bngl33 canım sen nasılsınn bebısımız nasılll ? sıcaklardan etkılenmıssınnn serın yere at kendıni vallaaaa.canım doktorun nıe hareketlerını saydırıyor yaa busmainın dedıgı gıbı ınsan tedırgın olur zaten bızler panık atak olduk bu pko sayesınde10 olmassa ben her dakka arardım valla ınsanı tedırgın eder
evet canım hamile kalanlar teker teker gitti valla ben çok vefalıyımdır gidemem öyle
bır arkadas vardı burda cok uzuldu agladı ettı ayy hamıle kaldı ve gıttı 1 sefer gel topıge yaa kac aydır takıp edıyrmmhelal olsun valla sanaaa gel tabı canımmm bırakma bende eger kalırsam hamılee emın olun bırakmam gelırım tabı kalırsammmmmmmmmmm kac sene sonra bılemem :2:
kim kız o hehe:))bır arkadas vardı burda cok uzuldu agladı ettı ayy hamıle kaldı ve gıttı 1 sefer gel topıge yaa kac aydır takıp edıyrmmhelal olsun valla sanaaa gel tabı canımmm bırakma bende eger kalırsam hamılee emın olun bırakmam gelırım tabı kalırsammmmmmmmmmm kac sene sonra bılemem :2:
canim bunla ilgili kesin birsey yok kuranda,dolayisiyla her hoca kendine gore bir yorumda bulunuyor. Sonucta Allah bizi sikintiya sokmaz ve her zaman saglik once gelir,ben de normalde muhendisim ama 2yillik aöf ilahiyat da okudum,az cok ilgim var yani bu konulara.her hocanin kendi gorusu olabilir sen vicdanina yakin geleni sec. Sonucta gusul abdestini gerektiren seyler belli,adet olmak ve cinsel iliski. Ultrasona girmek farkli bir olay yine de sen bilirsin canim
sorma canim gercekten keyfi iyi galiba.bugun kontrole gittik.yarin son izin verdi persembe artik yatircak beni suni sanciyi baslatacak..bir yandan heyecanliyim bir yandan korku var insallah sag salim kavusurum bebegime
hadi bakalım hayırlısı umudun bebek olsun inşallah:)kızlarrrr ben bu ay serophene kullanmaya başladım yanı bugun adetımın 3,günü dünden beri günde 2bardak ada çayı içiyorum dün bal tarçın çörek otu yedim bugun incir yiycem ve adetımın 10 günü kontrole gitcem 10günü geç değil dimi kızlarrr
valla bılemıcem canımm ben kuranı okumaya zaten yenı basladım bu seneo kadın hersey bılıo hacı ama bılmıyorum artık ben dedım aa ben abdest almıommm bana dedı bastıgın yerlerı kurutuosun ay dedım ne bılım annem falanda uyarmadı dedım sonra anneme sordurttum ıste 2 hocaya bırı camı hocası bırıde kurandan kendı hocası gunah demiş sonucta erkege acıyor doktora ayıp olmaz dedım bende kadın varsa eger ona gıdıcekmısım yoksada abdest alıcakmısım eve gelıp gusul nebılım valla .dusunsene zaten bızler cok doktora gıdıyoruz dedım anneme.hatta dedım dıyanetı arıycam gunah degıldır dedım doktora kadında bana dıo ara ara alırsın cevabını
dogru valla kılo alırsa normal dogumda zor olur maşallahh bebısın kılosuda ıyıdır ınsallahh ayy cok guzel kokar o sımdı mis missssss kussa bıle cok guzel kokuoolar yaaa ay bızlerde yasıycakmıyız acaba o duyguları :85:85:
sorma takvim de bitti inş sağlıkla doğar da mutlaka yazıcam canım ..ben bu topikten asla kopamam hepinizi çok seviyorum neler neler paylaştık burdaayrıca doğuma girerken bileğime yazıcam sizi de unutmamak için,dua edicem
saol canm benm.hiç merak etme bigün sizde paylaşacaksınız bebişlerlerinizi Allahın izniyle.olacak ama sadece zamanı var canm.
epidural normal doğum 4cm açıklıktan sonra oluyomuş demekki sayende bunu öğrenmiş oldum canm.inşallah herşey güzel olacak canm öyle düşün perşembeye kadar kolay doğum için dualar var onları oku.bizim dualarımızda hep sennle olacak.ay evet ya nebilim işte say dedi.hergün 10kez hareket etcekmi etmicekmi düşün dur artk.doğum fiyatlarını görüştünüzmü hastaneyle.özel hasaneydi dimi canm?
bizde seni çok seviyoruz canm gerçektende kimseyle paylaşamadığımız şeyleri burda paylaştık dertleştik.ben buraya gelemediğim zamanlarda bile hep aklımdasınız.
1 seneyi bulmayacak emin olllllbır arkadas vardı burda cok uzuldu agladı ettı ayy hamıle kaldı ve gıttı 1 sefer gel topıge yaa kac aydır takıp edıyrmmhelal olsun valla sanaaa gel tabı canımmm bırakma bende eger kalırsam hamılee emın olun bırakmam gelırım tabı kalırsammmmmmmmmmm kac sene sonra bılemem :2:
37 de gelişimi tamamlanıyor die biliyorum 37-40 arası uzatmaları oynuyor artık bebekler , doktorlar şunun için bekliyor olabilir , geç döllenmede tam gebelik günü belirlenemediğinden aradaki süreyi bekliyor olabilirler , zaten bebeklerin sadece %5 i 40 haftalık doğuyor , geneli 32 den sonra başlıyor doğmaya , tabii 32 de erken ciğerleri tam gelişemiyor ama Allah gününde doğurmak nasip etsin , inşallah sorunsuz alırsın bebeğini kucağına
yürüyorum canım doktor da öyle demişti yürümek hızlandırır diye
kim kız o hehe:))
ay senin gibi düşünüyorum aynen he nerde diyom
sanki hiç hamile kalamicam sanki kimse bana anne demicek
akşama sancın gelir inşallah biraz yürü sen doğrumak için kendini yoruyordu bir topikte hatunlar
beni de yazumutsuz vakka lepik diye
benim avatardaki tavık bi ara yumurtlasın inallah da civciviyle yürümeye devam etsin
yoksam yalnızlık yorar insanı diye ağıt yakcam oturup:)
beni dietisyenede göndermişti doktorum oda homa testi yaptı yani insülin direnci testi , homa 6.6 çıkınca oda endokrine gönderdi , endokrin ayarladı metforminin dozunu , jinekologlar genelde 1 tane veriyor ama pko ile beraber insülin direnci çok görülen bişey , eğer yaptırmadıysan mutlaka bir homa testi yaptır dedim çünkü hapın dozu gerçekten önemli , umarım en kısa zamanda sende meleğine kavuşursun
iyiyim canm teşekkürler.sadece sıcaklar zorluyo beni.evimde durmak istiyorum burasıda çok sıcak durup dururken yüzümden ter akıyo.bilmiyorum canmya aslında günde 10dan fazla hareket ediyodur ama işte say deyince tedirgin olur insan.bende arayımda 10 olmayınca kafasını şişiriym dr.n tamam sayma artk diyomuş.sen naptın nasılsın görüşmeyeli.
öyle deme kız bak ben burdayım bi ara bende yok oldum ama çalışınca yoruluyodum oturacak halim kalmıyodu artk.cvr de buralarda oda çalışınca zor oluyodur eve gel yemek yap dinlen derken uykun geliyo zaten.ama ben 123m i merak ediyorum.oda hamileydi naptı acaba.karabocug vardı o doğum yapmıştır sanırım.turuncu ve yellow vardı onlar geliyomu arada haberin varmı?
ay canm o kimdi acaba.gelemeyenler inşallah iyilerdir ama belki sorunları vardır ondanda olabilir.çünkü benmde uzun zaman gelemediğim zamanlar oldu ama hep aklım burdaydı yazamasamda arda gelip bi kaç dk.bakıyodum.
umutsuz oldumm ben gecen aydan sonra yaa :18: napıyım canım dısarı cıkıyorum ay bak buda hamıle ay bakk buda dıye dıye bır hal oldum hıc kendımı dusunemıyorum o durumda hep aklımdan beynımde ya ah atabılsem olucak ınanıyorumda ama atamıyorum kafadannnn eşimde olucak olucak dıyor olucakta ne zaman :44:
kim kız o hehe:))
ay senin gibi düşünüyorum aynen he nerde diyom
sanki hiç hamile kalamicam sanki kimse bana anne demicek
valla gavurlar hiç abdest neyim almio gidion memleketlerine çiçek böcek ağaç heryer yeşil
kurusa onların bastığı yer kururD
şaka bir yana
mantıksızlık şurada
gusül abdesti gitmişse oruçta gider
sonuçta gusül önce gelir
varsa kadın doktora gitmek gerekir derler ama güvendiğin erkek doktorsa yapacak birşey yok bence.
jelden ötürü abdest bozulursa bilmem ama o da vücut tarafından absorplanan bişi değil bildiğim kadarıyla
oyüzden en iyisi herkes iki farklı düşünceden kendine uyanı uygulasın:))
1 seneyi bulmayacak emin olllll
çok şükür kavuşmuşsun bebeğine. inş hayırlısıyla sağlıkla bizlere de en kısa zamanda nasip olur. gerçekten bu süreç insnaı yıpratıyo. ne kadar zor işlermiş. benim daha çok yeni her şey ama buna rağmen bazen korkuyorum ve tükendiğimi hissediyorum. Rabbim çok büyük bol bol dua ediyorum ve sabretmeye çalışıyorum .inş Rabbim verecek. evladını Allah bağışlasın inş canım, sağlıklı uzun ömürler versin. bizlere de dua et
canım ben klomen kullandım zaten 2 sefer olmadı sonra gonal f ıgne kullandım bu ay gene olmadı sımdı asılama dusunuyorum benım kendı doktorumda ucret bıraz tuzlu canım baska doktor buldum acaba oda yaparmı yoksa klomen vs kullanalım bastan dermı dıye korkuyorum bakalım kısmet ..senınde bebegıne allah saglık versın ınsallahh zor sureclerden gecyoruz ama ınan dedıgın gıbı kafadan atılınca gelıor bebiş ama ben atamıyorum tatılede gıttım gene atamadım :2:
arkadaslar ben yarin dra gidiyorum randevu aldim.. insallah bu dr yardimci olur banaeskisine bütün zamanim, param haram olsun..
pkolu olarak bana akil verin olmaz mi??? ne diyim dra ne sorayim ya da sikayetlerimi söylerken biraz abartayim mi?? cünkü burda gercekten zor durumda olmadikca hep geriye atiyorlar
ayyyyyyyyyyyyyy canımmm inşallahhhhhhh dedıgın cıkar ve 1 sene ıcınde hamıle kalırım vallaaa ben saglıklı olsunda 1 sene beklerım dıyorumm umarımmm olur ben hıc olmıcak dıye cok korkuyorumm eşime bakıyorum uzuluyorum ona cocuk veremedıgım ıcın :85::85::85:
arkadaslar ben yarin dra gidiyorum randevu aldim.. insallah bu dr yardimci olur banaeskisine bütün zamanim, param haram olsun..
pkolu olarak bana akil verin olmaz mi??? ne diyim dra ne sorayim ya da sikayetlerimi söylerken biraz abartayim mi?? cünkü burda gercekten zor durumda olmadikca hep geriye atiyorlar
selamun aleyküm kızlar nasılsınız
interneti kapattığımız için artık giremiyorum bu siteye şuan annemlerdeyim burdan giriyorum ama ara ara net gidiyor kızlar inanın hep aklımdasınız ben iyiyim kızımda iyi çok şükür 5 bucuk aylık oldu artık ek gıdaya geçiyoruz yavaş yavaş
şimdi bu topiğe her girdiğimde aklıma tedavi sürecimi yazdığım günler geliyor nerden nereye şükürler olsun bugünüde gördüm inşaAllah sizlerde görürsünüz bizim günlerimiz nasıl geçiyor anlamıyorum kızımla ilgilenmekten günler su gibi akıp gidiyor bizden haberler böyle
sizler nasılsınız nasıl gidiyor tedavileriniz yada hamilelik süreciniz
mesela 1 yıldır bebek olmuyursa 2 yıl de
zamanı abart busmainin dediği gibi 1 i 2 yap 3 kez kloemn kullandıysan 5 de
45 günde adet oluosan 55 60 de
azaldı de günleri kısaldı de:)
zaten test yapar hormon tahlilinde ne yapacağı ortaya çıkar
az söyliyince önemsemiyorlar
zamanında adetlerim azaldı diyince takmamışlardı beni bak oysaki pko varmış
abart gitsin ben ilk doktora gittiğimde 3 aydır deniyoruz diceğime 6 ay demiştimpkosun elimizi hızlı tutalım demişti ozaman
ama gene olmadı o ayrı mevzu:)
merhaba canm maşallah kocaman olmuş kızın.bende bugün eski arkadaşlardan bahsedince sen ve turuncu geldiniz aklıma napıyolar diye merak etmiştim yazmışsın.ben topiğe ilk geldiğimde sen yeni hamile olduğunu öğrenmiştin çok iyi hatırlıyorum ve bana umut olmuştun.çünkü pko olduğumu ilk öğrendiğimde çok umutsuzdum şimdi çok şükür hamileyim ve 32.haftmdayım.doğuma az bi zaman kaldı heyecanlıyım ve merak ediyorum doğumu ve sonrasını sanki bebişime hiç bakamıycakmışım gibi hissediyorum.sen neler yaşamıştın bu dönemde?
arkadaşlar ben idrar testi yaptım.ikinci çizgi çıktı ama silik.hemen havalara girmiyim diyorum ama çok mutluyum.ayaklarım yerden kesildi resmen.eşime bile söylemedim daha.kimyasal gebelik yaşadığım zaman çok üzülmüştü.şimdi ultrasonda görene kadar bekliyim diyorum.inşallah vardır gebelik ve sağlıklıdır.beklemek çok zor ama en iyisi bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?