bende 850 mg günde bir defa kullanıyorum. ama daha önce günde iki defaydı.pe ki sabah öğle akşam herhangi birinden sonra alsam fark eder mi. yoksa aynı zaman mı önemli. banada doktor çocuk konusunda sıkıntı yaşayabilirsin biliyorsun değil mi dedi. onlara göre hava hoş. pat diye söylemek. bizde biliyoruz yani. üç gündür adetim geçikti bazı belirtiler yaşıyorum ama adet düzensizliği olduğu için ümit etmiyorum. bir ay önce doğum kontrol ilacını bıraktım.
sanada hayırlı cumalar. senin tedavin nasıl oluyo ne kullanıyorsun. gerçi eşininde sorunu vardı
ben sabah 10:00 gibi 1000 mg, akşam 20:00 gibi 1000 mg alıyorum. öğlen folik asit ve bebe aspirini.
bebe aspirini kanı sulandırdığı için adetler çok yoğun oluyor ama ben herseferinde çok seviniyorum, sanki tüm kötülükler içimden çıkıyormuş gibi hissediyorum
Kızlar size bir şey soracağım benim adetlerim her zaman düzenlidir karnım filan da ağrımaz fakat tüylenme sorunum var biraz genetiğinde etkisi var tabi annem babam da tüylü bir yapıya sahip bu aralarda saçlarım dökülmeye başladı gibi pko belirtileri midir bunlar ama adetlerim çok düzenlidir , kilo sorunum da yok 48 kiloyum başka şeker guatr gibi hastalıklarım da yok yine de pko olabilir mi? Bilgilendirirseniz sevinirim panik yaptım bu aralar biraz. :26:
Merhaba kızlar. Ben de malum pcos hastasıyım. Bir süredir tedaviye ara vermiştim. Kendiliğimden adet olduğumu pek bilmem çok nadirdir. Geçen hafta doktora gittim aslında kıl tedavisine başlayacaktım çocuğu biraz ertelemiştim. Gittiğim doktor tahlil falan istemedi. Neden kıl tedavisine başlıyosun bunlar hayatta bitmez zaten çocuğun çok zor olur dedi.Ultrasonla sadece üstten baktı vajinal muayene bile yapmadı. Tüp bebek merkezine git dedi. Doğum kontrol ilacına başladım napayım dedim.Devam edeyim mi bırakayım mı diye ona bile sen bilirsin dedi.Ki bu doktor Adapazarı'nda çok kişinin methettiği bir doktor.Acayip canım sıkıldı çocuk isteğimi ertelemişken resmen depresyona soktu beni. Ben senin tedavini yapamam dedi. Oturdu ultasonda kistlerimi saydı sanki ben çok olduğunu bilmiyorum. Sizce normal mi bu en azından tahlil falan istemesi gerekmez miydi? Resmen başından savdı beni.
doğum kontrol hapına başladın mı yarıda bırakamıyosun diye biliyorum ben..en azından o ayı tamamla bence..adet düzenin vb bozulur çünkü bi anda alman gereken hormonu yarıda bırakıyosun çünkü..çocuğun zor olcağı kesin..malum hepimizim başında..endokrin dr um bana 7 ay önce neden acele ediyosun acele etme ben senin çocuğunun olcağını düşünüyodum diyodu..üstünden 7 ay geçti hala tık yok..ona kalsa çoktan doğurmuştum..dr ların bakış açıcı ve tarzları farklı oluyo..kimi böyle fazla ümit veriyo kimi ise senin dr gibi fazla sallayıp insanın ümidini tamemen kırıyo..tabii tedavine nasıl devam etmen gerektiğini senin isteğin belirler bence..yani kıla önem veriyosan aklını ona takdıysan o yönde ilerle ama çocuğu erteleme derim bende..bu o kadar uzun bi süreç ki aylaca uğraşıyosun tık yok..sonu zaten tüp bebek malesef..ben mesela kendimi tüp bebek psikolojisine şimdiden soktum..normal yolla hamile kalmamız biz pko luların çok zor gerçekten..bazı istisnai bünyeler hariç tabii..
Kızlar size bir şey soracağım benim adetlerim her zaman düzenlidir karnım filan da ağrımaz fakat tüylenme sorunum var biraz genetiğinde etkisi var tabi annem babam da tüylü bir yapıya sahip bu aralarda saçlarım dökülmeye başladı gibi pko belirtileri midir bunlar ama adetlerim çok düzenlidir , kilo sorunum da yok 48 kiloyum başka şeker guatr gibi hastalıklarım da yok yine de pko olabilir mi? Bilgilendirirseniz sevinirim panik yaptım bu aralar biraz. :26:
Bunun bi ortası yok galiba ya çok ümitlendiriyorlar ya da ümidimi toptan kırıyorlar. Hapı bırakmayı zaten düşünmüyorum. sadece öneri istemiştim ondan. Senin dediğini bile demedi bana.
Evet kıl olayını çok takıyorum ama bunu çocuktan sonraya da erteleyebilirim. Çocuk daha önemli tabiki ama yaşadığım yerde doktor bulamıyorum pcos konusunda uzman. 1-2 tüp bebek merkezi var başarıları çok düşük para için seni ne hale getiriyorlar. Bakalım hakkımızda hayırlısı.
dr konusunda seni çok iyi anlıyorum..ben daha bugün sabah bi kadın doğum dr u ile çatır çatır kavga ettim..hak etmişti..bende iyi dr bulamıyorum malesef..bu ay ad etim 19 Aralık da..o tarihe yakın dr araştrıcam yeniden..küçük yerde yaşamak çok zor malesef..
merhaba benimde adetim 5 gün geçti. dün test yaptım ama negatifdi. zaten beklemiyorum ama yinede ümit etmiştim. zor bir süreç. birde kilolu olduğum için herşey daha zor. acaba kilolu hamile kalan var mı tabi pcos olacak birde(
doğum kontrol hapına başladın mı yarıda bırakamıyosun diye biliyorum ben..en azından o ayı tamamla bence..adet düzenin vb bozulur çünkü bi anda alman gereken hormonu yarıda bırakıyosun çünkü..çocuğun zor olcağı kesin..malum hepimizim başında..endokrin dr um bana 7 ay önce neden acele ediyosun acele etme ben senin çocuğunun olcağını düşünüyodum diyodu..üstünden 7 ay geçti hala tık yok..ona kalsa çoktan doğurmuştum..dr ların bakış açıcı ve tarzları farklı oluyo..kimi böyle fazla ümit veriyo kimi ise senin dr gibi fazla sallayıp insanın ümidini tamemen kırıyo..tabii tedavine nasıl devam etmen gerektiğini senin isteğin belirler bence..yani kıla önem veriyosan aklını ona takdıysan o yönde ilerle ama çocuğu erteleme derim bende..bu o kadar uzun bi süreç ki aylaca uğraşıyosun tık yok..sonu zaten tüp bebek malesef..ben mesela kendimi tüp bebek psikolojisine şimdiden soktum..normal yolla hamile kalmamız biz pko luların çok zor gerçekten..bazı istisnai bünyeler hariç tabii..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?