- 3 Aralık 2011
- 10.447
- 12.567
- 298
- Konu Sahibi gypsophila
-
kilo alır mısınız bilmiyorum ama bana da herkes kilo al kilo al diyordu:) kilo alınca ne kadar bazısı çok yakıştı diye eklese de o kadar çok kilo almışsın lafı duydum ki artık su içmeye korkuyorum
boyum 1.68 o yüzden kilom için yakıştı falan diyorlar ama o kadar çok kişi aaaaa kilo aldın diyor ki üzülüyorum ve daha fazla almaktan korkuyorum
bence boyunla çok orantılı olmuşboşver sen insanları. şuanki kilonu sabitlemek için biraz özen gösterirsen daha fazla alacağını sanmıyorum. hadi diyelim en kötü ihtimal 60 kilo bile olsan, o bile normal boyunla. hiç korkma, sadece biraz dikkatli ye iç ve hareket et, tamam
geçmiş olsun gypsophila
kilo için bu kadar endişelenme
kilonun yerleşmesine izin verme
yakın zamanda aldığın kiloları hareket edersen verirsin
diana 35 basenlerde yağ birikmesine neden olur ve ödem yapar
ve başka başka yan etkilerinden dolayı geçen sene fransa da yasaklandı
adam akıllı bir endekrinolog a git
21 sene evvel bana pko teşhisi kondu
1 sene içinde 8 - 9 doktor değiştirdikten sonra
ve her doktorun verdiği hapları kullanıp
vücudumun metabolizmasını bozduktan sonra
bir doktorla karşılaştım
benim çözümüm oldu.
bana dediki; tüm hormon haplarını kesiyorsun
-tabi tahliller emar v.s. yapıldıktan sonra-
pkonun sana zararı regl olamaman. bunun içinde 21 günde bir farlutal ilacını regl oluncaya kadar maksimum 7 gün kullan
-zaten 3.4.5.gününde regl oluyorsun-
aldığın kilolar için günde 1 saat yürü
pko nun oluşturduğu insülin dengesizliği içinde glukopaj kullan dedi.
kullandığım hormon ilaçlarını kestim
glukopaj kullandım
regl olmak için farlutal kullandım
günde 1 saat yürüdüm
1 ayda 10 kilo verdim
şişliklerim dindi. ödem gitti. yürüdüğüm için de sarkmadan sağlıklı bir şekilde kilo verdim
fıstık gibi oldum.
işinin ehli bir hekime git. doğru tedavi ile hiç bir şeyin kalmaz..
tekrar geçmiş olsun
Kilo yapan ilac degil pko nun kendisi.Pko hastalarinda gobekte yaglanma olur.Bende son 1 senede olustu.ilaci belirli araliklarla kullaniyorum bende.Kilo verimi cok zor olan bir rahatsizliktir ayrica malesef.Insulin direncide oluyor malesef bizlerde buda kilo verimini cok zorlastiriyor..o yuzden henuz 5 kilo almisken benim gibi 13 kilo almadan yemeni frenlesen iyi olur.Ben zor bela 6 kilo verebildim.Gerisi cok zor cunku
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
offff çok tedirgin oldum şimdi yarın da kadın doğuma gidicem stres oldum iyice :18:
hakkımızda hayırlısı olsun
canım bende 2005 senesinden beri pko"luyum ve o zamandan beri doğum kontrol hapları kullanıyorum.şimdiki halimle eski halimi görseniz şaşırırsınız.9 sene içinde çok kilo aldım.pko"nun yanı sıra bende aşırı insulinim var ve ikisi olunca kilo vermekte zorlanıyorum hatta veremiyorum desem yeridir.
10 ağustos 3 ay olucakki hapları bıraktım ve 3aydır adet görmüyorum.
gerçekten insanın psikolojisini bozuyor.adet görememe,kilo alma,tüylenme insanı delirtiyor resmen.hapı bıraktığım için tüylenmelerim başlamış.moralim yerlerde.bugün tüylerimi aldırayım yarın aynada baktığımda çıktığını görüyorum.offf.
Hayatımda asla bir foruma böyle bir sebepten yazacağım aklıma gelmezdi ama artık psikolojimi mahvetti bu durum. 5 ay önce doktora gittim ve pko teşhisi koydu. diane35'i 6 ay boyunca kullanmamı söyledi. Kilom 50ydi ilaca başladığımda. Şimdi beşinci kutudayım ve geçen ay tartıda 55i gördüm. Üzüldüm ama boyuma ideal kilo 55 olduğundan çok takmadım o an; fakat bayramda kimin elini öpsem ardından "aaaa ne kadar kilo almışsın" "aaaa ablanı geçtin" dediler. Eve gelen misafirlerin her biri de benzer şeyler söylediler. Ben artık kilomu öğrenmekten bile korkuyorum. Bana bunu sabahın şu saatinde yazdıransa eve gelen komşu çocuklarının ben yarı uyuyor şekildeyken odama girip " aaa kilo almış" demeleri oldu. Bir ay sonra kontrolüm var ve ilacı bırakmak istediğimi söyleyeceğim. Artık her "kilo almışsın"ı duyduğumda gözlerim doluyor. Ve nasıl kilo vereceğim hakkında da fikrim yok..
öncelikle geçmiş olsun canım... 4 senedir bende de var bu illet, yazz 24+4 isimli bir doğum kontrol hapı var, ben ondan memnunum çok ödem yapmıyor. büyük ihtimalle aldığın kilolar ilaçtan değil de kistlerdendir. 5 Kilo almışsın çok faekedeceğini sanmıyorum kimsenin lafıyla canını sıkma ben 20 Kilo aldım ve şu anda onları vermekle uğraşıyorum. pkoyu gözünde büyütme kesinlikle, bir diyet programı ve günde yarım saat yürüyüşle bile kilolarını verebilirsin :) canını tek sıkan o 5 kilocuk olsun :)
Canım öncelikle şunu idrak etmelisin pko ömür boyu süren bir hastalık.O 6 aylar hiç bitmeyecek.Ben şuan 34 yaşındayım.17 yaşında menstürasyon döngüsü başladı ve hep düzensizdi.O zamanlar küçük bir şehirde gezmediğimiz doktor kalmadı.Hepsi Diane35 verdi ve 6 ay sonra gel dediler.Biz bu iş böyle olmayacak bir prof.a gidelim diye düşünüp Ege üni.de tüm tahlilleri yaptırdık(ki o yıllarda hormon tahlilleri üni.hastanelerinde yapılıyordu) doktora muaynehanesinde dünyanın parasını döktük.Sonuçta oda aynı ilacı verip:" bunu ölene kadar kullanacaksın sadece çocuk istediğinde gel değişiklik yapacağız" dedi.Ben 1 yıl ilacı kullandım ve 60kg'dan 90kg'a çıktım.Üni.1.sınıftayım,herkesin bakışları,benim bozulan psikolojim derken ben ilaçları bıraktım 3 ayda 25 kg verdim.Yıllarca adetlerim 6-7 ayda bir oldu.6 yıl sonra doktora gittim buarada kilo problemi bitti ama kıllanma sorunu aldı başını gitti tabi yüz,göbek ,kalça,göğüsPişman oldum ilaçları bıraktığıma tabi.Doktor ilaçları bıraktığım için kızdı ve şunları söyledi aynen aktarıyorum:
1.Düzenli adet olmazsan rahim duvarın kalınlaşır buda öncelikle kısırlığa daha sonra rahim kanseri olasılığının artmasına neden olur,bu yüzden düzenli adet olmak önemlidir.
2.Polikistik over ,overyumda birden fazla kist demek.Yani normal bir bayan her ay bir yada iki yumurta salınımı yaparken bizler 9-10 yumurta salınımı yapıyoruz ve bu yumurtaların hepsini büyütemediğimiz için ultrasonla bakıldığında yumurtalıkta inci gibi dizilmiş yumurtalar görünüyor ve bunlara kist deniyor.
3.Bu büyümeyen yumurtalar erkeklik hormonları ile insülin hormonunun dengesini bozuyor.Önce insülin direnci ardından şeker hastalığı başlıyor.Birde erkek tipi kıllanma.Bu yüzden insülin direncine önlem amaçlı glukofajlar veriliyor.Bu ilaçlar şeker düzenleyici ve yan etkisi yok diye biliyorum.Kıllanmaya ise ilaçla çözüm yok malesef.Lazer yada iğneli epilasyon.
4.Sonuçta bir kısırdöngüye giriyorsun insülin dengesizliği ile kilo almaya devam ederken her kiloda dengesizlik ve yumurtlama problemi daha da artıyor.
5.Çocuk sahibi olmak istediğinde hemen olmayabilir ama tedavide en şanslı grup içindeyiz.Tedavisi var ama zaman alıyor.Hatta fazla yumurtamız olduğu için çoğu pkolunun çoğul gebeliği oluyor tedavilerde, ikiz üçüz gibi.Bu yüzden evlendiğinde anne olmak için önlemini al,istediğin zaman olmayabilir bunu unutma.
6.Hamilelikte düşük riskimiz fazla ki ben 3 yıllık evliyim 2 düşüğüm var.Şuan kilo verip,anne olabilmek için mide ameliyatı olacağım.Kilo vermezseniz olmaz dedi doktorum ki 2 hamileliği de kilo vererek elde edebilmiştim ama verdiğim kilo yeterli olmadı sanırım
Bunlar benim doktorumdan öğrendiklerim yaşadıklarım.Eminim internetten daha fazla makale arayıp hastalığını araştırsan daha iyi olur.Korkutmak amacıyla yazmadım ama bu hastalık ne çok çok kötü ne de hafife alınacak bir hastalık.Her hasta da seyir aynı olmayabilir tabi bunlar benim yaşadıklarım.
Doktorum" sadece kilonu dengede tutarak bu hastalıkla savaşabilirsin"demişti.Umarım yardımcı olmuştur yazdıklarım.
boyum 1.68 o yüzden kilom için yakıştı falan diyorlar ama o kadar çok kişi aaaaa kilo aldın diyor ki üzülüyorum ve daha fazla almaktan korkuyorum
yazdıklarınızdan çıkarttığım durmadan kilo alacağım, gerçekten oturup ağlamak istiyorum
Bence pko sayesinde boy kilo süper olmuş. Ama artık dikkat et.
Herkeste aynı olacak diye birşey yok canım. Ben 6-7 sene dopergin adlı bir ilaç kullandım pko için. İki çocuğuma da bu ilacı kullanırken hamile kaldım. Hatta 2. Çocuğum doğdu ve adetlerim düzene girdi. Artık hiç bir ilaç kullanmıyorum. Bana da doktorum ilk olarak diana 35 adlı ilacı vermişti. Bir ay kullanmıştım. Sağ bacağımda tuhaf bir şişlik yaptı ve doktorum dopergin verdi. Demem o ki moralini bozma.
Canım korkutmak için yazmadım demiştim.Hastalığın seyri herkeste aynı değil elbette.Ben belirtileri çok şiddetli yaşayanlardanım sadece, ki bunda tedaviyi aksatmamın da payı var.Bu yüzden önemsememezlik etme demek istemiştim.Kaldı ki bende tüp bebek tedavisine ihtiyaç duymadan sadece kilo vererek hamile kaldım bu bile benim için şanstı.Yıllarca uğraşıp hamile kalamayanlar olduğu gibi hiç kilo sorunu olmayan,çocukta hiç problem yaşamayan,kıllanma problemi yaşamayan arkadaşlarım da var.Ama düzenli adet olman önemli güzel bir doktor bul ve tavsiyelerine uy.Birde hastalığını araştır kendin öğren internette birçok doktorun açıklayıcı yazıları var.En azından evlenince sorunun ne olduğunu bilip ona göre önlem alabilirsin şimdi yazdıklarımızdan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?