Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

her zaman nete giremiyorum açıncada burdayım yazmasamda hepinizi takip ediyorum kızlarr...

inanın çevremdeki insanlardan daha yakınsınızz bana....

çünkü aynı derdi paylaşıyorum sizinle ,ve aynı duyguları..okurken ağlıyorum çoğu zamanda...hele bu alışmış halim..takmıcam diyorumm...ama algıda seçicilik sanırım herşey bana bağırıyor sankii..unutturmuyor...çok usta değilim bu hastalıkta ,klomene başladım 2. ayım olacak şimdi...tık yokk gelecekten korkuyorumm....ve kiloluyumdaaa....uğraşıyorum ama çok zor veriyorumm...banada dua edinnnn...ben hepinize hayırlı evlatlar diliyorumm....

Sen yazmasanda biz senin düşüncelerinin sesli haliyiz....
zaman zaman hepimiz ya da çoğumuz isyan ediyoruz bence...
doktorlarımız bile usta değilken biz nasıl olalım zaten bu konuda, değilmi? ordan burdan, forumlardan duyduklarımzla bilgileniyoruz, hele ki iyi bir şey duyduğumuzda bir umut ışığı yanıyor hemen kafamızda hemen inanmak istiyoruz
gel sende iyi düşün, kilo vermenin üstüne daha çok düş....bazen güç'ün bittiği zamanı herkez burda çok iyi bilir sanırım ama dayan, bişey yap, güç topla....yalnız değilsin

iyi tedaviler (klomenle)

valla gelecekten bende korkuyorum :)) klomeni kullanmak için sadece 3-4 ay şansın var ya bende 1 gitti..geriye yaklaşık 3 şansım falan kaldı..şanslarım azaldıkça içimden de bişeyler eriyip gidiyo..klomenle olmazsa kendi kendime hamile kalmam imkansız çünkü biliyorum..klomenle olmuyo klomensiz olmuyo ben nasıl hamile kalcam yawwwww :44:
ben kendimi aşılama ve tüp bebek moduna soktum şimdiden..dahası benim kg sorunum da yok..sizin kg sorunmuş ya ben 48 - 49 kg yum..ben de sorun ne anlamadım kiiiii :44: rahim filmi çektirdim,eşimde sorun yok,tüplerde yok,klomenle çok ii bi yumurtam oldu ve çatladı ama hamile kalamadım..sorun ne çözemiyorum
aşk ve ceza da kadın hamile kaldı ya millet kocası olmayan adamdan 2. yi doğuruyo biz 1 taneyi doğuramadık diye hayıflanıyorum kaç saatir..eşimde bana gülüyo

ben nerden başlıcağımı bilmiyorum. ben çok kızıyordum herkes buraya yazıyor dertlerini.ne kadar destek olsakta moralimizde bozuluyodu. okumıcam dedikçe hergün buraya giriyorum. hep birilerinin hamileyim demesini okumak için. bütün gece sabah olsun ve buraya yazıyım herkese umut olsun istedim. çünkü gerçekten bi mucize yaşadığıma inanıyorum.
şimdi başımdan geçenleri anlatıyım;
ben 3-4 yıl önce pkolu olduğumu öğrenmiştim ama ozaman çocuk düşünmüyordum yaşımda küçüktü ve hiç umursamadım.hayatım boyunca adetlerim hep düzensiz oldu. 1 yıl eşimle öyle korunmayı bıraktık.olmadı. genede umursamadım.sonra yazın adetlerimde bi tuhaflık oldu. 15 günde bir adet olmaya başladım. ve eski doktoruma gittim tekrar. oda bana artık yaşın ilerliyor (şuan 25 yaşımdayım) birazda tedavi olucaksın istersen tedaviye başlayalım dedi. bende kabul ettim ve bana glifor verdi. ama bana çok mide bulantısı yaptı.günde 1 taneden fazla içemedim. hatta bazen hergünde içmiyordum.bu olay temmuzda başladı. ağustos ayında bana klomen verdi. ama hiç bir işe yaramadığını yumurtalarımın çok tembel olduğunu söyledi.hiç büyümediler. eylüldede kullandım klomeni.ondada hiçbir değişiklik olmadı. sonra ekimde ben eşimle baya tartışmalar yaşadım.kötü bir dönemdi. ona sinirlenip ekimdeki klomenimden 1 tane içtim ve o gün bütün ilaçlarımı bıraktım.şeker hapınıda. zaten hiç somut bişey yoktu elimde. adetimde 15 günde 1 değil gene zorla ilaçla olmaya başladım.hee bu arada tedaviye ilk başladığımda hayıt otunun çayınıda içmiştim 1 ay kadar. neyse işte.bıraktım hiçbişey yapmak istemiyodum. doktora gittik annemin zoruyla. doktor sordu tabi ilaçları kullandınmı diye. bende hayır hepsini bıraktım dedim. anladı umutsuzluğa düştüğümü ve bana bu ay adetini ol ve gel iğne tedavisine başlayalım dedi.eşiminde sperm sayısı çok az düşük olduğundan iğneyle büyüdükten sonra aşılama yaparız dedi. tamam dedim. sonra evde düşündüm 2 ay sonra yaptırım diye.hem eşimin davranışlarını görmek hemde maddi anlamda kendimi hazır hissetmek için.tabi bide iğne ye geçmek çok zordu benim için. o aşamalara gelmeyi hiç aklıma getirmiyordum. çünkü benim ailemde herkes çok doğurgan.annem tek seferde hamile kalıyo.halalarım kuzenlerim hepsi öyle. bi ara isyan etmeye başlamıştım neden ben diye. ama tabi yoruluyo artık insan. gerçekten şu zor zamanlarımda eşim bana çok fazla destek olmadı. bebek için değil başka şeylerden dolayı tartıştık çok fazla. neyse ben devam ediyim. ben adet oldum ama gitmedim bi daha doktora. sonra bi arkadaşımda 3 aylık hamile. yalvardı bana lütfen bide benim doktoruma görün diye. peki dedim ve gittik. şimdi ben en son 23 ekimde adet oldum. 23 kasımdada bu yeni doktora gittim. ultrasonla baktı evet pkolusun ama çok ağır bi durum görünmüyo dedi. şimdi kan testi yaptır 1 hafta içinde adet olmazsan sonrada adet söktürücü kullanırsın dedi. ben o gün kendimi çok mutlu hissettim.bana çok ağır bi pkolu durmuyosun dedi. neyse ogün başladım tekrar şeker hapına. ama testte yaptırmadım söktürücüde almadım. okadar emindimki hamile olmadığma =) ve burda herkes şeker hapının ne kadar ii geldiğini.işte ilk ay 50 günde, 2.ay 40 günde, 3. ay 30 günde adet olduğunu falan yazıyodu. bende inat ettim kendim adet olucam.bu şeker hapı banada yarıcak diye söktürücü almadım.bu arada bu doktor bana diğer doktorumun iğne yapmak istediğini söyledim. yeni doktorda bana iğne yaparsak bidaha klomene geçme şansın yok.oyüzden hastalan gel.bu ayda klomen tedavisi gör dedi.bende kabul ettim. ama 40 gün oldu 50 gün oldu hala adet olamadım. eşimde dün eczaneye benim ilaçlarımı almaya gitmişti.bitanede test almış.ama ben çok emindim olmadığıma. yumurtalarım büyümüyo çatlamıyo.yani bunlar hangi ara olurda biz ogün ilişkiye gireriz.aklım ermiyo hala. testi yaptım ve çift çizgi. inanamadım. başladım ağlamaya. sinirlerim bozuldu. dizlerim titriyo. deliricem yani. sonra bir test daha yaptım.oda çift çizgi. aklımı kaçırıcam sandım. sonra doktora gittik. kan testi yapmadı.direk ultrasonda gördü. normal insanların son adet tarihinden hesaplanırya gebeliği.bende öyle hesaplayınca 7 haftalık oluyor.ama doktor bana 5 hafta 5 günlük dedi. yumurtalarım geç olmuş diye. yani ilaçları bırakmıştım.hiçbirşey umrumda değildi. yeni doktora gittiğimde hamileymişim.ama çok yeni olduğu için görmemiş.sadece o gün bana bişey duvarın kalın dedi.ama adette görebilirsin hamilede olabilirsin demişti.tabi ben adet görüceğime emindim. şeker hapınada ogün başlamıştım. yani ben klomeni 2 ay kullanmadım ve hamile kaldım. bu nasıl oldu hala anlamış değilim. burda yazanlar sürekli o ay kendimi rahat bıraktım ve umursamadım yazdıkça sinir oluyordum.ama gerçekten bende o ay hiçbir ilaç içmeden umursamadan kalmışım. ne yumurtlama günü nede başka bişey hesapladım.zaten hayatımda hiçbir zaman hesaplayamamışımdır =) hala şoktayım. kendimi bu doktora alıştırmıştım. bu ay klomen kulanıcaktım ve 2 ay içinde hamile kalıcağıma inanıyordum.şimdi kendimi çok tuhaf hissediyorum. sabah kalktığımda acaba rüyamı gördüm dedim ama hayır değil. çift çizgili testleri gördüm başucumda. çok umutsuzdum gerçekten.elimde somut hiçbişey kalmamıştı.moralim bozulmuştu.eşimle aram kötüydü. aptal gibiydim. herkese allah sağlıklı bebekler versin.eğer ben bu nu yaşadıysam sizde yaşıcaksınız.buna eminim... bende biraz kilolu sayılırım.göbek ve bel bölgem şişkodur... tamda hafif hafif yiyeceklerime dikkat etmeye başlamıştım. hatta dün akşam adet olamadığım için burda okuduklarıma dayanarak ilk defa soğan kürü denicektim.ama eşimin şansa test alması herşeyi değiştirdi. çünkü ben almazdım. negatif görmek istemiyodum.moralim çok bozuluyor.bir iki kere test yaptığım olmuştu çünkü.ama ilk defa çift çizgi. umarım sizlerde o çizgileri görürsünüz =))))
şimdi asıl sorun 2 hafta sonra kalp atışlarını duymak ve şeker hapına devam edip etmemek. çünkü bu yeni doktor hiçbir veri olmadığını bu konunun muallakta kaldığını, kimi doktorun önerdiğini kimi doktorun önemediğini söyledi.onunda hiç hamileyken şeker hapı içen hastası olmamış. ama ben burda okuyorum.düşük riski çok yüksek olurmuş ve bu ilaç bünyeye yardım edermiş. ve bende 1 ay daha günde 1 tane içmeye karar verdim.sizde doktorlarına sorarsanız çok sevinirim.hamilelikte ilk 3 ay içilip içilmediğini? hepinize teşekkürler. biraz uzun oldu ama bende herkesin böyle ayrıntılı yazmasını istiyordum.ne aşamalardan geçtiklerini merak ediyordum. hepimize allah güç,sağlık ve bebişi olmayanlara bebiş, karındakilere ve doğmuş olanlara da sağlık versin. hepimizi nazarlardan korusun

tebrik ederim hayırlı olsun. inşallah allah bizlerede nasip eder. benimde adetimden 7 gün geçti hala tık yok. sadece meme ucumda ağrı var o kadar. çok sıkıldım bu hastalıktan fazla takıyorum. sen ne şanslısın maşallah. adet söktürücü mü alsam acaba

gerçekten bende çok sıkılmıştım. artık umrumda bile değildi.ama genede bi yanım istiyodu. gerçekten ben hala şoktayım. kalp atışını duyana kadarda inanamıcam... sen genede test yapmadan içme söktürücü. banada iç dedi.ama ben test yaptırmamak için içmedim. sırf negatif yazısını görmemek için. az önce eski doktorumu arayıp haber verdim.ve bana mucizeyi başarmışsın dedi. inanamadı. çünkü yumurtalarım çok tembeldi.klomen 2 ay kullandım(hemde günde 3 tane) hiçbir işe yaramadı. ama ben şeker hapının gerçekten ii geldiğine inanıyorum.hepinize dua ettim dün gece.bende sizin gibi çok acı çektim. hiçbi zaman olmıcak dedim. hep olumsuz şeyler duydum. üst komşumda pkolu. 4 aşılama 2 tüp bebek yapmış. olmamış. önümde hep kötü deneyimli pkolular vardı.diyorum ya hala şoktayım.inşallah sizinde şok olma zamanınız yakındır. dün arkadaşım dediki test yaptır. bende hamile olmam mucize olur %1 ihtimal dedim =) akşama test yaptım ve %1 ihtimal gerçek oldu. sizinde olucak.bunu gerçekten çok istiyorum. gerçi bende şuan bişey hissetmiyorum.kalp atışlarını duymam lazım =)) sonra 2li taramalar... 3lü taramalar.... allahım hepimize sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin.

sağol allah razı olsun.aslında ben erken bunalıma girdim daha 4 aylık evliyim. geçen ay doğum kpntrol ilacını bıraktım. daha önceleri ilacı bıraktıktan sonraki ay adet olurdum ama bu sefer öyle olmadı nedense. adetim üç gün geçtikten sonra test yaptım negatifdi. şimdi 7 gün geçti hafta sonu tekrar yaparım bende. keşke benimde mucizem gerçeklesse.hamilelik belirtisi oldumu sizde

ben 5 yıllık evliyim.yaklaşık 1 yıldırda korunmuyoruz =) belirtimi bilmiyorum ama adet olucağımı hissediyordum. kasıklarımda ufak bi sızlama. göğüslerim hassaslık.ve eve gidince erkenden yatmak istiyodum. peki sen doktora gittinmi hiç? yani adetinden 14 gün sonra. yani yumurtlama oluyomu çatlıyomu? benim mesela ikiside olmuyodu. o yüzden şok içindeyim. eşimin spermleride normaldi ama sayısı biraz düşüktü.hamile kalmamaya etken değil demişti doktor.

yumurtalıklarım ne alemde bilmiyorum. zaten yeniyim daha. iki hafta önce doktora gittim. çocuk düşünüyorum nasıl tedavi görecem diye. oda adet ol sonra gel dedi. bende daha adet olamadım. yumurtalarını büyültelim demişti. ortada kaldım öylece

evet kızlar ben burda övüne övüne dedim ya hormon testim iyi çıktı diye!
meğersem o kadar da iyi değilmiş!

LH FSH dan yüksek, tam tersi olmalıymış!

Nasıl düşürürüm dedim: Kilo ver ve göbek erit dedi yine! Yani kızlar kilom 60 !!!! Sakın Sporu ihmal etme dedi! Bu kısırdöngüyü tersine çevirmen lazım dedi....
hadi 56 kg ya düşiyim de, bu kadarcıkta fark edermi LH ın düşmesinde....iyi vermiştim ama yine aldım 2-3 nedense!!!

Ne olur şu LH düşürme konusunda deneyimlerinizi anlatın bana!

kg ile alakasını bende çözemedim..daha doğrusu benimde hormon sorunum var ama kg m 48-49..göbek bölgemde vb hiçbiyerimde yağlanma olmadığı halde benimde hormonlarım dengesiz..bende kg ile alakası olmadığına eminim artık..dahası son 2 senede 20 kg verdim ben..kg ile alakası olsa çoktannnnn düzelmişti sorunlarım..
ayrıca evet FSH ın LH tan yüksek olması gerekiyormuş sağlıklı yumurtlama döngüsü için..benimde LH:6 FSH:6 vb..başa baş gidiyo hormonlarım

tebrik ederim arkadaşım..Allah tamamına erdirsin hamilemisşin..bizlere de dua et olur mu..uzunca yazı yazmışsın da okudum demin detaylı aynı ruh halini yaşıyoruz yaşamışız..benimde şim tedavim başlarken tam destek olmadı..ayda 2-3 defa kadın doğuma gitmem gerekiyo ya ilk günler neden gidiyosun ne işin var o kadar hastanede o bu vb dedi..sperm tahliline bile zor götürdüm..hastaneye gittiğinde ben ayarladım herşeyi randevusunu tahlili verceği yeri vb düşün yanii :)) ama en son bi ara patladım..o kadar acı çekiyorum ki kanser olsam bu kadar canım acımaz..canımın acıdığını neden görmüyosun neden yardımcı olmuyosun beni anlamıyosun diye patladım..o günden sonra sesi çıkmıyo..çok üzülüyorum yıkılıyorum..gerçekten de Allah ın gücüne gitmesin ama kanser olsam canım bu kadar yanmaz..sonuçta Allaha verceğim 1 can borcum var nasılsa vercem..ama bu çocuk konusu o kadar farklı ki..cehennem gibi insanı yakıyo her an stres her an gözyaşı her hamile gördüğünde can acısı o bu..neyse uzun yazmayım..kısaca çok sevindim hamile olmana aynı şeyleri yaşayan biri olarak..tekrar tebrikler..

tebrik ederim arkadaşım..Allah tamamına erdirsin hamilemisşin..bizlere de dua et olur mu..uzunca yazı yazmışsın da okudum demin detaylı aynı ruh halini yaşıyoruz yaşamışız..benimde eşim tedavim başlarken tam destek olmadı..ayda 2-3 defa kadın doğuma gitmem gerekiyo ya ilk günler neden gidiyosun ne işin var o kadar hastanede o bu vb dedi..sperm tahliline bile zor götürdüm..hastaneye gittiğinde ben ayarladım herşeyi randevusunu tahlili verceği yeri vb düşün yanii :)) ama en son bi ara patladım..o kadar acı çekiyorum ki kanser olsam bu kadar canım acımaz..canımın acıdığını neden görmüyosun neden yardımcı olmuyosun beni anlamıyosun diye patladım..o günden sonra sesi çıkmıyo..çok üzülüyorum yıkılıyorum..gerçekten de Allah ın gücüne gitmesin ama kanser olsam canım bu kadar yanmaz..sonuçta Allaha verceğim 1 can borcum var nasılsa vercem..ama bu çocuk konusu o kadar farklı ki..cehennem gibi insanı yakıyo her an stres her an gözyaşı her hamile gördüğünde can acısı o bu..neyse uzun yazmayım..kısaca çok sevindim hamile olmana aynı şeyleri yaşayan biri olarak..tekrar tebrikler..

selam km, gerçekten 2 gece oldu öğreneli.ve iki gecedir sizlere dua ediyorum. gerçekten zor bişey. bu arada benim lh ve fsh ım aynıydı. 5.17 ve 5.06 ydı. ilk doktorum sürekli yumurtalar tembel büyümüyo diyordu. tüp bebeğe kadar anlattı bana. aslında herşeyi anlattı ama ben ordan tüp bebeği aldım beynimde döndürdüm döndürdüm başladım ağlamaya. okadar ileriye gitmek istediğimden emin değildim. bu yeni gittiğim doktor çokda ağır bi pkolu değilsin dedi bana. ogünden sonra moralim düzeldi şeker hapımı içmeye devam ettim. gerçi yeni doktora gittiğimde hamileymişim ama 3-4 günlük falan.zaten dediki bişey duvarın kalın hamilede olabilirsin adette olabilirsin. bide ogün doktor uyardı alttan bakmayalım diye. bende daha ii görünüyosa bakın dedim.çünkü çok emindim hamile olmadığıma. meğer son adetimden 23 gün sonra olmuş yumurtlama. lütfen umudunu kaybetme. ben kaybetmek üzereyken bu yeni doktor mutlu etti beni. gerçi 2 aydırda klomen kullanmıyordum. mucizelere inanmazdım ama bana göre bu bir mucize. zaten aramız kötüydü eşimle. öyle herzamanda birlikte olmuyodum. yani yumurtanın büyümesi çatlaması ve o gün ilişki olması beni çok şaşırtıyor. o yüzden sorgulamayı bıraktım. heralde olması geren zaman buydu diyorum...

selam biricik... ben de birtürlü bu lh ve fsh arasındaki bağlantıyı çözemiyordum. geçenlerde bi site buldum ve öğrenmek isteğim şeyi öğrendim. belki sanada yardımcı olur. internetten bakmıştım lh ne düşürür diye. soğan kürü yazıyodu. ve lh kaçsa fsh onun 2 katı olmalıymış... aynı bile olmamaları gerkiyormuş
(site aşağıdaki. )

Polikistik Over Sendromu nedir? ST®

Kadınlarda yumurtalıkların normal çalışması ve yumurtlamasını sağlayan FSH ve LH hormonları vardır.

Bu hormonlardan FSH yumurtalıktaki yumurtaların gelişimini sağlar, LH ise yumurtaların olgunlaşması ve çatlayarak gebe kalabilecek hale gelmesine yardımcı olur. Bu hormonlardan FSH daima LH’dan daha çok salınır. Bunun tersi olması durumunda yani LH’nin değerinin FSH’den yüksek olması durumunda ise yumurtalıklardaki yumurtalar çatlayamaz. Bu durumda yumurtalıktaki yumurtalar çatlamadan birikir ve ültrasonla yumurtalara bakıldığı zaman onlarca küçük yumurtacıkların yumurtalığın içini doldurduğu izlenir. Bu duruma ‘polikistik yumurtalık’ (poli=çok kist=içi sıvı dolu küçük kesecikler ki, bu durumda bunlar yumurtalar oluyor) denir.

Polikistik Over Sendromu, yumurtalıkların düzenli çalışmaması sonucu gelişen ve birçok şikâyetle kendini gösteren bir tablodur. Aşırı kıllanma, kilo artışı ve adet düzensizlikleri en sık karşılaşılan sorunlardır. Sendrom birden fazla problemin bir arada olması demektir.

gerçekten mucizeyi başarmışsın..klomeni düzenli içmediğin halde düzenli ilişkide bulunmadığın halde bide rahatsızlığın olduğu halde hamile kalabilmişsin..çok çok sevindim arkadaşım vallahi..tekrar tebrikler..inşallah kalp atışını ve keseyi de görürsün ve Allah sağlıkla kucağına alcağın günü de nasip eder..
bu arada ben bişey duymuştum..bu ay onu yapıcam klomen bittikten sonra..bi tampona acı elma yağını sürüyomuşsun..üstüne zeytinyağı sürüyomuşsun..vajinadan içeri atıyomuşsun..o öyle bikaç saat kalıyomuş yumurta çatlama günlerine yakın ama..bunu yapıp hamile kalan çok varmış..en son bana eczacı bi arkadaşım var bayan o söyledi..ben yaptığım ay hamile kaldım dedi..tesadüf mü bilmiyorum ama sonuçta zararı olsa hamile kalamazdım dedi..kız şimdi 7 aylık hamile zaten..bende denemeyi düşünüyorum..klomeni kullandığım ilk ay cesaret edememiştim de bu ay nolursa olsun deniycem

çok teşekkür ederim. keseyi gördük 12mm di.ama kalp atışları haftaya =(( klomeni 2 ay içtim.bi işe yaramadı. 2 aydırda tedavimi bırakmıştım.hiç ilaç içmiyodum.doktorda klomen çok etkili bi ilaçtır 2 ay sonraya etki etmiş olabilir dedi. ama ben şeker hapınında işe yaradığına inanıyorum. sen o acı elmayı yap.madem kız eczacı ve o ay hamile kalmış. ne kaybedersin. ama yumurtlama günlerini nasıl hesaplıcaksın.benim hiç belli değildi. gerçi olmuyodu bile öyle bir gün. bu ayda adetimden 23 gün sonra olmuş.umarım bu ay sende hamile kalısın.ben bu yeni doktorun bana ii geliceğini 1-2 ay içinde hamile kalıcağıma yürekten inanmıştım. ama o umut bile stres yapmamı engellemiş olabilir. bilemiyorum böyle yazıyorum sana ama hala kendim bile inanamıyorum =)) sen nerde oturuyosun. ve hangi hastaneye gidiyosun?

nediyim arkadaşım hikayeni okudum allah tamamı erdırsın inş.umarım bebğinmin kalp atışalkrıda duyarsın vbe saglıklı bı hamılelık geçiririsein canım bize umut ıoldun allah razı olsun teşekkür edriz ilgin.için.istdamısın eger istdaysamn hangi doktordan memnun kaldın yazarmısın canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…