selamlar, bende pcoluyum ilk micromda ikizlere hamileyim 3 ay olmasına 1 hafta var şu anda 11 haftalıklar..
ben pcolu olduğumu yumurta takiplerim sırasında yani herşey yolundayken başlarda değil 3. takipde kendini gösterdi atılamayan yumurtalar kist görünümü yapmıştı bende sonra doktorum o ayı iptal etti ve glukofen kullanmaya başladım 1,5 ay günde tek hap kullandım kistlerim ortadan kaybolmuştu doktrorum bıraktırdı bu arada 3-4 kiloda verdim.. sonra kistler olmadan takiplerim devam etti aşılamaya geçeceğim sıra biraz ara verdim ve kilo aldım tatlıya düşkünlüğümde pcoyu tetiklemiş ve tekrar bu sorunu yaşamaya başladım.. bende pco belirtileri yani adet düzensizliği, tüylenme, ses kalınlaşması olmadı hiç...
aşılamalarda olmayınca micro tedavisine geçmeden önce doktorum 7-8 kilo vermemi istedi 5-6 kilo verdim, ayrıca şeker yükleme testi yapıldı herşey normal çıkınca şeker ilacına glukofene gerek görmedi sonrada tedavim başladı ve şu an hamileyim hatta bebişlerim pcolu tarafta sağ overde gelişiyorlar.. bende çok duydum düşük olayını kafama takmamaya çalışıyorum, inşallah bende sağlıcakla ikizlerimi kucağıma alırım, tek dileğim bu şimdilik.....
başkasında oldu, bizdede olacak diye bişey yok.. bir kere hepimiz bu sorunu yaşasakta farklıyız bunu unutmayın hep olumlu düşünün.. bir arkadaşın dediği gibi düşük olacak diye beklersek düşünürsek bir bakıma bunu kendimiz yaratmış oluruz..
canım doğum kontrol hapını rahim duvarının kalınlaşmaması ve dökülmesi için veriyo.eğer dökülmezse rahim kanserine sebep oluyo.bende pkoluyum.bende kilo yok.pko olanlarda rahim duvarı sürekli olarak kalınlaşıyo.o yüzden zararı olmaz heralde.kilo verirsende ilk başta klomenle başlar,dozajını yumurtanın büyüyüp büyümemesine göre ayarlar.eğer hapta fayda etmezse iğneye geçer.mesela ben klomeni bu ay günde 4 tane kullandım.2 tane yumurtam büyüdü.ama döllenip döllenmediği malum.allah kimsenin kucağını boş koymasın.çok geçmiş olsun.
Canım sen şimdi kaç kilosun
birde benim soruma cevap yokmu
arkadaşar hepinize geçmiş olsun ben bişey soracaktım bu piko nun ne olduğunu bilmiyorum ve öğrenmek istiyorum pikolu olduğunu insan kendi bulabilirmi cvp için şimdiden teşekkürler
canım pko yumurtalıklarında olan küçük kistçiklerdir.bunlar yumurtlamaya engel olur.adet düzensizliği,kilo,tüylenme,özellikle göbek,çene ve göğüs uçlarında......sivilce bunlar belirtisidir.ama ultrasonda bakılmadan veya tahlil yapılmadan anlaşılmaz.eğer bu belirtiler varsa bebek istiyosan doktora gitmeni tavsiye ederim.
herkese selam bende pko yum bir yıldır glucophage kullanıyorum, iki yıl önce beşinci ayda düşük yaptım, zaten sürekli kanamam oluyordu, şimdi ise 11 haftalık hamileyim ve gene kanamalarım var, gene düşük olacak diye çok korkuyorum, pko teşhisi konduktan sonra 9 kilo verdim, doktor 12 hafta sonuna kadar glucophage kullanmamı söyledi, ayrıca haftada iki kez düşük iğnesi oluyorum, her gün karından fragmin diye bir iğne yapıyorum ve her gün corasprin kullanıyorum ve sürekli yatak istirahim var ama sonucun ne olacağını Allah bilir tabi, ben her iki hamileliğimde de korunmayı bıraktığım ay hamile kaldım, Allahtan bu konuda bir sorun yaşamadım, umarım tüm pko lular bebeklerini sağ salim kucaklarına alırlar
arkadaşlar banada yardımcı olurmusunuz tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım 20. haftasında kalbi durdu size sormak istediğim pko nasıl anlaşılır teşdis adı için geçerlimidir bebeğimi kaybettikten sonra tüm tahliller yapıldı hatta lh şım fsh dan yüksek ve meme uçlarında tüylenme var kilom normal ve her ay düzenli adet görüyorum sivilcelerde malum derecede bide bu ay aşılama olcaktı 1 solda 2 sağda olmak üzere 3 tane kist olmuş şimdi d. k. hapı kullanıyorum kısmetse önümüzdeki ay ilk aşılamam olcak benim tek anlamadığım araştırdığıma göre pko luym fakat raporda bilinmeyen infertilite yazıyor nasıl bişi bu cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
sağol canım önce niyemi tüp bebek çünkü gittiğim özel dr aşılama tutmayabilir dedi tüp bebeğe kesin tutar dedi tuttuda malesef 20. haftada kaybettim biricik oğlumu şimdi maddi imkansızlıktan dolayı devlet hast gittim belki rapor verirlerde tekrar denerim diye hani özelde aşılama olmaz demiştiya vardır bi bildiği dedim fakat testler sonrasında durumumuzun iyi olduğu söylendi işte bu yüzden ilk aşılama yapılcak gittiğim hast inşallah tutar evet basit kist de her muaynede görünüyor bide meme uçları çok kıllı sizleride okuyunca acaba dedim neyse cevabın için sağol inşallah isteyen herkes kavuşur bebeklerinecanım niye önce tüp bebek şimdi aşılama.önce aşılama en son tüp bebek.pkoda tahlillerde çıkar.pko geçmiyor.sadece daha fazla çoğalmasın diye ilaç veriyolar.seninki normal kistmiş.doğum kontrol hapı verdiğine göre.bide ultrasonda gözüküyor.tahlillerde kesin çıkardı.pko milimetrik kistler.sivilce,tüylenme.kilo.bende pkoluyum sivilce var,tüylenmede var göğüs uçları ve göbek kısmında.ama kilom yok.normalde hep infertilite yazar bebeği olmayanlarda.işallah aşılaman tutarda kavuşursun bebişine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?