Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Canım kırılma lütfen bende kaç gündür yoktum benimde kulağım çınlatılmamış.Bazen sayfalar yoğun olunca atlıyoruz unutuyoruz canım unutuluyor.Yoksa bu birbirimizi unuttuğumuz anlamına gelmesin yinede kusura bakma hoşgeldin canım nasılsın?
Zor bir durum canım ya Allah yardımcın olsun.Gerçekten bu doktor işide şans işi kimin nediceği belli değil.Bir tane doktora gitmeyle olmuyor artık.2 3 doktora gitmek gerekiyor sanırım.İnşallah sorunsuz bir hamilelik atlatırsın ve sağlıklı bir bebeğin olur istersen başka bir doktorada görün .Allah yardımcın olsun canım
Cımbız kullanma elinle kopar bir şey olmaz sanırım

Evet canım yeşil öyle dedide yinede merak ediyoruz ve özledik İnşallah canım adetlerin son aylarda düzenliyse yani ilaçsız olduysan yumurtlama olabilir neden olmasınkiİnşallah düzelir canım ya temennimiz o zaten.Spor yapmak güzel aksatmadan devam etmek lazım ama bazen aksatıyoruz işteİnşallah yumurtlamışsındır kontrolden sonra gelişmeleri yaz canım

merhaba, adet oluyorsan muhtemelen yumurtluyorsun. ama çatlamıyor olabilir. pkolu lar için adet olabilmek çok büyük bir şans. kesinlikle kadın doğuma görün. seni bilgilendirsin. genelde adetin 3. günü gitmeni isterler. yumurta oluşmasına bakmak için. eğer yumurtan oluşuyorsa adet bitiminden bir süre sonra tekrar çağırılıyorsun.çatlamışmı diye. bende çok uzun süre burada yazıştım. ama ben adet olamıyordum. çok zorlu bi süreçten sonra şuan 1 yaşında bi oğlum var.gliforu yaklaşık 6 ay kullandım. sonra klomen e başladım.3 ay kullandım.hiç yumurtam büyümedi. çok yıpranmıştım. ve aşılama gözümü korkutuyodu. bende bütün ilaçları bıraktım. çocuk istemektende vazgeçtim. ve 2 ay sonra hamile kalmışım. hatta çok geç öğrendim. yine adet olamıyorum sandım. ve hiç umursamadım. 6 haftalıkken şans eseri öğrendim. hamileliğimde biraz korkulu geçti. ama şimdi oğlum benimle. ve burda yazıştığım 20 kişi varsa.15 nin hamile haberini aldım. klomen tarzı ilaçlar vücudumuzda etkisini bir kaç ay gösterirmiş.tabi gliforda...
BURDAKİ HERKESE SÖYLÜYORUM. ASLA VE ASLA UMUDUNUZU YİTİRMEYİN. ÇÜNKÜ BÜYÜMELERİ ZOR OLSADA YUMURTALARIMIZ VAR. SADECE DOĞRU DOKTOR VE DOĞRU TEDAVİYLE %99 HAMİLE KALABİLİRİZ. tabi böyle söylemesi kolay diceksiniz. biliyorum emin olun herkesin yaşadığını bizlerde yaşadık burdaki arkadaşlarımızla. bize umut olan insanlarda oldu. çoğunun hikayesini okurken ağladım bile. neden ben diye. ama benim için geride kaldı. umarım sizler içinde geride kalıcak bu günler... herkese bol şans....

sabretmelisin :)
düzenli adet görmeye başladıysan yumurtlaman bence oluyordur... biliyorsun hamilelik için sadece ayda 24 saat yani bir gün içn şansımız var çünkü yumurta hücresi çatladıktan sonra ömrü o kadar... tuttu tuttu tutmadı birdahaki aya kalıyor...
eğer 4-5 ay daha sonuç alamazsan eşinin değerlerine bakılır senin yumurtalık düzenine bir de gerekli görürse doktor, rahim filmin çekilir... geçmiş olsun :)
bana hepsi yapıldı rahim ameliyatı da geçirdim şimdi yumurtlama aksamasın diye dua ediyorum :) bende glifor içiyorum... uzun zamandır da bebeğim olsun istiyorum canım..... :) hayırlısı hepimiz için....
1 yıl korunmayıp hamilelik olamıyorsa mutlaka jinekolağa gitmen gerekli ben direk infertilite kısmına gittim...

hayır bebeğim sen galiba yanlış anlamışsn kistm çoktan var olan bişi yani hapla gelişmiş olan yumurtam kist olmadı
sağol cnm
yumurtalık kisti değil mi o?
doğru anladım diye düşünüyorum :)
birde bebek teedavisi mi gördün sen?
eşinin değerlerine bakıldı mı?
hapla yumurtanın gelişebilmesi olumlu bişey çatlaması da güzel şanslısın....
diğer kist de adetle gitmeliydi gitmedi mi?

Son düzenleme:

2 ay ilaçla getirttim sonraki ay kendiliğinden oldu artık sadece gliforla gelsin istiyorum progestanla getirtmek istemiyorum canım....
bakalım hayırlısı... gerçi ben artık kendiliğinden çatladığında anlıyorum belirtilerinden.... bu ay da olacak inşallah :)
pozitif düşünmek gerekli de mi?
inşallah hep iyi devam eder hepimiz için... ben en son 3 gün önce plates yaptım bu gün tekrarlamam lazım çünkü kaslarım ağrıyor ara verince...
öptüm canım... ben gelişmeleri yazarım sen de gelişmelerinden haberdar et....

aaaaa nediyim merhaba nasılsın canım güzel oğlun nasıl? büyümüştür biz yazışmayalı ya özlemişim....ne çok oldu....
ben rahimden ameliyat oldum şekli bozuktu düzelttiler... şimdi düzgün artık :) yumurtlama düzene girsin diye gayret gösteriyorum.... ama sadece gliforla....yani aynı savaşmaya devam... eskisi kadar da umursamıyorum kafam rahat....
zaten sen dahil diğer arkadaşlarımın bebekleri de umursamadıkları zamanlarda geldi...

Son düzenleme:
selam arkadaşlar. daha önce yazmıştım. bu ay adetten sonra belki 8-9 gün doğru düzgün akıntı gelmedi sonra yürüyüşe başladım bu defa da yoğun kıvamlı akıntı geldi diye. son 3-4 aydır 28-29 en geç 30 günde gelen adetim bugün 31. gün oldu hala yok. sanırım geç yumurtladım ama ömrümde öyle koyu akıntı da görmemiştim. neyin nesi bu anlamıyorum. gerçi kokulu renkli veya kaşıntı yapan cinsten değildi ama. moralim bozuldu. üşütmediğim sürece adetim gecikmezdi ve biliyorum üşütmedim. pko ilerledi desem sanmıyorum zaten yeni hormon tahlili yaptırdım üstelik zayıflıyorum da. kafam çok karışık

bir test alıp yapsana. kafan rahat eder. böyle belirsizlikle yaşamak daha zor.

geçmişi okumaya şuan zamanım olmadığı için okuyamadım inşallah biara okuyabilirim.eminim merak etmişsinizdir merak eden herkese teşekkürler.yarın oğluşum geleli 1hafta olucak.okadar yoğun bi haftaydı.kısaca anlatayım.
salı sabh 7.30da hastanedeydik.hazırlıklarla ameliyata girmem 8.30 oldu.epiduralim yapıldı yatp ameliyata başlamakla bebişimin çıkması bir oldu zaten hiç bişey anlamadım.çıkınca giydirdikleri yerde gördüm onu anestezi uzmanı maşallah bi tosuncuk dedi.ben bebişime bakarken 2dk uyuyacaksın şimdi dediler sonra gözümü açtıımda odamdaydım.yatağa alıp giydirdiler bebişimi kucağıma verdiler misler gibi kokuyordu.ozaman anladım o kokudan asla vageçemiyeceğimi.sadece bir koku o canı bana bu kadar bağlayıcı olabilirmi hayret ettim.Allahım hepinize nasip etsin inşallah.sonrasında kendime gelme emzirme gibi sıkıntılar oldu halada var.çok zor alıyor göğsümü zaten ilk gün çokta süt gelmeyince göğsümü sıkıp kaşıkla veriyodu hemşireler.oda çok acıtıyodu.ayağa kalkmak tuvalete gitmek çok zordu.neyse ertesi gün daha kolay kalktım ve taburcu oldum.buarada bebişim 4400gr doğdu.doktor normal doğurcağın çocuğu gördünmü dedi bana.iyikide normal diye ısrar etmemişim herşeyde vardır bi hayır oysa ultrasonda 4100grmdı.neyse eve geldik benm ve eşimin ailesi 3gün curcuna gibiydi ev.sonra herkes gitti sadece annem kaldı yanmda derken bebişimizi kontrol amaçlı dr.a götürelim derken dr.beslenemeiş susuz kalmış hastaneye yatıp serum vermemiz gerekli dedi.ben ağlıyorum bebişimi besleyemedim diye eşim teselli veriyo.bi gece hastanede kaldık küçücük kolunda serumla Allahtan çok huysuzlanmadı yoksa dayanamazdım.dün çıktık hastaneden şimdi öyle emzirmeye çalışıyorum ememeyip susuz kalır tekrar diye korkuyorum.memeyide öyle zor alıyoki sık emzirmem lazım onun isteğine baksam 5-6saatte bi emecek.uykudan uyandırıp emzirmek hele o daha zor.gece kaç kez uyandım bitürlü uyandırıp emziremedim.işte kızlar bende durumlar böyle.
emziren arkadaşlar sizde de böyle sorunlar varmı nekadar zamanda bir ve ne kadar süreyle emziriyosunuz.

bir test alıp yapsana. kafan rahat eder. böyle belirsizlikle yaşamak daha zor.

aslında sonucu tahmin edebiliyorum yüzde 90 hamile değilim. geç yumurtladım. benim kafamı karıştıran akıntı olayı. ramazanda suyu az içmiştim acaba ondan olabilir mi bu koyu kıvamlı akıntı?

aslında sonucu tahmin edebiliyorum yüzde 90 hamile değilim. geç yumurtladım. benim kafamı karıştıran akıntı olayı. ramazanda suyu az içmiştim acaba ondan olabilir mi bu koyu kıvamlı akıntı?

hiç bilmiyorum ki canım. inş. kötü bişey değildir.

glifor şeker ilacıdır insülin direncini kırmak icin pkolulara verılır uzun donemlı kullanımda yanı en azı ndan 1 yıl gıbı devam edıldıgınde hem kılo vermeye hemde adet duzenlemeye yardımı oluyormus dr unuz verır genel kılo drumuna gore verıyorlar.

maşallah tütütütü darısı başımıza arkadaşım. benneredeyse 3 senedır bekleyenlerdenım :))

tütütütütütütü maşallah sizede
canım geçmiş olsunla birlikte gözün aydın sağlıcakla büyütün bebeğinizi arayı çok uzatmadanda kardeşe kavuşsun inşallah.
ben doğurmadım canım :) ama emzirmeye calısan ablamı yengemı falan bılıyorum yedıklerıne dıkakt etmen gerek sutlac komposto sut gıbı seyler sutunu arttırır sık sık emzırmeye calısıyormussun en dogrusu bızde bebeklere yeterınce sut ıemıyorsa az ılık azıcık sekerlı su verırız mamaya alısmasın dıye ok ac kalmazsa vermıyoruz ama sutun cogalmazsa ek gıdaya baslamak gerekebılır arkadasım yenı dogum yaptı bebek kuvezdede kaldı anne sutu azdı sma mama verıyorlardı dr mama ereklı doymuyor beslenmelı demıs. gogus ucun yeterınce cıkmadıysada sureklı acıtmadan meme ucunu ve cevresını ovmak ve bıraz sıkıstırmak gerekıyor ılk dogumda cogu anne bu sorunu yasıyor gordugum kadarıyla ıkıncıde rahatlıyorlar. umarım sutun cogalır ve rahatca emzıırrırsın. aramıza donmene sevındık unutma bızlerı burada

Bngl canim sana yazmaya fırsatım olmadi kusura bakma
Allah anali babali büyütsün canim ne guzel bı duygu demi.
Kısa yazacağım cunku durmuyor sürekli kucak istiyor
Benim oğlumda emmedi ilk günler neler çektim bende pompa al canim
Cunku kasıkla zor olur biberona alışırsa diye korkma benimki simdi beni hic bırakmıyor sürekli emmek istiyor
2 saat aralikla beslemek yeterli ama bazen daha erkende acıkıyorlar
Eğer sutun azsa mama ver ac kalması bence daha kotu
İlk günler cok zor biliyorum hele emmiyorsa ama zamanla duzene giriyor
Bugun tam bir aylık oldu oğlum bı haftadır acikinca kendisi uyanıyor gece bile...
Benim icin bı mucize cunku saat kuruyordum geceleri
Sutun icin humana tavsiye ederim bitkisel doktorum önerdi
Canim çıkmam gerekli gorusuruz sonra

Yazmayı unutmuşum canim doktor 20 dakika yeterli dedi
Ama her cocuk farklı.. Sen emzirmeye basla dakika tut ve asıl önemlisi
Yutkunma sesi eğer o ses yoksa emmiyor yada sut yok demektir
Mesela doruk gunduz 15 -20 dakika emıyor bazen yarim saat
Geceleri 10 dakika emıyor ama 1,5 saat sonra tekrar acıkıyor
Uyandırmak cok zor oluyor en basta ama uzun süre ac kalması şekerini düşürüyor
Uyanmazsa altını ac burnunu sık ya da topuğuna sertce vur ( kiyamiyorum ama mecbur )
Birde ilk göğsünü ver 15 dakika sonra gazını cikar 5 dakikada diger göğüsünü ver
Bı sonra ki emzirmede en son verdigin göğüsten basla demişti doktor...

selam kızlar
topigi okuyamadım zaten okuycak halimde yok çok moralim bozuk
dörtlü testimde sorun çıktı gerçi çoğu yüksek yaş gurubundakilerde sorun çkıyor ama insan yinede korkmadan edemiyor
bir kaç tanıdığınmda da çıkmıştı ama hiçbir sorun yaşamadılar yaştan dolayı yanlış sonuçlar veribiliyormuş
ikili testim çok iyiydi ayrıntılı ultrasonda süper ense kalınlığı çok normal yinede insanı çok korkutuyor
ikili güzel çıkınca dörtlüyü yaptırmıycaktım çok pişman oldum yaptırdığıma şimdi aklımda soru işareti zehir oldu hamilelik bana

slm kızlar hepinize iyi haftalrr

iyi haftalar şekeriimm

takma kafana anım evet yaptıran herkese sorun var dıyorlar bende boyle duydum 2 lı den sonra en ıyısı yaptırmamak ablam ıkıncıyı doğurdu ılkınde onada sorun var dıye bısıy olmaz dedı ne gelırse Allahtan dıye sağlam yeğenım masallah ıkıncısınde yaptırmadı o yuzden gerek yok can sıkıyorlar ancak dıyordu. oda dogdu 6 aylık masallahı var kumral mavı gozlu bı boncuk :)

Merhaba cnm
sıkılma bence hiç
detaylı ultrasonda sorun yoksa olmaz inşallah düşünme bile , sorun var diyorlar çoğu kişiye sağlıklı doğuyor bebekler.
sorun yok deniliyor , bilemezsin , bozma moralini hiç ve dua et ...

Mrb kızlarr... Benim bugün adetimi geçeli 1 gün oldu, test almaya gidiyorum, yarın evlilik yıldönümümüz inşALLAH güzel haberler veririm eşime.. Dua edin ne olur...

Canım benimm... Sen içini ferah tut, benim halamın kızına %95 down sendromlu demişlerdi, MAŞŞALLAH oğlu hiperaktif bi çocuk, çokda zekii... Zehir etme hamileliğini güzel düşün güzel olsun inşALLAH... Dualarımız seninle...

bngl senin oğlancık topacıkmış maşallah güle güle büyüt canım
gyaman başka bir doktora gıtmeyı de düşünebılırsın canım,için rahat etsın cunku kaç ay daha hamılelıgın devam eddecek ve o düşünceler kemirir insanı. Sağlıkla kucağına al inş.
Ben de okulun ilk gününü atlattım, zor ve karmaşıktı.Kitap yok, sınıflar belli değil.Curcuna tam.
dogum kont.hapımı bugun bıtırıyorum ve sonra bekleme aşamasına gecıyorum artık

evet yumurtalık kisti fakat hap kullandıktan sonra oluşmadı çok önceden vardı hala da duruyo
geçen ayda yumurtamın gelişmediğini söylemişti doktor ve seropen verdi.hap kullanmama rağmen sadece bir tane yumurtalık vardı ve 16ml olmuştu ama tutmadı.bebek için yeni karar aldık sayılır 3ay oluyo korunmuyorm 3.ayımda serophen ilk defa kullandım oda olmadı.biraz daha deniycez olmazsa eşiminde değerlerine baktırırız aslında doktorum işimizi sağlama alalım eşindede bi sorun varmı yokmu baktıralım dedi fakat henüz eşimi ikna edemedim.yok kistm yaklaşık 1yıldır var 5 ay kadar doğum kotrol kullandım kistm geçmedi sıkıldım bıraktım üç ay önce çocuk istediğimiz için.aslında basit bi yumurta kisti diyorlar fakat bayadır var ve geçmedi
işte böyle bukadar.......:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…