ay canim benim insallah iyi bi dr iyi bi hastane bulursunuz yaa dr konusu cok önemli, kim ne derse desin, isterse dr prof olsun, icine sinmeyince olmuyor.. oooofff of o zaman kayiplarina bakiyorum da yeni basladigimizda olsaydi bebegimiz, simdi dogum günü bile yapmistik... valla hep hayirlisi olsun diyoruz da baharcim nedense gelip gelip bizi buluyor bu sIkIntIlar... biz zaten pkoluyuz, eslerimizde bari bi sorun olmasaydi... ya da madem onlarda var biz normal olsaydik yaaaa.. zaten kulun gücünün yetmedigi yerde söyledigi tek söz: hayirlisi.....
ya evet mesela metformin baslarda bana epeyce bi mide bulantisi yapti.. ama gecti sonra cok sükür.. buna raziyim ama öyle ic organlara bi zarari olmaz insallah ya aman allah korusun, sonucta bi ilac vermiyorlarki.. iki üc cesit var benim, e bunlarin hepsi ayni organlardan süzülerek dagiliyo vücuda, dogal bir sey de degil sonucta.. bakalim yaaa allah korur insallah, bebek hikmetinden simdilik mahrum birakiyo, insallah sagligimizi korur, hem beden hem de ruh sagligimizi
Aminn canım inşallah işte şöle olsaydı böle olsaydı diyoruzda aslında bunların hepsi bahane.Kısmet nasip işi herşey.İsyan etmemek lazım.Allah yardımcımız olsun.Evet herşeyin hayırlısı olsun
insallah canim iste yine dönüp dolasip ayni yere geliyoruz.. ne cabalamak, ne üzülüp aglamak, ne polyannacilik, ne de isyan etmek hic bir cözüm degil.. dizimizi kirip oturup zamanini beklemeliyiz.. ben kendi adima iki senedir bekliyorum, bakalim rabbim daha cok bekletmez insallah, hem de hic birimizi
Merhaba canım, inş. iyi haber verebilirim.Hazirandan beri hiçbirşey yolunda gitmediMerhaba hadi bakalım hayırlısı güzel haberle gel inşallah
kız crımsoncum bı guzel dusun olsada olmasada sekerımm ne demısler CIKMAZ DEMEYIN SANSINIZI DENEYIN mıllı pıyango
Merhaba canım, inş. iyi haber verebilirim.Hazirandan beri hiçbirşey yolunda gitmedi
ayy evet bu ay olumlu düşünüyorum,öyle olsun istiyorum inş. bakalım
Merhaba güzeller güzeli pcodaşlarım
28 yaşındayım. 1 yıl 4 aydır evliyim. 19 yaşından beri pcos'luyum. İlk belirtiler çene altında bir kaç koyu renkli tüyle başladı. Şu anda alnım hariç tüm yüzüme lazer epilasyon yaptırıyorum. İlk epilasyon merkezimde yüzümde indüksiyon oluştu. Üniversite yıllarında Diane 35 ile tanıştım. Bir süre kullandım ve sonra bıraktım.
2005 yılında yine tahliller falan tekrar Pcos teşhisi. O sıralarda 34 beden, 48-49kg idim. 52 kg olduğum dönemlerde gittiğim dr.um 1 gr bile alma senin hastalığının en büyük düşmanı kilo demişti içimden gülmüştüm alsam bile çok kolay kilo veriyorum ben diyerek. Taaa ki 1 yıl öncesine kadar yavaş yavaş 55-56 kilo oldum, 58,60 derken 62kg bile gördüm bu sene.
İlk dönemlerde adetlerim günü gününe düzenliydi, hatta saati bile belliydi diyebilirim. Sonraki yıllarda 1-2 gün tarih değişiklikleri olmaya başadı. Son altı aydır artık ne kadar sürede bir adet olduğumu takip etmeye başlamak aklıma geldi. İki ay öncesinde 5 gün gecikmeyle başladı ve bu ay 12 gün gecikmeyle kendi rekorumu kırmış bulunuyorum. Hamile değilim.
Arada geçen sürelerde tüylenmedeki değişiklikler de şu şekilde göbek deliği çevresi, göğüs ucu, boyun, üst bacak bölgeleri hayli yoğun ve sert. 2-3 yılda bir hormon tahlillerimi yaptırıyorum ama iş yoğumluğumdan bir türlü devamını getiremedim.
12 günlük gecikme sonrası apar topar kendimi dr.'a atım. " Kilo almışşsın, vücudundaki yağ oranın yükselmiş. Biliyorsun ki kilo senin en büyük düşmanın (maalesef biliyorum) rahminde kalınlaşma var ve rahmin biraz arkaya dönük. Doğumda düzelir ama merak etme. Bunun dışında stres yapmak yok!" dedi. Diane 35 ve Flucan verdi. Flucan'ın tam olarak ne işe yarayacağını da sormak aklıma gelmedi rahim kalınlaşmasını duyunca.
Benim hikayem böyle, çok uzun oldu üzgünüm. Rabbim bize pcosla mücadele etme gücünü versin.
oyy oğlun çok tosunmuş maşallah. canım onlar yoruluyorlar çabucak .ben de uyandırmaya uğraşırdım saatlerce. 2 saatte bir emzirmen mümkün değil. 3-4 saat de yeter. ama ona bile uyanmıyorlarmemeyi emerken de çok yoruluyorlar.sütünü sağıp biberonla ver.benimkine şekerli su serumunu biberonla vermişlerdi biberonu daha kolay emiyorlar uyanmasa bile
inatla ilgisi yok çocuk gözünü açacak halde değil uykusu var. sanırım aldığımız narkoz da uyutuyor onları. ben de çok ağladım uyanmıyor ne yapıcam diye.
ishal değildir, onlar sulu kaka yaparlar korkma benimki hala sulu yapıyor normalmiş sarı renk olduğu sürece
canım senin sonucun yaşından dolayı öyle çıktı
senin yaş grubundaki kadınlarda hep yüksek değerler çıkıyor
benimki de riskli çıkmıştı biliyorsun yaşım 27 olduğu halde. su aldırmadım yine de
çünkü az da olsa düşük riski var
bebeğim gayet sağlıklı allaha şükür ya düşseydi amniyosentez sırasında?
ultrason sonuçların iyi çıkmış ,diğerlerine aldırma
ah şu aptal testler!
ben hiç yaptırmayacaktım doktor bana anlatmadan kanımı aldı anlamadım neden kan aldı meğer test içinmiş. tabi sonucu alınca çok etkilendim takmayacam desen de aklından gitmiyor
dile getirme bu sonucu unut gitsin,kimseye bahsetme, dua et.
olsun canım daha nice yıldönümleriniz olacak çocuklarınızla inşallah
Çok iyi canım kendiliğinden çatlaması inşallh hep böyle olumlu yönde ilerler.Biz bugün doktordaydık eşimle.Ürolojiye gittik.Eşimde varikosel çıktı canımAmeliyat olması gerekiyormuş.Biz önce direk tüp bebeğe gidelim boşuna zaman kaybı olmasın dedik.Sonra eşimin tanıdık doktor yakını vardı gittik ondan fikir almaya.Prof. doktor kendisi .Dediki bize önce fizyolojik tedavinizi olmadan neden hemen tüp bebek yapıcaksınız dedi.Önce ameliyat ol belki eşin hemen hamile kalıcak dedi.Bizde bende pko olduğunu söyledik.Orasını bilemem ama önce fizyolojik tedavi olmadan tüp bebek yapmayın dedi.Bizde mantıklı bulduk.Bende pko var ama eşimdeki varikoselden dolayıda gebe kalmamış olabilirim şimdiye kadar.Şimdi randevu alıp ameliyat için gün alıcağız canım bizde durumlar böyle.Allah sınıyor hepimizi zorluk olmadan kolaylık olmuyor.Bu varikosel den sonra olumlu gelişme olurmu acaba?Sence napalım canım?
Canım hoşgeldin Allah bağışlasın tekrardan.Canını sıkma bilen arkadaşlar fikir verir sana.Ne güzel bebeğine kavuştun tadını çıkar.Benim eşimde varikosel ameliyatı olucak canım bugün ürologtan geliyoruz
A.s canım üzme kendini içine sinmiyorsa başka bir doktorada görün ona göre kararını ver.İnşallah sorunsuz geçer bişey çıkmaz canım
Hadi hayırlı güzel haber alman dileğiyle canım
İnşallah metforminle hamile kalırsın canım.Bende durumlar yukardada yazdığım gibi bugün ürolaga gittik eşimde varikosel varmış.Ameliyat olması gerekiyormuş.Onun için gün alıp ameliyat olacak
İyiakşamlar canım
A.s canım hoşgeldin kendini nasıl rahat hissediyorsan o şekilde hareket et.Moralini düzgün tut.Sonucun iyi çıkacak inşalalh.Biz bugün üroloğa gittik eşimde varikosel varmış.Ameliyat olması gerekiyormuş.İnşalalh ameliyattan sonra tüp bebeğe gerek kalmadan hamile kalırım.Buda engelliyormuş yani gebeliği.İnşallah şu sıkıntıları atlatırızda herşey yoluna girer canım
Nice mutlu yıllar dilerim eşinle birlikteSağlık olsun canım üzülme inşallh bundan sonra güzel haberler verirsin
ay çok sevindim canım .maşallah arkadaşım sağlıkla büyüt inşallah oğlunu , darısı başımıza.epiduralde acı hissettinmi hiç, benimde büyük ihtimal sezeryan olacak.süt için arkadaşıma humanayı tavsiye etmişti doktoru, birde sütlaç, bulgur, buğday ye. onlarda arttırıyormuş.canım sen artık bebekten zor yazarsın ama bende tavsiyelerini bekliyorum, neler lazım oldu hastanede .. filan:44:ödemlerde gidiyormuş doğumdan hemen sonra ,10 kilo gider diyolar bana ay kusura bakma arkadaşım meraklı melehat gibi çok sordum
canım biraz geç kalmışım yazmaya ama sakın takma kafana yaş etkiliyor , bebeğin sağlıkla doğacak inşallah.benim doktorum ikili güzel çıkınca dörtlüye gerek duymamıştı.ne yüksek riskler gördük sağlıkla doğuruyorlar hem biliyorsun testlerin güvenirliliği %60 filan.
Bngl33..canım bebeğin hayırlı olsun.Güle güle büyüt.
İlk haftalar emzirme sıkıntısı,uykusuzluk çok zor oluyor gerçekten.Zamanla herşey yoluna girecektir.
Bebeğinin sarılık olmaması için sık sık beslemeye çalış.Memede uyuma sıkıntısını ben de dibine kadar yaşadım diyebilirim.Verirdim memeyi uyurdu,yatağa bırakırdım ingaaaaa (açııım ) diye başlardı ağlamaya..
Sarılık dönemini geçirene kadar kaşıkla,şırıngayla veya damlalıkla besleyebilirsin bebeğini...
selam kızlar uzun zamandır yoktum buralarda umreye kutsal topraklara gittim geldim bi ara bilgisayarım bozuktu yapıldı ve artık kavuştum yeni bi döneme başladım bende hala bebiş yok zaten 2 ay doğum kontrol kullandım düşük oluyo diye dr umreye gitmeden önceki ay kullan dedi kullandım sonra ki ay olmadı bakalım işnşh bu ay bu arada sizlerin haberini cvr dan aldım tuncs hamile kalmış allah analı babalı büyütsün sağ salim kucana almak nasip etsin
busmai ve bngll doğum yapmış allah analı babalı büyütsün darısı başımıza inşh...
busmai. bicim bngll. yeşil,filiz,gyaman, sizler neler yaptınız inşh iyisinizdir bu aradabenim 3. günüm adette 3 gündür koca karı yöntemini deniyoz bakalım bahsetmiştim size gelince deniycem diye inşh işe yarar...sınav pek iyi geçmedi kpss hazırlanıyodum 70 aldım ama yetmiyosallah hayırlısını versin bu arada düşük araştırması yapılıyo 10 tüp kan verdim genetik ve pıhtılaşma araştırmaları yapılıyo bi daha düşük yapmak istemiyorum allah kolaylık versin...
umre çok güzeldi 20 gün mekke 15 gün medine zaman çok çabuk geçti oralara gençken gitmek varmış kızlar kalbinizin bi köşesinde gitmeyi niyetinizi tutun allah isteyen tüm kullarına nasip etsin ben doyamadım inşh tekrarını nasip etsin hepinize dua ettim..
Hoşgeldin aramıza arkadaşım.Pko ergenlikte başlıyor böylede sürüp gidiyor malesefMerhaba güzeller güzeli pcodaşlarım
28 yaşındayım. 1 yıl 4 aydır evliyim. 19 yaşından beri pcos'luyum. İlk belirtiler çene altında bir kaç koyu renkli tüyle başladı. Şu anda alnım hariç tüm yüzüme lazer epilasyon yaptırıyorum. İlk epilasyon merkezimde yüzümde indüksiyon oluştu. Üniversite yıllarında Diane 35 ile tanıştım. Bir süre kullandım ve sonra bıraktım.
2005 yılında yine tahliller falan tekrar Pcos teşhisi. O sıralarda 34 beden, 48-49kg idim. 52 kg olduğum dönemlerde gittiğim dr.um 1 gr bile alma senin hastalığının en büyük düşmanı kilo demişti içimden gülmüştüm alsam bile çok kolay kilo veriyorum ben diyerek. Taaa ki 1 yıl öncesine kadar yavaş yavaş 55-56 kilo oldum, 58,60 derken 62kg bile gördüm bu sene.
İlk dönemlerde adetlerim günü gününe düzenliydi, hatta saati bile belliydi diyebilirim. Sonraki yıllarda 1-2 gün tarih değişiklikleri olmaya başadı. Son altı aydır artık ne kadar sürede bir adet olduğumu takip etmeye başlamak aklıma geldi. İki ay öncesinde 5 gün gecikmeyle başladı ve bu ay 12 gün gecikmeyle kendi rekorumu kırmış bulunuyorum. Hamile değilim.
Arada geçen sürelerde tüylenmedeki değişiklikler de şu şekilde göbek deliği çevresi, göğüs ucu, boyun, üst bacak bölgeleri hayli yoğun ve sert. 2-3 yılda bir hormon tahlillerimi yaptırıyorum ama iş yoğumluğumdan bir türlü devamını getiremedim.
12 günlük gecikme sonrası apar topar kendimi dr.'a atım. " Kilo almışşsın, vücudundaki yağ oranın yükselmiş. Biliyorsun ki kilo senin en büyük düşmanın (maalesef biliyorum) rahminde kalınlaşma var ve rahmin biraz arkaya dönük. Doğumda düzelir ama merak etme. Bunun dışında stres yapmak yok!" dedi. Diane 35 ve Flucan verdi. Flucan'ın tam olarak ne işe yarayacağını da sormak aklıma gelmedi rahim kalınlaşmasını duyunca.
Benim hikayem böyle, çok uzun oldu üzgünüm. Rabbim bize pcosla mücadele etme gücünü versin.
canm çok şükür artk sık sık emişiyoruz.salı gününden beri düzene girdik biraz.yoksa biberonu vercektim.benm biberonla vermek hiç aklıma gelmedi zaten herkes aman verme alışır göğsünü almaz deyip durdu.bilseydim verirdim bukadar stres yaşamazdım.evet ishal deilmiş canm iyi beslendiğinn kanıtıymış arka arkaya kaka yapması.emzirmek çok güzel ama uykusuzluk fena.
saolasın canm darısı sana olsun.eşine geçmiş olsun nezaman ameliyat olcak.
amin canm saolasın.sende sağlıkla bebişine kavuş inşallah.ameliyat sırasında ağrı acı bişey hissetmiyosun canm ama sonra ayağa kalmak zor biara ayrıntılı yazarım tatlım.
canm ben 12 kiko almıştım zaten bugün tartıldım 6kilosu gitmiş.
saol canm uykusuzluk çok zor gerçekten ama yeterki emsin diyorum çünkü emmeyince yine hastalanck diye korkuyorum.çok şükür 4gündür güzel emiyo hiç bırakmıyo nerrdeyse.senn bebiş nekadarlık oldu büyümüştür.
canm nerdesin senya ben çok merak ettim seni.Allah kabul etsin umreni bizlerde nasip etsin inşallah.senn branşın neydi canm yeterli olmuyomu 70puan.hayırlısı olsun canm.düşük sebebin arştırılsın inşallah sende en yakın zamanda bebişine kavuşursun canm.
hadi bakalım güzel düşünceleri çağırıyoruzz sakin relax ayy kendımı yogacı gıbı hıssettım:))
iyi anlatmışşsssın şeker ben sürecimin nasıl gectıgınden bıhaberım muhtemel anamdan pkolu dogdum galıba :) aramıza hosgeldın dıcem ama neden pek hos degılsede hosgeldın
Hoşgeldin aramıza arkadaşım.Pko ergenlikte başlıyor böylede sürüp gidiyor malesefGenelde belirtileri tüylenme kilo alımı vs.Kilo vermek çok önemli kilo fazlallığı olan pkolarda.Doktorların çoğunun dediği bu kısır döngü işte vermesi zor alması kolay Ben ergenlikte doğum kontrol kullandım doktor vermişti ama şimdi kullanmayı hiç düşünmüyorum.Adet olamadığım zaman söktürücü alıyorum.Streste etken stres yapmamak gerekiyor ama elde olmuyor işte bazende stresli oluyoruz ister istemez.Aminn inşallah hepimiz bu hastalığı zor olsada yener bebeklerimize kavuşuruz inşallah
canım nasılsın?
gyamanda sadece risk çıkmış sonucu kötü değil yani tekrar 26 sında kontrole gittiğinde kesin sonuçla gelecek....
zaten o büyüklükte bir bebek aldırılmazki doğar...Allah korusun bişey çıkmayacak inşallah
evet cnm ya ikilide sorun çıkmadı çok iyiydi ama dörtlüde sorun çıktı 1/50 oda yüksek bir oran tandığım var 1/20 ile bile çocuğu sapasağlam sağlıklı bebeği zaten şimdi tabiki aldırmam ama hamileliğin ilk dönemlerinde kesin sorunlu çıksaydı düşünebilirdim ama artık asla.
üzülme Allahın izni ile hiçbişi yoktur benim yengeme kesin özürlü dediler kadın neler çekti nerdesye 3 aylık aldırıyordu şimdi doğdu bebeği çok güzel .. bak başlarda böyle bişey olmuş olsaydıda aldırmayı aklına getirmek çok fena bişey ben dün doktora gittim 5. ayımı doldurdum organlarına falan baktı herşey çok güzel ve cinsiyetide erkek :) çok şaşırdım tabi kız bekliyoduk hayırlısı artık Rabbim olmayanlarada nasib etsin ben pkoyu en kötü şekilde geçirdim aşılama olmadan asla olmicak dedim ama Allah öyle bir anda nasip ettiki hiç beklemiyorduk hepimiz şaşırdık çünkü tedaviye ara vermiştim 2 yıl aradan sonra
Sizinde çok vaktiniz kalmadı artıkNormal kilodasın canım Doğumdan sonra gider zaten onlar.Ama kilon iyi.Evet bende duydum su süt yaparmış
gyman okuduğum kadarıyla gebeliğin riskli çıkmış ama kesinlikle kafaya takma belli bir yaşın üzerinde çıkıyor öyle bir olasılık ve olasılıktada kalıyor yazdığım forumdan bir arkadaşımızdada risk çıkmıştı çok şükür anlaşıldıki sapasağlammış bebek bekliyoruz heycanla doğmasını.
üzülme Allahın izni ile hiçbişi yoktur benim yengeme kesin özürlü dediler kadın neler çekti nerdesye 3 aylık aldırıyordu şimdi doğdu bebeği çok güzel .. bak başlarda böyle bişey olmuş olsaydıda aldırmayı aklına getirmek çok fena bişey ben dün doktora gittim 5. ayımı doldurdum organlarına falan baktı herşey çok güzel ve cinsiyetide erkek :) çok şaşırdım tabi kız bekliyoduk hayırlısı artık Rabbim olmayanlarada nasib etsin ben pkoyu en kötü şekilde geçirdim aşılama olmadan asla olmicak dedim ama Allah öyle bir anda nasip ettiki hiç beklemiyorduk hepimiz şaşırdık çünkü tedaviye ara vermiştim 2 yıl aradan sonra
üzülme Allahın izni ile hiçbişi yoktur benim yengeme kesin özürlü dediler kadın neler çekti nerdesye
3 aylık aldırıyordu şimdi doğdu bebeği çok güzel .. bak başlarda böyle bişey olmuş olsaydıda aldırmayı aklına getirmek çok fena bişey ben dün doktora gittim 5. ayımı doldurdum organlarına falan baktı herşey çok güzel ve cinsiyetide erkek :) çok şaşırdım tabi kız bekliyoduk hayırlısı artık Rabbim olmayanlarada nasib etsin ben pkoyu en kötü şekilde geçirdim aşılama olmadan asla olmicak dedim ama Allah öyle bir anda nasip ettiki hiç beklemiyorduk hepimiz şaşırdık çünkü tedaviye ara vermiştim 2 yıl aradan sonra
öylemi inşallah en kısa zamanda kalır inşallah ben görememiştim teşekkür ederim cnm.hamile değil canım yani en son değildi ben de bayadır karşılaşmadım arada gelip yazıyorda sayfalar üst üste biriktiğinden görünmüyor...
canm çok şükür artk sık sık emişiyoruz.salı gününden beri düzene girdik biraz.yoksa biberonu vercektim.benm biberonla vermek hiç aklıma gelmedi zaten herkes aman verme alışır göğsünü almaz deyip durdu.bilseydim verirdim bukadar stres yaşamazdım.evet ishal deilmiş canm iyi beslendiğinn kanıtıymış arka arkaya kaka yapması.emzirmek çok güzel ama uykusuzluk fena.
saolasın canm darısı sana olsun.eşine geçmiş olsun nezaman ameliyat olcak.
amin canm saolasın.sende sağlıkla bebişine kavuş inşallah.ameliyat sırasında ağrı acı bişey hissetmiyosun canm ama sonra ayağa kalmak zor biara ayrıntılı yazarım tatlım.
canm ben 12 kiko almıştım zaten bugün tartıldım 6kilosu gitmiş.
saol canm uykusuzluk çok zor gerçekten ama yeterki emsin diyorum çünkü emmeyince yine hastalanck diye korkuyorum.çok şükür 4gündür güzel emiyo hiç bırakmıyo nerrdeyse.senn bebiş nekadarlık oldu büyümüştür.
canm nerdesin senya ben çok merak ettim seni.Allah kabul etsin umreni bizlerde nasip etsin inşallah.senn branşın neydi canm yeterli olmuyomu 70puan.hayırlısı olsun canm.düşük sebebin arştırılsın inşallah sende en yakın zamanda bebişine kavuşursun canm.
merhaba arkadaşlar ben de yıllardır pko dan muzdaribim, 2 yıllık evliyim ve 28 yaşındayım
son bir yıldır yumurtlama takibi falan da yapıyoruz ama sonuç yok rahim filmim temiz
3 aydır metformin içerikli ilaç da içiyorum ama sonuç yine yok
size sorum sizce aşılama mı yaptırmalıyım yoksa direkt tüp bebek mi((
Hoşgeldin :)
Gebelik konusunda bir denemem yok henüz. Ben de pcoluyum.. Mutlaka tecrübeli arkadaşlar da tavsiyede bulunacaktır ama önceki sayfalardan öğrendiklerime göre önce aşılama tavsiye ediliyormuş. Tüp bebek biraz zor bir dönem olduğu için doktorlar da aşılama olmazsa tüp bebek öneriyorlar.
Üzme kendini. Herşeyin hayırlısı bizimle olsun arkadaşım. Rabbim gönlüne göre versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?