Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

canım öncelikle geçmiş olsun..seni üzmek istemem ama LH değerin çok yüksek..gerçi yurt dışındaki hormon referans aralıkları türkiyeyle aynımıdır bilemem ama..en azından ben sana örnek veriyim benim LH hormonum 11.78 civarlarıda çıktı ve doktor daha ultrasonla bakamadan pko teşhisi koydu..benim bildiğim 13 ten yüksek olunca direkt aşılama oda olmassa tüp bebek öneriyorlar ama tabi yurt dışında değerler farklı olabilir..ben bu ay soğan kürü yaptım ve bu ay yumurtlamam oldu sen de soğan kürü kullan istersen canım..ve eğer maddi olanağın varsa paraya kıyıp bir an önce detaylı bişekilde muyane ol derim ben canım..dularımı gönderiyorum sana..inşallah Rabbim mini mini bebek sahip olmayı nasip eder hepimize:93:

Allah razi olsun cevabin icin hicbirsey bilmeden beklemk cok kotu oluyor bende bugun hemen basladim sogan kurune insallah faydasi olur banada ultrason icinde pazartesi sira alacagim bakalim ne zman gelecek burada turk olan birinden yarim istedim benim icin arastiracak insallah en yakin zmanda kurtulurum kistlerden ve duzenli bir sekilde yumurtlarim

cvp için tşk ederim..bende bu ay klomen tedavisi başlıycak da iyi bi dr araştırıyorum..çünkü az zamanım kaldı adete..
bende kg sorunu yok..hatta tam tersi 20 kg verdim ben..kg veriyorum diye endokrine gittim o zaman pko çıktı zaten :)) ilginç dimi..genelde kg ile seyreden bi tablosu var pko nun ama bende tam tersi..ama şükür diyorum halime..şişmanlamaktansa zayıflamayı tercih ederim..yeterince sorunum var zaten bide kg eklenirse yandım demektir işin içinden çıkamam :18:

gerçekten enteresan bi durummuş seninki ama zayıflattığını sanmam pko nun. bence başka bir rahatsızlığın olabilir veya pko ise eşlik eden başka bir durum olabilir. Eğer gidersen tavsiye ettiğim doktora bana gelişmeleri yaz merak ettim gerçekten.

arkadaşlar ben adet olamadıkça şiştiğimi hissediyorum.heryanım şiş.kilo veremiyorum.gün geçtikçee artıyor sanki kilolar.neden böyle oluyor ki?

canım sen bi doktora git önce. hormon tahlili yaptır sonra pko tanısı koyarsa doktorun zaten ilacını verir önemli olan iyi bir doktor bulabilmek. ben mesela glukofen kullanmıyorum başka bir çeşidini verdi bana doktorum ama içeriği aynı METFORMIN[/QUOTE]

Tatlım ben zaten pkoluyum. doktorlar sadece doğum kontrol hapı veriyorlar.glukofen veya başka hiçbir ilacı vermediler ekstra.devlet hastanesiydi hepsi.ve hepsi baştan savma muayene ettiler.bakalim inşallah bayramdan sonra linaya gideceğim.umarım biraz olsun düzelebilirim.

bilmiyorum ki valla zayıflıyorum diye gittim endokrine 8-9 tüp kan alındı herşey bakıldı hiçbişey çıkmadı..dahası insülin direncimde sorun çıktı kg almam lazım ama çok ilginç ki ben zayıflıyorum :44:
bu adet dönemimde klomen başlıycak bende..bakalım hayırlısı..ben her gün siteye giriyorum..gelişme oldukça yazarım..

istersen bi araştırma hastanesine git tıpa yani tam bi tehşis koysunlar bence. çünkü bi sorun varsa bebeğide olumsuz etkiler. çünkü zayıflamakta iyiye işaret deil malesef

istersen bi araştırma hastanesine git tıpa yani tam bi tehşis koysunlar bence. çünkü bi sorun varsa bebeğide olumsuz etkiler. çünkü zayıflamakta iyiye işaret deil malesef

ben eğitim araştırma hastanesine gittim zaten..dr um çok iyi..halen pko dan dolayı arada görüşüyorum kendisiyle..uzman dr..asistan vb değil..zayıfladığım için dediğim gibi guatr,bütün hormonlar,karaciğer değerleri ve daha bi sürü şeye baktı..hatta kemik tahlili yapıldı kanda bakıldı yanii..kemik erimesi vb var mı diye..iltihap vb tahlilleri dahi yapıldı ama hiçbişey yok...
dr psikolojik olabilir dedi..yanii psiklolojik kökenli zayıflama olabilir dedi..ben zaten aşırı zayıflıyorum diye iyice bakılması gerekir,önemli bişey olabilir diye gittim dr a..çok önem verdim bu konuya..çünkü öyle ki bileğime taktığım saati her ay daralttırmak zorunda kalıyodum :)) çöpe giden elbiseler de cabası tabii :))..42 bedenden 36 bedene düştüm..ama şuan zayıflama durdu..yanii aynı kg da devam ediyorum..ben yazın hergün yüzüyorum..yüzmediğim günde de mutlaka yürüyüş yaparım..belki fazla enerjik olmamdan dolayı zayıflıyorumdur bilmiyorum..evde de kendi kendime iş çıkıyorum..5 dk oturmam hep ayaktayım

bende pko luyum yani öyleydim denebilirim geçen hafta doktora gittiğimde kistlerin eridiğini gördük..ama doktor yeniden tekrarlayabilir kistler dedi
bendeki belirtileri aşırı sivilcelenme ve göğüste ve göbekte tüylenme
kilo yok
doktor sivilcelerim için yasmin verdi yasmin sivilceleri geçiriyor dedi ama 10 gün oldu düzelme yok hala

pko lu olupta hamile kalan yokmu yaa :?? kızlarr pkolu olan ve hamile kalan çocugu olan arkadaşlar nekadar süre sonra hamile kalabildi bunu öğrenmek istiorum bende de var yumurtalığımın bi tanesinde temmuz ayında düğünüm var tedavisi uzun sürüo ise bende evlendkten sonra başlamak istiyorum konuyla alakalı cevap ve yardımlarınızı beklıyorum şimdiden tşklerr ....

valla mutlaka vardır ama insanlar buraya yazıyolar olmuyo olmuyo diye. sonra hamile kalınca geri dönüp yazmıyolar.zaten bunları okumadan duramıyorum ama bütün moralimde bozuluyo.hamile kaldım diyen yazmıyo.yani çok nadir yazıyolar...

hamile kalan baya çokda burda hep olumsuzlukları okuyunca içim kararıyo. bizde çocuk yapmaya karar verdik ama bakalım pazartesi hastaneye gidecem bundan sonra nasıl bir süreç olacak. normalde doğum kontrol hapı içiyordum. inşallah fazla zaman geçmeden çocuk sahibi olabiliriz allahın izniyle

selam... dün farklı bir doktora gittim ve bana çokta ağır bi pkolu değilsin dedi. klomeni kullanmaya başladığın gün çok önemli dedi.eski doktorum bana adetin 5.günü başla diyodu. bu doktorda 3.günü geliceksin ben sana söylicem dedi.öyle kafana göre başlarsan hiçbir sonuç alamazsın dedi.herkesin adeti farklı olur dedi. neyse şimdi bide 2 ay bu doktorun dediklerini yapıcam. ama bana biri LH ve FSH arasında ki alakayı söyleyebilirmi?

oran var orana bakıyolar fsh yüksek cıkarsa yumurta rezervi hakkında bilgi veriyor lh yüksekse ise pkolu olduğunu senin değerin nasıl

teşekkür ederim... saatlerdir araştırıyorum ve sonunda açıklamalı bişey buldum. burda da paylaşıyımda herkes okusun.

Polikistik Over Sendromu nedir? ST®

Kadınlarda yumurtalıkların normal çalışması ve yumurtlamasını sağlayan FSH ve LH hormonları vardır.

Bu hormonlardan FSH yumurtalıktaki yumurtaların gelişimini sağlar, LH ise yumurtaların olgunlaşması ve çatlayarak gebe kalabilecek hale gelmesine yardımcı olur. Bu hormonlardan FSH daima LH’dan daha çok salınır. Bunun tersi olması durumunda yani LH’nin değerinin FSH’den yüksek olması durumunda ise yumurtalıklardaki yumurtalar çatlayamaz. Bu durumda yumurtalıktaki yumurtalar çatlamadan birikir ve ültrasonla yumurtalara bakıldığı zaman onlarca küçük yumurtacıkların yumurtalığın içini doldurduğu izlenir. Bu duruma ‘polikistik yumurtalık’ (poli=çok kist=içi sıvı dolu küçük kesecikler ki, bu durumda bunlar yumurtalar oluyor) denir.

Polikistik Over Sendromu, yumurtalıkların düzenli çalışmaması sonucu gelişen ve birçok şikâyetle kendini gösteren bir tablodur. Aşırı kıllanma, kilo artışı ve adet düzensizlikleri en sık karşılaşılan sorunlardır. Sendrom birden fazla problemin bir arada olması demektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…