Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Evet kızlar,

burası buz gibi! ehhööööö, tüm kaloriferleri sonuna getirdim. tamda adet olduğum zaman!

yarın adetimin 3. günü ve pazar gününe denk geliyor. özel hastaneleri aradım onlar bile kan alıp hormon testi yapmıorlar. maalesef pazartesi yaptırmak zorundayım. nerdeyse adetim biticek ama yapıcak bir şey yok. Allaha şükür oluyorum ya, geç de kalsa. Gliforu yıllarca kullanamıyacağımıza göre bakalım ileride neler olucak???? aslında 8 aydan sonra ara verin diyorlar, böbrek ve kara ciğere zaar verme riski var diye!

bu arada kimsecikler yokmu yahuu???

ben sabah 10:00 gibi 1000 mg, akşam 20:00 gibi 1000 mg alıyorum. öğlen folik asit ve bebe aspirini.
bebe aspirini kanı sulandırdığı için adetler çok yoğun oluyor ama ben herseferinde çok seviniyorum, sanki tüm kötülükler içimden çıkıyormuş gibi hissediyorum

sanada hayırlı cumalar. senin tedavin nasıl oluyo ne kullanıyorsun. gerçi eşininde sorunu vardı

glukofen kullanıyorum ben canım bide incir kürü yapıyorum ovulasyon tetside aldım ymurladıgımı göreyim diye doktora gitmiyorum 3ay sonra eşimin degerlerine bakılacak ondan sonra tedavıye başlıycam bakalım hakkıızda hatyırlısı olsun

ayy cok güldüm sana canım valla yaa adet olmana sevindim.bende bebek aspirini kullanayam bari bi zararı olmaz dimi.bende adet olunca cok sevınıyorumm o kadar mutlu oluyorumkı anlatamam dogum kontrolsuz adet olmak süper bişeymiş yaa :)

Kızlar size bir şey soracağım benim adetlerim her zaman düzenlidir karnım filan da ağrımaz fakat tüylenme sorunum var biraz genetiğinde etkisi var tabi annem babam da tüylü bir yapıya sahip bu aralarda saçlarım dökülmeye başladı gibi pko belirtileri midir bunlar ama adetlerim çok düzenlidir , kilo sorunum da yok 48 kiloyum başka şeker guatr gibi hastalıklarım da yok yine de pko olabilir mi? Bilgilendirirseniz sevinirim panik yaptım bu aralar biraz. :26:

Son düzenleme:

merhaba pko da bütün belirtilerin bir arada bulunması çok ender bir durummuş. yani sadece tüylenme bile pkonun belirtisi olabilir doktora gidip kanda hormonlarına baktır. geçmiş olsun..

Merhaba kızlar. Ben de malum pcos hastasıyım. Bir süredir tedaviye ara vermiştim. Kendiliğimden adet olduğumu pek bilmem çok nadirdir. Geçen hafta doktora gittim aslında kıl tedavisine başlayacaktım çocuğu biraz ertelemiştim. Gittiğim doktor tahlil falan istemedi. Neden kıl tedavisine başlıyosun bunlar hayatta bitmez zaten çocuğun çok zor olur dedi.Ultrasonla sadece üstten baktı vajinal muayene bile yapmadı. Tüp bebek merkezine git dedi. Doğum kontrol ilacına başladım napayım dedim.Devam edeyim mi bırakayım mı diye ona bile sen bilirsin dedi.Ki bu doktor Adapazarı'nda çok kişinin methettiği bir doktor.Acayip canım sıkıldı çocuk isteğimi ertelemişken resmen depresyona soktu beni. Ben senin tedavini yapamam dedi. Oturdu ultasonda kistlerimi saydı sanki ben çok olduğunu bilmiyorum. Sizce normal mi bu en azından tahlil falan istemesi gerekmez miydi? Resmen başından savdı beni.

doğum kontrol hapına başladın mı yarıda bırakamıyosun diye biliyorum ben..en azından o ayı tamamla bence..adet düzenin vb bozulur çünkü bi anda alman gereken hormonu yarıda bırakıyosun çünkü..çocuğun zor olcağı kesin..malum hepimizim başında..endokrin dr um bana 7 ay önce neden acele ediyosun acele etme ben senin çocuğunun olcağını düşünüyodum diyodu..üstünden 7 ay geçti hala tık yok..ona kalsa çoktan doğurmuştum..dr ların bakış açıcı ve tarzları farklı oluyo..kimi böyle fazla ümit veriyo kimi ise senin dr gibi fazla sallayıp insanın ümidini tamemen kırıyo..tabii tedavine nasıl devam etmen gerektiğini senin isteğin belirler bence..yani kıla önem veriyosan aklını ona takdıysan o yönde ilerle ama çocuğu erteleme derim bende..bu o kadar uzun bi süreç ki aylaca uğraşıyosun tık yok..sonu zaten tüp bebek malesef..ben mesela kendimi tüp bebek psikolojisine şimdiden soktum..normal yolla hamile kalmamız biz pko luların çok zor gerçekten..bazı istisnai bünyeler hariç tabii..

Bunun bi ortası yok galiba ya çok ümitlendiriyorlar ya da ümidimi toptan kırıyorlar. Hapı bırakmayı zaten düşünmüyorum. sadece öneri istemiştim ondan. Senin dediğini bile demedi bana.
Evet kıl olayını çok takıyorum ama bunu çocuktan sonraya da erteleyebilirim. Çocuk daha önemli tabiki ama yaşadığım yerde doktor bulamıyorum pcos konusunda uzman. 1-2 tüp bebek merkezi var başarıları çok düşük para için seni ne hale getiriyorlar. Bakalım hakkımızda hayırlısı.

tatlım bence git görün doktora benımde adetlerım duzenlıydı sac dokulmesı bırazda tuylenme var dıye gıttım doktora tuylenmem annemdede var o yuzden tuylenmeyı onemsememıstım benım tek sorunum sac dokulmesıydı ve gıttım polikistik over oldugumu öğrendim bence sende bir git insallah sende cıkmaz :44:

dr konusunda seni çok iyi anlıyorum..ben daha bugün sabah bi kadın doğum dr u ile çatır çatır kavga ettim..hak etmişti..bende iyi dr bulamıyorum malesef..bu ay ad etim 19 Aralık da..o tarihe yakın dr araştrıcam yeniden..küçük yerde yaşamak çok zor malesef..

Sen nerede yaşıyorsun?
Aslında benim yaşadığım yer küçük sayılmaz.Adapazarı'ndayım ama yok işte bulamıyorum.
Öneceden Çanakkale gibi küçük bir şehirdeydim oradaki doktorumdan çok memnundum ama buraya geldik.
Zaten orada kalsaydım kesin bebeğim olmuştu şimdiye kadar. En azından belli bir yol katederdik.

teşekkürler kızlar yorumlarınız için en kısa zamanda bir hormon tahlili yaptırmak için doktora gidicem inşallah bir şey çıkmaz.

selam kizlar ben de sizdenim yani PCOS var bende de :2:
yakinda 23ume girecegim bebek falan dusunmuyorum az 5 yil...
yasmin kullaniyorum ama bu ay biraktim, yasminsiz regl olabilecek miyim diye denemek istedim kendimi
sogan kuru falan uygulamayi dusunuyorum yakin zamanda.
Allah hepimize sifa ve bebik versin insallah

merhaba benimde adetim 5 gün geçti. dün test yaptım ama negatifdi. zaten beklemiyorum ama yinede ümit etmiştim. zor bir süreç. birde kilolu olduğum için herşey daha zor. acaba kilolu hamile kalan var mı tabi pcos olacak birde(

Fatmacığım bu hastalığın baş düşmanı KİLODUR!!!

bence bir an önce kilonu ver, bak o zaman değerlerin nasıl fark edicek. doktorlar bazen, kilo vermekle bile kadının tekrar yumurtladığının yani kendiliğinden yumurtladığını söylüyorlar.

Benimde adetim geçimişti bu ay ama çok şükür oldum. ortalamadan 5 gün gecikti. zaten ortalamam 30 gün Hamile kalan mutlaka vardır ama bu çok büyük bir şans ve bana göre işini şansa bırakma derim zaten hamileliktede ister istemez şişiceksin, o yüzden bir an önce ver derim.

Bende sabah gidip kan aldırdım ve hormon testi yaptırdım. Çok şükür her şey yine normal yani iyi çıktı. zaten önceden de hormonlarımda sorun çıkmamıştı. bu hastalık bende adet düzensizliği, karın da yağlanma, saç dökülmesi yaptı. Birde sevgili kist arkadaşlarımı unutmayalım tabiki! kistleri bayağı var.

' gün sonra doktorumda randevum var, bakalım ne diyecek. hiç klomen kullanmadım, belkide gerek kalmaz ona. bazen yumurtladığımı hissediyorum, yumurtam da çatlıyor sanırım.

neyse, sizlere anlatırım sonuçları

Kızlar merhaba..
Ben de pco oldumu öğrendm ay gebe kalmıştm. Düşük oldu maalesef.
Düşükten sonra doktor doktor kist olmadını sölemişti.
Tekrar olur mu sizce. Düşükle kisti ya da başka bişile kistin de gitme ihtimali olabilir mi?
Her işte bi hayır vardır ya bilemiorm.. 3 kere regl oldum düşükten sonra. Acaba diorum tekrar olur mu.
Bida gitmedm doktora ama gidicm sanırsam.
Bu arada doktor kist gördünde önemli olmadını sölemişti daha önce. Testlerim normal ve adetlerm düzenlidi. Şimdi de düzenli! Tekrar hormon testine gereksinimim yoktr di mi? Temmuz da yapılmıştı en son! O regle gebe kalmıştm ama ilk haftalarda ağustosta düşük oldu iştee..

çok güzel yazmıssın canım söylediklerine katılıyorum çok haklısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…