Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

ben aslen İstanbul luyum ailem orda da Antalyaya evlendim..Antalyadayım yani malesef..malesef diyorum çünkü burda sağlık sektörü sıfır..iyi dr yok..dr lar o kadar deneyimsiz ki..deneyimsiz,ilgisiz ve bilgisizler..şuan bi dr um yok..vardı 2-3 dr gittiğim hepsini salladım..5 para etmezler..adet olmamı bekliyorum..olunca başka dr bulucam..düşünüyorum bakalım :44:
ben yumurtlama takibi yaptırıyorum ya yumurtamın çatladığı günü biliyorum..çatlatma iğnesi vuruluyorum çünkü..mesela ayın 3 ünde yumurtam çatladı..yumurtanın çatladığını günün üstüne 14 gün koyunca da adet oluyosun..adetin başlıyo..benim yarın adet olmam lazım...normalde bende bilemiyorum yumurtlama günümü ve adet günümü ama takiple anlayabiliyorum..
sen hangi ildesin?istanbul mu?

günaydın kızlar hepinize hayırlı cumalar

sana da hayırlı cumalar...

bende bugün endokrin uzmanına gidicem. şu LH ışımı düşürmeme yardımcı olsun....

dün bir arkadaşım daha pko lu olduğunu öğrendi...allahtan daha 25 yaşında ve çocuk düşünmüyor.

prof. a gitmiş, o da yavaş yavaş düşünsen iyi olur demiş....bu göbek ne, bunu erit demiş, hormon testi yap da bakalım demiş....
üzüldüm vallahi...beni ağlıya ağlıya aradı!

hayırlı cumalr cümleten arkadaşlar..
biricik dr LH için sana bişey söylerse nasıl düşeceği ile ilgili bize de söyler misin?benim de LH sorunum var da dr dan dr a çok fark var..belki iyi bişey söyler bizler için

çok teşekkür ederim arkadaşım. bu arada ismim ezgi =) . evet istanbul anadolu yakasında oturuyorum. önce üsküdarda hopitaltürk hastanesinde özgür hanım var.ona gidiyordum. aslında hamile olmam için o çok uğraştı. benide sever.ama herzaman çok umut vermedi. yada şöyle diyim. kendisi herşeyi bildiği için bana çok detaylı anlatmadı.sadece takip etti. yazdı sonuçlarımı.tekrar gidiceğim zamanı söyledi.ben herşeyi kendim öğrendim internetten. bu yeni gittiğim doktor oda üsküdar diye geçiyo ama ümraniye tarafında.hospitalium =)) mehmet bey. aslında tüp bebek uzmanı. ona gittiğimde hamileymişim.ama çok yeni bişey olduğundan görmemiş.fakat çok ümit verici konuştu. detaylı anlattı.ama pko konusunda özgür hanım çok daha bilgili. sanırım bu ne kadar pkolu hastası olduğuna bağlı. şimdi haftaya 2 sinede gidicem. kalp atışlarını göstercekler. hangisi bana daha sıcak davranırsa ona devam edicem.sende gidebilirsen bi kere özgür hanıma git. telefonla randevu alınıyor. 24 tl ücreti. ezgi ataman adında pkolu hastanızdan öğrendim sizi dersen beni hatırlar. en kısa zamanda hepinizin hamile olmasını diliyorum...

anladım canım bende üzüldüm arkadaşın için inş.tedavısı olumlu sonuıclar verir.herşeyin hayırlısı lh benımde 11falandı galıba yanlıs hatırlamıyorsam doktorum iyi demişti fsh 3lerde falandı galıbaa dur ben bı bakayım kafam karıstı sogan suyu düürüyormuz diye duydum ben.benimde bugun cnaım cok sıkıldı aşılamaı yaptırsam diyorum ama 3ay daha beklemem lazım eşimin dgerelerin üzlemesi

bence bu süper bişey. ben 3-4 ay doktora gittim.yumurta takibiii yaptık ama hiç bişey göremedik. hiç büyümediler. dolayısıylada çatlamadılar. hele bi keresinde bi test yaptık. gidememiştim.yumurta takibine. testte dediki bana. 5-10 arası çıkarsa belki çatlamıştır. 10 üstü çıkarsa kesin çatlamıştır. 5 altı çıkarsa çatlamamıştır dedi. ve benim kaç çıktı biliyomusun. 0.97 düşün 1 bile değil. ozaman çok üzülmüştüm. umutlarım iice tükenmişti. bence sen o kadar takma kafana. büyüyüp çatlayan bi yumurtan var.ve bunun zamanını biliyosun. bence harika bişey =) ben adet zamanlarımı hiçbir zaman tahmin edemezdim... sen şuan bile hamile olabilirsin. değilsende 1 ay boyunca her sabah bi kaşık harnut pekmezi yiyin eşinle. benim arkadaşım öyle hamile kaldı. eşinin spermleri güçlenmiş. çoğalmış. 2 yıl uğraştan sonra 1 ay pekmez yedikleri ay hamile kaldı =))) denemekten zarar gelmez.

cevap için teşekkürler canım bana uzak canım yaa ben avurap yakasındayım gidememki zaten calısıyorum sagol canım gelişmelereden bizi haberdar et olurmu

cevap için teşekkürler canım bana uzak canım yaa ben avurap yakasındayım gidememki zaten calısıyorum sagol canım gelişmelereden bizi haberdar et olurmu

Son düzenleme:

güzel dileklerin için tşk ederim canım..ben bugün aktara gittim zaten..artık kendimi bitkilere adıycam ilaçlarla olmuyo napim ilaçların yanında özellikle iltihap söken bitki varsa onu kullancam..bugün yarın adet olmam lazım beklemedeyim bende bakalım..kanda betahcg yaptırmıştım ama adetten 6 gün önce falandı..o zaman 4 tü..hamile değildim..hamile olduğumu sanmıyorum adetimi bekliyorum ama bu işler belli de olmaz tabi hayat sürprizlerle dolu..dimi?

Canım ben 3 yıl dan sonra bu ay doktorumu değiştirdim..Ve ilk gittiğim gibi okadar sıcak daavrandıki çok şaşırdımmm...Bu benim 8. dr. um ve ben iilk defa böyle ilgi ile karşı karşıya kaldımm...
çok ümit verici bir dr. ve herşeyi benim anlayacağım dilde anlattıı...
Sanada tavsiye ederim istersen bir git..Hemde avrupa yakasında Balat hastanesinde Meltem özben...
Kesinlkile tavsiye ederim bende adetimi bekliyorum adet olur olmaz tekrar gidicem ve yumurtlama takibi ile baştan başalyacağızz...Herşeyin hayırlısı..
Bir önceki dr.umdanda memnundum ama hiç birşeyi kendisi yapmıyor birtek muayene ediyor..Ne rahim filmi çekiyor nede histeroskopi..Bu herşeyi yapıyormuş..Benim için o önemli eğer isterse histeroskopiyi başka yere gitmeme gerek kalmayacak...

arkadaslar bende pkoluyum tipik polikistikover dedi doktor lh yuksekmıs 3 ay diana kullan dedi once adet olmam için farlutal verdi 2. günüde dianaya baska dedi dogum kontrol hapına yanı şimdi ben farlutalden sonra yumurtlamamı beklesem adet bıttıkten sonra 4. günü ilişkiye girsem hamile olurum belki dıye hemen baslamasam dıyorum dogum kontrol hapına doktorda adetının 2. gunu dogum kontrol hapına basla dedi ne yapsam sizce kafam karısık 2 aylık evlıyım denemek ıstıyorum belkı cocugum olacak 4. günü ilişkiye girdikten sonra baslasam hapa olurmu??

bENCE DOKtorun dediğini yapmalısınnn...
İlaç kullanırkende korunmalısınn...
Daha çok erken 2 aylık hamilesin..
Bir adetin düzene girsin... Vücudun bir düzene girsin hormonların...
Dr. sormadın mı ki ben çocuk istiyorum niye bana 3 ay diana verdiniz diye...

sevgili arkadaşlar merhaba malesef bende poliskistik overim
hormon değerlerim tipik polikistik over
lh fsh dan yüksek östrojen yüksek
tüylenme yok denecek kadar az kilo problemimde yok
ama adet düzensizliğim var 2 ayda bir adet oluyom
arkadaşlar ben ikinci çocuk için uğraşıyom bir ay puregon iğneyle yumurtam büyüdü
ancak eşimde sperm problemi olduğu için olmadı.
arkadaşlar ben hayıt kapsül içiyorum bir aydır umarım bu ay kendiliğinden yumurtam olur
sizlerin uyguladığı bir kür bitkisel tedavi varmı

doktora söyledim cocuk istediğimi ben adet olup adetım bıttıkten sonra dogum kontrol hapına baslamak ıstıyorum bıde hamıleyım belkı negatif cıktı ama belkı hamıleyımdır dogum kontrol hapını hamıleyken farkında olmadan kullananlar varmı aceba?

arkadaslar mrb bende pko hastasıyım 1.5 yıldır adet görmuyorum yasmin kullandım farlutal kullandım exodex kullandım fayda etmedi ymurtalıklarım hıc calısmıyor dedı doktor bende 2 aydır şiddetlı bır kasık agrısı var ağlatıyo çoğu kez ama adet agrısına benzemıyo bu agrı su an unıversıte okudugum ıcın doktora gıdemıyorum sızce ılerleme düzeyı fazlamı olmustur

evet kızlar şimdi dikkatle okuyun!

daha önceden de yazdığım gibi, cuma günü bir endokrin yani iç hastalıkları uzmanına gittim!
PKO lular mutlaka bunu yapmalı!
PKO sadece kist olayı değil, bir METAPOLİK hastalık!

1. metformini 4 aydır kullanıyorum ve sakın bırakma dedi! zaten 4. aydan sonra ancak fayda etmeye başlıyormuş! yurtdışındaki metformin ilaçlarının prospektüsünde bile ''dikkat hamile kalabilirsiniz''yazıyormuş. doktorum çok ilgili ve iyi çıktı.
zaten pko lular mutlaka hem bir jinekolog hemde bir iç hastalıkları doktoru tarafından kontrol altında tutulmalılarmış!

2. evet kilo ver dedi ve bana diyet verdi. bu hastalığa en iyi gelen şey spor dedi! ben şimdi hem sabah hem akşam 30 ar dakikalık yürüyüşler yapıcam. ardından 5-10 dakika ip atlıycam ve karın egzersizi yapıcam!

3. benim LH ım FSH dan daha yüksek ama çok da yüksek değil. 2 kere hormon testi yaptırdım ama öyle 2 kereyle bakmak olmaz dedi...kolay düşmeyen bişey o yüzden biraz süre alır dedi.
zamanla kontrol altına alınır ve düşürülür dedi...2-3 aylık bişey sözkonusu olamaz dedi.

4. karın bölgesindeki yağlar mutlaka erilemeli!!! bu kısırdöngüyü tersine çevirmek lazımmış! bizim kaslarımızda yağ oluşuyormuş! erkek tipi yağlanma yani! o yüzden ne yap et bu karnı erit dedi o da jinekoloğum gibi.

5. mümkünse, bir tüp bebek merkezindeki doktora yani bu işte iyice uzmanlaşmış ve bu tip hastaları hergün gören bir doktora gidin. sonuçta onlar daha deneyimli bu konuda.

sizlere doktorumun tavsiyelerini ve benim tavsiyelerimi öneririm kızlar.

ben artık açıkcası bıkmış ve bezmiş durumdayım ve güç toplamaya çalışıyorum, ve stresten uzak durmaya çalışıyorum. aylarca netde yaptığım araştırmalar beni çok gerdi! ama başarmaya çalışıp dört elle sarılıcam!

herkeze iyi pazarlar dilerim....

merhaba canim

bende pkoluyum sanirim sende yurt disindasin, bende öyleyim.bende 5ay süreyle kesinlikle metformini birakmadim yumurta takibiylede hamile kaldim.normaldede cok sükür bende pko belirtileri olmadigi icin hamile kalabiliyordum normal yoldan ama ilk defa metforminle basladim bu sefer destekleyici ignelerde kullandim hersey 3ay boyunca cok iyi gitti fakat 13+2 ken bu 6. oldu benim yine bebegimin kalbi durdu bende belki farkli bir problem var adi konulmamis bilemiyorum ama metformin gercekten ise yariyor ins sen saglikla kucaklarsinmelegini ....ama mutlaka dedigin gibi kilo ver canim ins hersey istedigin gibi olur

Son düzenleme:

hamıle kalabılmene csevındım ama bebğini kaybetmene cok uzuldum canım hakkında hayırlısı olsun inş.meleğine saglılla kavusrsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…