• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Arkadaşlar merhaba;
Aramızda bu konuda çok tecrübeli arkadaşlar var.Ricam bu arkadaşların yarmı;

Ben kendimi bildim bileli regli dönemlerinde çok fazla sancı çekerim hatta dayanamayp bayılırm ve sonrasında en yakın hastanede 1 adet reg söktürücü iğne i tanede ağrı kesici iğne ile normale dönerim. 18 yaşında bu konuyla ilgili tam manalı bir kontrol yaptırdığımda bana yumurtaların çatlamasıyla ilgili sorun olduğunu söylemişdi Dr. ve doğum kontrol hapına başlamışdım. 6-7 ay kullanıp 2 ay ara verip tekrar başlıyordum. Taki 1,5 sene önceye kadar. (27 yaşına kadar) Reglilerim artık o kadar azaldıki damla şekline oluyordum ve 1-2 gün sürmeye başlayınca bıraktım. Dr. a gittim bişey yok dendi. geçen ay dr gittimde de pko olduğumu öğrendim.tabi bu arada aşırı tüylenme ve göğüsden sıvı gelme ve göbek bölgesinde kilo olaylarını hiç katmıyorum çünkü ben bunları her kadında olabielen bişey sanacak kadar çok eskiden beri yaşıyorum yani yaklaşık 7-8 senedir bunlar var bende.
Dr.un verdiği ilaçları (belara,dostinex, glucophage,androcur) yan etkiden sadece 10 gün kullandım. bi tek glucohage'ı devam edebildim ve dostinex içinde 2 adet var diye bitirdim.
Dün test yaptırdım enterasan bi şekilde prolattinim 54 den 20 e düşmüş fsh 4,3 den 5,12 ye çıkmış bu kadar prolaktin düşüşü normal mi? bide ben bu hastalık başlayalı çok eski olamsına rağmen yeni tedaviye başalamya çalışıyorum ilerde bi gün çocuk istediğimde tüp bebeklemi illa hamile kalabilrim.
bu arada 3 yıllık evliyim.
Cevap yazacak arkadaşlara çok teşekkürler

geçmiş olsun canım.bende pkoluyum ve prolaktın sorunu yasayanlardanım.benim prolaktınım cok yuksekdi 3 ay ilaç tedavisi oldum dustu..3 ay ilaç kullanmayı bırakdım tekrar yukseldi.prolaktınden kurtuldum sanmışdım ama ilacı bırakınca fırlayan bir hormonmuş meğer.pko konusunda doktorum cok sorun olamdığını soylemişdi.ben her ay adet olurum iki yumurtamdada pko var.prolaktınım tam sınırdayken.yumurta takibi yaptırdım.biliyosun prolaktın hamile kalmayı engeller.pkoda yumurtalamayı engelller yada kalıtesizlerştirir.ilaç kullandım yumurta takibim yapıldıçve sonunda doktorum aşılama yapalım zmaan kaybetmeyelim dedi.ben bu tedavi suresincedenkorunmadım ama olmadı bebek.bence sende bu bebek işinş şlerde dusunuyorsan cok fazla erteleme.çunku pkodan kurtulsan prolaktın var.prolaktınden kurtulsan pko var.

çok teşekkürler..anlayamadığım nokta prolaktinim düşdü gözüküyor ama hala göğsümden sıvı geliyor, ve bu çok uzun yıllardır böyle

merhaba kızlar
bende pko varmış yeni öğrendim evliyim eşimle bende sorunlar var çocuk olmuyor
2 aşılama 1 tüp bebek yaptırdım önceki kontrollerimde doktorlar bana pkon var demedi ama tekrar başladığım tüp tedavisinde doktor pko var dedi
bende kullandığım hormon ilaçlarındanmı dedim yok bu doğuştan olur dedi
kafam çok karıştı
bende adet düzensizliği yok sayılır sadece 1 sene içerisinde değişti 30 günde bir felan oluyorum bazen 3 ay normal günde olduğum oluyor
kıllanma derseniz göğsümde ve sırtımda kıllanma yok kollarımda var oda normal sanırım bide göbekten aşağıya doğru ince çizgi halinde kıllar var kilo sorunumda yok hamdolsun 1.60 boyum 60 kilom
acaba bu pko geçicimi aldığım hormon ilaçlarından ve strestenmi oldu çünkü 3 senedir bebeğim olmuyor çok uğraştık
yardımcı olursanız sevinirim

Arkadaşlar merhaba;
Aramızda bu konuda çok tecrübeli arkadaşlar var.Ricam bu arkadaşların yarmı;

Ben kendimi bildim bileli regli dönemlerinde çok fazla sancı çekerim hatta dayanamayp bayılırm ve sonrasında en yakın hastanede 1 adet reg söktürücü iğne i tanede ağrı kesici iğne ile normale dönerim. 18 yaşında bu konuyla ilgili tam manalı bir kontrol yaptırdığımda bana yumurtaların çatlamasıyla ilgili sorun olduğunu söylemişdi Dr. ve doğum kontrol hapına başlamışdım. 6-7 ay kullanıp 2 ay ara verip tekrar başlıyordum. Taki 1,5 sene önceye kadar. (27 yaşına kadar) Reglilerim artık o kadar azaldıki damla şekline oluyordum ve 1-2 gün sürmeye başlayınca bıraktım. Dr. a gittim bişey yok dendi. geçen ay dr gittimde de pko olduğumu öğrendim.tabi bu arada aşırı tüylenme ve göğüsden sıvı gelme ve göbek bölgesinde kilo olaylarını hiç katmıyorum çünkü ben bunları her kadında olabielen bişey sanacak kadar çok eskiden beri yaşıyorum yani yaklaşık 7-8 senedir bunlar var bende.
Dr.un verdiği ilaçları (belara,dostinex, glucophage,androcur) yan etkiden sadece 10 gün kullandım. bi tek glucohage'ı devam edebildim ve dostinex içinde 2 adet var diye bitirdim.
Dün test yaptırdım enterasan bi şekilde prolattinim 54 den 20 e düşmüş fsh 4,3 den 5,12 ye çıkmış bu kadar prolaktin düşüşü normal mi? bide ben bu hastalık başlayalı çok eski olamsına rağmen yeni tedaviye başalamya çalışıyorum ilerde bi gün çocuk istediğimde tüp bebeklemi illa hamile kalabilrim.
bu arada 3 yıllık evliyim.
Cevap yazacak arkadaşlara çok teşekkürler

mrb canım, bende de pko var. ilk adet olduğum zamandan beri hep sancılı olurum. tüylenme (üst bacak ve yüzümde sakal bölgesinde) var. prolaktini bilmiyorum. hormon testlerinden sonra doktorum pko olduğumu söylemişti. ilk istediğimizde ikinci ay hemen hamile kaldım ama nedeni belli değil, bebeğim düştü. dr. glucophage verdi. sonra 1 yıl uğraştım. sıkıldım ve glucophageı bıraktım. ertesi ay hamile kaldım :CüvCüv: Allah'a bin şükür şimdi de 6 aylık dünya tatlısı bir kızım var :emir_bebek: glucophage işe yaradı mı bilmiyorum ama dr. çok önemli. doğumdan sonra adetlerim yine düzensizleşti. 6 ay beklemek istedim, yine dr.a gideceğim. doğum kontrol hapı ile hem pko'yu hem de adetlerimi kontrol altına alabilirim sanırım. tek derdim tüylenmeyi tetiklemeyecek bir doğumkontrol hapı olması.
inşallah tüm isteyenlere Yüce Rabbim hayırlısıyla bebek nasip etsin. ne kadar faydalı olabildim bilmiyorum ama tüp bebek vs. gerek kalmadan da olabileceğini anlatmaya çalıştım. ne olur stres yapmayın, en büyük düşman STRES! ve SABIRLI olun. sırf bu yüzden işi bıraktım ve hamileyken bol bol gezdim bayanssulusmile
Hepinizi çok seviyorum ve çok iyi anlıyorum. elinizden geldiği kadar bu rahatsızlıkları dert etmeyin, kafanızda büyütmeyin.
inşallah biraz moral ve umut verebilmişimdir. a.s.

merhaba bn de pko hastasıyım ve malesef bütün belirtilerini gösteriyorum :( hem saçlarım dökülüyor hem tüylenme var hem adetim düzensiz :( tek farkım ben çok zayıfım genelde bu hastalıkta kilo sorunu oluyormuş..

ben aranıza yeni katıldım bende pko luyum.benim aşırı adet sancısından dolayı doktora gittiğimde bana kist oluşmuş demişti ve doğum kontrol hapı verdi.1 ay kullandım yok oldu dedi klomen ve çatlatma iğnesi tedavisi gördüm 1 ay.olmadı ben başka doktora gittim klomen tedavisini bana önermediklerini kistleri daha çok büyüttüğünü yine seçeneği bana bıraktıklarını söylediler.eğer büyüyüp sancı yaparsa direk ameliyata alacaklardı.kabul etmedik laparoskopi diğer seçenekti şimdi bunun araştırmasını yapıyoruz ne yapacağımı bilemiyorum.benim yumurtalıklarım yarıya kadar gelişiyo kıllanma yok ilk aşamasıymış. yorum yaparsanız sevinirim.yorum yapan herkese tsk ederim

arkadaşlar bende pkoluyum 3 yıldır hiç tedavi olmadım ve bendeki en büyük belirtisi tüylenme ve kilo ama niye bana gittiğim doktor ilaç vermiyo sürekli birileri başkalarına yönlendiriyo bu yaz söz vermiştim kendime herşeyimi halledicem diye ama yine kaldım böyle çok sinirim bozuk valla . 2 haftada bir regl oluyorum ya ama bana homonlar nomal görünüyo diyo bazı doktorlar ilaç vermiyolar. doğm kontrol hapı kullanmak istemiyorum çok kilo aldırıyo daha 16 yaşındayım yahu :(

ve benim Lh 18.2 yani normal değl dime bildiğim kadarıyla değl ama doktorlarım bana ilaç vermiyor ya ve ben kilo alıyorum tam 5 kilo verdm ama veremiyorum şu anda. ay insanın sinirleri bozuluyo yaa :(

merhaba bende pco luyum. ve hiç kendiliğimden adet olmadım . yaklaşık olarak 5 yıl kadar yasmin diana 35 vs ilaçlar kullandım ama ilaç ı bırakınca adet kesildi . suandada aynı . saraçoğlunun kürünü aldım fakat o da fayda etmedi .en son lap drilling ameliyatı oldum . bebek sahibi olabilmek için . düşünsenize hem adet olmuyorum hem tüylenme var hem yumurtlama olmuyo . allahım yardım et. arkadaşlar buna benzer sorunu olan varsa beni aydınlatın laparoskopiden sonra adettim düzene girermi dersiniz.

merhaba arkadaşlar, uzun süredir sitenizi takip ediyorum ama henüz üye oldum..ben 2 yıllık evliyim..evlendikten sonra düzenli olarak jinekolojik muayenemi yaptırmaya başladım. Doktorum ultrasonda yumurtalıklarımı polikistik olarak görüyor. Bana adet düzensizliği, tüylenme, adet sırasında aşırı sancı olup olmadığını sordu. Fakat benim adetlerim kendimi bildim bileli çok düzenli, 28 günde bir olur, şaşmaz.Tüylenme,kilo sorunu, aşırı sancılar vs. hiç biri yok.Bir de her yumurtlama günümde (yaklaşık 14.gün) "mittelschmerz" denen yumurtlama sancısını ve yumurtlama akıntısını yaşıyorum. Son kontrolume tesadüfen 12. günümde gitmiştim ve doktorum yumurtanın oluştuğunu gördü, büyüklüğüne bakarak 2 gün sonra çatlar dedi, çatlama sırasında ağrı hissedip hissetmediğimi sordu ben de hissettiğimi söyledim. Ayrıca vajinal muayene sırasında da yumurtlama akıntımın olduğunu gördü, çok büyük ihtimalle yumurtlamanda bir sorun yok dedi. Tahlil,test, ilaç vs bunların lafını etmedi. Ben de yumurtluyorsam bu kistler nasıl oluşuyo dedim,o da yapısal olarak bazı kadınlarda boyle bi gorunum oldugunu ama bu kadınların aslında saglıklı oldugunu soyledi.Ben de internette Dr. Kaan Kocatepe nin sitesinde aynı şeyi okuyunca buna daha çok inandım. Acaba aranızda benim durumumda olup gebelikte sorun yaşayan oldu mu? Adetleri düzenli olduğu halde hamile kalamayan arkadaşlar bu yumurtlama belirtilerini yaşıyolar mıydı? Cok uzun yazdım kusura bakmayın:)))

merhaba arkadaşlar, uzun süredir sitenizi takip ediyorum ama henüz üye oldum..ben 2 yıllık evliyim..evlendikten sonra düzenli olarak jinekolojik muayenemi yaptırmaya başladım. Doktorum ultrasonda yumurtalıklarımı polikistik olarak görüyor. Bana adet düzensizliği, tüylenme, adet sırasında aşırı sancı olup olmadığını sordu. Fakat benim adetlerim kendimi bildim bileli çok düzenli, 28 günde bir olur, şaşmaz.Tüylenme,kilo sorunu, aşırı sancılar vs. hiç biri yok.Bir de her yumurtlama günümde (yaklaşık 14.gün) "mittelschmerz" denen yumurtlama sancısını ve yumurtlama akıntısını yaşıyorum. Son kontrolume tesadüfen 12. günümde gitmiştim ve doktorum yumurtanın oluştuğunu gördü, büyüklüğüne bakarak 2 gün sonra çatlar dedi, çatlama sırasında ağrı hissedip hissetmediğimi sordu ben de hissettiğimi söyledim. Ayrıca vajinal muayene sırasında da yumurtlama akıntımın olduğunu gördü, çok büyük ihtimalle yumurtlamanda bir sorun yok dedi. Tahlil,test, ilaç vs bunların lafını etmedi. Ben de yumurtluyorsam bu kistler nasıl oluşuyo dedim,o da yapısal olarak bazı kadınlarda boyle bi gorunum oldugunu ama bu kadınların aslında saglıklı oldugunu soyledi.Ben de internette Dr. Kaan Kocatepe nin sitesinde aynı şeyi okuyunca buna daha çok inandım. Acaba aranızda benim durumumda olup gebelikte sorun yaşayan oldu mu? Adetleri düzenli olduğu halde hamile kalamayan arkadaşlar bu yumurtlama belirtilerini yaşıyolar mıydı? Cok uzun yazdım kusura bakmayın:)))

merhaba canım
ben varım senin gibi
hiçbir problemim yok
usg görüntüsünden başka
ne kilo
ne tüylenme
senin gibi adetlerim düzenli
hatta adet ortası bıçak gibi bir sancı saplanıyor ki dr kocatepe bunun yumurtlamanın en büyük göstergesi olduğıunuda söylemiş
ha keza drum yumurtladığımı onaylıyor
ama bir seneyi aşkın bebeğimiz olmadı
Bu esnada 2 ay klomen kullandım yine olmadı
drum rahim filmi istedi
temiz çıktı
yine klomen kullandım geçen ay ve aşılama oldum
bebeğim tutunamadan on gün sonra düştü
hafif adet şeklinde oldu ağrısızdı
çok zor olmadı
Şimdi bu ay bekliyorum bakalım ne zaman adet olucam diye
bizim tam olarak 1 sene 2 ay oldu canım korunmayı bırakalı
sanırım stresle çok alakalı
Çok üzülüyordum hiç değilse gebe kaldığımı göreyim diye
Çok şükür olabiliyormuş aşılamaylada olsa
O yüzden stres yapmamanı öneririm.

merhaba canım
ben varım senin gibi
hiçbir problemim yok
usg görüntüsünden başka
ne kilo
ne tüylenme
senin gibi adetlerim düzenli
hatta adet ortası bıçak gibi bir sancı saplanıyor ki dr kocatepe bunun yumurtlamanın en büyük göstergesi olduğıunuda söylemiş
ha keza drum yumurtladığımı onaylıyor
ama bir seneyi aşkın bebeğimiz olmadı
Bu esnada 2 ay klomen kullandım yine olmadı
drum rahim filmi istedi
temiz çıktı
yine klomen kullandım geçen ay ve aşılama oldum
bebeğim tutunamadan on gün sonra düştü
hafif adet şeklinde oldu ağrısızdı
çok zor olmadı
Şimdi bu ay bekliyorum bakalım ne zaman adet olucam diye
bizim tam olarak 1 sene 2 ay oldu canım korunmayı bırakalı
sanırım stresle çok alakalı
Çok üzülüyordum hiç değilse gebe kaldığımı göreyim diye
Çok şükür olabiliyormuş aşılamaylada olsa
O yüzden stres yapmamanı öneririm.

teşekkür ederim cevabın için yavruceylan...bence de yumurtlamada sorun yok ama stres kısmında sorun var haklısın.. yani zaten hiç bi sorunu olmayan insanların bile sırf stres yüzünden bebeği olamıyo maalesef:( bu konu altında daha önce yazılanları okudum da biraz, bizim gibi sadece usg görüntüsünde kist olan ama diğer yönlerden bizim gibi gayet normal olan arkadaşlar 2. aylarında hamile kalıp bebeklerini kucaklarına alabilmişler. sanırım gerçekten strese girmemek lazım...Biz daha denemeye başlamadık, bakalım neler yaşıycaz..Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah..

merhaba arkadaşlar,bende bir süre önce pkolu olduğumu öğrendim.bende tüm belirtiler vardı.ilk ay sadece farlutal kullandım adet oldum zamanında.2 aydırda klomen glukofen ve duphaston kullanıyorum.ama glukofeni reglimin 4. gününde başlayıp 10 gün kullanıyorum.bu ay ki muayenede iki yumurtalıkta sağlıklı şekilde yumurta oluşturmuş dedi doktorum.daha bekar olmama rağmen çok sevindim.ayrıca diyette yapıyorum.iyileşiyormuşum.umarım herkes bir an önce sağlığına kavuşur.ben çok kısa sürede cevap aldım tedaviden sizede belki yol gösterici olur.acil şifalar...:nazar:

selam kızlar ben ded e pko varmış. doktor kist var dedi. kendiliğnden geçer mi dedim geçmez dedi. yani hep kalacak mı onlr rahimde. adet düzensizliğim yok. her şeim normal ama vajinal ultrasonda çıktı.
4. deneme dedim. gebelik için. denemeye devam edin dedi. benim durumumda kadınların yüzde 10 u olurmuş. bu yüzde 10 a giren kadınların yüzde 60 ı normal yolla gebe kalabilirmiş. yüzde 40 ı sorun yaşarmış. sizce de gebe kalma şansım nedir? var mı kalanlar kısa zamanda.
hormon değerlerim normal çıktı
lh ve fsh normal değerlerde. bu ii dimi kızlar. tek sorun ultrason da kist olması başka bi şikayetim yok.
sizce durumumda neler olabilir. aydınlatır mısınız benii..

selam kızlar ben ded e pko varmış. doktor kist var dedi. kendiliğnden geçer mi dedim geçmez dedi. yani hep kalacak mı onlr rahimde. adet düzensizliğim yok. her şeim normal ama vajinal ultrasonda çıktı.
4. deneme dedim. gebelik için. denemeye devam edin dedi. benim durumumda kadınların yüzde 10 u olurmuş. bu yüzde 10 a giren kadınların yüzde 60 ı normal yolla gebe kalabilirmiş. yüzde 40 ı sorun yaşarmış. sizce de gebe kalma şansım nedir? var mı kalanlar kısa zamanda.
hormon değerlerim normal çıktı
lh ve fsh normal değerlerde. bu ii dimi kızlar. tek sorun ultrason da kist olması başka bi şikayetim yok.
sizce durumumda neler olabilir. aydınlatır mısınız benii..

bence bu doktorlar artık pko yu grip gibi kabul ediyorlar, önüne gelene pkosun sen.
hormon testin temiz, adetin düzenli, kilo, şeker, tüylenme problemin yoksa pko filan değilsindir.
hiç bunları düşünüp dertlenme...

bence bu doktorlar artık pko yu grip gibi kabul ediyorlar, önüne gelene pkosun sen.
hormon testin temiz, adetin düzenli, kilo, şeker, tüylenme problemin yoksa pko filan değilsindir.

iş öledir canım ya. bugün d e gittim doktor da polikistik var bir yumurtanda dedi. hatta adetimin 5. günü 3 tane yumurtadan bahsetti bilmiorum artık da. bu doktor da geçebilir dedi anlamadım. kadınların yüzde 7 sin de olurmuş ve sebebi tam kesinleşmemiş. ama ultrasonda görülen bu durum dışında her şeyim normal. test sonuçları adetim vs. hepsi normal. sanırım biraz fazla yumurtluorum ve bu yüzden döllenmsi gereken yumurtalar kıvama gelmeden atılıo vücuttan birazı da kalıo mu ne. gebe kalabilirsin bu durumda erken deneyin dedi. denicez bakalım..

evet htcvlkn sana katılıyorum bu konuda... pko başka bişey pko sendromu başka bişey aslında...benim doktorum senin durumundakileri ben pko lu kabul etmiyorum, çünkü hiç bir belirtisini göstermiyosun, herşey normal, böyle yapısal durumlar olabilir kafana takma dedi.. o yüzden bence bunları fazla kafaya takmadan denemek lazım umutla..sorunların çoğu stres yüzünden ortaya çıkıyor çünkü...buna da aslında biraz doktorlar sebep oluyo...sürekli sende şu var bu var hastasın, çocuğun olmayabilir, olabilir vs vs. insanların kafasını karıştırıp strese sokuyolar, olacağı varsa da olmuyo zaten o yüzden:) içinizi rahat tutun, denemeye devam!!! :)

Back
X