Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

teşekkürler arkadaşım ama aşılamada da aynı acıları çekiyormuşsun o yüzden kararsızım hepimizin hakkında Allah hayırlısını versin

Merhabalar kızlar...ben pkolumuyum bilmiyorum.doktor sadece polikistik yapılar var dedi.5-6 ay bekleyelim gebelik oluşmazsa tedaviye başlayalım dedi.sat 8 ağustos. Henüz adet olmadım.15 gün önce kahverengi lekelenmelerim oldu.5 gün sürdü.dün tekrar başladı lekelenmeler. Moralim bozuk regl olamamanın sıkıntısı üstümde böyle bir şey yaşayan var mı???

bayanlar emzirirken pko için cerazette kullanan varmı? etkileri nasıl tüylenme,kilo alma konularında v.s . bebişime geçmiceğini biliyorum drm söyledi. yardımcı olurmusunuz ve nezaman başladınız prospektüsünde adetın ılk günü baslanır dıyor herhangı bırgün baslasak etkısı olmuyormu?

merhaba muhtemelen sende de pkos var benim de son adet tarihim 17 ağustos ve sendeki belirtilerin aynısı bende de var :) test yapmaya cesaret edemiyorum yine o tek çizgiyi görmekten sıkıldım bilmiyorum ne yapıcam

Gözün aydın canım inşallah güzel gelişmelerle gelirsin
Merhaba pko adet düzensizliği yapıyor biliyorsun.Adet olabilirsin yakında ondan lekelenme şeklinde başlangıcı olabilir.

merhaba muhtemelen sende de pkos var benim de son adet tarihim 17 ağustos ve sendeki belirtilerin aynısı bende de var :) test yapmaya cesaret edemiyorum yine o tek çizgiyi görmekten sıkıldım bilmiyorum ne yapıcam

Ben de aynı şeyi düşündüm maalesef....son 1 haftada 3 tane test yaptım.tabiki hepsi negatif:))alıştım artık...sen de yapma bence hepsi ayrı bir hayal kırıklığı...

merhaba arkadaşlar ben hem pco hem de şeker hastasıyım hem de kilo var çocuk istiyoruz ama doktorlar önce kilo vermemi çünkü şekerimi düzene girmesi gerektiğini söylüyorlar benim gibi olan arkadaşlar var mı acaba????

Merhaba hoşgeldin aramıza .Malesef pkoda kilo sorunu olunca öncelikle kilo vermek gerekiyormuş.Bu hem sağlığımız için hemde pko da kilo vermek önemli insüilin direncini kırmaya başlayınca adetler düzene ve yumurtlama olabiliyor.Doktor sana metformin içerikli ilaç vermediimi?(glifor,glucophage)gibi geneld kilo sorunu olan pkolulara onu veriyor doktorlar.Bendede kilo sorunu var ve bu ilaçtan kullanıyorum.Diyet yapıyordum ara verdim.şimdi yeniden başlıycağım dukan diyeti yapmayı düşünüyorum.Kilo sorunun varsa vermeye bak

baharcan nasılsın canım.sen mikro cerrahi yi soruyordun ya canım medikabilde yapıyorlar canım.biz aşılamadan sonra orda yatırıcaz istersen bi konuş tatlım.bu arada bugün itibariyle 5 kilo vermiş bulunmaktayım.

Son düzenleme:
teşekkürler arkadaşım ama aşılamada da aynı acıları çekiyormuşsun o yüzden kararsızım hepimizin hakkında Allah hayırlısını versin

hayır canım aşılama daha kolay bir işlem çünkü
tüp bebekte yumurtanı dışarı alıyorlar, dölletip tekrar yerleştiriyorlar
aşılamada sadece yumurtalarına yakın yere spermler enjekte ediliyor

merhaba arkadaşlar. bende adet olduğum ilk günden beri düzensizlik yaşıyorum. ilk zamanlar aylarca adet olmadığım olurdu dr a gittim pko olduğumu söyledi. 14 aylık evliyim hiç korunmadım ama bebeğim olmadı. önce klomen tedavisi gördüm 2 ay ama hiç yumurtam gelişmedi. 3 doza bile cevap vermedi yumurtalarım. eylül başında tüp bebek merkezine gittim. yumurtalığımın birinde 21 diğerinde 41 yumurta varmış ve adet olmadığım içinde rahim kalınlaşması olmuş ve kalınlık 13b. şu anda tarlusal kullanıyorum bitmesine 4 gün kaldı ve ben adet oldum 20 gün kullanmam gerekiyordu. hap bitmeden regl olmam normal mi?. birde doktorum önce yumurta geliştirici iğne vereceğini söledi. o iğneden sonra normal yolla denersem şansımın %10 aşılamayla % 15, tüp bebekte de % 60 şansım olduğunu söyledi. sizce ne yapmalıyım??

Allah size bağışlasın Dicle oğlun olucakmışBizler içinde dua et kib

inşallah dualarım hep sizinle
hamile kalmadan önce Rabbim herkese nasib ettiğin gibi banada et derdim
şimidide Allahım bana nasip ettiğin gibi isteyen herkese nasip et diyorum
üzülmeyin diyemem ama mücadele edin tedavinizi asla aksatmayın
kendinize dikkat edin moralinii hep yüksek tutun sonra gerçekten insan pişman oluyor yaşadıklarına
ben çok pişman oldum çok ağır yaşadım 2 yılı çok kötü geçirdim Allah kimseye göstermesin o günleri

canım ne diyeyim Allah korusun ama moralini bozma şimdi için çok sıkkındır eminim çok kötü bir his..
bazen bebişimi 1 gün hissetmediğim zaman o kadar kötü oluyorumki kıbırdasın diye elimden ne geliyosa yapıyorum Allah sağ salim kucağına almayı nasib etsin

evet canım sağol Allah razı olsun bizim için farketmezdi kız erkek yeterki sağlıklı doğsun ...sen neler yaptın çok fazla gelemiyorum artık baı sorunlardan dolayı vs. ama hep aklımdasını inanın hep dua ediyorum sizler için

geçmiş olsun yumurtların gelişiyomu kaç cm oluyolar ve metformini günde kaç dfa alıyosun tavsiyem 2 defa alman ve çatlama iğnesi oldunmu hiç .. ben 6 defa klomen kullandım son ay çatlama iğnesini yaptım o ay adet oldum diğer ay dinlendim sadece metformin içtim ve hamile kaldım .. eğer yumurtaların büyoyor ve çatlıyorsa aşılama için erken değilmi ?

evet çoğumuz kilo verdikçe yumurtlamaya başladık
pko=şeker= kilo

bu oranlar herkes için hemen hemen aynıdır ,hangisine kendini hazır hissediyorsan onu yap derim

ilk üç ayda onu öldürmek veya 5 aylıkken öldürmek arasında hiçbir fark yok. bütün organları oluşmuş oluyor ve annesinin karnında huzur içinde büyüyen minik bir insan oluyor. biri gelip kolunu bacağını kafasını koparıp huzurlu yerinden onu ceset olarak dışarı çıkartıyor.onun adına karar vererek.
down sendromlu çocuklar eğitimle pek çok şeyi başarıyorlar.üstelik onun senden sonra kalacağını nerden biliyorsun belki senden önce vefat edecek
ben hep şunu düşünürüm bir insanın kaderinde özürlü bir çocuğa bakmak varsa; sağlıksız bebeği aldırsa da ,sonraki sağlıklı bebeği öyle bir hastalık geçirir ki özürlü olur. biz bu küçük aklımızla kimin ölmesi kimin yaşaması gerektiğine karar verme lüksünde değiliz. burda hepimiz gördük ne yapsak da ne etsek de kendimiz hamile kalmayı başaramadık Allah ne zaman bu bebeğin oluşmasına karar verdi,o zaman oldu.canı veren Allahtır ve sadece O alır. can verme yolundaki tüm tedavilere evet, ama can almak yok

Son düzenleme:
teşekkürler hoşbuldum.şuanda gilifor kullanıyorum.kilo vermek okadar zor ki kendimi bildim bileli hep kiloluydum.umarım kilo verebilirim dukan diyetini bende çok duydum bakalım arkadaşım yapıyor verebilirse ben de deneyeceğim:)

Merhaba canım iyi diyelim öyle olsunSen nasılsın iyimisin?Teşekkür ederim canım söylediğin için.Biliyorum eşim medicabile gitti üroloğa göründü oda öyle demişti mikro cerrahiyle yapıyoruz demişti.Fark 1500 2 bin arası dediler.Bizde devlet hastanesinde de varsa bu yöntem vermeyelim boşuna okadar para dedikHafta içi medikabilde ultrason çekilecek eşim.Bunuda devlet hastensindeki doktor istedi çünkü.Devletteki doktor hemen ameliyat dememiz erken dedi ultrasondan sonra belli olur dedi.medicabildekide varikosel var ameliyat olup olmamak siizn kararınız dedi.Hangisine inanacağımızı şaşırdık bizde.Sizdemi oraya gittiniz canımAşılamayı nerde yaptırıcaksın?Sedacığım haftaya cumartesi bursalı arkadaşlarla buluşma günümüz olucak istersen sende buyur gel tanışmış oluruz hem.O topiğe gel istersen sendeTeşekkür ederim canımBu arada tebrikler kilo vermişsin devamını dilerim canım

Sağol canım Allah razı olsun herkeze nasip olsun inşallah.Allah kimseye yaşatmasın o zor günleri.Sende sağlıkla kavuşursun bebeğine inşallah

iyi aksamlar kizlar ya benim gelebildigim zamanlarda iszler burda olamiyorsunuz yaaa

bir sey sormak istiyorum kizlar yaaa, uzun zamandir hamis haberi mi gelmyior yoksa ben sIk ugrayamadigim icin kacirdim mi???? :44::44::44::44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…