canım adetin 3. günü vermedin mi değerlerin normal aralıkta benim LH yüksek 24(
yaklaşık 7 senedir pko tedavisi görüyorum tedaviyle birlikte artan kilolar düzensiz adetler sürekli ilaç içmekten bıktığım için doktorumu değiştirdim oda bana laparoskopiyle ovaryan diriling diye bir cerrahi yöntemi önerdi.bu yöntemle pko ya çözüm bulan varmı aranızda kafam çok karışk ameliyat olup olmama konusunda.fikirlerinize çok ihtiyacım varr lütfenn
arkadaşlar ben geçen cuma adet olmam için 3 tüp tek seferde vurulan iğnelerden oldum 1 hafta oldu ve adet olmadım hala.adetın 3nc u gunu tahlıl yapılacaktı ne zamana oluycak olsada tedavıye başlasma karınım şiş şiş rahatsızlık verıyoo.bunaldım resmen valla düşünmekten butun dertler benı buluyo resmen
slm kızlar bende pkoluyum 3aydır glukofen kullanıyorum ve karnımda acayip bi şişlik var 3aylık hamıle gibi hssediyorum kendımı sizdede böyle oluyoırmu göbegim beni çok rahatsız ediyorr lütfen yrdım
bende 3 aydır kullanıyorum..ilacım bitti diğer 3 aylık kutuyu yazdırcam dr a..bende karında şişkinlik yapmadı..sadece mide bulantısı yaptı ilk 2 ay..sonra o da geçti..karında şişkinlik yapmaması lazım tam tersi zayıflatan ve yumurtalık etrafındaki yağları eriten bi ilaçmış..bana bi tüp bebek dr u öyle söylemişti..belki başka şeydendir şişkinliğiniz yada herkesin bünyesi farklı sizde de öyle yan etki yapmış olabilir..
valla anlamadım gitti güya zayıflatıyordu ama malesef şişdim bida folik asit kullanıyorum oda yapmıs olabılırmıkı analamdım gitti bu araada hikkaeyi okudumda aynı şeyleri bende diyordum valla geldimi üst üste geliyor zaten
slm kızlar bende pkoluyum 3aydır glukofen kullanıyorum ve karnımda acayip bi şişlik var 3aylık hamıle gibi hssediyorum kendımı sizdede böyle oluyoırmu göbegim beni çok rahatsız ediyorr lütfen yrdım
Bende 2.5 aydır glukofenin içeriğinde başka bir ilaç kullanıyorum. Bende şişkinlik filan yapmıyo ama başlarda bana bi bulantı filan yaptı alışana kadar. Şimdi yemek arasında içiyorum yemeğin üstüne içersem yine bulantı yapıyo.
Bide ben 2 senede 20 kilo aldım evlendikten sonra. İlaç + diyet + yürüyüş yapıyorum. 2.5 ay oldu başlayalı 10 kg gitti. Bana jinekoloğum günde 1 tane yazmıştı glukophage ama sonra endokrine gittim oda 2 ye çıkardı. Çünkü bende insülin direnci var homa 6.6 siz günde 1 tanemi kullanıyorsunuz?
ben folik asit hiç kullanmadım daha o yüzden bilemiyorum yan etkilerini ama glifor bana çok iyi geldi..hep 3 ayda 1 adet olurdum önce 42 güne indi sonra 27 günde adet oldum onu kullandığımdan beri..hatta dr a ben klomen ile glifor u içeyim mi dedim içmene gerek yok glifor u dedi ama ben içiyorum :)) çünkü çok iyi geldi bana..adetimi düzenledi..endokrin dr u hamileliğin 3.ayına kadar kullanabilirsin demişti..bende bırakmıcam ben hissediyorum çünkü çok iyi geldi bünyeme neden bırakayım ki..
şişkinliği gerçekten bilemiyorum..kg kısmına gelince de ben aynı kg dayım..zayıflamadım bu 3 ayda ama kg m normal zaten 49 kg yum..bu hormon ilaçlarından sonra şişmanlarsam bilemicem belli olur yakında
bilgi için teşekkürler bendede insülin direnci çıktı malesef günde 1tane içiyorum 850mg çok iyi kılo vermişşin ben veremıyorum vlaal ne yaptıu-ysam bi gram eksilme yok malesefnasıl zayıfladın ilk doktorum günde 2defa demişti ama bu doktorum 1dedı ben 2cıkarcam belkı zayıflarım bende 1hafta yaptı miğde bulantıdı ama geçti
evet canımcım, tam 1 yıldır göbek sorunum var. eskiden dümdüz dü! şimdi sporla eritmeye çalışıyorum. hele güzel bir yemekten sonra : 5 aylık hamile gibi gözüküyorum! (kilom normal)
Canım benim şansım hekimim. Çok şeker ve tatlı dilli bi doçent. Herşeyi anlattı bana. İlaç+ diyet+yürüyüş olmazsa olmazı. Biri eksik olursa tedaviye tam cevap alamayız dedi. PKO ve insülin direnci erkek tipi şişmanlık yapar dedi yani göbek. Dietisyene gönderdi beni ama ondan memnun kalmadım bidaha gitmedim. Araştırdım kitaplar aldım kendim öğrendim ne yemeliyim ne yememeliyim. İnsülin direncini kırmak için glisemik indeks diyeti yapmak gerekiyor. Diyette değil aslında mantık şu. Kanşekerini hızlı yükselten ve insülin direncine sebep olan yiyeceklerden yemicez mümkün olduğu kadar (Şeker ve şekerli gıdalar , beyaz undan yapılmış gıdalar , pirinç , patates gibi ) beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği çavdar ekmeği , pirinç yerine bulgur , şekerli gıdalar yerine meyve yersen bide su içersen bol bol sende verirsin. öğünlerine salata ve yoğurt ekle. 1 öğün sebze 1 öğünde proteinli şeyler (et , tavuk , balık , baklagil , yumurta , peynir ) ye. 2 dilime kadar ekmek selbest ama sen 1 dilimle doyuyorsan 1 dilim ye. Şimdilik aklıma gelenler bunlar canım azmedersen ve bir amacın varsa verirsin kiloları emin ol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?