Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

kıslar mehaba bende pko luyum bu ikinci gebeliğim ilk gebeliğim düşükle sonuçlandı ondan sonra öğrendim pkolu oldugumu ikinci için çatlatma iğnesi oldum hamile kalamadım sonra vazgeçtim dr aşılama falan yaparız dedi öle diyince gitmedim dr a 3 -4 ay sonra kendiliğinden tekrar hamile kaldım ben bunu strese baglıyorum kızlar insan stres yapmayınca oluyo ya benim 3 ay adet görmediğim zamanlar oldu acayip düzensizdim yani kıslar dua edin stres yapmayın bu ay bu ay die beklemeyin elinizden geleni yapın gerisini allaha bırakın inşallah hepiniz hamile kalırsınız dualarım sizlerle

selam canım cevap yazan olmamıs heralde ben yazayım sana ben hsg ccektırdım acılı mı evet acı veren bı durumu var ama cok kısaa suruyor yanı dk kadar belkı ancak cok korkanlar genel anestezı ıle cektırıyorlar bence gerek yok cocuk dogurmayı dusunen bırı bu kadar acıdan korkmamalı lakın kendını sıkmayacaksın acısada cunku cok sıkarsan tuplerın kapalı goruntusu verıebılıyormus bende acık cıktı cok sukur bır sorun cıkmadı umarım sendede bırsey ccıkmaz masallah bı tane cocugun varmıs bızde daha ılk falan yok ınsallah en kısa zamanda 2. ye kavusursun.

morlını bozma canım kendını kastıysan pondanda kapalı cıkabılıyor ımkansız degıl canım uzulme. bencede kafaya takmadan bı 6 ay gecırmeye bak.

Son düzenleme:

evet canım tesekkur ederım cevap veren olmamaıstı bende acıkcası korkuyorum nasıl olur cırmı flan dıye ama mecburen sıkıcaz dısımızı allah ısteyen herse hayırlısıyla tabı evlat nasıp etsn yarabbım amınnn

Slm kızlar nasılsiniz
Ne var ne yok beni bazı arkadaslarımız hatırlar bende iyi sayılırım nezle oldum rahatsızlık biraz kıziminda 7 ayı bitti dişleri çıkacak ve çok huzursuz ben kızıla günlerimi geçiriyorum zaten gecemizde günümüze karıştı dişinden dolayı çık huysuzlandi günlerin basil geçtiğini anlamıyorum ev ısı yemek çamaşır derken bı bakıyorsun aksam oluyor öyle yani kızlar esimin telinden giriyorum evde net olmadıgından kendinize çok iyi bakın Rabbim sizlerde nasip etsin insaALlah böyle duygulari

canım pkolu olduğun halde nasıl gebe kaldın bize anlatabilir misin? ben pkoyum ve tek tüpüm tıkalı..

herkes gb önce stres yapmıcan... ben ılk pkolu olduğumu öğrenınce doktorumun bana dediği şey o kadar kistin var ki yumurta kendıne yer bulup büyüyemez..2 ay doğum kontrol hapı kullandım daha sonra bıraktım 2mm küçülmüştü kistlerim.. klomene başladım ama arada kendi yöntemlerimi de yaptım :) yumurta kontrolüne gittiğimde benim normal şartlarda hamıle kalamayacağimı hatta ımkansız olduğunu söyledi bebğimin olması... eve geldim ağla sızla 2 gün yatakdan çıkmadım her uyandığımda ağladım.. sonra dedım herkes anne olmak zorunda değil tüp bebek denerim falan o ay salladım ve meğer ben hamileymişim..doktorun ımkansız dediği ayda hamıle kaldım.. bugün tam 2 aylık hamıleyım8+0 yani ...bir tüpün açıksa yeter canım onu kafana takma... başka sormak istediğin birşey varsa ben burdayım cevaplarım

benim adetim 4-5 ay gelmediği olur. yumurtalarımı geç attığımı söyledi doktor.. tüplerimden biri de tıkalı çıkınca, klomenle tek yumurtayı her ay yumurtlatmaya çalışacağını söyledi. şansın yüksek doğal yolla denemeye devam edelim olmazsa tüp bebek deneriz diyor.. ben de denemeye karar verdim..
başka sorunum yok. ama psikolojim bozuldu.. sanki kendimi işlevini yitirmiş gibi hissediyorum.. Allah korusun.
bebekleri o kadar seviyorum ki.

Haklısın canım, RABBİM hayırlısıyla nasip etsin inşALLAH.. Sağlıklı sıhhatli uzuunn ömürlü...

tatlım benim aldırma zamanım geçmiş zaten 1/50 çıktı diye aldırcak değilim zaten ultrasonda bir sorun çıkmadı sadece yüzüne bakamadık onuda yakın zamanda bakacaklar ama içimden bir ses oğlum sağlıklı diyor inşallah hislerimde yanılmam Allah büyüktür çok saolasın cnm

zaten yaşları geçmiş arkadaşlarımın hepsinde sorunlu çıktı yaş yükseldikçe dahada sorunlu çıkıyor aptal testler doğru söylüyorsun içim rahatlasın diye su aldırsam bu sefer düşse Allah korusun zaten zor kavuştum yavrumla düşünemiyroum Allahımıza sığındık napalım o en güzelini bilir zaten artık kimseye bahsetmiyorum kendim bile düşünmemek için elimden ne geliyorsa yapıyorum

ya benimde bildiğim insanlar var hatta burda 47 yaşında bir bayan var kocmaan çocukları var hamile kaldı aldırmadı doğurdu herkes torunu sanıyor :) gayet sağlıklı bir bebek
prof gitmeyi düşünüyordum ama şu 26sını bir atlatıyım duruma göre adam gayet sağlıklı falan birşeyi yok derse sanırım gitmem :44::44:

Arkadaslar bilmiyorum burda sormam dogrumu ama sormak zorundayim ankarada kimseyi tanimiyorum. 2 ay once evlendim 4 senedir megerse pko varmis bende ama daha bu sene tam anlasildi.ankarayada yeni tasindik dun etlik zubeydeye gittim bir hastaya sadece 3 dk ayirabiliyorlar doktorlarinda isi zor ama test sonuclarimi resmen yok bisey diye sallamadi.oysa prolaktinim yine yuksek cikti.birde 3cm nomal kist ve 2,5 cm cikolata kisti saptadilar. 3 cmlik 1 yildir vardi ama cikolata 2 ayda cikmis.tekrar hastalaninca gel dedi buyucekmi bakicaz dedi ama bana hic guven vermedi ozel bi hastaneye gitmeyi dusunuyorum ama neresi iyidir ankarada bilmiyorum.birde ilk doktor insulin direncin olabilirdedi ama onun testini istememis.kilo veremiyorum ve 4 yilda 40 kg aldim malesef( ve bir yilda zorla 8 kg verebildim.offf keske daha cok ustunde dursaydim. Ama evlilik telasi okul telasi derken kaldi.biri bana bir akil versin ne yapayim ben ?

forumlarda ankarada yaşayanlardan daha fazla bilgi ve tavsiye almaya çalış. sana yol gösteren biri çıkabilir.ben istanbuldayım o sebeple yardımcı olamayacağım. allah yardımcın olsun.

canım daha yolun çok başındasın ama eğer pkon olduğunu öğrendiysen mutlaka seninle tam anlamıyla ilgilenecek bir doktorla izlemen gereken yolu çizmen lazım.
bir kere hormon testlerinin hepsi tam yapılmalı ve değerlerde yükseklik varsa mutlaka onlara ilişkin tedavi olmalısın. o yüzden sana kesinlikle iyi bir doktora gitmeni öneriyorum. boş yere vakit kaybetmemiş olursun.

canım benim bende öyleydim 6ay bile adet olmadığımı hatırlıyorum.. tüplerime bakılmadı benım.. zaten pkoluyum.. bende kendimi senin gb hissediyordum hayattan bı zevk almıyordum eşimden kaçıyordum sanki onun zamanı çalıyormuşum gb hissediyordum ama tüm hayallerimi umutlarımı tükettiğim zaman hayata bağlandım.. bu olayı yenı yaşamış biri olarak diyorum sakin ol.. bak ben her gün 2 kaşık keçiboynuzu pekmezi bı avuc ceviz 1tatlı kaşığı bal yedim.. ılık suyla banyo yap.. ve ilişkiden en az 1 2 saat sonra ayaga kalk.. hatta ayaklarını baya yükseğe koy yatak başlığı ideal.. he birde işin ilahi boyutu var her ilişkiden önce dua et Allah vermeyeceği şeyin hayali kurdurmazmış... benimde olduysa herkesin olur gb me geliyor çünkü tüp bebek bile imkansız demişlerdi o yüzden içini ferah tut he bırde evini bolca havalandır psikolojıne ıyı gelır:

ay çok sevindim canım .maşallah arkadaşım sağlıkla büyüt inşallah oğlunu , darısı başımıza.epiduralde acı hissettinmi hiç, benimde büyük ihtimal sezeryan olacak.süt için arkadaşıma humanayı tavsiye etmişti doktoru, birde sütlaç, bulgur, buğday ye. onlarda arttırıyormuş.canım sen artık bebekten zor yazarsın ama bende tavsiyelerini bekliyorum, neler lazım oldu hastanede .. filan :44:ödemlerde gidiyormuş doğumdan hemen sonra ,10 kilo gider diyolar bana ay kusura bakma arkadaşım meraklı melehat gibi çok sordum

canım biraz geç kalmışım yazmaya ama sakın takma kafana yaş etkiliyor , bebeğin sağlıkla doğacak inşallah.benim doktorum ikili güzel çıkınca dörtlüye gerek duymamıştı.ne yüksek riskler gördük sağlıkla doğuruyorlar hem biliyorsun testlerin güvenirliliği %60 filan.

Canım hiç kafanı takma böyle testlere...Benim yaşım 27 ve testimde tr21 1:65 çıkmıştı...
Kafama çok taktığım için ayrıntılı ultrason yaptırdım prof'a ama ona bile gerek yokmuş aslında.
Şuan 5 aylık olacak sağlıklı bir bebeğim var..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…