pko lu olupda doğum yapan var mı?

selamlar, bende pcoluyum ilk micromda ikizlere hamileyim 3 ay olmasına 1 hafta var şu anda 11 haftalıklar..
ben pcolu olduğumu yumurta takiplerim sırasında yani herşey yolundayken başlarda değil 3. takipde kendini gösterdi atılamayan yumurtalar kist görünümü yapmıştı bende sonra doktorum o ayı iptal etti ve glukofen kullanmaya başladım 1,5 ay günde tek hap kullandım kistlerim ortadan kaybolmuştu doktrorum bıraktırdı bu arada 3-4 kiloda verdim.. sonra kistler olmadan takiplerim devam etti aşılamaya geçeceğim sıra biraz ara verdim ve kilo aldım tatlıya düşkünlüğümde pcoyu tetiklemiş ve tekrar bu sorunu yaşamaya başladım.. bende pco belirtileri yani adet düzensizliği, tüylenme, ses kalınlaşması olmadı hiç...
aşılamalarda olmayınca micro tedavisine geçmeden önce doktorum 7-8 kilo vermemi istedi 5-6 kilo verdim, ayrıca şeker yükleme testi yapıldı herşey normal çıkınca şeker ilacına glukofene gerek görmedi sonrada tedavim başladı ve şu an hamileyim hatta bebişlerim pcolu tarafta sağ overde gelişiyorlar.. bende çok duydum düşük olayını kafama takmamaya çalışıyorum, inşallah bende sağlıcakla ikizlerimi kucağıma alırım, tek dileğim bu şimdilik.....
başkasında oldu, bizdede olacak diye bişey yok.. bir kere hepimiz bu sorunu yaşasakta farklıyız bunu unutmayın hep olumlu düşünün.. bir arkadaşın dediği gibi düşük olacak diye beklersek düşünürsek bir bakıma bunu kendimiz yaratmış oluruz..

Canım sen şimdi kaç kilosun
birde benim soruma cevap yokmu

Çok sağol canım verdiğin bilgiler için hayılısyla şu kilolarımı verrisem herşey dah güzel olucak

Canım sen şimdi kaç kilosun
birde benim soruma cevap yokmu

canım ben şimdi 82 kiloyum boyum 1,74 ... kilo vermeden önce 87-88 idim..kilom çok abartılı durmuyorboyum old. için... aslında evlendiğimde 72 kiloydum 5 senede 10 kilodan fazla aldım tedavilerden dolayı .. kilolu olanlarda düşük riski artıyormuş.. doktorum hem gebelik için hemde olası gebelikte düşük yaşamanı istemeyiz onun için kilo ver demişti...

bu kullandığınız ilaç nasıl bir ilaç anlayamadım..
ve bana doktorum bu ilacı kullanmam gerektiğini söylemedi.pazartesi yumurtalarım olgunlaşmış mı diye bakılacak.bu ilacı da yazdırsam mı?
ama zararı olur mu,yani korunmuyorum.bir de hamile kalırsam??
emnsiniz değilmi bebeğe zararı olmadığına..

herkese selam
bende pko luyum yaklaşık 4 yıldır bu sendromla uğraşıyorum
hamile kalıp doğum yaptım çok şükür hamileliğimde hiç sorun yaşamadım
yaklaşık 1 yılı aşkın ilaç tedavisinin ardından hamile kaldım
bende glucophage kullandım ve hala kullanıyorum sadece hamileliğim ve emzirme dönemlerimde bu ilacı kullanmadım
bence hiç üzülmeyin yüce allah çocuk isteyen herkese nasip etsin

selam pko güzelleri işte karşınızda tam bi pko kraliçesi ben tipik bi polikstik overliyim 2 yıl olcak evleneli 22 aylık evliyimm ama sanki 22 yıllıkmış gibi geliyo hayatımın tek eksiği bebişim yokkkkk nolur en kısa zamanda gellll artık meleğimmm bakın size anlatayımmm;
ben genç kızlığımdan beri düzensiz adet oluyorum hatta olamıyorum...evliliğimizin 3. ayından beri dr.a gidiyoruzz.Artık biliyorum pko ne demek: düzensiz adet,kilo sorunu,tüylenme,aşırı tatlı yeme isteği vs... normal gözüken biri olaraktan kilo almaya çok müsaitim.1,68 boy ve kilom70 aslında diyete dayanabilsem zayıflıycam ama kocam böle seviyo naparsınnnn...neyse dr.a hemen çocuk istedğimizi söledik o da bize anlattı sağolsun benim hormon testlerimden sonra biraz tedaviyle bebişimizin olabileceğini söledi şükür ve ilk 5 ay klomen ovulasyon uyarıcı hap kullandım çok sabırsızdım hemen olsun istiyodum ama yoookkkkkkkkk çatlatma iğnesi vs... bilmiyorum evliliğimin ilk ayları old. belki de önemsemedimmmm...ta ki neti takip edene kadar...netten araştırırken bu pkolu arkadaşlarla tanıştımmmmonlarla sohbet etmeye başladım ardından dr.um şeker hapı verdi bu insülin direncini azaltan ilaç kistleri yokedebiliyomuş ama galiba çoooook nazlıyım bulantıdan bu hapı kullanamıyorum yine de zar zor 5 tablet bitirdim yine olmadı bu sefer rahim filmi çekindim geçen sene ağustostaydııı tüplerim açıktı ...sonra gonal-f yumurta büyütücü ilaçlara geçtim.bunlar çok masum ilaçlar değil...3 tane hakkın var hadi bi de bunlarla uğraş.ilk hakkımı kulllanmış oldum bölece o ilacı günlük vurunuyodun kendi kendine .....yumuşların büyürse çatlatma iğnesi oluyosun ve hamiş kalma ihtimalin artıyo...yooook anam benim yumuşlar hala büyümediii...olmadı yineeeee...hala dr.um çocuğun olur acele ediyosun dedi..... benden önce evlenenler benden sonra evlenenler herkesin çocuğu oldu............................... dr.umu değiştirmeye karar verdim..özel bi hastaneye başladım şimdi...ilk olarak dr. sil baştan ultrasyonadan baktı... yaşadıkların iyi bi tedavi fakat bi de eşinin testlerini görelim dedi.halbuki diğer dr.un yaptığı testi beğenmedi......ve haklıydıda eşimin testi kötüydü varikoseldi....bende de pko olunca bebiş olma ihtimali uzaklaştı..neyse ki eşim amaliyat oldu...Bu yeni dr.umda benden umutla bahsetti bize adete moral verdi.....SENİN ÇOCUĞUN OLURRRRR DİYE YÜZÜMÜZE AY GİBİ doğdu.....şimdi daha güvenim var kendime umutla bekliyorum hatta bu ay yine adet olamadım ama kaç aydır tedaviden uzağım dinleneyim dedim biraz hem daha 22 ay olduk biz evleneli..............ve 22 yaşındayım.eşimin spermlerini haziranda öğrencez bakalım ama kendini o da iyi hissediyorrrr...yarın belki tekrar dr. gidip konuşacağımmmm

kıslar nolur kusura bakmayın biraz hızlı ve uzun yazdım ewet pkoluyum ve bununla yaşamayı öğreniyorummm başlığı görünce de atladım hemen inanın çooook bunaldım en çok üzüldüğüm şey buuu ve insanlara anlatamıyosun herkes bişi sölüyo oysaki ben derdimi biliyorum pkoluyummmm......
ve biliyorum bi gün bu hikayemin sonuna hamişlik haberini de yazcammmmmmmmmmmmmmm...........

nolur en kısa zamanda gel mucizemmmmmmmmsenağlamasenağlamasenağlama

Bende De Polikistik Over Var. Bende Iki Ay önce Karnimda Kalp Atişlari Durduğu Için Düşük Yaptim. Ama Doktorum Bana Hamile Iken Gulukopage Içmeyi Biraktirdi Acaba Onu Birakmamin Etkisi Olmuş Mudur???

arkadaşar hepinize geçmiş olsun ben bişey soracaktım bu piko nun ne olduğunu bilmiyorum ve öğrenmek istiyorum pikolu olduğunu insan kendi bulabilirmi cvp için şimdiden teşekkürler

arkadaşar hepinize geçmiş olsun ben bişey soracaktım bu piko nun ne olduğunu bilmiyorum ve öğrenmek istiyorum pikolu olduğunu insan kendi bulabilirmi cvp için şimdiden teşekkürler

canım pko yumurtalıklarında olan küçük kistçiklerdir.bunlar yumurtlamaya engel olur.adet düzensizliği,kilo,tüylenme,özellikle göbek,çene ve göğüs uçlarında......sivilce bunlar belirtisidir.ama ultrasonda bakılmadan veya tahlil yapılmadan anlaşılmaz.eğer bu belirtiler varsa bebek istiyosan doktora gitmeni tavsiye ederim.

herkese selam bende pko yum bir yıldır glucophage kullanıyorum, iki yıl önce beşinci ayda düşük yaptım, zaten sürekli kanamam oluyordu, şimdi ise 11 haftalık hamileyim ve gene kanamalarım var, gene düşük olacak diye çok korkuyorum, pko teşhisi konduktan sonra 9 kilo verdim, doktor 12 hafta sonuna kadar glucophage kullanmamı söyledi, ayrıca haftada iki kez düşük iğnesi oluyorum, her gün karından fragmin diye bir iğne yapıyorum ve her gün corasprin kullanıyorum ve sürekli yatak istirahim var ama sonucun ne olacağını Allah bilir tabi, ben her iki hamileliğimde de korunmayı bıraktığım ay hamile kaldım, Allahtan bu konuda bir sorun yaşamadım, umarım tüm pko lular bebeklerini sağ salim kucaklarına alırlar

selam kızlar .Bende pko hastasıyım. 3 yıldır çocuğumuz olmuyor.5kez aşılama oldu .Geçen sene 9 haftalık düşük yaptım.Bir daha olmadı zaten .Şimdi klomen kullandım.10 gün sonra belli olacak . Kzlar drum bana hiç gluko tarzı ilaçlar vermedi.Sadece kilolu olanlara mı veriliyor yoksa tahlil sönuçlarını göre mi?Cevaplarsanız sevinirim

cevabın için teşekkür ederim bu belirtilerin hiç biri yok çok şükür ama merak ettim öğrenmek istedim kimin ne zman ne hastalığa yakalanacağını bilemeyiz o yüzden bi bilgim olsun istedim tekrar teşekkürler

canım işallah bebişini alırsın kucağına.allah yardımcın olsun.bu pko zor bi hastalık.bendede var 5 yıldır bebek sahibi olamadık.bide hamile kalıpta kaybetmek allah korusun.ne zor tedavilerden geçiyoruz.işallah rabbim tüm istiyenlere nasip etsin.

canım metformin içerikli ilaçlar bir çeşit antidiyebet ilaçları.vücuttaki şeker direncini dengeliyor.benim de kilom çok değil.5 kilo vermem gerekiyor.ama mide bulantısı çok yoğun yapıyor bu ialçlar..
tahlile göre değilde genelde pko hastalarına veriyor.doktoruna sor eğer iç derse sende kullan canım..

arkadaşlar banada yardımcı olurmusunuz tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım 20. haftasında kalbi durdu size sormak istediğim pko nasıl anlaşılır teşdis adı için geçerlimidir bebeğimi kaybettikten sonra tüm tahliller yapıldı hatta lh şım fsh dan yüksek ve meme uçlarında tüylenme var kilom normal ve her ay düzenli adet görüyorum sivilcelerde malum derecede bide bu ay aşılama olcaktı 1 solda 2 sağda olmak üzere 3 tane kist olmuş şimdi d. k. hapı kullanıyorum kısmetse önümüzdeki ay ilk aşılamam olcak benim tek anlamadığım araştırdığıma göre pko luym fakat raporda bilinmeyen infertilite yazıyor nasıl bişi bu cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

slm kızlaar bende pkoluyum. ama benim eşimde de sorun var o yüzden 1 sene onun düzelmesini bekledik. yaklaşık 4 aydır ben tedavi görüyorum. ilk önce günde 2 tane klomenle kullandım bi halta yarmadı. sonra 3 çıkarttık ve 15 mm. bir yumurta oluştu. ama oda büyümeden atılmış sanırım. şuan iğnelere geçtik ve aşılama yapılacak iğnelirin 5. günündeyim günde 75 doz kullanıyorum. yarın kontrolüm var inş. yumurtalar çıkmaya başlamışlardır hehe çünkü çok inatçılar benimkiler. çok heyecanlıyım bende aslında sakin olmam gerikiyor ama elimde değil. sabırla bekliyoruz eğer 3 kez aşılamam tutmazsa bizde rapor alıp tüp bebeğe geçeceğiz. hepimizin hakında hayırlısı olsun en azından imkansız değil bizim hastalığımız.

canım niye önce tüp bebek şimdi aşılama.önce aşılama en son tüp bebek.pkoda tahlillerde çıkar.pko geçmiyor.sadece daha fazla çoğalmasın diye ilaç veriyolar.seninki normal kistmiş.doğum kontrol hapı verdiğine göre.bide ultrasonda gözüküyor.tahlillerde kesin çıkardı.pko milimetrik kistler.sivilce,tüylenme.kilo.bende pkoluyum sivilce var,tüylenmede var göğüs uçları ve göbek kısmında.ama kilom yok.normalde hep infertilite yazar bebeği olmayanlarda.işallah aşılaman tutarda kavuşursun bebişine.

sağol canım önce niyemi tüp bebek çünkü gittiğim özel dr aşılama tutmayabilir dedi tüp bebeğe kesin tutar dedi tuttuda malesef 20. haftada kaybettim biricik oğlumu şimdi maddi imkansızlıktan dolayı devlet hast gittim belki rapor verirlerde tekrar denerim diye hani özelde aşılama olmaz demiştiya vardır bi bildiği dedim fakat testler sonrasında durumumuzun iyi olduğu söylendi işte bu yüzden ilk aşılama yapılcak gittiğim hast inşallah tutar evet basit kist de her muaynede görünüyor bide meme uçları çok kıllı sizleride okuyunca acaba dedim neyse cevabın için sağol inşallah isteyen herkes kavuşur bebeklerine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…