işte buldumm veee çokk sefindimmmm sağlıklı bi hamilelik diliyorum arkadaşıma..darısı hepimizin başınaaa....
MİNİ ETEKKK senin içinde çoookk sevindimmm yumaşun varmışş ve büyüyormuşş ...
REYYANIMMMM sen nerdesinn hastaoluyormuşsunn galiba sanada çook geçmişş olsun cnmm benimmm....
hiçç anlatmasammmm
anestezisizzz çektirdimmmm.....eşimmm verdi bana coşkuyuuu bende kabul ettimmm...
gitmeyenler bilsin diye ayrıntısıyla yazıcam...gittik...ilacıda siz alacaksınız dedilerr...aldık ilacıdaa... belden aşağısını çıkart dediler bi önlük verdilerrrr giydik düz bi yatağa yattım...bacaklarımı kendime doğru çektimm...aynı alttan muayene gibi bişi soktu benim bu arada gözler kapalıı....bişile sildi orayıı...10 saniye..dediki ince iğne oluyormuş gibi bişi olacak dedi hakkaten ince bi sancı....evet bitti dedi....o arada göbeğime doğru mütiş bi sancı ilerledi yürüyormuşş gibi hissediyorsunn...benim adetlerim sancılı geçerrr...sancılı bi adet gibiydi...hiç bişi yok bende..ben sonuca okadar odaklanmıştımki...kötümü çıkacak korkusu acıyı bastırdıı....dediki biri açık biri kapalı....o sırada filmi çeken kız hocam diğerindede bi sızıntı var dedi....hemen bi ilaç daha dedi...ikinci ilacı sıktıı....şükür dedi ikiside açıkk ben o karada çoookk sevindim duyuyorumm hepsinii...bide bana çoşku verdi akıllı hasta başka oluyor gıkı bile çıkmadı diye(başına geleceklerden habersizzz...) :).....kadın çıktı eşimle konuşuyor kapıda bende hoppadanak kalktımmm...çizmelerimi bilem giydim o arada:):):)bi pet verdiler ilaç geri geliyormuşş birass...
kabine doğru geçtimm anam kafayı bi kaldırdım..benimm nefes yok kıza eşimi çağır dedim salak kız doktorla konuyor dedi...bişiler söylüyor onu duymuyorum eşimi çağırr diyorum...ama o arada nefesim gitti dedimki ben ölüyorummm resmenn nefess alamıyorumm derin derin çekiyorummm çıkmıyorr nefesss..kulaklarımdan bişi çıkıyorr ...dedim canım çıkıyorrr..o sırada bağrıyorr eşimm doktoru çağır diye orda düşmüşüm......acilden sedye getirmişlerr beni acile kaldırmışlarrrr...gözümü bi açtımki 10 kişi başımda..biri tansiyon ölçüyorr..digeri serum takıyorrrr...pasoo ağlıyorummm...bağırıyorum çığlıkl çığlıga karnım sancıyorr ölüyorum diye bide iğne yaptılarrr....çok afedersinizz bide istifrar ettimm....ama herkezz bi panikk o doktor dört dönüyorrrr...aç karnınaydım ondan olmuş galibaa...eşimide tost almaya yollamışlarrr...kafayı bi kaldırdım elinde bi tost ayrannn...suratı benden beyazzzzağlıyorumm ben annnemii getirtmedin yazıklarrr olsun sanaaa anestezili yaptırmadınn ağzımdan geleni veriiyorummm....dediii tövbeee ne çocuk istiyonn nede başka bişi sen şimdi böle oldun bide doğursannn ne hale geleceksin sen iyi ol bana yeterr...ama yemin ediyorum kızlarrr ölüyorumm sandımmmm..aynen eşimde öyle sanmışşş...bize ders oldu..ogünden sonra dedim canımdan kıymetli değilll...benim ne güsel sağlığım yerinde nefes alabiliyorummm...bundan büyük bişi yokkk....
kısacası tavsiyem anestezisizzz çekilmeyinn.....ben aç karnına gittim salak gibi bide heycaan tansiyon sıfırlandıı...çok şükürki geçti....
anamm ne yazmışımm ama o halimi bi göreydinizzzz...bu yazdıklarım daha hiç bişi...
selam arkadaşlarr
öncelikle Allahım herkese yardımcı olsun.. ve her isteyene bebek nasip etsin hayırlısıyla..
bir çok kez yazdım ama cevap alamamıştım.. yeniden deneyim şansımı ve kendimi tanıtayım.. 2,5 yıllık evliyim ve bebek istiyorum.. pko hastasıyım3 ay önce CYCLO-PROGYNOVA adlı ilacı kullandım ve ocak 11 de adet oldum 3. günü dr. gittim ve 5. günü klomene başlattı 5 gün kullandım adetimin 12. günü hafta sonu olduu için 14. günü yumurta takibine gittim ve 19mm yumurtam oluştuğunu ve 1 gün dinlenme 1 gün çalışma olarak ilşki takvimi verdi çatlatma iğnesinide vurmadı gerek yok dedi.. şimdi bekliyorum sabırla sizce hamiş olabilme şansım varmı ?
selam arkadaşlarr
öncelikle Allahım herkese yardımcı olsun.. ve her isteyene bebek nasip etsin hayırlısıyla..
bir çok kez yazdım ama cevap alamamıştım.. yeniden deneyim şansımı ve kendimi tanıtayım.. 2,5 yıllık evliyim ve bebek istiyorum.. pko hastasıyım3 ay önce CYCLO-PROGYNOVA adlı ilacı kullandım ve ocak 11 de adet oldum 3. günü dr. gittim ve 5. günü klomene başlattı 5 gün kullandım adetimin 12. günü hafta sonu olduu için 14. günü yumurta takibine gittim ve 19mm yumurtam oluştuğunu ve 1 gün dinlenme 1 gün çalışma olarak ilşki takvimi verdi çatlatma iğnesinide vurmadı gerek yok dedi.. şimdi bekliyorum sabırla sizce hamiş olabilme şansım varmı ?
tabikide varrrr....peki doktorun kontrole çağırmadımı yada erken gebelik testi felann....inşallahh hamilesindirrrr....dileğimm buu adet dönemin yaklaşmışş sanırım adette olmassan gebe olma ihtimalin dahada yükselirr...selam arkadaşlarr
selam arkadaşlarr
ha bide bir pko kadar sorun olan hipotroid hastasıyım günde 0,75 mg levetiron kullanıyorum..
tabiki tüm hormon testlerim yapılarak bu aşamalara geldim.. 14. günde dr yumurtamın çatlamak üzere olduğunu oyüzden iğne vurdurmaya gerek olmadını sölemişti.. inanılmaz kasıklarımda kasılmalar varr acaba diyorum bende?.. Dr. progestan bittikten sonra 1 hafta içinde adet olursan da olmazsanda mutlaka haberim olsun dedi randevulaşalım gel dedi. 3 şubatta bitti ilacım bugün 7si işte bilmiorm cumaya kadar beklesemmi diyorum yoksa eczaneden bi test alsammıki diyorum.. Dr. arasam ne der diyorum bilemedim oyüzden sizelere danıştım belki benımle aynı durumda olan vardır die..
Merhaba arkadaşlar;
öncelikle kendimi tanıtayım ismim derya 25 yaşındayım ergenlik döneminden beri pko ile savaşıyorum hiç bi zaman kendiliğimden düzenli adet göremedim kilo sorunum hep oldu çok geç adet gördüm liseye gidiyordum ilk adet olduğumda. uzun zamandır yasmin ile tedavi gördüm ilaç kullanırken düzene giriyor ama 3 aydır ara verdim yine düzensizleşti sinirlerimi yıpratıyor. 3 yıllıkta evliyim bu hastalığı olanların biraz zor hamile kaldıklarını biliyorum şuana kadar çocuk düşünmedik ama aslında ben istiyorum eşim hala istemiyor ve bende korkuyorum dahada ertelemek hamile kalamama riskini çoğaltırmı ya bebek sahibi olmazsam ya şansım gitgide azalıyorsa. tecrübeleri olan arkadaşlar benimle bilgirlini paylaşırsa çok sevinirim. Bu cuma doktora gidicem daha izmirli olanlar bilir belki Mustafa N. Alihanoğlu daha öncede bu DR.girmiştim memnun kaldım. anne olamaktan çok korkuyorum :18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?