Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Aminn canım inşallah işte şöle olsaydı böle olsaydı diyoruzda aslında bunların hepsi bahane.Kısmet nasip işi herşey.İsyan etmemek lazım.Allah yardımcımız olsun.Evet herşeyin hayırlısı olsun

insallah canim iste yine dönüp dolasip ayni yere geliyoruz.. ne cabalamak, ne üzülüp aglamak, ne polyannacilik, ne de isyan etmek hic bir cözüm degil.. dizimizi kirip oturup zamanini beklemeliyiz.. ben kendi adima iki senedir bekliyorum, bakalim rabbim daha cok bekletmez insallah, hem de hic birimizi

Aminn canım aminnn

Merhaba hadi bakalım hayırlısı güzel haberle gel inşallah
Merhaba canım, inş. iyi haber verebilirim.Hazirandan beri hiçbirşey yolunda gitmedi

kız crımsoncum bı guzel dusun olsada olmasada sekerımm ne demısler CIKMAZ DEMEYIN SANSINIZI DENEYIN mıllı pıyango

ayy evet bu ay olumlu düşünüyorum,öyle olsun istiyorum inş. bakalım

Merhaba güzeller güzeli pcodaşlarım

28 yaşındayım. 1 yıl 4 aydır evliyim. 19 yaşından beri pcos'luyum. İlk belirtiler çene altında bir kaç koyu renkli tüyle başladı. Şu anda alnım hariç tüm yüzüme lazer epilasyon yaptırıyorum. İlk epilasyon merkezimde yüzümde indüksiyon oluştu. Üniversite yıllarında Diane 35 ile tanıştım. Bir süre kullandım ve sonra bıraktım.

2005 yılında yine tahliller falan tekrar Pcos teşhisi. O sıralarda 34 beden, 48-49kg idim. 52 kg olduğum dönemlerde gittiğim dr.um 1 gr bile alma senin hastalığının en büyük düşmanı kilo demişti içimden gülmüştüm alsam bile çok kolay kilo veriyorum ben diyerek. Taaa ki 1 yıl öncesine kadar yavaş yavaş 55-56 kilo oldum, 58,60 derken 62kg bile gördüm bu sene.

İlk dönemlerde adetlerim günü gününe düzenliydi, hatta saati bile belliydi diyebilirim. Sonraki yıllarda 1-2 gün tarih değişiklikleri olmaya başadı. Son altı aydır artık ne kadar sürede bir adet olduğumu takip etmeye başlamak aklıma geldi. İki ay öncesinde 5 gün gecikmeyle başladı ve bu ay 12 gün gecikmeyle kendi rekorumu kırmış bulunuyorum. Hamile değilim.

Arada geçen sürelerde tüylenmedeki değişiklikler de şu şekilde göbek deliği çevresi, göğüs ucu, boyun, üst bacak bölgeleri hayli yoğun ve sert. 2-3 yılda bir hormon tahlillerimi yaptırıyorum ama iş yoğumluğumdan bir türlü devamını getiremedim.

12 günlük gecikme sonrası apar topar kendimi dr.'a atım. " Kilo almışşsın, vücudundaki yağ oranın yükselmiş. Biliyorsun ki kilo senin en büyük düşmanın ( maalesef biliyorum) rahminde kalınlaşma var ve rahmin biraz arkaya dönük. Doğumda düzelir ama merak etme. Bunun dışında stres yapmak yok!" dedi. Diane 35 ve Flucan verdi. Flucan'ın tam olarak ne işe yarayacağını da sormak aklıma gelmedi rahim kalınlaşmasını duyunca.

Benim hikayem böyle, çok uzun oldu üzgünüm. Rabbim bize pcosla mücadele etme gücünü versin.

Selam kızlar!

Bir uğrayım dedim, gelemiyorum artık ben.. migrenim izin vermiyor vakit de olmuyor pek bu aralar...

Bende olumlu bir şey yok Bişi gelişmedi (( sol taraf bir hareketlenme yapar gibi olmuş ama baskın folikül yok.. 5.günü başladım çbt'na, 7-8 gün kullandım. napcam bilmiyorum.. Allah hakkımızda hayırlısını versin! Kasık ağrısı yüzünden başlayamadık klomene bu ay, sonraki ay başlicem sanırım.

Hepinize sevgiler!

Merhaba canım, inş. iyi haber verebilirim.Hazirandan beri hiçbirşey yolunda gitmedi

ayy evet bu ay olumlu düşünüyorum,öyle olsun istiyorum inş. bakalım

hadi bakalım güzel düşünceleri çağırıyoruzz sakin relax ayy kendımı yogacı gıbı hıssettım :))

iyi anlatmışşsssın şeker ben sürecimin nasıl gectıgınden bıhaberım muhtemel anamdan pkolu dogdum galıba :) aramıza hosgeldın dıcem ama neden pek hos degılsede hosgeldın

canm çok şükür artk sık sık emişiyoruz.salı gününden beri düzene girdik biraz.yoksa biberonu vercektim.benm biberonla vermek hiç aklıma gelmedi zaten herkes aman verme alışır göğsünü almaz deyip durdu.bilseydim verirdim bukadar stres yaşamazdım.evet ishal deilmiş canm iyi beslendiğinn kanıtıymış arka arkaya kaka yapması.emzirmek çok güzel ama uykusuzluk fena.

saolasın canm darısı sana olsun.eşine geçmiş olsun nezaman ameliyat olcak.

amin canm saolasın.sende sağlıkla bebişine kavuş inşallah.ameliyat sırasında ağrı acı bişey hissetmiyosun canm ama sonra ayağa kalmak zor biara ayrıntılı yazarım tatlım.
canm ben 12 kiko almıştım zaten bugün tartıldım 6kilosu gitmiş.

saol canm uykusuzluk çok zor gerçekten ama yeterki emsin diyorum çünkü emmeyince yine hastalanck diye korkuyorum.çok şükür 4gündür güzel emiyo hiç bırakmıyo nerrdeyse.senn bebiş nekadarlık oldu büyümüştür.

canm nerdesin senya ben çok merak ettim seni.Allah kabul etsin umreni bizlerde nasip etsin inşallah.senn branşın neydi canm yeterli olmuyomu 70puan.hayırlısı olsun canm.düşük sebebin arştırılsın inşallah sende en yakın zamanda bebişine kavuşursun canm.

Hoşgeldin aramıza arkadaşım.Pko ergenlikte başlıyor böylede sürüp gidiyor malesefGenelde belirtileri tüylenme kilo alımı vs.Kilo vermek çok önemli kilo fazlallığı olan pkolarda.Doktorların çoğunun dediği bu kısır döngü işte vermesi zor alması kolayBen ergenlikte doğum kontrol kullandım doktor vermişti ama şimdi kullanmayı hiç düşünmüyorum.Adet olamadığım zaman söktürücü alıyorum.Streste etken stres yapmamak gerekiyor ama elde olmuyor işte bazende stresli oluyoruz ister istemez.Aminn inşallah hepimiz bu hastalığı zor olsada yener bebeklerimize kavuşuruz inşallah

Alllah yardımcın olsun canım bebek olmadan olsaydı deriz oluncada uykusuz geceler olsun ya canları sağolsun varlıkları yeter meleklerinCanım bizde inanki şaşırdık bugün devlet hastanesine gittik ordaki doktorda eşime ameliyat diyemem hemen.Ultrason çekilin ona göre söylerim birazda kilo verin ondanda olur demiş.şimdi benim eşimde varikosel varmı yokmuŞaştık kaldık 3 farklı doktor 3 ayrı cevap.Ultrason gününe fakülteden ekimin sonuna verdiler.Bizde ilk gittiğimiz özele gittik muayene eden üroloğa yönlendirdiler oda istek yaptı ultrason için.Normalde sgk sız 250 280 mi ne bir ultrasonBiz sgklı olduğumuz için 16 tl fark vererek haftaya perşembe gününe ultrason için gün aldık şükürşimdilik bekliyoruz ultrasondan sonra ne olacağı belli olucak ne zor işlermiş canım yaAllah beterinden korusun

Hoşbulduk.. :)) Uzun zamandır topiği takip ediyordum ama katılmak bugune kısmetmiş

Hoşbulduk :)
Ben de dkh kullanmayı hiç ama hiç istemiyorum. Özellikle diane35 konusunda sebepsiz bir tedirginlik içindeyim. Adet söktürücü hiç kullanmadım, bilemiyorumki Temmuzdan beri de sigarayı bırakmak için ilaç alıyorum. Aslında ilaç almayı hiiiiiç sevmiyorum, hatta tiksiniyorum. Bebek konusunda da şu anda bir düşüncemiz yok aslında ( muayene masasında, kistlerimin coştuğunu öğrendiğimde kendimce çok korkulu ve duygusal anlar yaşadım o ayrı tabi:18: ). Yurtdışına dil eğitimi için gidecektik.Uçak biletlerini almaya çalışırken vizelerimizin iptal edildiğini öğrendik. Tüm planlar altüst olunca fazlasıyla stres oldum, son dönemde.

Rabbim herkesin gönlüne göre versin. Bebek isteyenlerin dualarını duyup büyülü bahçe yapsın herkesi

iyiyim canım sağol .. evet anladım ama ben gyaman içinde demedim genel olarak konuştum
yengeme özürlü dediler nerdeyse aldırıyordu şimdide fıstık gibi kızı var yazık yani bu testlere hiç güven olmaz
ben yapmadım doktor 2 defa sordu istemiyorum dedim..

üzülme Allahın izni ile hiçbişi yoktur benim yengeme kesin özürlü dediler kadın neler çekti nerdesye 3 aylık aldırıyordu şimdi doğdu bebeği çok güzel .. bak başlarda böyle bişey olmuş olsaydıda aldırmayı aklına getirmek çok fena bişey ben dün doktora gittim 5. ayımı doldurdum organlarına falan baktı herşey çok güzel ve cinsiyetide erkek :) çok şaşırdım tabi kız bekliyoduk hayırlısı artık Rabbim olmayanlarada nasib etsin ben pkoyu en kötü şekilde geçirdim aşılama olmadan asla olmicak dedim ama Allah öyle bir anda nasip ettiki hiç beklemiyorduk hepimiz şaşırdık çünkü tedaviye ara vermiştim 2 yıl aradan sonra

Allah size bağışlasın Dicle oğlun olucakmışBizler içinde dua et kib

Sizinde çok vaktiniz kalmadı artık Normal kilodasın canımDoğumdan sonra gider zaten onlar.Ama kilon iyi.Evet bende duydum su süt yaparmış

evet hayatım çok vakit kalmadı ama sorunlar çıkınca zaman geçmek bilmiyor annemde çok araştırır sakın süt yapcak diye tatlı yiyip durma bol bol su iç diyor :) bende aaraştırdım en güzel sütü su ve sıvı şeyler yaparmış

evet cnm malesef öyle çıktı Allah kimseye bu korkuyu yaşatmasın burdaki bunla ilgili bütün forumları okudum yüzde 90 sorun çıkmıyor inşallah benimde sorun çıkmayacak Allah korusun

eğer ilk üç ayda gerçekten özürlü olsaydı ki bu çok düşük bir ihtimal ama kesin emin olsaydım yavruma o hayatı yaşatmak istemezdim down sendromlu çocukların neler yaşadıklarını az çok araştırdım gözümün önünde acı çekmesindense ve ben öldüğüm zaman kime emanet edicem diye düşünmektense aldırırdım kim ne derse desin bakmak koymaz ama ben öldükten sonra orda burda savrulmasına katlanamazdım Allah büyüktür inşllahh birşey olmayacak ne kadar çok istedik yavrularımızı ne çok uğraş verdik Rabbim yüzümüze gülsün evladıma sağlık versin ve cümlemizin evladına çok zor çünkü

Sonunda bu ay iyi haberlerle döndüm doktordan
Yumurtalıklardaki şişliklerim geçmiş. Reglin 5.günü başlayarak 50'lik iğne yapmamı istedi tam 7 gün. 1 Ekimde kontrolüm var. İnş. herşey yolunda gider.

Canım hayırlı olsun,oğlun olacakmış.

Son düzenleme:
hamile değil canım yani en son değildi ben de bayadır karşılaşmadım arada gelip yazıyorda sayfalar üst üste biriktiğinden görünmüyor...
öylemi inşallah en kısa zamanda kalır inşallah ben görememiştim teşekkür ederim cnm.

geldim cnm uzun süre giremedim.sağol allah razı olsun sizlere de nasip etsin.cnm branşım jeoloji mühendisliği yetmiyo 70 en az 81 falan olsaydı yine son atamalarda belki atanırdım olmadı çok çalışmıştım ne yapalım kısmet başka iş bakıyorum dışardan alım yapıyolar ya kpss ye göre bankalar falan onlara bakıcam artık..

merhaba arkadaşlar ben de yıllardır pko dan muzdaribim, 2 yıllık evliyim ve 28 yaşındayım
son bir yıldır yumurtlama takibi falan da yapıyoruz ama sonuç yok rahim filmim temiz
3 aydır metformin içerikli ilaç da içiyorum ama sonuç yine yok
size sorum sizce aşılama mı yaptırmalıyım yoksa direkt tüp bebek mi ((

Hoşgeldin :)
Gebelik konusunda bir denemem yok henüz. Ben de pcoluyum.. Mutlaka tecrübeli arkadaşlar da tavsiyede bulunacaktır ama önceki sayfalardan öğrendiklerime göre önce aşılama tavsiye ediliyormuş. Tüp bebek biraz zor bir dönem olduğu için doktorlar da aşılama olmazsa tüp bebek öneriyorlar.

Üzme kendini. Herşeyin hayırlısı bizimle olsun arkadaşım. Rabbim gönlüne göre versin.

pınk42 canım bende aynı senın gıbı metformın kullanıyorum bırbucuk yıldır ama hala bendede bebiş yok senın adetlerın duzgunmu bu metformınle?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…