Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

benımdee acayıııppp saçlarım dökülüyorr yumak yumakkkk

aynen bende folıc plus -glucopage -aspırın 300 mg içiyorumm

ben sana ilaçlarımı yazıyım, sen zaten eczanede çalışıyordun yanılmıyorsam:
her sabah kahvaltıdan en erken 1 saat önce ferro sanol (çay ve süt ürünleri ilacın etkisini kaybettiriyor o yüzden ben içtikten sonra 1 saat bekleyip kahvaltı ediyorum) benim eşim eczacı ve bu bilgileri bana o verdi....

akşamları tok Benexol b12....

veee gerçekten dökülmüyor dediğim gibi, çok üzülüyordum ben..kafamda saç kalmıycak diye....bakalım şimdi iyi gidiyor

önemli olan KİST DEĞİL CANIM ( zaten onlar kist değil, içi sıvı dolu kesecik) LH ında sorun varki, kistler var çnkü LH her ay oluşan foliküllerin yani yumurtaların çatlamasını sağlayan hormondur. çatlamaz ise, yumurtalıklara yapıpşıp kalır işte.....bunlara halk dilinde kist diyoruz neyse....

FSH yumurtlamanı salgılayan ve LH da o yumurtanın çatlamasını sağlayan hormonlardır. ikiside dengede olmaz ise, PKO demektir! önemli olan kistler değil, HORMONLAR!!!!

evet aynen ecz çalışıyorum kan hapları hep aynı aama bırıcık sana b12 tahlılı yapılarak mı verdı dr benım ekımde b12 normaldı ama bır daha yaptırsam ıyı olcak sanırım bir de b12 iştah açıyor cnm dikkat etmen gerek b12 aldıgında yemene gerçi sen zayıftın

evet canım biliyorum bu ilaçların iştah yaptığını...şimdiye kadar çok şükür sorun yok, ama biliyorsun zaten diyet kontrolü altındayım...eh zayıf değilim ama 58 kg yum...3 kg daha versem, ne güzel olceekkkk... ama tahlil yapmadı...2 hafta sonra işe yaramazsa beni ara dedi ama gerçekten işe yaradığını 2 hafta sonra gördüm.
15 şubatta ti randevuma kadar kullanıcam bakalım, o zaman size daha fazla bilgi veririm...

adetimin 1. günü lh:9,58 fsh:5,49 çıktı. 2. günü ise lh:3,9 fsh: 3,6.....yani benim fsh ıımda lhımda düşmüş..doktor da adetin 3. günü yaptırsaydın daha da düşük çıkardı dedi.yanlış mı söyledi yani?????bana yumurtlamayı sağlayıcı ilaç verecek.Peki bu ilaçlar lh ve fsh ı düzenlemek için mi oluyor??bana faydası olmaz mı işte???

yok canım ya artık umıtlenmıyorum.metfrmıne basladıgımda bı heveslendım yasasın artık duzenlı olucak dedım hayal kırıklıgı yasadım klomende boyle yapmıycam zaten suan olmasa daha ıyı olur gıbılerınden dıye dusunuyorum bu ay para konusunda baya sıkıstık araba falan bozuldu her aksılık bızı buldu yanı bıde dr. Masrafları yuklencek.bu reglımde klomene baslıcam olmazsa bı sonrakı ay bırakıcam sonrada hsg cektırıcem.soyle bı 2 sene falan verıyorum kendıme o sırada olursa olur olmazsada nasıp artık.bunaltmıycam kendımı.

klomen sanırım 10 TL canım. hsg evet 400 Tl civarında. üstüne birde doktor masrafları....özele mi gidiyordun? yoksa devletemi canım?

hayır canım yumurtlamayı sağlayıcak ilaç yani klomen sadece 5 gün kullanılıyor. daha sonrasında adetinin yani süklusunun 2. haftası sanırım doktora yumurta takibine gidiyorsun. doktorun tabi adet olduğun günlerde görememiştir yumurta oluştumu diye ama klomensiz belkide oluşuyordur. bunu tespit ettirmeden klomen e neden başlatıyor anlamadım. Hormonlarını düzenlemez yani bu ilaç!

slmmm arkadaşllarrrr görüşmeyeli ne var ne yok 1 hafta oldu giremedim nete...şimdide şansıma pek kisme yokk...

biricik varrr...nasılsınn...ben yokken değişen bişi oldumu hamile kalan felan...

slmmm arkadaşllarrrr görüşmeyeli ne var ne yok 1 hafta oldu giremedim nete...şimdide şansıma pek kisme yokk...

biricik varrr...nasılsınn...ben yokken değişen bişi oldumu hamile kalan felan...

evet canım var hamilemiz. yalnız arkadaşın adını unuttum. 5-6 sayfa önce bir bak istersen.

bizde pek değişiklik yok. sende nasıl gidiyor? kaçıncı klomen ayın oldu şimdi?

yaaaa biricikk bişi sorucammmm sen hep bize güsell akıllar veriyorsunn ve şuanda çook ihtiyacım varrr...son durumumu yazayımmm ve hepinizden bi fikir istiyorummm...

en son hsg çekilecektim yaa öyle gittim ve çekildim (((deneyimlerimi bilahere anlatırım:) )))))çok şükür sonuç güsel çıktı açık tüplerrr..ben 3 ay klomen kullandım doktorum bütün ısrarlara rağmen yumoş takibi yapmayınca dr değiştirdim..bu dr direk hsg istedi...ve bu arada doğum kontrol hapı verdi bunu kullan dedi buna aklımm hiç ermedi zaten klomenle uğraştık okadar bu ay bidedoğum kontrol happı kullandımmm yaaaaa....offff neyse...şimdi dediki bana bu ay klomeni içelim takip yapayımm oluşursa direk aşılama....bende aşılama istemiyorum dedimm...oda dediki klomenin son ayı aşılama olmayacaksa takibede gerek yokkk....ayyy bütün cinsler beni buluyorr..geçen aylarda takip cetvelin olmalıydı drun yapmamış diyorr....bende aşılama istemiyorum dedim...o zaman hiç bişi içmicen dedi...dedim ben ilaçsın adet olamıyorumm...adet zamanın 4 ...5 gün geçince gebelik testi yaptır dedi kanda..yoksa söktürücü iç...heray aynı işlemm dediii.....

ben napayımmm şimdi böle kala kaldımmm yaaaaaa....aşağı tükürsem sakal..yukarı tükürsem bıyıkk...ben zaten 18 aydır kendi haline bırakmıştımmm..bide bende aşırı kiloda var herşeyi bırakıpice kilomu vereyimmm..vala böle kala kaldım işteee...buraya gelemedimde kafam çatladı 1 haftadırrr...bana bi akıll verin kızlarrr....

yumurta oluştu mu diye bakacak işte o yüzden de adetimin 21. günü progesteron testi yaptırmamı istedi. ona göre ilaç tedavisine başlarız dedi.klomenden falan bahsetmedi daha yani.ama diyelim ki yumurtlama olmadı ve bana klomen verecek.peki benim fsh ve lh değerim birbirine yakınken ve bu ilaç hormonlarıma etki etmezken ben nasıl hamile kalacağım???yani fsh ım lh ımın 2 katı olmadan benim hamile kalma şansım yok mu????kızlar ben bu konularda çok yeniyim.lütfen bana yardımcı olun....çok üzgünüm çok((43:

klomen sanırım 10 TL canım. hsg evet 400 Tl civarında. üstüne birde doktor masrafları....özele mi gidiyordun? yoksa devletemi canım?

ozele gıdıyorum canım ya.ılac ucuzda her ay bu dr. Olayı sorun olcak ıste evlenelı 6 ay oldu ama borclar bıtmedı daha yas 28 olmasa acele etmıcem hıc.

işte buldumm veee çokk sefindimmmm sağlıklı bi hamilelik diliyorum arkadaşıma..darısı hepimizin başınaaa....

MİNİ ETEKKK senin içinde çoookk sevindimmm yumaşun varmışş ve büyüyormuşş ...

REYYANIMMMM sen nerdesinn hastaoluyormuşsunn galiba sanada çook geçmişş olsun cnmm benimmm....

evet WAW cım sen hep dangalaklara denk gelmişsin kusura bakma! klomen verip de yumurta takibi yapılmaz mı yaaaaaa? onu verme amacı zaten yumurta oluşup oluşmadığını görmek!!!! sen metformin kullanmıyormuydun? yani pes! bazı doktorlar sadece gebelik olsun diye veriyorlar ilacı ama takip bile etmeyip başından savıyorlar! zaten iyi doktorlar olsaydı sana kilo ver ilk önce ve metformin kullan derlerdi, ve klomen verip başından savmazlardı! pko bir metabolik hastalık, daha kaç kere yazıcam bunu??? ileride daha fazla sağlık sorunun çıkmaması için zaten doktorun bunların hepsini sana söylemeliydi! şimdi sana tavsiyem:

MUTLAKA KİLO VER. GALİBA ÇOK KİLOLUSUN CANIM AMA VERMEN ŞART! METFORMİN KULLAN, VE YILMA! BAK BEN 6 AYDIR KULLANIYORUM VE HAYATIM BOYUNCADA BIRAKMAM! BENİM BİLE ÇOK FAZLA KİLOM OLMAMASINA RAĞMEN, PKO YÜZÜNDEN ALDIĞIM İÇİN DOKTORUM MUTLAKA 6 KİLO VERMEN LAZIM DEDİ! BU KISIRDÖNGÜYÜ KIRMAK İÇİN BU ŞART DEDİ! KLOMENE ARA VER! EN FAZLA 6 SÜKLUS KULLANILIYOR ZATEN! BOŞU BOŞUNA İÇMİSSİN CANIM, TAKİP BİLE OLMADAN!
DOĞUM KONTROL HAPINI ADET VE HORMON DÜZENLEMEK İÇİN VERMİŞTİR AMA BİLİYORSUN Kİ O HAPLARI BIRAKINCA 2-3 AY SONRA AYNI ŞİKAYETLER BAŞLIYOR, YANİ ADET DÜZENSİZLİĞİ VE HORMONLARIN DENGEDEN ÇIKMASI! BANA GÖRE ÇÖZÜM DEĞİL! SADECE YUMURTALIKLARI DONDURDUĞU İÇİN DAHA FAZLA KİST OLMAMASI İÇİN VERİYORLAR BİRDE! NEYSE, BENCE BİR KAÇ AY ARA VER! MUTLAKA BİR ENDOKRİN UZMAMINA GİT! KİLONU NE YAP ET, VER....VERMEZSEN İLERDE ÇOK SORUN YAŞARSIN! KENDİNE İYİ BİR DOKTOR BUL MUTLAKA!!! sen bayan doktor arıyordun sanırım, ama onun da iyisi vardır merak etme!

sen ne zaman kilonu verdin, adetini düzenlediysen bakarsın yumurtalama oluyormu? ha olmuyorsa O ZAMAN tekrar klomen kullaırsın. sonra da aşılama ancak olabilir! bence doktor hemen aşılama demekle de kısa yoldan çözüm aramış ama çok saçma! ben sana söyliyim, kiloluysan ve yinede aşılama yla gebe kalırsan, düşük yapma riski daha fazla! kan pıhtılaşması vs vs yüzünden!!!

ewet arkadaşımmm bana hep dangalaklar geldi...3 ay oldu bu tedaviye başlayalı 8 kilo verdimmm ve daha vereceğimde bu aradada GLIKOFENE devam edicem..bide soğan kürünü yapıcammm..daha önceki gibi çook takmıyorum zaten..artık alıştım heraldeee...heleki rahim flminde yaşadıklarımdan sonra canımın kıymetini bilmeye başladımmm...aldığım neess bile şükretmeme en büyük sebep....pkoda neymişşşş.....hakkımızda hayırlısıı...bide folik asit içiyordum onuda içmicem...
artık bi glıkofen..soğan kürü bide söktürücü...en iyisi buu...

çook sağol canım benimmm....

canım folik asiti iç devam et....o sadece bir vitamin....onda pek bişey yok yani...
ay çok mu acıdı rahim filmi? anestezi yaptırmadın heralde?

folık asıtı bırakma bence.ya bıde su hsg yı anlatırmısın?nasıl yaptırdın bende cektırıcem ama korkuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…