olabilir canım benim düzensiz adet günlerim bu ay giiti çok şükür tabii doktor uyardı tekrar başlayabilir dedi bi tane sol tarafımda yumurtam vardı 22mm boyutunda eğer hamile kalmassan fitile başlarız dedi bilmiyorum nolcak 6 aydır hiç bukadar umutlanmamıstım kist var diye .ama şimdi pazartesi yıkılmanın endişesi var kendimi çok kaptırdım galiba sabahtan akşama kadar bişeyler araştırıp duruyorum eşim dalga konusuna getirdi artık doktorları bile solladın yeter artık diye
işallah canım rabbim hepimizin gönlüne göre versin işallah.
bazı doktorlar öyle söylüyor canım ama benimki devam ettirmişti ve benim kardeşim doktor ,onun kitabında gördüm ben. pko lularda metformin kullanımının fayda gösterdiğini ve gebeliğin 8-10. haftasına kadar devam edilmesini yazıyordu.
kızlar selam hepınıze..
ben bugun emar cekıldım prolaktınım ıcın 57 yuksek deıl dedıler ama ıcım rahat etmesı ıcın cekılıyor..adetım az gelyor ya belkı buna baglıdır bılmıyorum...cooookkk zor bela cekıldım tabıykı benım kapalı alan fobım var o yuzden coook korkarak cekıldım salı gunu saat 5 de rapor cıkar dedıler..ılaclı cekıldım ozel hastanede
nolur bana dua edın kızlar cok korkuyorum bırsey cıkıcak dıye 2 gundur bırsey yemıyorum cok kafama takmaya basladım
hepınızı coookk optummm umarım hepınız ıyısınızdır... [/B]
kızlar ben yumurtalarım gelişmiomuş die seropen kullandım geçen ay 16 ml bitane tek yumurtam gelişmişti sağ tarafta.bu arada aynı zamanda gene sağ tarafta 2,5cm kistm var doktor pko var falan demedi bende pkolumuyum sizce?
iyi geceler kizlarben uzun zamandir giremiyorum, daha dogrusu ara ara bakiyorum ancak.. söyle bi gecmise baktim ama hepsini okumak mümkün degil ne güzel sohbet etmissiniz öyle... ama beni kimseler sormamis, merak etmemis ona üzüldüm tabi
sizler nasilsiniz peki??? hastasonu dolayisiyla pek kalabalik degil bug aksam burasi...
Burası sohbet odası gibi olmuş. Sorularımıza da cevap alamıyoruz. Yıllardır burada tanınıyor olmak mı gerekiyor, derdimize derman bulmak için.
Arkadaşlar, ben de polikistik over hastasıyım.10 yıl önce teşhis kondu, 5 yıl doğum kontrol hapı kullandım gereksiz yere, üstelik bir sürü yan etki yaptı.Allah'a şükürler olsun ki polikistik over konusunda Türkiye'deki tek uzman olan Doktor Burak Hacıhanefioğlu'nu buldum.Hemen doğum kontrol hapını kestirdi.Tedavimden çok memnunum.Bu hastalığı çeken herkese tavsiye ediyorum.Kliniği şişli merkezde.Telefon numarası da 0212 296 78 95,web adresi: Polikistik Over burada polikistik over hastalığı ile ilgili herşeyi bulabilirsiniz.Herkese acil şifalar diliyorum.
merhaba hosgeldiniz, gecmis olsun öncelikle... bende arada bir giriyorum sizin gibi tanısıklıgım yok kimseyle... dilim dondugunce soyle yanıtlayayım. pcos'sunuz maalesef sanırım. ben de cok dr degıstırdım. ilk doktorumu agresif tavırlarından dolayı degıstırdım. sonrakı uc doktorum da ne hıkmetse ben memnun olmama karsın, hastanede durmadılar. su an cerrahpasa tıp fakultesınde takıp edılmeye baslandım. devlet hastanesı hem ekonomik hem de bızım gıbı yuzlerce vaka gorduklerınden bılgılıler.
bu stresı cekebılırım dıyorsanız sıddetle onerırım. ıllede ozel dersenız, benım sıze kendım hıc gıtmemıs olmakla bırlıkte burak hacıhanefıoglu ısımlı bır doktorun adını duydugumu belırtmelıyım. ozellıkle pcos alanında guzel bır web sıtesı var. cerrahpasaa gıtmıyor olsaydım mutlaka gıderdım gıbı dusundum. bı arastırın ıstersenız. allah sıfa versın.
merhaba ben yeni katildim benide pcoluydum ama kilo verdim 2 aydir duzenli adet olmaya basladim ama benim sorunum kizkende 40 günde bir adet oluyodum yine ayni olmaya basladim acaba yumurtlama olmasi mumkunmu hangi gün olur
adet periyodunuzun tam ortasındaki günler yumurtlama gunlerınız kabulediliyor. fakat bunu ultrason ile dr net olarak söyleyebilior. bu kadar başarılı olmusunuz sanırım bebek mücadelesi veriyorsunuz, dr gidip vaginal usg ile net olarak yumurtlamanız olup olmadıgını öğrenebilirsiniz. 40 gunde bir gerceklesiyorsa yumurtlamanız 20. gün ve sonraki birkaç gün olarak kabul ediliyor bildigim kadarıyla... yinede emin olun derim dr giderek... gözünüz aydın.
canım yumurta gelişimi için ben klomen kullandım. senin ilacını duymamıştım daha önce kan tahlili falan yaptırdın mı??[/QUOTE
isim farkı var sadece klomenle aynılar.kaç defa yaptırdım hormonlarım düzenli fakat pkolusn falan bişy sölemedi ama burda okudğm kadarıyla benim durumumla aynısınız gibi ondan merak ettm doktoruma sorucam
canım pkomudur değilmidir bilemem ama ben bunu öğrenene kadar 3 doktor değiştirdim hepsi farklı konuşuyor ya olan bişeyi nasıl görmüyolar anlamıyorum ama neyseki benimkisi patlamış çok şükür ama hala şüphedeyim 2 farklı doktora daha kontrol olsamdaAllah büyük herkesin gönlündekini versin rabbim
16 ml 1 yumurta için çok az canım. pko lularda ilaç yumurtlama ilcanın dozunu neredeyse 2 kat kullandırıyorlarmış. onuda nerden biliyorsun dersen aynı zamanlarda tedaviye başladığım bir arkadaşım var o 50 mg klomen kullandı ben ise 100 doktoruma sorduk sonra pko lu olduğun için senin fazla dedi.gerçi benim 100 mg da bile yeterli olmadı bu ay 150 mg klomenle devam edicez)
kızlar bır arkadasım vardı gecen eylulde evlendı aha bır sene yenı doldu kız 3 aylık hamılee sımdı gordum faceye koymus resımlerii bır arkadasım daha var benım gıbı dıyor ıyı calısıyor bunların seylerı anammm
Son adet tarihime göre 8 haftalık gebeyim.Ultrasonda bebeğim 6 haftalık görünüyor.Üç Dr'a gittim ikisi bu durumun polikistik overim olduğu için geç döllenme olmuş olabileceğini söylediler.Ve 7.haftada yani 10 gün sonra gel kalp seslerini duyalım dediler.Tavsiye üzerine Dr.Rakip Turan'a gittim.Polikistik overiminde olduğunu söyledim.Önce karından ultrasonla baktı ve bebeği göremediğini söyledi.Diğer iki doktor görmüştü.Alttan ultrasonla bakmak istedi.Ve bakınca bebeğin 8 haftalık değilde 6 haftalık olduğunu gelişmediğini söyledi ve yolk sac kesesinin normalden büyük olduğunu ve % 90 düşük yapacağımı söyledi.Ama şuan bebeğin canlı kalp atışı var ama bu kesenin büyük olması onun sağlıklı olmadığını gösteriyor dedi.10 gün içinde gel gerekeni yapalım dedi.O an dünyam yıkıldı resmen.Benim dikkat etmem gereken birşey varmı dedim.Yok bu bebek % 90 düşecek dedi.
Ordan çıktıktan sonra başka bir hastane de başka bir doktora gittim.Ve Rakip Betin söylediklerini söyledim.Karın üzerinden ultrasonla baktı.Bebeği gördüğünü ve pkolu olduğum için geç döllenme olabileceğini 10 gün sonra tekrar gitmemi söyledi ve bana göre düşk tehdidin yok dedi.Ultrasona da sadece yolk sac izlendi yazmış.Rakip Bey ultrasona yolk sac'ın ölçümün yazmadığı için büyüklüğünün ne kadar olduğunu bilmiyorum.
Bu durumu yaşayan varmı aranızda? Hangi doktora inanacağımı şaşırdım gerçekten.10 gün beklemek gerçekten çok zor.
Yolk sac büyük denipte düşük yapan yada sağlıksız bir bebek dünyaya getiren oldumu aranız da.
merhaba ben yeni katildim benide pcoluydum ama kilo verdim 2 aydir duzenli adet olmaya basladim ama benim sorunum kizkende 40 günde bir adet oluyodum yine ayni olmaya basladim acaba yumurtlama olmasi mumkunmu hangi gün olur
bu ay klomen tedavisi gordum fakat yumurtlamam olmadi... sanirim yumurtlama olmadigi icin hastalanamadim hala... son adet tarihim 9 agustos.. test yaptim dun ve negatif.. dr adet sokturucu verdi.. ne dersiniz biraz daha bekliyim mi? "gec dollenme" diye bişiler okudum burda ama umidim yok gerci... ilaca basliyim mi yoksa? bu ay cok antibiyotik kullandim ve stresten cok sigara ictim.. bebek olsa dahi, sagliksiz olma ihtimali olur diye de istemiyorum acikcasi zaten...
2.5 cm kıstın var dıye pko lu olunmaz canım pko gelısmeyen yumurtaların duzensız adetle bırlıkte atılamamasından yumurtalıkda ıncı seklınde dızılır bu dızılımın usg de gorundugu ve tahlıllerındede hormonlarında sorun olan tsh lh oranında sorun olan kısılere genelde bu teshıs konulur bununla bırlıkte kıllanma kılo gobek bolgesınde yaglanma pko yu ısaret eder yanı sadece mevzun yazdıgın kadarsa bunlarla pko oldugun soylenemez. serephone de klomen gıbı en basıt yumurta gelıstırıcı ılactır ılk olarak yapılan en basıt duzeyde tedavıdır herkesde etkılı olmaz bazılarındada fazlasıyla etkılı olur ben etkısı olmayanlardanım.
çok teşekkür ederim yeterince açıklayıcı olmuş yazdıkların içimi rahatlattın.hormonlarım normal kilom 55,bende seropeni bir defa tek kullandım sadece 1tane yumurtam 16ml olmuştu başkada yoktu zaten bu ay ara verdm soğan kürü yapıyorm şimdi.kistmden dolayı yumurtalarım gelişmiyo olabilirmi sence ben öle düşündğm için önce bu kistmden kurtulmak istiyorm sonrasında kendiliğimden hamile kalırm belki sen ne dersin?
Son adet tarihime göre 8 haftalık gebeyim.Ultrasonda bebeğim 6 haftalık görünüyor.Üç Dr'a gittim ikisi bu durumun polikistik overim olduğu için geç döllenme olmuş olabileceğini söylediler.Ve 7.haftada yani 10 gün sonra gel kalp seslerini duyalım dediler.Tavsiye üzerine Dr.Rakip Turan'a gittim.Polikistik overiminde olduğunu söyledim.Önce karından ultrasonla baktı ve bebeği göremediğini söyledi.Diğer iki doktor görmüştü.Alttan ultrasonla bakmak istedi.Ve bakınca bebeğin 8 haftalık değilde 6 haftalık olduğunu gelişmediğini söyledi ve yolk sac kesesinin normalden büyük olduğunu ve % 90 düşük yapacağımı söyledi.Ama şuan bebeğin canlı kalp atışı var ama bu kesenin büyük olması onun sağlıklı olmadığını gösteriyor dedi.10 gün içinde gel gerekeni yapalım dedi.O an dünyam yıkıldı resmen.Benim dikkat etmem gereken birşey varmı dedim.Yok bu bebek % 90 düşecek dedi.
Ordan çıktıktan sonra başka bir hastane de başka bir doktora gittim.Ve Rakip Betin söylediklerini söyledim.Karın üzerinden ultrasonla baktı.Bebeği gördüğünü ve pkolu olduğum için geç döllenme olabileceğini 10 gün sonra tekrar gitmemi söyledi ve bana göre düşk tehdidin yok dedi.Ultrasona da sadece yolk sac izlendi yazmış.Rakip Bey ultrasona yolk sac'ın ölçümün yazmadığı için büyüklüğünün ne kadar olduğunu bilmiyorum.
Bu durumu yaşayan varmı aranızda? Hangi doktora inanacağımı şaşırdım gerçekten.10 gün beklemek gerçekten çok zor.
Yolk sac büyük denipte düşük yapan yada sağlıksız bir bebek dünyaya getiren oldumu aranız da.
filiz86 .!.:benımde var asırı hemdemaaleseff zaten az sacım var bakalım doktora gıdıcem zatenn
]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?