senın kılon azmıs zaten canım yaa maşşalh bende evlenemden once 49-50falandım şimdi 65inemiyorum ben ilassız adet olamıyordum 3ay dogum kontrol kullandım belara diye ve glukofene devam ettim belarayı bıraktım 24eylülde kendiliğinden adet oldum ilk defa ilaçsız :) sonra 29ekimde oldum yine ilacsız bakalım bu ay kaçında olcam bekliyor inş.olmam hamıleyimdir diye umud ediyorum ama olsamda sevinriim tabıkıde dogum kontrolsuz adet olmus olacam demekki bu durumda glukofen adet olmamı saglıyor :)
evet canımcım, tam 1 yıldır göbek sorunum var. eskiden dümdüz dü! şimdi sporla eritmeye çalışıyorum. hele güzel bir yemekten sonra : 5 aylık hamile gibi gözüküyorum! (kilom normal)
aynı şey bendede var..halen var..yemek yedikten sonra karnımda şişlik oluşuyo göbek gibi..sabah kendiliğinden iniyo dümdüz oluyo..
o rahatsızlığın şişkinliğin nedeni mide sorunları..midende sorun varsa ondandır..bende kronik gastrit ve ödem var..şişkinliğim ondan oluşuyo..
senın ne güzel iniyor benım de imiyor ama cok degıl şiş yanı bildiğin şiş3aylık gii oluyor bende doktoramı gitsem napsam yaa ama hangi bölüme gitmem lazımki:44:
benimde öyle oluyo..hatta eşimle gülüyoruz benim olmayan bebek göbeğime geldi diye karnım şişince :)) ama boş şişlik tabii..
ben gastroentereloji'ye gittim..benim midemden yana çok sorunum vardı 2 senedir..o yüzden gitmem gerekiyodu zaten..bak senin için ınternettende araştırdım şimdi..ekliyorum oku istersen..
Gastritli veya ülserli hastanın ne gibi şikâyetleri olur?
Mide bölgesinde (epigastrium) ağrı şişkinlik gaz açlık hissi ve sık yeme isteği gece aç karnına uyandıran ve bir şeyler yenince veya antiasit denen çiğneme haplarıyla geçen ağrı gibi şikâyetler olabilir. Bazı hastalarda ise hiçbir aşikâr şikâyet olmaksızın doğrudan kanama veya daha nadir olarak mide delinmesi gibi acil tablolarla ülser kendini gösterebilir (daha çok yaşlılarda).
ayrıca karında şişliğin bazı nedenleri de bağırsaktaki sorunlardan oluyormuş..hepsine gastroenteloji dr u bakıyor..
ay canım teşekkürler valla cok sagol bana uyanda bsu bölüm Mide bölgesinde (epigastrium) ağrı şişkinlik gaz açlık hissi ve sık yeme isteği ve şişlik işlerden fırsat bulursma gidemecm inş.sagol
aynı şey bendede var..halen var..yemek yedikten sonra karnımda şişlik oluşuyo göbek gibi..sabah kendiliğinden iniyo dümdüz oluyo..
o rahatsızlığın şişkinliğin nedeni mide sorunları..midende sorun varsa ondandır..bende kronik gastrit ve ödem var..şişkinliğim ondan oluşuyo..
Benim ne midemde ne de bağırsaklarımda sorun var. bu karın PKO dan kaynaklanıyor. tipik erkek tipinde kilolanma! bölgesel kilo alma yani. spor yapıyorum ama daha hızlı erisin diye kavitasyon gibi şeyler deniycem. beni görmeniz lazım, o kadar garip duruyor ki göbeğim. bunu söyleyeceğime inanmazdım ama hayatımı çok etkiliyor
PKO böyle göbek yapıyor mu :2:
aynen bendede öylee balkon gibi göbeğim var herkezin hamılemısın demesinden sıkıldım valla plates falan yapıyorum bakalım inş.faydasını görürüm yediklerimize cok dikkat etmek lazım kilo vermemmiz cok zor allah yardımcımız olsun
Benim ne midemde ne de bağırsaklarımda sorun var. bu karın PKO dan kaynaklanıyor. tipik erkek tipinde kilolanma! bölgesel kilo alma yani. spor yapıyorum ama daha hızlı erisin diye kavitasyon gibi şeyler deniycem. beni görmeniz lazım, o kadar garip duruyor ki göbeğim. bunu söyleyeceğime inanmazdım ama hayatımı çok etkiliyor
ben yurtdışındaki sayfalarıda araştırdım PKO hakkında. Orda nasıl beslenmemeiz gerektiğine dair bile çalışmalar var. Karbonhidratları %40 la sınırlamışlar! (en fazla)
anlıyorum...benim sorunum malesef midemde..midemde hazımsızlık ve ödem sorunu olduğu için karın bölgeme şişlik şeklinde yansıyo..
bende bekarken bana kaç aylık hamilesin diyolardı :)) mesela bi yerde yeni tanıştığım teyze vb soruyodu veya kadın doğuma bekarken gittiğimde kapıda sizinki kaç aylık diyolardı :)) o zamanlar 68 kg idim şimdi zayıfım ama hala midemden ötürü şişkinlik sorunu var karın bölgemde..bide çok ilginç ki geçen tartıldım 49 dum demin tartıldım 47,5..sürekli zayıflıyorum pko olduğum halde..bu pko bende ters tepiyo kesin
ay canım benım aynı sorunlar bewndede geçen kadının biri metrobüde gel kızım otur dedı yanımdkaı arkadasımda kadın senı hamıle zannettı galıba falaln dedı ay gül gül öldük vallakeşke bendede ters tepki yapsa 65den düşemiyorum malesef
bol bol spor yapın arkadaşlar..mutlaka yapıyosunuzdur da zayıflama konusunda benim tek söyleyebilceğim bu..ben mesela evde hiç oturmam..sürekli kendime iş çıkarırım..ben mesela her gün düzenli yürüyorum..yazları istisnasız her gün yüzüyorum..kışları da böyle evde olduğumda hiç oturmam..sürekli kendime iş çıkarıyorum..yanii şöyle söyleyim sabah 6,5 da kalkıyorum akşam diyelim ki 1 de yatıyosam topu topu 2 saat oturmuyorumdur koltukta..sürekli böyleyim
yeme konusuna gelince ben herşeyi yiyorum..makarna pilav ekmek o bu..demek gerçekten bünye meselesi,metabolizma meselesi..ben yediğim halde son 2 haftada 1,5 kg vermişim gene..kg işi gerçekten tuhaf..dediğim gibi fazla hareketten veriyorum ben kesin..yediğimi tutmuyo vücut yakıyo demek..:44:
selamlar bende yarın hastaneye gidecem içimde garip bir heyecan var. evlendikten sonra ilk defa muayene olacam. sanki hamileyim gibi bir duygu var bende. çok saçma geliyo aslında ama. çünkü pcoslular hemen hamile kalamıyo. üstelik belirti falanda yok psikolojik sanırım:) ama umutluyum allahın izniyle olur inşallah. en çok da bir yıl bekleyin falan der diye korkuyorum. zaten rahatsızım beklemenin anlamı yok. tedavi süreci ilk nasıl olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?