mrh kızlar...nerde oturduğunuzu bilmiyorum ama istanbulda çok fazla kampanya oluyo. bende geçenlerde kavitasyon fırsatı alıp almamakta kararsız kalmıştım.yani işe yarayıp yaramadığını bilmediğim için. grupanya,grupca,şehir fırsatı,grupfoni diye siteler var.bilmiyorum duydunuzmu? 2 ay önce ilk defa internetten alışveriş yaptımlazer epilasyon bi bölge bitene kadar 100 tl ydi. bütün gün kararsız kaldım. acaba nasıl biyer acaba internet sitesine güvenilirmi falan diye. ama aldım ve 2 aydır gidiyorum epilasyona. acıbademde çok şık biyer hemde. 100 tl ye koltuk altım bitene kadar gidicem... neyse konuya geliyim. işte bu sitelerde kavitasyonda çok indirime giriyo. geçenlerde 8 seans 59 tl ydi.ama avrupa yakasındaydı ve çalıştığım için oralara gitmeye vaktim olmadığından almayı bile düşünmedim. ama bence arada bakın orayada. kavitasyon ve epilasyon çok fazla indirime giriyo. eğer başka bi şehirde oturuyosanız da gene bakın. çünkü bazı illerde de fırsatlar oluyo.
canım merhaba bana sordun sanırım
evet Allaha şükür 13 haftalık hamileyim, şubatta şikayetlerim başladı nisanda pko teşhisi kondu
o ay fsh 3,5 lh 11.5 tu
fazla kilom da vardı hemen glucophage ve doğum kont. hapına başladım diyetisyene gidip kilo verdim
ağustostaki ölçümlerde fsh da lh da 1,5 lara düşmüştü
eylül ayında klomene başladım 2 yumurtam oldu ve hamile kaldım
ilk 3 ay boyunca glucophage a devam ettik düşük riskine karşı...şu an herşey yolunda çok şükür
başta Allah'ın takdiri sonra da doktorumun doğru yönlendirme ve tedavisiyle bu sonuca ulaştım, kendisine minnettarım
Allah isteyen herkese sağlıkla nasip etsin
Allah tamamına erdirsin..Allah analı babalı bol nasipli büyütsün inş..darısı bizlerin başına olsun arkadaşım..hamile haberi aldıkça kendim hamile kalmış kadar seviniyorum..rahatsızlığı olup zor hamile kalanlara seviniyorum ama kolay hamile kalabilenlere değil tabii ki..çünkü çok zor süreçlerden geçiyoruz psikolojik boyutu çok ağır..
ben de bu ay klomene başladım 2 yumurtam oluşmuş..bugün yumurtlama günüm..bütün günümü dua ile geçiricem..umarım bu ay olur..duadan başka yapabilceğimiz bişey yok..
bu arada benim dr bana klomenle glifor u kullanma dedi ama o kadar iyi bi ilaç ki ben bana çok iyi geldiğini hissediyorum..özellikle de adetlerimi çok düzenledi..normalde 2-3 ayda 1 adet olurdum önce 42 güne sonra 27 güne indi..dr gliforu kullanma dediği halde ben kullanıyorum..kullanıcam da..
kızlar bende yaklaşık 12 senedir pcosluydum.hiç bizaman adetlerim düzenli olmadı.yazları nerdeyse hiç adet olmazdım.şükür şimdi hamileyim.bende çok şaşırdım duyduğuma.yine adetim gecikti normal bir durum sanarak doktora gittim.doktora dkhapının yanında glukofen vermesini rica edecektim.ama hamilesin deyince şok olduk.inşallah sizlerinde olur.kısmet nasıl oldu anlamadım.isteyen herkesin bebğei olur inşallah.çok bekletmez inş sizi allah.
Allah analı babalı büyütsün şimdiden..tamamına erdirsin bol nasip sağlıklı bebiş olsun inş..
glifor u ben 4 aya yakın zamandır içiyorum arkadaşlar..ilk 2 ay var ya günde 3 defa en az kusuyordum (afedersiniz)..daha yeni yeni bünyem alışıyo ilaca..endokrin dr um glifor için hamile kalınca bile 3 aya kadar kullanmanı isticem çok faydalı ilaç demişti bana..onun o lafını hiç unutmuyorum..sonra şimdiki kadın doğum dr um bana klomenle glifor u içme dedi ama dediğim gibi ben içiyorum..hem kg aldırmıyo,hemde yumurtalar üstüne olumlu etkileri var..bi tüp bebek dr u da bana glifor un yumurtalıklardaki fazla yağı erittiğini söylemişti..bilmem yalan bilmem doğru..bana çok iyi geldiği kesin..
bu arada bana pko teşhisi koyulduğunda FSH:9 LF:12 idi..şimdi FSH:6 LF:6 civarı ve klomen kullanıyorum..10.günde 2 yumurtam vardı ve 15 mm idi..dr çok güzel dedi..demek ki bünyeme faydalı bişeyler oldu ki hem pko tablom düzelmeye başladı hemde yumurtam oluştu...ben açıkçası bunu kg ma ve glifor a bağlıyorum..kg m da 47 bu arada..
aynen söylediklerine katılıyorum canım dualarım senın 2yumurtamı kzı bide ikiz oluyormus düşünsene allah yardımcın olsun inş.güzel sonuclar alırsın canım
canım sana umut olabildiysem ne mutlu banaben tedavim başladığından beri 850 mg günde 2 tane içtim hep...ara verip tekrra başlayınca yan etkileri daha çok yaşayabiliyosun malesef...bir de bulantıları azaltmak için mutlaka tok karnına al ilaçları hatta yemek yerken bi lokma ekmekle suyla vs yutarsan daha rahat oluyo benim yöntemim buydu
ne güzel bende 1kez kloemn kullandım tedavım ilk zamanlarında sabah akşam ama yumurtlama olmadı o zamnalar glukofen kullnamıyordum ama şimödi4aydır kullanıyorum kullanmaya devam edecgım inş.bu arada glukofen,glucophage ve glufor ne hepsi farklı ilaçmı acaba
inşallah allah her isteyene verir kızlar.burda birisi yazmıştı pcoslular hamile kalınca yazmayı bırakyorlar yazmıyorlar diye.o yüzden haber verdim bende size.
tşk ederim güzel dileklerin için..bende senin için herkes dua ediyorum hep vallahi..çünkü hepimizin derdi aynı..bizi bizden daha iyi anlayan yok...
kg konusunda merak etme..ben kadın doğuma gittiğimde öyle kg lu kadınlar görüyorum ki afedersiniz de yanii içimden yuhhh bu kadın hamile kalmış bide çocuk doğurmuş bu haliyle diyorum :)) bünye meselesi kg tabii ki sağlık açısından verilmesi gereken bişey ama kg lu olup da hamile kalan binlerce insan var..sırf bu açıdan canınızı sıkmayın yanii..benim eltim 2.çocuğunu doğurdu..kadın çok kg lu mesela..hatta dr ona kg vermen lazım demiş..hamile kaldı ve doğurdu..şimdi kızı 3-4 aylık oldu..
dualarım hepimiz için arkadaşlar..kendim ve sizler için çok çok dua ediyorum..
hepsi insülin direnci ile ilgili ilaçlar..isimleri farklı sadece..ben günde 1.000 mg tek seferde içiyorum..çok faydasını gördüm..benim kayınpederimde şeker hastası..dr ona zayıflaman lazım demiş ama şeker hastası olduğu için de glifor u vermiş kullanman lazım diye..spor yaparak ve glifor u içerek 15 kg zayıflamış..eşim anlatıyo..dr bana gliforu yazınca eşim aaaa babamın ilacı dedi..sonra anlattı..glifor da kg verdiriyo..çünkü istifar ediyosun..
aydan aya çok değişiyo yumurtlama durumu..sende kullanırsan klomeni tekrar seninde düzene girmiştir belki bünyen..yani olumlu sonuç alabilirsin bence..ama tabii kg verip hamile kalmaya çalışmak istiyosan bilemem..
bu arada aklıma takıldı bak şimdi..neden klomeni 1 defa kullanıp bıraktın..belki diğer aylarda olcaktı yumurta gelişimin?
analdım canım ama bende 1hafta istifar yaptı miğde bulantısı ben naneli şelkr yedım geçti sonra düzeldi tabıkıde 850mg günde 2tane içiyorum tok karınla acaba açmı içsem miğde bulantım olsa zayıflasamklomenı sabah akşam kullandım canım adetin 3günü 5gün kulandım galıab yumurtlama olmadı sonra doktorum iğnye geçelim dedi ve eşimde varıkosel cıktı 3ay oldu amelıyta olalı 6aydan sonra düzelme oluyormus şimid eşimin düzelmesini bekliyorum düzeniz tedavıye devam edecem canım kloemn adetide düzenliyormu peki.yaa bu arada az bişey acıkayım hemen titriyorum direk çikolataya falan saldırıyorum yanlısmı yapıyorum acaba:26:
üzülme arkadaşım üzülcek bişey yok gönlünü ferah tut..ban benim teşhis konduğunda LH:12 idi FSH:9..şimdi LH:6 FSH:6..dahası benim hipofiz bezimde tümör var..biliyosundur bu hormonların üretildiği yer hipofiz bezi..tümörden dolayı sürekli ani iniş çıkış oluyo hormonlarımda..özellikle prolaktin sorunum var..prolaktinimi 60 lardan normal değerlere çektik..
üzülürsen olan sorunlarınız daha çok artar..bu lafıma inanın arkadaşlar..hipofiz bezi tümörü olan ve hormonları iyi bilen bi insan olarak bunu söylüyorum size..üzülünce hipofiz beziniz prolaktin salgılıyo..bu gün içinde bile değişebiliyo prolaktin düzeyi..siz sıkıldıkça prolaktin sınıra yaklaşıyo hatta sınırı geçiyo..böylece hamile kalamıyosunuz..çünkü prolaktin hamile kalamaya engel hormon..
o yüzden üzülme gözyaşını sil..bak ben tümörle hamile kalmaya çalışıyorum..kalırsam da tümörden ve pko dan düşük tedavisi olucam zaten kaldığım ilk andan itibaren..yine de içimi ferak tuta tuta bak yumurtamı oluşturdum :)) 10. günde 15 mm 2 yumurtam vardı..senle durumumuz aynı hormonlarımız vb..sen içini ferah tut..bu ay olmasa bidahaki ay olur öyle düşün..hep iyi tarafından bak..
anladım...umarım eşinin sorunu da düzelir en kısa zamanda..klomen adeti düzenliyo mu bilmiyorum bende merak ediyorum valla..bu ay ilk defa kullandım ya nolcak merak ediyorum bende..acıkınca bende çok kötü oluyorum..elim ayağım titriyo bayılcak gibi oluyorum..bende insülin problemi var..sınırdan çok yüksek çıkmıştı insülin sorunu...ondan oluyo benim..endokrin dr um kendini kötü hissedersen korkma şeker al ağzına vb demişti bana..
arkadaşlar polikistik over miom yada çikolata kistleri düşmanı olan bir şey keşfettim bende pko luyum 2 aydan beri kullanıorum tavsiye ederim sizede içecek kullanıyorum aloe vera ve kistlerim eridi resmen doktorum en son kürtajla temizlencek başka çaresi yok demişti kontrole gittiğimde ne yaptın dedi korktum kötü bişi varmı dedim ne yaptıysan devam et dedi buna ilave olarak arı sütüde kullanıorum
msn adresimi yazayım geniş bilgi için bana ulaşabilirsiniz daha fazla strese girmein aysegulpat41@hotmail.com mail atın ben dönderim size psikolojinizi daha fazla bozmayın
anladım...umarım eşinin sorunu da düzelir en kısa zamanda..klomen adeti düzenliyo mu bilmiyorum bende merak ediyorum valla..bu ay ilk defa kullandım ya nolcak merak ediyorum bende..acıkınca bende çok kötü oluyorum..elim ayağım titriyo bayılcak gibi oluyorum..bende insülin problemi var..sınırdan çok yüksek çıkmıştı insülin sorunu...ondan oluyo benim..endokrin dr um kendini kötü hissedersen korkma şeker al ağzına vb demişti bana..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?