ona gittim benim tüm hormon vs testlerim yapıldı kanımda iltihap çıktı onunda tetiklediğini söyledi saç dökülmesini labaratuara giden saçlarımın da dökülmenin çok ciddi bi problem olmadığını sadece biraz kükürt eksikliği oluğunu söyledi.şampuan verdi bide birazda genetik dedi.Doktor bu aylarda yapılan hormon sonuçlarının doğruluğuna pek inanmıyor eylülde yapılmasını istiyor fakat ben dayanamayıp yaptırdım nitekimde normal çıktı ama bilmiyorum tabi yinede.Birde benim labaratuara giden saç tellerimden anlamışlar ki dökülme hormonsal değilmiş bi dalga gelmiş vurmuş dedi doktor zaten bende 5-6 ay önce aşırı demir eksikliği vardı belki bunu kastediyodur beklemedeyim şuanda bitkisel karışımları deniyorum inşallah faydasını görürüm.Kafaya nekadar çok takarsan o kadar çok dökülüyor hem en kötüsünü düşünelim kelleştik diyelim protez saç var yaptırırız bizde napalım ben böyle moral buluyorum canım napayım yoksa tak tak nereye kadar psikolojim bozuldu artık...
ay canım valla bu senin dediğin ali tahsin güneş mi dokuz eylülde prof bende balıkesirdeym onu araştırmıştım yakın diyede sonra ben gttm diyen bulmadığımdan gtmedim bnde.şimdi senin dökülmen ne kadar günde vede kaç aydır böyle aniden başladı değil mi bnm de önceden günde en çok 5tel gidermiştir 100leri geçtim şimdi bnde saç inceletmek için istanbula gidecektim az kalsın demek dokuz eylülde inceliyorlar saç.yada başka bi yere mi gönderdi.özel muayenesine gttn değil mi alsancakta.nasıl davrandı sana ücreti ne kadar ve o saçını laboratuvarda inceletelim diye kendi mi söyledi sen mi dedin incelettiğine göre benim gibi yoğun olmalı dökülmen.inceleynce hormonal mı genetk mi çıkıyorsa bnde gideym ona bak şimdi umut ışığı doğdu bana bilgi verebilir misin canım
ay canım valla bu senin dediğin ali tahsin güneş mi dokuz eylülde prof bende balıkesirdeym onu araştırmıştım yakın diyede sonra ben gttm diyen bulmadığımdan gtmedim bnde.şimdi senin dökülmen ne kadar günde vede kaç aydır böyle aniden başladı değil mi bnm de önceden günde en çok 5tel gidermiştir 100leri geçtim şimdi bnde saç inceletmek için istanbula gidecektim az kalsın demek dokuz eylülde inceliyorlar saç.yada başka bi yere mi gönderdi.özel muayenesine gttn değil mi alsancakta.nasıl davrandı sana ücreti ne kadar ve o saçını laboratuvarda inceletelim diye kendi mi söyledi sen mi dedin incelettiğine göre benim gibi yoğun olmalı dökülmen.inceleynce hormonal mı genetk mi çıkıyorsa bnde gideym ona bak şimdi umut ışığı doğdu bana bilgi verebilir misin canım
canım evet muayenehanesine gittim.Kendisi bana teklif etti labaratuar için valla davranışı falan iyiydi ama bende tam olarak anlamadım ne olduğunu eylüle kadar bekle dedi sen bana mail adresini yaz istersen ordan haberleşelim
peki senn sacının dökülme sebeb neymişl
canim zaten sorun orda, benimkinin sebebi yok. senelerdir yapmadigim tahlil kalmadi, hormonlar vitaminler demir folik asit tiroid steroidler herseyim normal
hicbir sebep yok. zaten vucudumda baska hicbir rahatsizlik da yok. adetlerim falan da duzenli.
herseyim normal
oyuzden genetik deyip biraktim ben de artik doktorlar gibi, babam kel baba tarafim kel oyuzden genetik benimkisi...
kaç yasında basladı ki dökülmeye bi cözüm bulamadınmı sen
15-16 gibi basladi benim, ilk zamanlar duzelir sandim onemsemedim, sonra gittikce daha cok dokuldu, simdi saclarim seyrek. ektirdim onun biraz faydasi oldu ama genel olarak seyrek saclarim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?