ne demek canımm herzaman oluruz yanında....
aynen oyle suan kafam rahat hıc bır kür vs yapmıyorum once allaha sonrada doktoruma guvenıyorum... rabbım bılır zamanını
vaktını elbet
benım 1 gun suruyor 2 gunude leke seklınde o yuzdende atamıyorum kı kıstı
evet o parcalar erımıs kıst oluyormus canım benımde oluyordu...
doktorumda oyle dıyor 1 damlada gelse adetten sayıyoruz dıyor
ama bana sıkıntı verıyor olmamıs gıbı karın şiş sınır falan hat safada oluyor canım nasıp ne edelım allahım beterınden korusun
ah sorma tatlım ya benım doktorum 120 tl muayenesii
allah yardımcımız olsun kolay kazanılmıyor para..
devlete gıttım hıc ılgılenmedıler ve kucucuk kızlar baktılar uyuz oldum ne dedıgı bellı nede bılgısı vardı
sağ olasın canım, teşekkür ederim.evet 1 hafta oldu öğreneli. Rabbim tüm isteyenlere nasip etsin..
kızçeler ben geldiim
bana gelirsek gezdim tozdum geldim
çok güzeldi
bukez eşimde geldi daha da güzel oldu
ama şimdi geri döndüm veee bu 3 ay ve sonraki senenin ilk yarısı çoook acılı olacak benim için
gezmek yok çalışmaya devam
(iş manasında hehe)
öpüyorum canlar kendinize iyi bakın
işe dönmem gerek
selammmmm
benide alın aranızaaaben de pko hastasıyım 2 aydır korunmuorum ama yok
ovu testı aldım ama sılıkte olsa 2. çizgiyi goruorum 3 gundur anlamadımıns. çok bekletmez bebişim beni
slm kızlar naıslsınız ne var ne yok :) ben bir karar aldım diyete başladım dünden itibaren 63 kıloyum ve kendımı çok şişko hissediyorum çevremdeki herkes kılo aldığımı söylüyorr( bende spora başaldım kızlar ve diyete en az 55-56 kılo olmam lazım ateş ölçmeyi bıraktım korunmuyorum ama çocuk içinde bişey yapmıycam :)) şimdi spor zamanı
selin ben de 1.73 boyunda 65 kiloyum. doktorum şeker yükleme testi yaptı evet şekerim yok şükür ama insülin direncim var. duyduğuma göre pko lularda insülin direnci olurmuş. ben şimdilik şeker ilacı kullanıyorum daha demin yarım saatten fazla plates yaptımbi de beyaz un , şeker makarna patates pirinç ve tatlılar hayatımda yok denecek kadar azlar Rabbim evlatlarımızı tez zamanda nasip eder inş. bizlerin diğer insanlara göre daha fazla çabalamamız gerekiyor.
merhaba kızlar aranızda hayıt tohumunun suyunu içen varmı ben yaklaşık 10 gündür kullanıyorum normalde adet öncesi ağrıları falan önlüyomuş benim kasıklarım deli gibi ağrıyo ayrıca göğüsleri sertleşti ve ara ara sızlıyo ben hayıta bağladım ama emin değilim daha önce kullananlar varsa yardımcı olabilir mi lütttffeeeennnn
canımmmmm okuduklarım dogru muu yaaaaaaa
Anladım canım.Genelde bekarlara doğum kontrol hapı veriyorlar.Mesela bende kilo stres yapmıştı bende sonra bıraktım o ilaçları.Söktürücü kullanıyorum adetim gelmediği zamanlarda.Eğer kendini çok kötü hissediyorsan bırak.Ve olmadığın zaman söktürücü kullan.Tarlusal var söktürücü olarak genelde onu veriyor doktorlarhoşbulduk :) hayır evli değilim bu yüzden henüz çocuk düşüncem yok.ben sadece tedavi amaçlı kullanıyorum.haklısın bende hiç kullanmak istemiyorum.evet bende de sinirlilik tahhammülsüzlük ve anksiyete yaptı doktora bunu söylediğimde bunlar geçici vücudun alışacak dedi ama çok zor oluyor bu kadarı normal mi bilemiyorum
Allah kolaylık versin canım biz hanımların işi bitmezSelam kızlar, arada gırıyorum vaktım varsa yazayım dıyorum, ayy o kadar meşgulum kı. Yemek zor yapar oldum. Hergun okuldayım, eşim bile ser sefil olduadam evde ben işte, yemek desen yok. Geçmişi bile okuyamıyorum, yoruluyorum cok.
Ben de durumlar aynı, dogum kont hapına devam.
öpuyorum herkesı
Bilmem canım vazgeçmekten başka çaremiz yok sanırım:)) kız ben asagı yukarı ocak subattan berı yokum hahahaha :)) neyse kıme yapcaz trıp vazgecelım bu sevdadan:))
canım okulda ısler yogun donemdedır saglık olsun bız burdayız beklerız herzamanadamlar sefıl olmaz merak etme kendı basının caresıne bakmayı ogrensın survıvor yanıı:))
Merhaba canım güle güle oturun yeni evinizde.Sağlık olsun inşallh yeni tedavi sürecin olumlu geçergunaydinlar herkese uzun zamandir giremiyodum netim yoktu evi filan tasidik. nasilsiniz kizlar. benim asilamam tutmadi. universite hastanesini biraktim simdi. ozeke gectim yeni bi doktora klomenle devam edelim dedi. pko oldugumu faha muayene etmeden anladi:)aderi bekliyorum simdi 7 gun gecikti. kanda gorunmuyo gebelik. sokturucu verdi ama ben kararsizim . ya gec dollenmeyse diye. ama yeni tedavi icin de bi an once adet olmam lazim ne dersiniz kizlar . içeyimmi hapı?Kod:
Ahhh canım keşke hamile olsaydımdoktor resmen saçmalamış burdaki herkes sırayla çocuk sahibi oluyor
adet aralıklarının uzun olması önemli bir sorun değil. doktorum 3-4 ay adet görmemenden birşey olmaz diyor. zaten doğum kontrol hapını kullandığın sürece adet görürsün, bırakınca eski haline döner o yüzden uzun süre kullanmanı tavsiye etmem. doğum kontrol hapları vücudun düzenini daha da bozuyor. metformin denen şeker haplarından çok fayda gördük biz. ona başlayabilirsin ilerde mesela nişanlıyken. bu hastalık çaresiz değil .üstelik "pko bir hastalık değil bir yaşam tarzı" diye bakmalısın olaya. "ben pko lu bir kadınım yaşam tarzımı buna göre düzenliyorum. spor, dengeli beslenmeyle, stressiz bir yaşam kurdum kendime.çocuk düşündüğüm zaman olmazsa da kullanacağım ilaçlar var.(belki gerek bile kalmayacak ilaca kendiliğinden hamile kalan o kadar çoook ki)" diyeceksin
bu kadar basit. Allah dermansız dert vermesin anneciğine söyle üzülmesine hiç gerek yok
yok canım zaten ilk hamile kalınca mide bulantısından kilo veriyorsun kilolu hamile kalanlar daha az kilo alıyor .hamilelikte ben de çok almadım ama görünüşte baya bi değiştim şişko oldum nerdeyse
uzun uzun yazmışsın ben de yoksam hamile misin diye heyecanla okudum hastalanmışsın, olsun. inşallah ekim ayı senin ayın olur arkadaşımboğaz ağrın için bol bol ıhlamur iç
benim bebek sağolsun geceleri uyuyor. pek uyandırmıyor ben de kimseye söylemiyorum nazar olmasın diye.buna rağmen gündüz sağda solda uyukluyorum niye anlamadım vücudum hep yorgun hep yorgun..
bebiş 2 gündür gülümsemelere başladı çoook tatlı okadar kıskanıyorum ki onu kimse kucağına almasın istiyorum
dün doktora gittik kalbinde üfürüm duyuyorum dedi, çocuk kardiyolojisine göstermemizi söyledi inşallah önemli birşey değildir.
Canım benimki bir ara 90 lardaydı prolaktinimgelıcem cANIM ara ara gelıp takıp ederım sızlerı dayanmaya calısıyorum evde durmama calısıyormm ..
evet hayatım takıyorum kafama cok cunku prolaktınım benım 57 doktorum cok yuksek deıl desede kendım ıkna olamıyorum ıste senın kactı pekı film mi cekıldı emarmı ? film daha kısa suruyor ama emar daha uzunmus cuma gunu gıdıcem doktora bakalım ıns sorn cıkmaz( cokta korkuyorumm.. yaz canım bana ozelden ılacın ısmını bakıyım sorarım doktora bır onu prolaktınım dusmus zaten haftada yarım alıyorum suan.tamam canım kaybolmam ıns ama geldıkce ınsan takıyor gelsemde cok durmadan cıkıcamm
merak ettım tabı canım ya ben sızler benı nasıl merak ettysenız bende etttımm... kaybolma sende canım..ins bıran once baslarsın sende tedavıne de bebekle sonuclanırrrrrr cok optum senii
hosgeldın hemsommmben ıdare ederım bende yoktum 1 ay kadar canım
bence ozele gecmen cok daha ıyı olmus canım daha ıyı ılgı gosterır ıns doktorun ve tutar bıdakıne
asılama yaptırdıgını bıle bılmıyorduk canımm... kanda cıkardı canım gec dollenme olsaydı bence belkı ıdrarda cıkmaz ama kanda cıkar dıye bılıyorummm bende dogum kntrol hapı kullanıyorum maalesef kıst olusmus
Canım benim sağol unutmadığınızı biliyorum biraz naz yapayım dedim insan sevdiklerine naz yaparmışcanım geçmiş olsun aman deyim dikkat et kendine hasta olma :)
onun dışında nasılsın?
tedaviniz daha başlayamamış olsun herşeyde vardır bir hayır canım....
öptüm bu arada seni sormadığımız unuttuğumuz anlamına gelmesin.... bu topicte herkes hatırlar birbirini gibime geliyor...
ben aynıyım değişiklik yok 24 ünde kontrole gideceğim yumurtlama var mı bakacak doktor...
selam tabi bir yan etkiside sinirlilik asabiyettir ama bunu herkeste göstermez... ilaç değişikliğine gidilir bu tarz durumlarda mutlaka doktoruna danışmalısın pasiflora hafiftir gerçi ama yinede ilacı bırakman gerekebilir... başka korunma yolları da var...
hormonların için içiyorsan başka ilaçlarda var...
doğum kontrol hapları direk 2 hormon içeren haplardır ve yumurtlamayaı baskıladığından vücudun doğal dengesini değiştirdiğinden bu tarz yan etkileri yapıyor ne yazıkki... ben 4 yıl kullandım... hafif derecede asabiyet yapmıştı
Kızlarr cok yogundum bu ara dolayısıyla pek giremedim buraya bi kac gündür yoktummmm..
Simdi gecmisi okumaya baslicammm ama baslamadan selam vereyim dedim gerci kimsecikler de yokkk
selam kızlar 23 yaşındayım,15 yaşımdan beri pkoyum,1,5 senedir evliyim,1 yıldır korunmadık ve çocuğum olmuyordu,doktorlar tedavisiz bebeğiniz olmaz dedi,soğan içtim bir süre,en son köyden böğürtlen yaprağı toplamıştı nenenm iyi geliyor diye,onu içicektimki bir bulantı içime kurt düştü,çünkü ben zaten hep 2 ayda bir adet oluyordum ve bu zamana kadar 50ye yakın test yapmışımdır hep negatif,koruyordum artık nasılsa negatif,neyse ki yine sıradan bir yaptım,bir de baktım ki çift çizgi sonra kan testi pozitif,yani anlıyacağınız şıan hamileyim,size bunu umudunuzu kırmamanız için yazıyorum..
tek gerçek dua,hayıt içtim,soğan içtim,adaçayı içtim,çörek otu yuttum,olmadı olmadı olmadı,sonra kendimi duaya verdim çünkü tedaviden korkuyordum..ve çok şükür oldu,sizde inancınızı yitirmeyin nolur Allaha güvenin sadece dua edin olur elhamdülillah..
hangisi tatlım :) hamıle oldugum dogru 7+1 boyu 1,5 cm mıs teyzesi ama net sayı kac tane oldugu bellı degılkesemiz bıraz fazla buyuk her an bır tane daha cıkabılırmıs:)
Canım bende geçmişe bakarak yazıyordum o sırada sen yazmışsın ben biraz rahatsızım boğazım agrıyor onun dışında sabırsızlıkla şu tedavi aşamasını bekliyorum canım.Sen nasılsın ne var ne yokbaharcımmmm merhaba canımm nasılsınnn ??
Allah bağışlasın sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah canımselam kızlar 23 yaşındayım,15 yaşımdan beri pkoyum,1,5 senedir evliyim,1 yıldır korunmadık ve çocuğum olmuyordu,doktorlar tedavisiz bebeğiniz olmaz dedi,soğan içtim bir süre,en son köyden böğürtlen yaprağı toplamıştı nenenm iyi geliyor diye,onu içicektimki bir bulantı içime kurt düştü,çünkü ben zaten hep 2 ayda bir adet oluyordum ve bu zamana kadar 50ye yakın test yapmışımdır hep negatif,koruyordum artık nasılsa negatif,neyse ki yine sıradan bir yaptım,bir de baktım ki çift çizgi sonra kan testi pozitif,yani anlıyacağınız şıan hamileyim,size bunu umudunuzu kırmamanız için yazıyorum..
tek gerçek dua,hayıt içtim,soğan içtim,adaçayı içtim,çörek otu yuttum,olmadı olmadı olmadı,sonra kendimi duaya verdim çünkü tedaviden korkuyordum..ve çok şükür oldu,sizde inancınızı yitirmeyin nolur Allaha güvenin sadece dua edin olur elhamdülillah..
Negüzel Allah hayırlı sağlıklı şekilde kucağına almayı nasip etsin canım bebeğini yada bebeklerinihangisi tatlım :) hamıle oldugum dogru 7+1 boyu 1,5 cm mıs teyzesi ama net sayı kac tane oldugu bellı degılkesemiz bıraz fazla buyuk her an bır tane daha cıkabılırmıs:)
hangisi tatlım :) hamıle oldugum dogru 7+1 boyu 1,5 cm mıs teyzesi ama net sayı kac tane oldugu bellı degılkesemiz bıraz fazla buyuk her an bır tane daha cıkabılırmıs:)
mesajjj tekrarııı
Canım bende geçmişe bakarak yazıyordum o sırada sen yazmışsın ben biraz rahatsızım boğazım agrıyor onun dışında sabırsızlıkla şu tedavi aşamasını bekliyorum canım.Sen nasılsın ne var ne yok
Allah bağışlasın sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah canımYer gök duayla Allah nasip etmişse olur darısıda bizlere olur inşallah
Negüzel Allah hayırlı sağlıklı şekilde kucağına almayı nasip etsin canım bebeğini yada bebeklerini
Canım bende geçmişe bakarak yazıyordum o sırada sen yazmışsın ben biraz rahatsızım boğazım agrıyor onun dışında sabırsızlıkla şu tedavi aşamasını bekliyorum canım.Sen nasılsın ne var ne yok
Amin canım okadar anlıyorum ki sizi okdar candan hissediyorum ki hissettiklerinizi yemin ederim dua eicem sizleri,tanımıyorum hiçbirinizi ama aynı şeyleri bende yaşadım,bir çözüm yolu arıyor insan ama olmuyor korkuyorsun,inşaallah olucak sizlernde inşaallah ben buna yürekten inanıyorum.
olsun canım önemli degıl... valla herkes beyefendi diyor ama bılemıcem artık :) ne akdar fark eder kı o kadar bekledıkten sonra gelsin artık biri:)) ama tabı kız lar gözume daha cazip gelıyor derken içimde ki ses ben erkeğim hoooopppp diye bağırıyor gibi hissediyorum :)
saol canım benım.ınsallah benımde oyle olur takmadıgım zamanda gelır..kesınlıkle strest canım benımde oyle az gelıokı anlatamamhoşbulduk canım..geçmiş olsun sanada.inşallah en kısa sürede atarsın kistlerini..benim arkdaşım da senin gibi böyle 2 ay üst üste kist oldu..sonra stresten olduğu anlaşıldı. oluruna bıraktığı ay hamile kaldı. şimdi ikizleri var maşallah..biliyorum söylemesi kolay ama işte ..bak bende hiç gecikmeyen adetimi geciktirdim.8. gün bugün tık yok. söktürücü kullanıcam ilk defa.
aşılama yaptırdım canım evet..ünv.tede yaptırdım ama pişman oldum..çok değersiz hissettim kendimi..şimdi özele gidiyorum tüp bebek merkezi de var.dediğine göre pko da önce klomen kullanlıması daha iiymiş..gliforu bıraktığım için de kızdı..şimdi busmai nin de uyarılarını dikkate alarak tekrar başladım..hakkımızda hayırlısı hepimizin..
adet olmasam bılırım pkodan ama benım adetlerım duzenlı az olmasının bır sebebı var ya 2 doktor bısey olmaz dıyor ama ıcım rahat deıl ıste ne bılım strestden dıyorlar offff anlıyacagın pskolojım alt ust suannrahat ol canım benim sende biliyorsun her seyin bası saglık ve stres basta saglık olmak üzere bütün hayatımızı etkiliyor, her hastalık da mtulaka parmagı var yani bu stresinn
anlayabiliyorum canım benim de adet olamadıgım aylarda hamile gibi oluyordum resmen onun dısında sinir stres sosyal hayatı da etkiliyor..
canımmm keske elimdenn birsey gelebilse burdan böyle konusuyorum ediyorum ama keske yapabilsem cok isterim
kistin de ericekk bundan emin olll
filizcimm cokk veriyorsun ya.. Orası İstanbul ayrı tabii ben Ordu' da yasıyorum ama ben muayene icin 35 tl veriyorum, kan testi hormon, emar felan 35 tutuyor.. 70 tl yani..
bir de özel hastane yani cok da iyi.. doktorum özellikle gercekten süper..
cok fazla canım benim cokk yaa Allah yardımcınız olsun valla
anladım canım baya yuksekmıs senınde benım 57 ıste yarın bakalım gıdıcez doktora babamla ıns kotu bırsey yoktur buaralar gırmek ıstemedım topıge ama sızlerden zaten cok uzun ayrı kaldım aksamları gelıcem boyle ara ara canımmmCanım benimki bir ara 90 lardaydı prolaktinimAma dostinex çok etkili bir ilaç olduğu için düşürüyor hemen tamam o ilacın ismini yazarım şimdi özelden sana.Dediğim gibi takma hiçbirşey çıkmıcak inşllh.Prolaktin pkodan oluyor canım takılıcak bişey yok.Ben kendimden biliyorum Tamam canım kaybolmamaya çalışırım.Burdaki dostluğumuz daim olsun inşallah.Sevgide özlemde karşılıklı canım bende çok öptüm kendine iyi bak
selam kızlar 23 yaşındayım,15 yaşımdan beri pkoyum,1,5 senedir evliyim,1 yıldır korunmadık ve çocuğum olmuyordu,doktorlar tedavisiz bebeğiniz olmaz dedi,soğan içtim bir süre,en son köyden böğürtlen yaprağı toplamıştı nenenm iyi geliyor diye,onu içicektimki bir bulantı içime kurt düştü,çünkü ben zaten hep 2 ayda bir adet oluyordum ve bu zamana kadar 50ye yakın test yapmışımdır hep negatif,koruyordum artık nasılsa negatif,neyse ki yine sıradan bir yaptım,bir de baktım ki çift çizgi sonra kan testi pozitif,yani anlıyacağınız şıan hamileyim,size bunu umudunuzu kırmamanız için yazıyorum..
sorun degill canım benimm ben hala gecemedim gecmise uzun zamandır girmeyince böyle oluyorrr..
gecmis olsun canımm dikkat et kendine sıcaklardan yeni cıktık gündüz sıcak aksam soguk tam üsütme havası
okullar acılıyor iste canımm p.tesi is basıı maluuuummögrenciklerimi özledimm valla gerci koskoca adamlar kızlar lise olunca
caganla ugrasıp duruyoruzzz bizde iste canımmm okul acılcak ya aslında biraz tedirginim
cok sagol canımmm Allah razı olsun.. Bende pkolu olmaktan son anda döndüm ama bende cok iyi anlıyorum belkide inanmak zor ama bende kısa bir süreligine olsa yasadım ve burdaki arkadaslarım icin daha dogrusu herkes icin dua ediyorum
valla banada erkekkk gibi geliyorrrrr annesii
canımm tabiki cinsiyet önemli degil saglıgı sıhhati önemli ama bu da bi merak heves iste
bende kız istiyordum canım ya ama ne bilim simdi iyikide oglusum olmus diyorummm yakısıklı benim oglum diyorumm ilerde kızlar asık olur bende hava atarımm diyorumm (gelecegin kötü kaynanasııyımm)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?