Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

iyi geceler kizlar ben uzun zamandir giremiyorum, daha dogrusu ara ara bakiyorum ancak.. söyle bi gecmise baktim ama hepsini okumak mümkün degil ne güzel sohbet etmissiniz öyle... ama beni kimseler sormamis, merak etmemis ona üzüldüm tabi

sizler nasilsiniz peki??? hastasonu dolayisiyla pek kalabalik degil bug aksam burasi...

hımmm doğrudur canım benım dr oyle dımısttıı:)

geçmişolsun canım atlatmışşsın kapalı alan fobisi ablamda var bazen banada gelıyor :) cokkk zor bısıyy Allah kolaylık versin. iyi çıkar inşallah yanı bısıycıkler yoktur.

2.5 cm kıstın var dıye pko lu olunmaz canım pko gelısmeyen yumurtaların duzensız adetle bırlıkte atılamamasından yumurtalıkda ıncı seklınde dızılır bu dızılımın usg de gorundugu ve tahlıllerındede hormonlarında sorun olan tsh lh oranında sorun olan kısılere genelde bu teshıs konulur bununla bırlıkte kıllanma kılo gobek bolgesınde yaglanma pko yu ısaret eder yanı sadece mevzun yazdıgın kadarsa bunlarla pko oldugun soylenemez. serephone de klomen gıbı en basıt yumurta gelıstırıcı ılactır ılk olarak yapılan en basıt duzeyde tedavıdır herkesde etkılı olmaz bazılarındada fazlasıyla etkılı olur ben etkısı olmayanlardanım.

hosgeldın regen sohbet etmıslıgımız var mı hatırlamıyorum canım ama ben uzun amandır yoktum lakın nıck ını hatırlıyorum yenıden hosssgeldınn

Burası sohbet odası gibi olmuş. Sorularımıza da cevap alamıyoruz. Yıllardır burada tanınıyor olmak mı gerekiyor, derdimize derman bulmak için.

merhaba hosgeldiniz, gecmis olsun öncelikle... bende arada bir giriyorum sizin gibi tanısıklıgım yok kimseyle... dilim dondugunce soyle yanıtlayayım. pcos'sunuz maalesef sanırım. ben de cok dr degıstırdım. ilk doktorumu agresif tavırlarından dolayı degıstırdım. sonrakı uc doktorum da ne hıkmetse ben memnun olmama karsın, hastanede durmadılar. su an cerrahpasa tıp fakultesınde takıp edılmeye baslandım. devlet hastanesı hem ekonomik hem de bızım gıbı yuzlerce vaka gorduklerınden bılgılıler.

bu stresı cekebılırım dıyorsanız sıddetle onerırım. ıllede ozel dersenız, benım sıze kendım hıc gıtmemıs olmakla bırlıkte burak hacıhanefıoglu ısımlı bır doktorun adını duydugumu belırtmelıyım. ozellıkle pcos alanında guzel bır web sıtesı var. cerrahpasaa gıtmıyor olsaydım mutlaka gıderdım gıbı dusundum. bı arastırın ıstersenız. allah sıfa versın.

merhaba. cerrahpasada tedavi görüyorum ben pcosla ilgili... mesajınızın ustunden epey gecmis ama yeni gördüm. ne tür ilaçlar verdi doktorunuz. ben çok adını duyuyorum ama özel muayenehane oldugundan pahalı olur diye gitmek istemedim. yani doğum kontrol hapları kesilince saç yağlanması vs geri dönmüyor mu. yanıtlarsanız sevinirim. sırf glifor flan mı veriyor diye merak ediyorum.

merhaba ben yeni katildim benide pcoluydum ama kilo verdim 2 aydir duzenli adet olmaya basladim ama benim sorunum kizkende 40 günde bir adet oluyodum yine ayni olmaya basladim acaba yumurtlama olmasi mumkunmu hangi gün olur

merhaba ben yeni katildim benide pcoluydum ama kilo verdim 2 aydir duzenli adet olmaya basladim ama benim sorunum kizkende 40 günde bir adet oluyodum yine ayni olmaya basladim acaba yumurtlama olmasi mumkunmu hangi gün olur

adet periyodunuzun tam ortasındaki günler yumurtlama gunlerınız kabulediliyor. fakat bunu ultrason ile dr net olarak söyleyebilior. bu kadar başarılı olmusunuz sanırım bebek mücadelesi veriyorsunuz, dr gidip vaginal usg ile net olarak yumurtlamanız olup olmadıgını öğrenebilirsiniz. 40 gunde bir gerceklesiyorsa yumurtlamanız 20. gün ve sonraki birkaç gün olarak kabul ediliyor bildigim kadarıyla... yinede emin olun derim dr giderek... gözünüz aydın.

cok tesekkür ederim

bu ay klomen tedavisi gordum fakat yumurtlamam olmadi... sanirim yumurtlama olmadigi icin hastalanamadim hala... son adet tarihim 9 agustos.. test yaptim dun ve negatif.. dr adet sokturucu verdi.. ne dersiniz biraz daha bekliyim mi? "gec dollenme" diye bişiler okudum burda ama umidim yok gerci... ilaca basliyim mi yoksa? bu ay cok antibiyotik kullandim ve stresten cok sigara ictim.. bebek olsa dahi, sagliksiz olma ihtimali olur diye de istemiyorum acikcasi zaten...

2.5 cm kıstın var dıye pko lu olunmaz canım pko gelısmeyen yumurtaların duzensız adetle bırlıkte atılamamasından yumurtalıkda ıncı seklınde dızılır bu dızılımın usg de gorundugu ve tahlıllerındede hormonlarında sorun olan tsh lh oranında sorun olan kısılere genelde bu teshıs konulur bununla bırlıkte kıllanma kılo gobek bolgesınde yaglanma pko yu ısaret eder yanı sadece mevzun yazdıgın kadarsa bunlarla pko oldugun soylenemez. serephone de klomen gıbı en basıt yumurta gelıstırıcı ılactır ılk olarak yapılan en basıt duzeyde tedavıdır herkesde etkılı olmaz bazılarındada fazlasıyla etkılı olur ben etkısı olmayanlardanım.

çok teşekkür ederim yeterince açıklayıcı olmuş yazdıkların içimi rahatlattın.hormonlarım normal kilom 55,bende seropeni bir defa tek kullandım sadece 1tane yumurtam 16ml olmuştu başkada yoktu zaten bu ay ara verdm soğan kürü yapıyorm şimdi.kistmden dolayı yumurtalarım gelişmiyo olabilirmi sence ben öle düşündğm için önce bu kistmden kurtulmak istiyorm sonrasında kendiliğimden hamile kalırm belki sen ne dersin?

darısı benim kistn başına inşallahhhhhhhh .bende soğan kürüne başladm ve kendimi fazlasıyla inandırmış durumdaym geçeceği konusunda baya ümitliym inşallah sonucu sevindirir

zaten sonuç alamadım geçen ay öleydi hemde hapla.bu ayı boş geçiyorm doktora gitmdem soğan suyu içmeye karar verdm 2gün oluyo başlayalı faydasını göreceğimi umuyorum

Son adet tarihime göre 8 haftalık gebeyim.Ultrasonda bebeğim 6 haftalık görünüyor.Üç Dr'a gittim ikisi bu durumun polikistik overim olduğu için geç döllenme olmuş olabileceğini söylediler.Ve 7.haftada yani 10 gün sonra gel kalp seslerini duyalım dediler.Tavsiye üzerine Dr.Rakip Turan'a gittim.Polikistik overiminde olduğunu söyledim.Önce karından ultrasonla baktı ve bebeği göremediğini söyledi.Diğer iki doktor görmüştü.Alttan ultrasonla bakmak istedi.Ve bakınca bebeğin 8 haftalık değilde 6 haftalık olduğunu gelişmediğini söyledi ve yolk sac kesesinin normalden büyük olduğunu ve % 90 düşük yapacağımı söyledi.Ama şuan bebeğin canlı kalp atışı var ama bu kesenin büyük olması onun sağlıklı olmadığını gösteriyor dedi.10 gün içinde gel gerekeni yapalım dedi.O an dünyam yıkıldı resmen.Benim dikkat etmem gereken birşey varmı dedim.Yok bu bebek % 90 düşecek dedi.
Ordan çıktıktan sonra başka bir hastane de başka bir doktora gittim.Ve Rakip Betin söylediklerini söyledim.Karın üzerinden ultrasonla baktı.Bebeği gördüğünü ve pkolu olduğum için geç döllenme olabileceğini 10 gün sonra tekrar gitmemi söyledi ve bana göre düşk tehdidin yok dedi.Ultrasona da sadece yolk sac izlendi yazmış.Rakip Bey ultrasona yolk sac'ın ölçümün yazmadığı için büyüklüğünün ne kadar olduğunu bilmiyorum.
Bu durumu yaşayan varmı aranızda? Hangi doktora inanacağımı şaşırdım gerçekten.10 gün beklemek gerçekten çok zor.
Yolk sac büyük denipte düşük yapan yada sağlıksız bir bebek dünyaya getiren oldumu aranız da.

evet nekadar şanslılar benimde bi tanıdığım evlendi bu evliliğnn 2. ayı ve hamile onun adına sevindm kendi adıma üzüldm nekadar uğraşıyorz genede yok yok

konuyla ilgili hiç bi bilgm yok fakat seni rahatlatıcağını düşünerek söylemek istiyorm;
komşum 2 ay önce doktor kontrolüne gittiğnde bebeğinn kalp atışı olmadığını ve hemen kürtaja girmesini söylmişlerdi fakat kabul etmeyip özele gitti ve hamileliği devam ediyor şu anda demek istediğm her doktorada güven olmuyo bikaç yere görünmende bence fayda vardır

canım bunun pkolularda bilinmesi imkansıza yakın ama bazı testlerle bunu anlamaya calısıyorlar ama pkolularda cok dogru sonuc vermıyor dıye soyleyenlerde var akıntının uzamasına bakarak soyleyenler var ama bne bu yontemlerı kullanmıyorum cunku ılacla bıle her ay yumurta gelıstırememıs bırı olarak yımırta gelıstırebıldıgımı sanmıyorum yanııı bellı olmaz ama gec zamandada oluyor adete yakın pkolular gun kacırmadan 2 gunde bır ılıskı ıle hamıle kalma ıhtımallerını yukseltırler. yanıı sonuc olarak ımkansız degıl ama tam gununu bılmek zor cunku adet gunun bellı degıl ona gore yapılır hesaplama en ıyısı dr takıbı.

adet sokturuculerın hamılelıge zararı yok hatta dozu daha fazla olanları bebek tutunsun dıye verıyorlar yanı zararı olmaz ama zaten ıstemıyorsun bu ay kullan ılacı derım ben.

ne demekkk
kıstın var dıye yumurtan gelısmemezlık yapar dıyemem ama bu durumdayken yumurta gelıstırıcı ılac verılmez zaten kıstıde buyutur ılac. oncelık kıst zatenn dk haplarıyla kısstten sonra hamıle kalan bırkac kısı gorduk burda onlardan olman dılegıyle

canım benımde bılgım yok uzulme hemen bırsey yapmayada calısmayın bencede beklemekte fayda var zaten vucut kotu olan seyı vucutta tutmaz gerekıyorsa atmaya calısacaktır. umarım guzel bır sonuc alırsın.

filiz86 .!.:
benımde var asırı hemde maaleseff zaten az sacım var bakalım doktora gıdıcem zatenn
]

doktora gttiniz mi bi tavsiyede bulundu mu ?

Son düzenleme:
kızlar bi sorum olucak size benim kulağımın yanında bir tane benim vardı şimdi aynaya bakarken fark ettim. ben çok eskiden beri vardı ama üzerinde tam dört tane baş parmak uzunluğunda kıllar çıkmış sizce keseyim mi??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…