Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

kızlar bu normalmi yaa birden bire dün bişeyim yoktu vucudum bugün inanılmaz ağrıyor heryerim kaslarım kuru öksürük başladı öyle soğukta moğuktada çok durmadım neden yaa keçi gribi aniden gelirmiş acaba öle bişemi oldum töbe est birden birede böle hiçç olmamıştım bi belirti gelirdi önceden 4 5 saatte elden düştüm yavvv.gidimde az terliyim.bu akşam metformini içmim bari soğuk algınlığı hapı içtim.ayy inşallah hayırlı bi haberin belirtisidir bu halsizlik kiminde böle olurmuşşş ayyy yaaaaa iyi geceler öpüyorum sizziii meleklerr.

yok ya sölemedi su gün gel diye reglken yapcas bıde test dedi yarıın gidicem bakalım hem daha once yaptırdıgım testın sonucunu alıcamm uff bıktım valla hiç sevmiyorum su kan aldırma işinii

arkadaşlar sakın mkoralınızı bozmayın bende ıncı gıbı pkolar vardı adetlerım hiç düzenli değildi ve adet söktürücü farlutal içtim 15 gun oldu hala adet olmamıştım bende sağlık opcağına test yaptrımak için bir gıttım ve hamıle olduğumu öğrendim.inanın dünyalar benım oldu belim çok ağrıdığı için 5 gunluk rapor aldım ve evde yattım sürekli şuan ancak mesaiye başladım ve yazabılıyorum.ultrasyona gırdım gebelık kesesı gözüktü ama bebeğim gözükmedi ona biraz kafam takıldı ama 8 haftalıkken ancak gözükuyomuş belkı 8 haftalık bıle değildir.asla moralınızı bozmayın rabbıme bol bol dua edin inşallah.

Günaydın kızlar, nabersiniz?
aramıza bir hamile daha katıldı, allah kucağına almayı nasip etsin, hayırlı evlatlar versin! çok sevindim...

Dün İstanbul dönüşü uçakta adet oldum, bu ay çok garip..bir geliyo bir gelmiyor bir kaç saat...
sabah çok sancım oldu...neyse...

Bu arada Reyyan: sanırım grip oluyorsun, acaip bir salgın var ama neden Farlutal alıp dengeni bozuyorsun? Metformine başladın, daha da bünyeyi karıştırmaya gerek yok. bekle bakalım, nasıl işe yarıycak? aylarca bekledin, şimdi bu bir kaç günü mü bekleyemiyorsun canım? bence içme zırp pırt o farlutali!

Bu arada doğum kontrol hapı reçetesi verilen arkadaşlara:
kistleri eritmez! sadece daha fazla kist oluşmasını engeller ve hormonları düzenler! AMA SADECE KULLANILDIĞI SÜRECE! HAPI BIRAKINCA, ŞİKAYETLER YİNE DEVAM EDİCEK!

DOĞUM KONTROL HAPINI BIRAKINCA ARDINDAN HEMEN BİR HORMON TESTİ YAPIN VE GÖRÜN, DEĞERLER İYİ ÇIKIYOR. AMA ARADAN 2-3 GEÇİNCE MALESEF DEĞERLER YİNE KÖTÜLEŞİYOR!

selam kızlarrrrrrrr

dr dan gelıyorum ctesı gıttıgımde yumurtan 12mm demıstı bugun yıne gıttım 16 olmus dedı 20 olursa çatlatıcaz dedı ve çarşamba yıne gıdıcemm yumurtam gelısıyor 2 günde 4 mm çok ıyı dedı çarşambaya da 4mm daha buyurse çatlatıcaz dedı normalde 14. gun falan 20-22 mm olması gerekıyor ama ama mallesef geç gelısıyormus buna da şükür bugün 17. gün

çok sevindim canım....yumurtan var yani :26::26::26::26::26::26::26:

çok sevindim canım....yumurtan var yani :26::26::26::26::26::26::26:

evet geç oluyormuş bende büyümesi normalde pcos da olmuyormu yumurta cnm ?

benım bu ay için şanslı oldugumu düşünüyorum 1-2 ay sonra böyle olmayabılır belkıde dr 20mm olursa çatlatıcaz dedı yanı bu demek klomen e mı başlıcam demek

evet canımcım, pcos zaten yumurtlaYAMAMA sorunudur.....
ben bildiğin gibi aylardır ilaç tedavisi görüyorum, son doktora gittiğimde adetim yeni bitmişti. ve ultrasonda ''dominant bir şey göremedim dedi''

bende kendime 2 ay daha verdim o zaman tekrar gidicem baktırmaya...

Gunaydın kızlar.bırıcık senın sadece metfrmn ıle adetını duzenlemen super bı olay valla.ben dr. Gorustum duphastonu verdı yıne gecıkınce hamılelıktede kullanılıomus.gunde 3 tane 1hafta ıcıcem sonradaaa klomene baslıcaz.reyyanda adetının gelmesını ıstıosa bunu kullanabılır dımı.ben bıraz sabırsızım ıste ondan bekleyemedım metfrmın bende ne derece faydalı oldu bılmıyorum.

ben korktugum ıcın hıc bır sey ıcmedım bıtkısel falan başka ağrı kesıcı dahı kullanmadım sadece pko oldugumu öğrenmeden önce de adaçayı içiyordum bu ay adet olana kadar da 2 günde bır adaçayı ıctım

farklı hiç birşey yapmadım bu ay tahlıllerım ıyı cıkmıstı hatırlarsan bıricik
bende kesınlıkle kıstler var bende gördüm ekranda kı ılk sefer lh 11 cıkmıstı demekkı pkosda da oluyomus yumurta belkıde bendede şimdıye kadar yumurta olmadı doğru düzgün ve bu ay böyle oldu sadece inşallah hayırlısı

şimdı ben bu ay klomen başlarsam 1, şansım olcak
klomen e başlamaya korkuyordum ama umarım diğer şanslarımı kullanmak zorunda kalmam ..

kıstlerın olustugu ara bıtkısel bırsey kullandın mı senın gıbı bır arkadaş bal tarcın çörek otu kullanmıstı ve kıstler olustu demıstı

Grip belirtilerini söyleyen arkadaş, keçi gribi dedikleri aynen dediğin gibi oluyor.Hiçbişeyim yoktu,sabah kalktım hafif bi boğaz acıması,öğlene varmadan birdenbire ateşim yükseldi,vücudumda müthiş ağrılar başladı...5 gün yattım.hemen antibiyotik ve soğuk algınlığı ilacı aldım dr a gittim antibiyotiğe başladığın iyi olmuş başka türlü geçmez dedi...
Kızlar, tecrübeli arkadaşlar biriniz bana da cevap verin..Adet düzensizliklerim vardı.çocuğa karar verdik..1 hafta önce dr a gittim kist mist yoktu,gelişen bir yumurtan var dedi.onu izleyelim dedi.bu arada hormon testleriyaptırmıştım,normal dedi.neyse işte bu hafta yumurta büyümüş mü diye gittim: 'gelişen yumurta gitmiş ayrıca senin çooook fazla kistin var.gebelik zor,adetinin 21.günü progesteron testi yaptır gel 'dedi...şimdi benim anlayamadığım bu kadar çok kist 1 haftada mı oldu??neden hiç görmedi daha önce?????:26::26:

kıstlerın olustugu ara bıtkısel bırsey kullandın mı senın gıbı bır arkadaş bal tarcın çörek otu kullanmıstı ve kıstler olustu demıstı

yok canım hiçbişey kullanmadım...yumurtamı izliyordu sadece dr. işte dediğim gibi hormonlar da normal çıkmıştı.sonrasında birden bir sürü multi kist çıktı????

tabiki o kistler bir kaç hafta da ya da günde olmaz! göremediler bence ultrasonda! adetinin 21. günü hem o ay yumurtlayapı yumurtanın çatlayamadığına bakıcaklar herhalde. ama sen son testindeki LH hormonuna bir bak. FSH dan yüksekmi?

valla kullanmaya devam et. birde ben burda HERKESE söyledim ama dinleyen olmadı sanırım.
Her gün 1 tane bebe aspirini kullanın diye! kan'ı inceltiyor. bakın o zaman adetiniz Metforminle birlikte nasıl geliyor????
reyyana da defalarca söyledim ama kullanmıyor galiba....Klomen tedavini merak ediyorum, bakalım nasıl olucak. yalnız bazılarında ilk 1-2 ay hiçbir yumurta gelişmiyor, ilaç ancak 3. ya da 4. ayda yumurta yapıyor bazılarımızda. o zaman doktorlar iğneye geçiyorlar. biliyorum canım bu konuda sabırsızsın, o yüzden tüm ümitlerini ilk ay'a yükleme diye söylüyorum....

lh, fsh dan 0,3 yüksek,adetin 2. günü olduğundan normal dedi dr. daha önce kaç kere baktı ultrasonla aynı dr!!nasıl göremez anlamıyorum.büyüyen yumurtan var dedi.onu izleyelim dedi.1 hafta sonra kist doldu ortalık....of moralim çok bozuk.ilaç ya da iğne verecekmiş bana yumurtlamayı sağlamak için...ama ilaç tercihim gibi bişeyler söyledi...uçtum gittim zaten ben o arada..ya hiç çocuğum olmazsa????30 a yaklaştım zaten....kistler varken gebelik olmuyır di mi????(((((

ben soğan kürünü 1 kere yaptım ve o zamanlar hastalığıma yeni teşhis konmuştu. mucize gibi adet olmuştum. daha sonrasında metformine başladım, hiç bitkisel bir şey kullanmak ve mekanizmayı bozmak istemedim açıkcası.

yurtdışından arkadaşım hayıt tohumu ilacı yolladı bana. orada eczaneden almış, ve zaten çok güvenilir bir ilaç şirketinin ürünü. ama biraz araştırma yaptım net'de. genelde adeti çok sık gelenler için daha iyiymiş ve menapozdaki kadınlara çok faydalıymış. kullanlalara sordum, netden ve göğüs ağrıları olduğunu ve göğüslrinin şiştiklerinin ve de kilo yaptığını söylediler. bende korktum ve kullanmadım, ilaçlar şimdi öylece dolapta duruyor.

ben biraz titizim bu konularda, onu bunu karıştırmak istemiyorum zaten bozuk olan hormonlarıma ve adet döngüme! daha da kötüsünü yapmasından korktum. o yüzden ben hergün ilaçlarıma devam ediyorum çünkü şimdiye kadar onlardan başka hiçbir şeyden doğru düzgün fayda görmedim. hamileliğin 3. ayına kadar bile düşük olmasın diye hem metformin hemde bebe aspirini kullandırıyorlar doktorlar. birde 2 hafta önce endokrin uzmanı na pko dan dolayı acaip saçımın döküldüğünü söyledim ve bana B12 verdi. 2 gündür hiç saçım dökülmüyor, çok ilginç! normalde sabah kalktığımda saçıma şöyle bir el atsam, alim kadar saç geliyordu....

kıstler varken gebelık olabılıyor burda bır arkadaş sölemıstı ablasının ya da bır akrabasının nohut gıbı bırsürü kıstı varmıs ve doğumdan sonra dr söylemıs şanslısınız dıye kı dr unda eşinde pko varmıs

benımdee acayıııppp saçlarım dökülüyorr yumak yumakkkk

aynen bende folıc plus -glucopage -aspırın 300 mg içiyorumm

esas adetin ilk günlerinde onun için bakılır ve FSH ın LH dan 2 kat olması gerekiyor. yani kusura bakma ama kistlerde varsa, ve LH ın FSH a çok yakınsa PKO sun kesin. şimdi müdahale edilmez ise, ilerideki aylarda LH ın yükselicektir. Sana tek tavsiyem doktorunu değiştirmen. En iyisi bu konuda uzman birine gitmek. o doktorlarda genelde tüp bebek merkezlerinde oluyorlar. bende tüp bebek merkezinde bir doktora gidiyorum, bu konuya oldukça hakim....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…