Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

busmai, sen çok umut verici konuşuyorsun. lütfen kısaca yaşadıklarını bana anlatır mısın? daha yeni girmeye başladım mutlaka önceden yazmışsındır ama ben okumadım.

canım ben de aynı umutsuzlukları yaşadığım için başkalarının bu duygulara kapılmasını istemiyorum
ben de genç kızken öğrendim pko lu olduğumu
aylarca adet olmuyordum annem normaldir normaldir diyordu ama sonunda doktora götürdü
doktor bana acıyarak baktı ben de kendime acıdım doğum kontrol hapı verdi tabi
internette araştırma yaptıkça ağlardım ya bebeğim olmazsa diye
daha sonra başka bir doktora gittim bu erkekti
bana pko lu olmanın sarışın olmak,esmer olmak gibi birşey olduğunu söyledi
yani nasıl sarışın bir kadın o şekilde yaşar ve bu değişmez; pko lu olmak da öyledir dedi
hiç korkulacak bir durum değil sadece kilo almamaya dikkat et dedi eşinle gez dolaş hayatın tadını çıkar
ilk gebeliğim korunmayı bırakınca hemen oldu çok şaşırdım ve çok sevindim
ama sevincim kısa sürdü birkaç gün sonra düşükle sonuçlandı
ozaman tekrar kafama takmaya başladım
ama kimseye pko yu söylemedim ailem ve eşim hariç. eşime de ailesine söylememesini rica ettim çünkü çok sıkıştırıyorlardı bebek bebek diye
1 yıl bekledik. sonra 7 ay yumurtlama tedavisi.. arada bir düşük daha
sonra dinlenmeye karar verdim çok yıpranmıştım. bu forumda metformini öğrendim kullandım başka hiçbirşey yapmadım ne yumurtam olduğundan haberim vardı ne ilişki gününden. ama bebek isteğim hala içimdeydi tabiki.
hamile kaldım tabi gene düşük olur mu korkusu vardı ama metformin kaliteli yumurta üretmemi sağlamıştı bu sefer düşük olmadı
Allaha şükür şimdi mucizem içerde uyuyor

evet canım glucobay da metformin, glukofen glucophage glifor hepsi..

Son düzenleme:
canım teşekkür ederim öncelikle.
ben de kendimi anlatayım. düzenli adet gören 30-32 günde bir, hormonlarında sıkıntı olmayan bir insanım hamd olsun. evlendiğimden beri korunmuyorum. 15 ay oldu. 5 ay önce doktora gittim pko gözleniyor evet ama sıkıntılı bir durum değil dedi. zaten bekarken öğrendiğimi felan söylemiştim başta. bana serophene verdi. 2 yumurtam oluştu ama gebelik oluşmadı. ben bu defa acaba yumurtam kalitesizmiydi düşüncelerine kapılmaya başladım. araştıra araştıra hem bu siteden hem başka bi siteden metformini öğrendim şükürler olsun. mutlaka kullan diyen arkadaşlarım oldu. internet üzerinden tanıştığım konusunda uzman bi doktor benden şeker yükleme testi istedi. sonuç olarak insülin direncim vardı. sağolsun bana hemen bu ilacı söyledi. haftada 5 gün egzersiz ve glisemik endeksi yüksel yiyeceklerden uzak durmamı istedi. ben 2 haftadır bu şekilde yaşıyorum. her ay çenemde çıkan tek bir kıl vardı siyah ve kalın. hep elimle çekerdim çoğalmasın diye.
önceki dün o kılın yine çıktığını ve bu defa baya inceldiğini gördüm. inanamadım ben mi yanlış görüyorum dedim. elimden geleni yapmaya çalışıyorum şükürler olsun gerisi Rabbimin taktiri. bi de açıkçası şeker hapı kullanmadan klomen kullanmak bana saçma geliyor. önce şeker hapı vesilesiyle insülin dengeye gelmeli yumurtalar üzerindeki baskı kalkmalı. sonra ihtiyaç duyulursa klomene geçilmeli
bu arada Rabbim evladını bağışlasın

merhaba arkadaşlar ben yeni katıldım aranıza bende de pko var 4 yıllık evliyim evlendiğim ay hamile kaldım bebeğim 2 aylıkken düştü şimdi bebek istiyorum gecen ay 1 agustosta adet oldum 20 agustosta ara kanamam oldu doktora gittim yumurtanın 1 tanesi çatlamamış adet olacaksın 4-7 eylül arası dedi ama ayın 13 bende hala birşey yok benim gibi ara kanama sonrası adet olamayan var mı onu merak ediyorum hayatımda ilk kez bu ay adetim aksıyor hiç ara kanamam olmamıştı benimle aynı durumu yasıyan varsa yada bilgisi olan bana yardımcı olun lütfen moralım cok bozuk.

canım ara ara gel özletme kendını eşim başka hastane istemşyor canım onun için bekliycem bakalım kısmet kendine iyi bak
gelıcem cANIM ara ara gelıp takıp ederım sızlerı dayanmaya calısıyorum evde durmama calısıyormm ..

evet hayatım takıyorum kafama cok cunku prolaktınım benım 57 doktorum cok yuksek deıl desede kendım ıkna olamıyorum ıste senın kactı pekı film mi cekıldı emarmı ? film daha kısa suruyor ama emar daha uzunmus cuma gunu gıdıcem doktora bakalım ıns sorn cıkmaz( cokta korkuyorumm.. yaz canım bana ozelden ılacın ısmını bakıyım sorarım doktora bır onu prolaktınım dusmus zaten haftada yarım alıyorum suan.tamam canım kaybolmam ıns ama geldıkce ınsan takıyor gelsemde cok durmadan cıkıcamm

merak ettım tabı canım ya ben sızler benı nasıl merak ettysenız bende etttımm... kaybolma sende canım..ins bıran once baslarsın sende tedavıne de bebekle sonuclanırrrrrr cok optum senii

hosgeldın hemsommm ben ıdare ederım bende yoktum 1 ay kadar canım
bence ozele gecmen cok daha ıyı olmus canım daha ıyı ılgı gosterır ıns doktorun ve tutar bıdakıne
asılama yaptırdıgını bıle bılmıyorduk canımm... kanda cıkardı canım gec dollenme olsaydı bence belkı ıdrarda cıkmaz ama kanda cıkar dıye bılıyorummm bende dogum kntrol hapı kullanıyorum maalesef kıst olusmus

kızlar nolur yardım edin bu doğum kontrol haplarının yan etkisi ne kadar sürüyor anksiyete yaşıyorum çok kötü passiflora kullanmaya başladım var mı böyle bir şikayeti olan ve atlatan?

canım geçmiş olsun aman deyim dikkat et kendine hasta olma :)
onun dışında nasılsın?
tedaviniz daha başlayamamış olsun herşeyde vardır bir hayır canım....
öptüm bu arada seni sormadığımız unuttuğumuz anlamına gelmesin.... bu topicte herkes hatırlar birbirini gibime geliyor...
ben aynıyım değişiklik yok 24 ünde kontrole gideceğim yumurtlama var mı bakacak doktor...

kızlar nolur yardım edin bu doğum kontrol haplarının yan etkisi ne kadar sürüyor anksiyete yaşıyorum çok kötü passiflora kullanmaya başladım var mı böyle bir şikayeti olan ve atlatan?

selam tabi bir yan etkiside sinirlilik asabiyettir ama bunu herkeste göstermez... ilaç değişikliğine gidilir bu tarz durumlarda mutlaka doktoruna danışmalısın pasiflora hafiftir gerçi ama yinede ilacı bırakman gerekebilir... başka korunma yolları da var...
hormonların için içiyorsan başka ilaçlarda var...
doğum kontrol hapları direk 2 hormon içeren haplardır ve yumurtlamayaı baskıladığından vücudun doğal dengesini değiştirdiğinden bu tarz yan etkileri yapıyor ne yazıkki... ben 4 yıl kullandım... hafif derecede asabiyet yapmıştı

Son düzenleme:
evet canım kesinlikle haklısın biz elimizden geleni yapalım gerisi Allahın takdiri. iyi ki öğrendik ne yapacağımızı ,nasıl bir yol izleyeceğimizi.ya ne yapacağını bilmeyenler? çaresi olmayanlar?

kızlar bende bir gelişme olmadığı için yazmıyorum pek ama yazılanları takipteyim
metformin konusu geçmiş yine bende kullanıyorum doktorum günde 1 tane 850mg verdi artırmak istedim ama gerekli görmedi.
sizce azmıdır günde 2 tane mi alsam? bana etki etmedi gibi geliyor arkadaşlarımız yazmış baş dönmesi kusma yapabiliyormuş bende banamısın demedi bunu doktorumada söyledim sen farkedemezsin dedi.
bu ay 24 ünde hastalanmam gerek eğer olamazsam yine etki etmemiştir bunu anlayacağım vede bende iğne tedavisine başlamaya karar verdim, Allahın taktiri tabikide.

Son düzenleme:
evet canım kesinlikle haklısın biz elimizden geleni yapalım gerisi Allahın takdiri. iyi ki öğrendik ne yapacağımızı ,nasıl bir yol izleyeceğimizi.ya ne yapacağını bilmeyenler? çaresi olmayanlar?

Allah yardım etsin. henüz bebeğim gelmedi ama ben heryere şeker ilacı yazıyorum. belki nickimi ve yorumumu görenler uuufff yine mi bu kız aynı şeyleri yazıp duruyor diyorlardır ama napıyım bildiğimi duyduğumu paylaşmak istiyorum.

bence yan etkilere takılma o bünyeden bünyene değişiyor. hiçbir yan etkisini görmeyip kısa sürede hamile kalan tanıdıklarım var. ben de fazla etki olmadı ilk hafta sadece gaz sorunum vardı bi de sadece bir gün çok yoğun bi baş dönmesi oldu, yürüyüşe gittim döndüğümde geçmişti. egzersiz de yan etkileri büyük oranda engelliyor anladığım kadarıyla

anladım canım öyledir umarım bilemedim bir türlü. egzersiz yapmaya o kadar üşeniyorum ki anlatamam en büyük sorunum bu boyuma göre ideal kilodayım 7 kilo vermem gerekiyormuş ama kolumu kıpırtasım gelmiyor:44:

kızlar benim progesteron değerim 0.64 çıktıya bu ay, yani yumurtlamamışım. dolayısıyla hamile kalma ihtimalim yüzde sıfır değil mi bu ay?

canım teşekkür ederim cvp için. ultrasonda baktı dr. yumurta yı söylemedi ama rahim duvarı kalın dedi. ama adet olamadığım için kalınmış büyük ihtimalle. ben içeyim bu ilacı ya ..zaten olsa kanda çıkardı dediğin gibi..
Bu arada bebişine kavuşmuşsun sanırım.hayırlı olsun canım..Allah bebeğine ve sana uzun ömürler versin..hayırlı evlat olsun inşallah..

hoşbulduk canım..geçmiş olsun sanada.inşallah en kısa sürede atarsın kistlerini..benim arkdaşım da senin gibi böyle 2 ay üst üste kist oldu..sonra stresten olduğu anlaşıldı. oluruna bıraktığı ay hamile kaldı. şimdi ikizleri var maşallah..biliyorum söylemesi kolay ama işte ..bak bende hiç gecikmeyen adetimi geciktirdim.8. gün bugün tık yok. söktürücü kullanıcam ilk defa.
aşılama yaptırdım canım evet..ünv.tede yaptırdım ama pişman oldum..çok değersiz hissettim kendimi..şimdi özele gidiyorum tüp bebek merkezi de var.dediğine göre pko da önce klomen kullanlıması daha iiymiş..gliforu bıraktığım için de kızdı..şimdi busmai nin de uyarılarını dikkate alarak tekrar başladım..hakkımızda hayırlısı hepimizin..

kendini zorla ilk 1 hafta 10 gün sıkıcı geliyor sonradan vücudundaki değişimleri gördükçe yapasın gelir. üstelik bebeğin yokluğu spor yaparken hissettiğin acıdan daha fazla

kızlar benim progesteron değerim 0.64 çıktıya bu ay, yani yumurtlamamışım. dolayısıyla hamile kalma ihtimalim yüzde sıfır değil mi bu ay?

canım malesef bu ay yumurta gelişmemiş
hamile olma ihtimalin yok gibi görünüyor
ama canını sıkma
sonuçta yumurtladığında kaliteli yumurtan olabiliyor.
gelecek aylarda gene yumurtan olacaktır

busmai yazdıkların içime su serpti. Allah senden razı olsun.. ben de senin gibiyim. aylarca ellemesem adet görmüyorum. kendimi tükenmiş gibi hissediyorum. kadın gibi değil sanki.. psikolojim bozuldu bu konuda. pkolular genelde 1-2 ay gecikme yaşarlar ama ben aylarca olmasam olmam yani..
demek benim gibiler var ve bebekleri var!!! Rabbim bebeğini sana bağışlasın, çok hayırlı bir evlat olsun inşallah :))

Canım ne kadar kullanıştın metformini, benim tam 3 ay oldu yani kutu bitcek yarın... Ne kadar daha kullanmam gerek acaba? Ben duphastonda kullanmıştım ama eşim bu ay kullandırtmadı, 2 gün kaldı bat ıma ama tedirginim ilaçsız nasıl olacak diye (

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…