busmai, sen çok umut verici konuşuyorsun. lütfen kısaca yaşadıklarını bana anlatır mısın? daha yeni girmeye başladım mutlaka önceden yazmışsındır ama ben okumadım.
gelıcem cANIM ara ara gelıp takıp ederım sızlerı dayanmaya calısıyorum evde durmama calısıyormm ..canım ara ara gel özletme kendını eşim başka hastane istemşyor canımonun için bekliycem bakalım kısmet kendine iyi bak
Canım çok kafana takıyosun sanırım sen.Prolaktinin olduğu için psikolojik olarak beyninde birşey var sanıyorsun bende yüksek çıkınca öyle takmıştım kafayaTakmamak gerekiyor.Sen zaten ilaç kullanıyorsun o çıkmasını engeller.Ama doktorunda dediği gibi bırakma hemen ilacı istersen ben dostinexin yerine doktorun vermiş olduğu hafif dozdaki ilacın adını vereyim.Çünkü gebe kalırsan dostinex kullanman iyi değil Kendini boşuna strese sokma yeniden başlarsın aşılama için gerekirse.İnşallah bizimde olur bebeklerimiz canım yine kaybolma ortadan ona göre
evet hayatım takıyorum kafama cok cunku prolaktınım benım 57 doktorum cok yuksek deıl desede kendım ıkna olamıyorum ıste senın kactı pekı film mi cekıldı emarmı ? film daha kısa suruyor ama emar daha uzunmus cuma gunu gıdıcem doktora bakalım ıns sorn cıkmazEvet canım giremedim bikaç gündür teşekkür ederim merak ettiğin içinBende durumlar biraz zaman kaybı oldu.Eşimin sgkya olan ödemesini yapınca onayı bekledik devlet işleri biraz ağır yürüyor biliyorsun.Geçen 30 unda adet olduğumda normalde ikimiznde gitmesi lazımdı doktora .Ama eşim muayene olacağı için önce gitme işi bidahaki adetime kaldı Bende durumlar böyle canım
gunaydinlar herkese uzun zamandir giremiyodum netim yoktu evi filan tasidik. nasilsiniz kizlar. benim asilamam tutmadi. universite hastanesini biraktim simdi. ozeke gectim yeni bi doktora klomenle devam edelim dedi. pko oldugumu faha muayene etmeden anladi:)aderi bekliyorum simdi 7 gun gecikti. kanda gorunmuyo gebelik. sokturucu verdi ama ben kararsizim . ya gec dollenmeyse diye. ama yeni tedavi icin de bi an once adet olmam lazim ne dersiniz kizlar . içeyimmi hapı?Kod:
Nasılsınız arkadaşlar?Ben giremedim kaç gündür.Hepinizi özledim.Benim yokluğum pek farkedilmemiş sanırım :2:Eşimin teyze kızı geldi yurtdışından eşiyle beraber.Yeni evliler Türkiyeye balayına gelmişler .Onları gezdirdik.Dün yolcu ettik.Bu arada kayınvaldemlerde kaldım oyüzden nete giremedim.Ben 30 agustos zafer bayramında adet oldum Eşimin sigortayla ilgili ödemesi vardı onu bekledik onaylanınca eşim kendisi için doktora gidecek.Boşuna zaman kaybı oldu ama napalım vardır bundada bir hayır.Boğazım agrıyor hasta olucam sanırım.
Filizciğim hoşgeldin canım sayfaları oku oku bitiremedim tek tek alıntı yapmak biraz uzun süreceği için böyle yazayım dedi.Filizciğim sen geldin sayfalar şenlendi
Gyaman babana acil şifalar diliyorum canım.İnşallah herşey yolunda gider.
Bicimciğim yeni dönemin hayırlı olsun inşallah hayır ve güzel haber getirsin sana bu dönem
Ecrinciğim spora başlamışsın iyi canım okadar abartı kilon yok bence.Verirsin sıkıntı yapma.Bende sporu ihmal ettim.Şu
oğaz agrım halsizliğim geçsinde bende başlıcam koşu bandına yine
Bngl 33 canım Allah kurtarsın inşallah.Doğumdasındır belkide şimdi dualarım sizinle.Bebeğine sağlıkla kavuşman dileğiyle Allah'a emanet ol
Cvr sen nasılsın canım sıra sanada geliyor hayırlısıyla teyze oluyoruz sayenizde
Busmai nasıl gidiyor canım bebişinle uykusuz geceler varmı
Sedacan hayırlısı olsun canım.Benim eşimdede sperm sorunu çıktı.Allah büyüktür gün gelir biizmde olur inşallah üzme kendini.
Dicle sen nasılsın canım.İyisindir bebeğin ve sen umarım
Brownim tekrardan Alllah rahmet eylesin başınız sağolsun.Nasılsın neler yapıyorsun
Tuncss bebeğin için negüzel yazmışsın canım duygulanmamak mümkünmü bizler sizlerin haberini okurken duygulanıyoruz demekki bunları yaşasak hem ağlıcaz hem güleceğizİnşallah sende sağlıkla alırsın bebeğini kucağına.
Adını unuttuğum diğer arkadaşlar inşallh hepiniz iyisinizdir.Yeni gelen arkadaşlar hoşgeldinizAllah şifa versin yardımcımız olsun inşallah.
kızlar nolur yardım edin bu doğum kontrol haplarının yan etkisi ne kadar sürüyor anksiyete yaşıyorum çok kötü passiflora kullanmaya başladım var mı böyle bir şikayeti olan ve atlatan?
evet canım kesinlikle haklısın biz elimizden geleni yapalım gerisi Allahın takdiri. iyi ki öğrendik ne yapacağımızı ,nasıl bir yol izleyeceğimizi.ya ne yapacağını bilmeyenler?canım teşekkür ederim öncelikle.
ben de kendimi anlatayım. düzenli adet gören 30-32 günde bir, hormonlarında sıkıntı olmayan bir insanım hamd olsun. evlendiğimden beri korunmuyorum. 15 ay oldu. 5 ay önce doktora gittim pko gözleniyor evet ama sıkıntılı bir durum değil dedi. zaten bekarken öğrendiğimi felan söylemiştim başta. bana serophene verdi. 2 yumurtam oluştu ama gebelik oluşmadı. ben bu defa acaba yumurtam kalitesizmiydi düşüncelerine kapılmaya başladım. araştıra araştıra hem bu siteden hem başka bi siteden metformini öğrendim şükürler olsun. mutlaka kullan diyen arkadaşlarım oldu. internet üzerinden tanıştığım konusunda uzman bi doktor benden şeker yükleme testi istedi. sonuç olarak insülin direncim vardı. sağolsun bana hemen bu ilacı söyledi. haftada 5 gün egzersiz ve glisemik endeksi yüksel yiyeceklerden uzak durmamı istedi. ben 2 haftadır bu şekilde yaşıyorum. her ay çenemde çıkan tek bir kıl vardı siyah ve kalın. hep elimle çekerdim çoğalmasın diye.
önceki dün o kılın yine çıktığını ve bu defa baya inceldiğini gördüm. inanamadım ben mi yanlış görüyorum dedim. elimden geleni yapmaya çalışıyorum şükürler olsun gerisi Rabbimin taktiri. bi de açıkçası şeker hapı kullanmadan klomen kullanmak bana saçma geliyor. önce şeker hapı vesilesiyle insülin dengeye gelmeli yumurtalar üzerindeki baskı kalkmalı. sonra ihtiyaç duyulursa klomene geçilmeli
bu arada Rabbim evladını bağışlasın
evet canım kesinlikle haklısın biz elimizden geleni yapalım gerisi Allahın takdiri. iyi ki öğrendik ne yapacağımızı ,nasıl bir yol izleyeceğimizi.ya ne yapacağını bilmeyenler?çaresi olmayanlar?
kızlar bende bir gelişme olmadığı için yazmıyorum pek ama yazılanları takipteyim
metformin konusu geçmiş yine bende kullanıyorum doktorum günde 1 tane 850mg verdi artırmak istedim ama gerekli görmedi.
sizce azmıdır günde 2 tane mi alsam? bana etki etmedi gibi geliyor arkadaşlarımız yazmış baş dönmesi kusma yapabiliyormuş bende banamısın demedi bunu doktorumada söyledim sen farkedemezsin dedi.
bu ay 24 ünde hastalanmam gerek eğer olamazsam yine etki etmemiştir bunu anlayacağım vede bende iğne tedavisine başlamaya karar verdim, Allahın taktiri tabikide.
bence yan etkilere takılma o bünyeden bünyene değişiyor. hiçbir yan etkisini görmeyip kısa sürede hamile kalan tanıdıklarım var. ben de fazla etki olmadı ilk hafta sadece gaz sorunum vardı bi de sadece bir gün çok yoğun bi baş dönmesi oldu, yürüyüşe gittim döndüğümde geçmişti. egzersiz de yan etkileri büyük oranda engelliyor anladığım kadarıyla
canım teşekkür ederim cvp için. ultrasonda baktı dr. yumurta yı söylemedi ama rahim duvarı kalın dedi. ama adet olamadığım için kalınmış büyük ihtimalle. ben içeyim bu ilacı ya ..zaten olsa kanda çıkardı dediğin gibi..ultrasonda da baksaydı keşke yumurtan vardır belki onu görürdü
geç döllenme de olsa kanda çıkar diye biliyorum zaten adet söktürücü var olan gebeliği sonlandırmaz.çünkü progesteron hormonu veriyor.bu da bebeğin tutunmasını sağlar.ama yumurtan varsa onu ziyan etmemiş olurdun en azından
gerçi geç yumurtlamadaki yumurtalar pek sağlıklı olmuyor ben geç yumurtladığımda hep düşükle sonlandı 2 kez
[B .!.:hosgeldın hemsommmben ıdare ederım bende yoktum 1 ay kadar canım
bence ozele gecmen cok daha ıyı olmus canım daha ıyı ılgı gosterır ıns doktorun ve tutar bıdakıne
asılama yaptırdıgını bıle bılmıyorduk canımm... kanda cıkardı canım gec dollenme olsaydı bence belkı ıdrarda cıkmaz ama kanda cıkar dıye bılıyorummm bende dogum kntrol hapı kullanıyorum maalesef kıst olusmus[/B]
anladım canım öyledir umarım bilemedim bir türlü. egzersiz yapmaya o kadar üşeniyorum ki anlatamam en büyük sorunum bu boyuma göre ideal kilodayım 7 kilo vermem gerekiyormuş ama kolumu kıpırtasım gelmiyor:44:
kızlar benim progesteron değerim 0.64 çıktıya bu ay, yani yumurtlamamışım. dolayısıyla hamile kalma ihtimalim yüzde sıfır değil mi bu ay?
canım ben de aynı umutsuzlukları yaşadığım için başkalarının bu duygulara kapılmasını istemiyorum
ben de genç kızken öğrendim pko lu olduğumu
aylarca adet olmuyordum annem normaldir normaldir diyordu ama sonunda doktora götürdü
doktor bana acıyarak baktı ben de kendime acıdım doğum kontrol hapı verdi tabi
internette araştırma yaptıkça ağlardım ya bebeğim olmazsa diye
daha sonra başka bir doktora gittim bu erkekti
bana pko lu olmanın sarışın olmak,esmer olmak gibi birşey olduğunu söyledi
yani nasıl sarışın bir kadın o şekilde yaşar ve bu değişmez; pko lu olmak da öyledir dedi
hiç korkulacak bir durum değil sadece kilo almamaya dikkat et dedi eşinle gez dolaş hayatın tadını çıkar
ilk gebeliğim korunmayı bırakınca hemen oldu çok şaşırdım ve çok sevindim
ama sevincim kısa sürdü birkaç gün sonra düşükle sonuçlandı
ozaman tekrar kafama takmaya başladım
ama kimseye pko yu söylemedim ailem ve eşim hariç. eşime de ailesine söylememesini rica ettim çünkü çok sıkıştırıyorlardı bebek bebek diye
1 yıl bekledik. sonra 7 ay yumurtlama tedavisi.. arada bir düşük daha
sonra dinlenmeye karar verdim çok yıpranmıştım. bu forumda metformini öğrendim kullandım başka hiçbirşey yapmadım ne yumurtam olduğundan haberim vardı ne ilişki gününden. ama bebek isteğim hala içimdeydi tabiki.
hamile kaldım tabi gene düşük olur mu korkusu vardı ama metformin kaliteli yumurta üretmemi sağlamıştı bu sefer düşük olmadı
Allaha şükür şimdi mucizem içerde uyuyor
canım ben de aynı umutsuzlukları yaşadığım için başkalarının bu duygulara kapılmasını istemiyorum
ben de genç kızken öğrendim pko lu olduğumu
aylarca adet olmuyordum annem normaldir normaldir diyordu ama sonunda doktora götürdü
doktor bana acıyarak baktı ben de kendime acıdım doğum kontrol hapı verdi tabi
internette araştırma yaptıkça ağlardım ya bebeğim olmazsa diye
daha sonra başka bir doktora gittim bu erkekti
bana pko lu olmanın sarışın olmak,esmer olmak gibi birşey olduğunu söyledi
yani nasıl sarışın bir kadın o şekilde yaşar ve bu değişmez; pko lu olmak da öyledir dedi
hiç korkulacak bir durum değil sadece kilo almamaya dikkat et dedi eşinle gez dolaş hayatın tadını çıkar
ilk gebeliğim korunmayı bırakınca hemen oldu çok şaşırdım ve çok sevindim
ama sevincim kısa sürdü birkaç gün sonra düşükle sonuçlandı
ozaman tekrar kafama takmaya başladım
ama kimseye pko yu söylemedim ailem ve eşim hariç. eşime de ailesine söylememesini rica ettim çünkü çok sıkıştırıyorlardı bebek bebek diye
1 yıl bekledik. sonra 7 ay yumurtlama tedavisi.. arada bir düşük daha
sonra dinlenmeye karar verdim çok yıpranmıştım. bu forumda metformini öğrendim kullandım başka hiçbirşey yapmadım ne yumurtam olduğundan haberim vardı ne ilişki gününden. ama bebek isteğim hala içimdeydi tabiki.
hamile kaldım tabi gene düşük olur mu korkusu vardı ama metformin kaliteli yumurta üretmemi sağlamıştı bu sefer düşük olmadı
Allaha şükür şimdi mucizem içerde uyuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?