Hoşgeldin :)
Gebelik konusunda bir denemem yok henüz. Ben de pcoluyum.. Mutlaka tecrübeli arkadaşlar da tavsiyede bulunacaktır ama önceki sayfalardan öğrendiklerime göre önce aşılama tavsiye ediliyormuş. Tüp bebek biraz zor bir dönem olduğu için doktorlar da aşılama olmazsa tüp bebek öneriyorlar.
Üzme kendini. Herşeyin hayırlısı bizimle olsun arkadaşım. Rabbim gönlüne göre versin.
pınk42 canım bende aynı senın gıbı metformın kullanıyorum bırbucuk yıldır ama hala bendede bebiş yok senın adetlerın duzgunmu bu metformınle?
Merhabalar kızlar...ben pkolumuyum bilmiyorum.doktor sadece polikistik yapılar var dedi.5-6 ay bekleyelim gebelik oluşmazsa tedaviye başlayalım dedi.sat 8 ağustos. Henüz adet olmadım.15 gün önce kahverengi lekelenmelerim oldu.5 gün sürdü.dün tekrar başladı lekelenmeler. Moralim bozuk regl olamamanın sıkıntısı üstümdeböyle bir şey yaşayan var mı???
Gözün aydın canım inşallah güzel gelişmelerle gelirsinSonunda bu ay iyi haberlerle döndüm doktordan
Yumurtalıklardaki şişliklerim geçmiş. Reglin 5.günü başlayarak 50'lik iğne yapmamı istedi tam 7 gün. 1 Ekimde kontrolüm var. İnş. herşey yolunda gider.
Canım hayırlı olsun,oğlun olacakmış.
Merhaba pko adet düzensizliği yapıyor biliyorsun.Adet olabilirsin yakında ondan lekelenme şeklinde başlangıcı olabilir.Merhabalar kızlar...ben pkolumuyum bilmiyorum.doktor sadece polikistik yapılar var dedi.5-6 ay bekleyelim gebelik oluşmazsa tedaviye başlayalım dedi.sat 8 ağustos. Henüz adet olmadım.15 gün önce kahverengi lekelenmelerim oldu.5 gün sürdü.dün tekrar başladı lekelenmeler. Moralim bozuk regl olamamanın sıkıntısı üstümdeböyle bir şey yaşayan var mı???
merhaba muhtemelen sende de pkos var benim de son adet tarihim 17 ağustos ve sendeki belirtilerin aynısı bende de var :) test yapmaya cesaret edemiyorum yine o tek çizgiyi görmekten sıkıldımbilmiyorum ne yapıcam
merhaba arkadaşlar ben hem pco hem de şeker hastasıyım hem de kilo var çocuk istiyoruz ama doktorlar önce kilo vermemi çünkü şekerimi düzene girmesi gerektiğini söylüyorlar benim gibi olan arkadaşlar var mı acaba????
Merhaba hoşgeldin aramıza .Malesef pkoda kilo sorunu olunca öncelikle kilo vermek gerekiyormuş.Bu hem sağlığımız için hemde pko da kilo vermek önemli insüilin direncini kırmaya başlayınca adetler düzene ve yumurtlama olabiliyor.Doktor sana metformin içerikli ilaç vermediimi?(glifor,glucophage)gibi geneld kilo sorunu olan pkolulara onu veriyor doktorlar.Bendede kilo sorunu var ve bu ilaçtan kullanıyorum.Diyet yapıyordum ara verdim.şimdi yeniden başlıycağım dukan diyeti yapmayı düşünüyorum.Kilo sorunun varsa vermeye bak
teşekkürler arkadaşım ama aşılamada da aynı acıları çekiyormuşsun o yüzden kararsızımhepimizin hakkında Allah hayırlısını versin
Allah size bağışlasın Dicle oğlun olucakmışBizler içinde dua et kib
eğer ilk üç ayda gerçekten özürlü olsaydı ki bu çok düşük bir ihtimal ama kesin emin olsaydım yavruma o hayatı yaşatmak istemezdim down sendromlu çocukların neler yaşadıklarını az çok araştırdım gözümün önünde acı çekmesindense ve ben öldüğüm zaman kime emanet edicem diye düşünmektense aldırırdım kim ne derse desin bakmak koymaz ama ben öldükten sonra orda burda savrulmasına katlanamazdım Allah büyüktür inşllahh birşey olmayacak ne kadar çok istedik yavrularımızı ne çok uğraş verdik Rabbim yüzümüze gülsün evladıma sağlık versin ve cümlemizin evladına çok zor çünkü
Sonunda bu ay iyi haberlerle döndüm doktordan
Yumurtalıklardaki şişliklerim geçmiş. Reglin 5.günü başlayarak 50'lik iğne yapmamı istedi tam 7 gün. 1 Ekimde kontrolüm var. İnş. herşey yolunda gider.
Canım hayırlı olsun,oğlun olacakmış.
merhaba arkadaşlar ben de yıllardır pko dan muzdaribim, 2 yıllık evliyim ve 28 yaşındayım
son bir yıldır yumurtlama takibi falan da yapıyoruz ama sonuç yok rahim filmim temiz
3 aydır metformin içerikli ilaç da içiyorum ama sonuç yine yok
size sorum sizce aşılama mı yaptırmalıyım yoksa direkt tüp bebek mi((
merhaba arkadaşlar ben hem pco hem de şeker hastasıyım hem de kilo var çocuk istiyoruz ama doktorlar önce kilo vermemi çünkü şekerimi düzene girmesi gerektiğini söylüyorlar benim gibi olan arkadaşlar var mı acaba????
bu oranlar herkes için hemen hemen aynıdır ,hangisine kendini hazır hissediyorsan onu yap derimmerhaba arkadaşlar. bende adet olduğum ilk günden beri düzensizlik yaşıyorum. ilk zamanlar aylarca adet olmadığım olurdu dr a gittim pko olduğumu söyledi. 14 aylık evliyim hiç korunmadım ama bebeğim olmadı. önce klomen tedavisi gördüm 2 ay ama hiç yumurtam gelişmedi. 3 doza bile cevap vermedi yumurtalarım. eylül başında tüp bebek merkezine gittim. yumurtalığımın birinde 21 diğerinde 41 yumurta varmış ve adet olmadığım içinde rahim kalınlaşması olmuş ve kalınlık 13b. şu anda tarlusal kullanıyorum bitmesine 4 gün kaldı ve ben adet oldum 20 gün kullanmam gerekiyordu. hap bitmeden regl olmam normal mi?. birde doktorum önce yumurta geliştirici iğne vereceğini söledi. o iğneden sonra normal yolla denersem şansımın %10 aşılamayla % 15, tüp bebekte de % 60 şansım olduğunu söyledi. sizce ne yapmalıyım??
eğer ilk üç ayda gerçekten özürlü olsaydı ki bu çok düşük bir ihtimal ama kesin emin olsaydım yavruma o hayatı yaşatmak istemezdim down sendromlu çocukların neler yaşadıklarını az çok araştırdım gözümün önünde acı çekmesindense ve ben öldüğüm zaman kime emanet edicem diye düşünmektense aldırırdım kim ne derse desin bakmak koymaz ama ben öldükten sonra orda burda savrulmasına katlanamazdım Allah büyüktür inşllahh birşey olmayacak ne kadar çok istedik yavrularımızı ne çok uğraş verdik Rabbim yüzümüze gülsün evladıma sağlık versin ve cümlemizin evladına çok zor çünkü
Merhaba canım iyi diyelim öyle olsunbaharcan nasılsın canım.sen mikro cerrahi yi soruyordun ya canım medikabilde yapıyorlar canım.biz aşılamadan sonra orda yatırıcaz istersen bi konuş tatlım.bu arada bugün itibariyle 5 kilo vermiş bulunmaktayım.
inşallah dualarım hep sizinle
hamile kalmadan önce Rabbim herkese nasib ettiğin gibi banada et derdim
şimidide Allahım bana nasip ettiğin gibi isteyen herkese nasip et diyorum
üzülmeyin diyemem ama mücadele edin tedavinizi asla aksatmayın
kendinize dikkat edin moralinii hep yüksek tutun sonra gerçekten insan pişman oluyor yaşadıklarına
ben çok pişman oldum çok ağır yaşadım 2 yılı çok kötü geçirdim Allah kimseye göstermesin o günleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?