Canım kafanı karıştırmak gibi olmayım ama senin iyiliğin için bazı şeyler paylaşmak istiyorum.Bize doktorun söylediği ve internette yaptığımız bazı araştırmalarda gördüğüm varikoselin tedavisi(yani ameliyat)sonra yapılması gerektiğini öğrendik.Bu aşılama yada tüp bebek farketmez.Çünkü varikoseli olan bir kişiden alınan spermle oluşan gebelikte düşük ihtimali çok yüksek sorunlu gebelik yada bebek dünyaya geldikten sonra bebekte oluşacak sağlık problemleri olabilirmiş.Bu yüzden biz önce ameliyat yaptıracağız neolur neolmaz.Ayrıca ameliyat yapılmadığı taktirde ilerleyen yıllarda sperm değerleri çok daha kötüye gidip kısırlığa bile dönüşebilirmiş diye öğrendik.Sizin doktor nasıl bu konu hakkında aydınlatmadı size hayret ettim.Bence iyi düşün canım.Eşinin sağlığı içinde o doğacak çocuk içinde ameliyat olması daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.Bu linkten okuyabilirsin
Varikosel :. Do.Dr.Teoman Cem KADIOLU
canım benim benim ilk memuriyet yerim uludağ üniv. tıp fakültesinde 2,5 yıl çalıştım oradaki çoğu prof. le aram çok iyidir.bide bizim kiracımızın oğlu üniv. de cerrah. araya oda girdi bir giddik 2 tane prof e bak isimlerini de yazayım ... ismet yavaşçaoğlu ve bülent oktay la görüştük. ikisinin de birbiriyle görüştüğünden haberleri yoktu yani birilerinin yönlendirmeleriyle gitmedik yani ben tanış olduğum için gittik. sonra da bakın çocuklar dedi ben şuan sizin durumunuzda olsam bu ameliyatı 2. safhaya alırım dedi. bizde dedik nasıl yani sonuçlar çok kötü dedik. oda benim doktorumla tel. de görüştü. sonuçta velhasıl 1. aşılamayı denemeye karar verdik. Ki bu doktor türkiyede ilk böbrek naklini yapan doktorlardan.ben açıkçası ona çok güvendim.söyledikleri beni çok tatmin etti açıkcası. aşılamanın sonucuna göre tedaviye devam ederiz dedi.Bizde kabul ettik.
canım benim benim ilk memuriyet yerim uludağ üniv. tıp fakültesinde 2,5 yıl çalıştım oradaki çoğu prof. le aram çok iyidir.bide bizim kiracımızın oğlu üniv. de cerrah. araya oda girdi bir giddik 2 tane prof e bak isimlerini de yazayım ... ismet yavaşçaoğlu ve bülent oktay la görüştük. ikisinin de birbiriyle görüştüğünden haberleri yoktu yani birilerinin yönlendirmeleriyle gitmedik yani ben tanış olduğum için gittik. sonra da bakın çocuklar dedi ben şuan sizin durumunuzda olsam bu ameliyatı 2. safhaya alırım dedi. bizde dedik nasıl yani sonuçlar çok kötü dedik. oda benim doktorumla tel. de görüştü. sonuçta velhasıl 1. aşılamayı denemeye karar verdik. Ki bu doktor türkiyede ilk böbrek naklini yapan doktorlardan.ben açıkçası ona çok güvendim.söyledikleri beni çok tatmin etti açıkcası. aşılamanın sonucuna göre tedaviye devam ederiz dedi.Bizde kabul ettik.
Bende Bursadayım sende Bursadaydın değilmiFakültede çalışıyormusun hala?Canım sizin bileceğiniz iş.Bize bunları söyleyen akıl veren kişide prof.Demekki aynı görüşte olmayabiliyorlar.Allah yardımcınız olsun inşallah her şey yolunda gider
Bende Bursadayım sende Bursadaydın değilmiFakültede çalışıyormusun hala?Canım sizin bileceğiniz iş.Bize bunları söyleyen akıl veren kişide prof.Demekki aynı görüşte olmayabiliyorlar.Allah yardımcınız olsun inşallah her şey yolunda gider
canım benim orası benim ilk memuriyet yerimdi. şuan başka bi devlet kurumundayım. Ewt canım aynen ama onlar bize ne derse onlara güvenmek zorundayız. şimdi senin yazdığın linki okuyorum bende. bizm prof de yapmıyalım demedi ama en azından bir aşıma deneyelim dedi.eğer aşılama tutsa bile.zaten ameliyat olucaz.
canım benim orası benim ilk memuriyet yerimdi. şuan başka bi devlet kurumundayım. Ewt canım aynen ama onlar bize ne derse onlara güvenmek zorundayız. şimdi senin yazdığın linki okuyorum bende. bizm prof de yapmıyalım demedi ama en azından bir aşıma deneyelim dedi.eğer aşılama tutsa bile.zaten ameliyat olucaz.
Anladım canım hakkımızda hayırlısı olsunBize aşılama tutma durumu bu durum karşısında düşük olabilir denildiği için bizde ilk önce sperm kalitesini yükerdikseltmek için ameliyata karar verdik Umarım aşılaman başarılı olur ve sorunsuz geçer
Kızlar merhaba bende pkoluyıum 1 cocgum var ama 2. ıstıyorum oğlumdan sonra pko olustu bugun dr gıttım yumurtalarımın durumunu ıyı buldu cok sukur klomen verıcektı fakat once bı rahım fılmı cekelım ılk cocugumu sezerye-anla dogum yaptım sezeryandan sonra yumurta kanallarında yapısma olabılır emın olalım dedi tabı ben korktum aranızda rahım fılmı cektıren varmı cok can yakıyormu
Kızlar merhaba.. bu sabah hsg çekildim.. tüplerimden biri tıkalı çıktı. Bir de rahimde 2 tane et beni çıktı..polip diyorlar. Moralim çok bozuldu.
Her tahlilde ayrı bir sorunla karşılaşıyorum. Sabahtan beri ağlıyorum. Sanırım biraz da sinirlerim bozuldu.
Doktorum doğal yolla hala şansım olduğunu ve 6 ay, tüp bebekten önce denememiz gerektiğini söyledi. Klomen kullanacam..
Ondan önce bu Perşembe kürtajla polipleri alacaklar..
Kızlar.. biliyorum, moralimi bozmamam ve ümitvar olmam lazım. Ama her adımda başka bir engel çıkıyor sanki..
Anladım canım hakkımızda hayırlısı olsunBize aşılama tutma durumu bu durum karşısında düşük olabilir denildiği için bizde ilk önce sperm kalitesini yükerdikseltmek için ameliyata karar verdik Umarım aşılaman başarılı olur ve sorunsuz geçer
amin canım amin. İşallah en kısa zamanda olur hepimizin bebişleri. kuzum siz hangi doktora gittiniz??
anladım kuzum siz hangi doktora gittiniz??
işallah en kısa zaman da hepimiizin bebişleri olur
selam canım cevap yazan olmamıs heralde ben yazayım sana ben hsg ccektırdım acılı mı evet acı veren bı durumu var ama cok kısaa suruyor yanı dk kadar belkı ancak cok korkanlar genel anestezı ıle cektırıyorlar bence gerek yok cocuk dogurmayı dusunen bırı bu kadar acıdan korkmamalı lakın kendını sıkmayacaksın acısada cunku cok sıkarsan tuplerın kapalı goruntusu verıebılıyormus bende acık cıktı cok sukur bır sorun cıkmadı umarım sendede bırsey ccıkmaz masallah bı tane cocugun varmıs bızde daha ılk falan yok ınsallah en kısa zamanda 2. ye kavusursun.
morlını bozma canım kendını kastıysan pondanda kapalı cıkabılıyor ımkansız degıl canım uzulme. bencede kafaya takmadan bı 6 ay gecırmeye bak.
canım pkolu olduğun halde nasıl gebe kaldın bize anlatabilir misin? ben pkoyum ve tek tüpüm tıkalı..
herkes gb önce stres yapmıcan... ben ılk pkolu olduğumu öğrenınce doktorumun bana dediği şey o kadar kistin var ki yumurta kendıne yer bulup büyüyemez..2 ay doğum kontrol hapı kullandım daha sonra bıraktım 2mm küçülmüştü kistlerim.. klomene başladım ama arada kendi yöntemlerimi de yaptım :) yumurta kontrolüne gittiğimde benim normal şartlarda hamıle kalamayacağimı hatta ımkansız olduğunu söyledi bebğimin olması... eve geldim ağla sızla 2 gün yatakdan çıkmadım her uyandığımda ağladım.. sonra dedım herkes anne olmak zorunda değil tüp bebek denerim falan o ay salladım ve meğer ben hamileymişim..doktorun ımkansız dediği ayda hamıle kaldım.. bugün tam 2 aylık hamıleyım8+0 yani ...bir tüpün açıksa yeter canım onu kafana takma... başka sormak istediğin birşey varsa ben burdayım cevaplarım
Canım iyi diyelimde öyle olsun.Ama işte sorunlar bitmiyor.Allah dermansız dert vermesin.Canım iyide varikoselde spermde şekil bozukluğu çıktığı için aşılama ve tüp bebek olsa bile sağlıksız döllenme olabilirmiş.oyüzden ameliyat olunca yeni kaliteli sperm olurmuş.Bizde yoksa vakit kaybetmeden tüp bebeğemi geçsek dedik ama tandık doktorda böyle söyleyince aklımız karıştı.Oyüzden şimdi eşim önce ameliyat olsun sonrada yinede olmazsa tüp bebeğe geçeriz diyoruz.Bu arada sperm sayısı normalde 20 milyonmuş eşimin 18
İçine sinmiyorsa tekrardan yap.Doğruysada üzülme herşeyin bir zamanı var zamanı gelmeyen şey nasip olmuyor
tatlım kendini sakın üzme. benim bi arkadaşa kesin down sendromu dediler. mutlaka aldır dedi doktorlar. inançlı biri aldırmadı ama hamileliği boyu ağladı.. şimdi görsen maşallah öyle sağlıklı ki bebeği.. o hiç belli olmuyor inan gönlünü ferahh tutt. nolur.
canım senin sonucun yaşından dolayı öyle çıktı
senin yaş grubundaki kadınlarda hep yüksek değerler çıkıyor
benimki de riskli çıkmıştı biliyorsun yaşım 27 olduğu halde. su aldırmadım yine de
çünkü az da olsa düşük riski var
bebeğim gayet sağlıklı allaha şükür ya düşseydi amniyosentez sırasında?
ultrason sonuçların iyi çıkmış ,diğerlerine aldırma
ah şu aptal testler!
ben hiç yaptırmayacaktım doktor bana anlatmadan kanımı aldı anlamadım neden kan aldı meğer test içinmiş. tabi sonucu alınca çok etkilendim takmayacam desen de aklından gitmiyor
dile getirme bu sonucu unut gitsin,kimseye bahsetme, dua et.
35 yası gozunde cok buyutme canım komsumuz 55 yasından sonra dogurdu tosun hıcbırseyı yokda tesstmestte yok yaptırıp can sıkmaya gerk yok. ıyı dr larda bılıyomussunuz cok canın sıkılırsa ona gıt lakın agız bu ıyı dr dıye kotu sey soylemez degıl ben olsam gıtmezdım heralde(ama evlı olmayana karı koca bosamak kolay olurmus belkıde o mısaldır)
Arkadaslar bilmiyorum burda sormam dogrumu ama sormak zorundayim ankarada kimseyi tanimiyorum. 2 ay once evlendim 4 senedir megerse pko varmis bende ama daha bu sene tam anlasildi.ankarayada yeni tasindik dun etlik zubeydeye gittim bir hastaya sadece 3 dk ayirabiliyorlar doktorlarinda isi zor ama test sonuclarimi resmen yok bisey diye sallamadi.oysa prolaktinim yine yuksek cikti.birde 3cm nomal kist ve 2,5 cm cikolata kisti saptadilar. 3 cmlik 1 yildir vardi ama cikolata 2 ayda cikmis.tekrar hastalaninca gel dedi buyucekmi bakicaz dedi ama bana hic guven vermedi ozel bi hastaneye gitmeyi dusunuyorum ama neresi iyidir ankarada bilmiyorum.birde ilk doktor insulin direncin olabilirdedi ama onun testini istememis.kilo veremiyorum ve 4 yilda 40 kg aldim malesef( ve bir yilda zorla 8 kg verebildim.offf keske daha cok ustunde dursaydim. Ama evlilik telasi okul telasi derken kaldi.biri bana bir akil versin ne yapayim ben ?
Arkadaslar bilmiyorum burda sormam dogrumu ama sormak zorundayim ankarada kimseyi tanimiyorum. 2 ay once evlendim 4 senedir megerse pko varmis bende ama daha bu sene tam anlasildi.ankarayada yeni tasindik dun etlik zubeydeye gittim bir hastaya sadece 3 dk ayirabiliyorlar doktorlarinda isi zor ama test sonuclarimi resmen yok bisey diye sallamadi.oysa prolaktinim yine yuksek cikti.birde 3cm nomal kist ve 2,5 cm cikolata kisti saptadilar. 3 cmlik 1 yildir vardi ama cikolata 2 ayda cikmis.tekrar hastalaninca gel dedi buyucekmi bakicaz dedi ama bana hic guven vermedi ozel bi hastaneye gitmeyi dusunuyorum ama neresi iyidir ankarada bilmiyorum.birde ilk doktor insulin direncin olabilirdedi ama onun testini istememis.kilo veremiyorum ve 4 yilda 40 kg aldim malesef( ve bir yilda zorla 8 kg verebildim.offf keske daha cok ustunde dursaydim. Ama evlilik telasi okul telasi derken kaldi.biri bana bir akil versin ne yapayim ben ?
benim adetim 4-5 ay gelmediği olur. yumurtalarımı geç attığımı söyledi doktor.. tüplerimden biri de tıkalı çıkınca, klomenle tek yumurtayı her ay yumurtlatmaya çalışacağını söyledi. şansın yüksek doğal yolla denemeye devam edelim olmazsa tüp bebek deneriz diyor.. ben de denemeye karar verdim..
başka sorunum yok. ama psikolojim bozuldu.. sanki kendimi işlevini yitirmiş gibi hissediyorum.. Allah korusun.
bebekleri o kadar seviyorum ki.
ay çok sevindim canım .maşallah arkadaşım sağlıkla büyüt inşallah oğlunu , darısı başımıza.epiduralde acı hissettinmi hiç, benimde büyük ihtimal sezeryan olacak.süt için arkadaşıma humanayı tavsiye etmişti doktoru, birde sütlaç, bulgur, buğday ye. onlarda arttırıyormuş.canım sen artık bebekten zor yazarsın ama bende tavsiyelerini bekliyorum, neler lazım oldu hastanede .. filangeçmişi okumaya şuan zamanım olmadığı için okuyamadım inşallah biara okuyabilirim.eminim merak etmişsinizdir merak eden herkese teşekkürler.yarın oğluşum geleli 1hafta olucak.okadar yoğun bi haftaydı.kısaca anlatayım.
salı sabh 7.30da hastanedeydik.hazırlıklarla ameliyata girmem 8.30 oldu.epiduralim yapıldı yatp ameliyata başlamakla bebişimin çıkması bir oldu zaten hiç bişey anlamadım.çıkınca giydirdikleri yerde gördüm onu anestezi uzmanı maşallah bi tosuncuk dedi.ben bebişime bakarken 2dk uyuyacaksın şimdi dediler sonra gözümü açtıımda odamdaydım.yatağa alıp giydirdiler bebişimi kucağıma verdiler misler gibi kokuyordu.ozaman anladım o kokudan asla vageçemiyeceğimi.sadece bir koku o canı bana bu kadar bağlayıcı olabilirmi hayret ettim.Allahım hepinize nasip etsin inşallah.sonrasında kendime gelme emzirme gibi sıkıntılar oldu halada var.çok zor alıyor göğsümü zaten ilk gün çokta süt gelmeyince göğsümü sıkıp kaşıkla veriyodu hemşireler.oda çok acıtıyodu.ayağa kalkmak tuvalete gitmek çok zordu.neyse ertesi gün daha kolay kalktım ve taburcu oldum.buarada bebişim 4400gr doğdu.doktor normal doğurcağın çocuğu gördünmü dedi bana.iyikide normal diye ısrar etmemişim herşeyde vardır bi hayır oysa ultrasonda 4100grmdı.neyse eve geldik benm ve eşimin ailesi 3gün curcuna gibiydi ev.sonra herkes gitti sadece annem kaldı yanmda derken bebişimizi kontrol amaçlı dr.a götürelim derken dr.beslenemeiş susuz kalmış hastaneye yatıp serum vermemiz gerekli dedi.ben ağlıyorum bebişimi besleyemedim diye eşim teselli veriyo.bi gece hastanede kaldık küçücük kolunda serumla Allahtan çok huysuzlanmadı yoksa dayanamazdım.dün çıktık hastaneden şimdi öyle emzirmeye çalışıyorum ememeyip susuz kalır tekrar diye korkuyorum.memeyide öyle zor alıyoki sık emzirmem lazım onun isteğine baksam 5-6saatte bi emecek.uykudan uyandırıp emzirmek hele o daha zor.gece kaç kez uyandım bitürlü uyandırıp emziremedim.işte kızlar bende durumlar böyle.
emziren arkadaşlar sizde de böyle sorunlar varmı nekadar zamanda bir ve ne kadar süreyle emziriyosunuz.
canım biraz geç kalmışım yazmaya ama sakın takma kafana yaş etkiliyor , bebeğin sağlıkla doğacak inşallah.benim doktorum ikili güzel çıkınca dörtlüye gerek duymamıştı.ne yüksek riskler gördük sağlıkla doğuruyorlar hem biliyorsun testlerin güvenirliliği %60 filan.selam kızlar
topigi okuyamadım zaten okuycak halimde yok çok moralim bozuk
dörtlü testimde sorun çıktı gerçi çoğu yüksek yaş gurubundakilerde sorun çkıyor ama insan yinede korkmadan edemiyor
bir kaç tanıdığınmda da çıkmıştı ama hiçbir sorun yaşamadılar yaştan dolayı yanlış sonuçlar veribiliyormuş
ikili testim çok iyiydi ayrıntılı ultrasonda süper ense kalınlığı çok normal yinede insanı çok korkutuyor
ikili güzel çıkınca dörtlüyü yaptırmıycaktım çok pişman oldum yaptırdığıma şimdi aklımda soru işareti zehir oldu hamilelik bana
İKİLİ TESTİM
biochem risk 1:3824
double test 1:1385
age risk 1:242
trisomy 13/18 1:10000 çıkmışken
DÖRTLÜ TESTİM
tr 21 risk 1:50
age risk 1:347 çıktı
aradaki farka bakarmısın cnm ya 1/50 birde çok yüksek bir rakam nasıl üzülmiyim tatlım ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?