Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

bazı doktorlar öyle söylüyor canım ama benimki devam ettirmişti ve benim kardeşim doktor ,onun kitabında gördüm ben. pko lularda metformin kullanımının fayda gösterdiğini ve gebeliğin 8-10. haftasına kadar devam edilmesini yazıyordu.

kızlar bidiğiniz üzere bende pkoluyum artı hipotrodim var düşün artık benım kılo vermem ne kadar zor yada kılomuu sabıt tutmam.. boyum 170 ve 65 kılo ıle hamıle kaldım.. hamılelık öncesi72 kıloydum.. spor falan yapmadım 7 kıloyu verırken.. sadece şekerli herseyı bıraktım meyve suyunu bıle ıcmedım.. naneli şeker bıle almadım ağzıma gunde bır taneden baska meyve yemedım seker var dıye ve normalde ilaçla kırılması greken insulin direncimi bu sayede kırdım artı seker ılacı kullanmadım bu arada bırde doğum kontrol hapı kullanıyordum.. ıkı ayda 7 kılo verdım yıllardır veremedıgım kıloyu verdım.. aksam 5ten sonra hıc bırsey yemedım.. sabah bır dılım ekmek yedım ama domates falan bolca yedım gunluk 3dılım ekmegı gecmedım.. yemegımı bolca yedım bu arada pılavı makaranyı da bıraktım... ve RABBİM İN MUCİZESİ GERÇEKLEŞTI O ARADA BEBEĞİM DE OLDU... SİZLERDE BEBEKLERİNİZ ERTELEMEYIN DIYET İÇİN AZCIK DIKKAT EDİN BU YETERLİ...

kızlar ben yumurtalarım gelişmiomuş die seropen kullandım geçen ay 16 ml bitane tek yumurtam gelişmişti sağ tarafta.bu arada aynı zamanda gene sağ tarafta 2,5cm kistm var doktor pko var falan demedi bende pkolumuyum sizce?

sizlere moral için yzıorum...bır zamanlar cok okurdum burayı..31 yasındayım adetım hep duzensızdı. gecen yıl ekım ksımda hayıt tohumu çörek otu bal kürlerını yapıodum sora bıraktım..adetım hep duzensız bı ıkı gun gelıordu...hıc bır belırtı yoktu ama bı gun test aldım cunku obegım dıyete ragmen buyuyordu..hamıleydım..hem de baya ılerlemıştı hamılelık...darısı basınıza kızım kucagımda...adet duzensızlıgınden umutsuzdum ben de ama tdavısız oldu...

canımm gözün aydın, Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin..
bir şey sorucam doğum kontrol hapını bıraktıktan ne kadar sonra hamile kaldın?
ben de doğ.kont.hapı kullanıyorum. pkoluyum..

bıraktıgım ay kaldım.. gynelle olanı kullanıyordum 14 temmuzda son hapımı içtim 17 temmuzda adet oldum o da son adet görüşümdü... yalnız ben klomen kullandım ama 27 yumurtam olustu ama büyümedi adet dönemıne gırdıgım söylendı ama hamıle kalmısım :) doktorların tıpta pek karşılaşmadıkları bı durum olmuş.. vucudum adet olması gerekirken adeti iptal edip tekrar yumurta olusturup çatlatmış :) milyonda bır olan durummuş :) çünkü kafam çok raahattı olmayacak dıye:)

ayy ne güzel .. inşallah ben de bırakır bırakmaz hamile kalırım.
şu an eşim istemiyor o yüzden denemedik hiç..
ben de korkuyorum ya olmazsa diye ama bir yandan da olacak gibi de geliyor bilemiyorum..
Rabbim aratmaz inşallah yaa..
sen de umut oldun bana hayırlısı bakalım..

canım Allah razı olsun ne güzel yazmışsın. ben de 2 haftadan fazla zamandır dediğin gibi beslenmeye çalışıyorum. ama ben günde 3 öğün meyve yiyorum, tabi glisemik indeksi düşük meyvelerden yiyorum. karpuz, muz,üzüm,kavun gibi G.İ. si yüksek meyvelerden uzak duruyorum. haftada 1 kere dondurma yiyorum bi de çayın içine bi küp şekerin belki 5 te birini atıyorum. zaten günde 2 bardaktan fazla çay içmem. tabi ben şeker hapı kullanıyorum. şimdiden 3kilo verdim ve hafta içi çenemde ayda bi kere çıkan siyah kalın kılın baya inceldiğini gördüm çok şükür inş. bu demek oluyodur ki pko nun tekisi azalıyor

kızlar selam hepınıze..
ben bugun emar cekıldım prolaktınım ıcın 57 yuksek deıl dedıler ama ıcım rahat etmesı ıcın cekılıyor..adetım az gelyor ya belkı buna baglıdır bılmıyorum...cooookkk zor bela cekıldım tabıykı benım kapalı alan fobım var o yuzden coook korkarak cekıldım salı gunu saat 5 de rapor cıkar dedıler..ılaclı cekıldım ozel hastanede
nolur bana dua edın kızlar cok korkuyorum bırsey cıkıcak dıye 2 gundur bırsey yemıyorum cok kafama takmaya basladım
hepınızı coookk optummm umarım hepınız ıyısınızdır...
[/B]

Canım nihayet kurtuldun çok geçmiş olsun gör kötü birşey çıkmayacak inşallah.Moralini yüksek tut.Allah şifa versin

Ne güzel canım sabrederek azimle bebeğine kavuşmuşsun sonunda Allah bağışlasın sağlıkla kucağına alman dileğiyleDiyet ve spor pkoda önemli gerçekten .Belli bir kilo kaybı bile yumurtlamayı sağlıyormuş

merhabalar 5 yıllık evliyim 6 aydır bebiş hayali kuruyorum.evlendikten 7 ay sonra eşim askere gitti adetlerim düzensiz olmaya başladı hatta 15 ay boyunca hiç olmadım eşim askerden gelene kadarda doktora gidemedim (kayınvalidecim sağolsun)ilk doktora gittiğimde direk depresyon dedi.verdiği ilacı kullandım 3 ay düzenli sonra sonra yine düzensiz ama psikolojıktır dıye hiç oralı olmadım açıkçası.bundan daha önemli olan şeyler vardı benim için zaten bebişde istemiyordum ozamanlar.ne zaman bişey aklıma taksam kesin günüm ileri atıyordu o gün bugün derken 4,5 yıl geçti ve artık bebiş istiyoduk 1 ay denedik heyecanla bekledim olmam olmam o ay tam günümde oldum hemen doktora tabii bu önemliydi benim için ama bu seferde kist dedi pkoluymuşum ama başlangıcı dedi bahsettiğiniz şekilde iğne falan yada yazdığınız ilaçlardan kullanmadım sadece yazmin ve primolut kullandım 4 ay boyunca.bu ay tekrar gıttıgımde gectıgını söyledi eşimle sevinçten ağladık çünkü doktor artık bebişe hazırlık başlıyo dedi ama sadece 1 yumurtam vardı bu ay çatladımı bilmiyorum pazartesi belli olucak şu 5 günde ne hayaller kurdum ama pazartesi yıkılabilir .pko anlatmışınız dikkatimi çekti birden bu tarz ilaçlar kullanmadığım için.kilom normal değerde şeker kontrolü ise hiç istenmedi şimdiye kadar benden.allah benim gibi bebiş isteyenlerin hepsinin göbişini bu ay bebişle doldursun inş...

kızlar ben yumurtalarım gelişmiomuş die seropen kullandım geçen ay 16 ml bitane tek yumurtam gelişmişti sağ tarafta.bu arada aynı zamanda gene sağ tarafta 2,5cm kistm var doktor pko var falan demedi bende pkolumuyum sizce?

sanırım senin kontrol hapı için tereddütlerin var bende 5ay kullandm kist için geçmedi skıldm bıraktm 3aydır korunmuyoruz gebelik falan olmadı hala

canım pkomudur değilmidir bilemem ama ben bunu öğrenene kadar 3 doktor değiştirdim hepsi farklı konuşuyor ya olan bişeyi nasıl görmüyolar anlamıyorum ama neyseki benimkisi patlamış çok şükür ama hala şüphedeyim 2 farklı doktora daha kontrol olsamda Allah büyük herkesin gönlündekini versin rabbim

16 ml 1 yumurta için çok az canım. pko lularda ilaç yumurtlama ilcanın dozunu neredeyse 2 kat kullandırıyorlarmış. onuda nerden biliyorsun dersen aynı zamanlarda tedaviye başladığım bir arkadaşım var o 50 mg klomen kullandı ben ise 100 doktoruma sorduk sonra pko lu olduğun için senin fazla dedi.gerçi benim 100 mg da bile yeterli olmadı bu ay 150 mg klomenle devam edicez )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…