• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Merhaba kızlar bende pkoluyum klomen tedavisi oldum 1 ekimde ovitrelle çatlatma iğnesi oldum adetim tam 18 gün gecikti ara ara adet olcakmışım gibi ağrım oluyo bugünde süt gibi bi akıntı geldi azıcık hüsrana uğramaktan korkuyorum test yaptırmadım daha ama hamilelikle ilgili hiç bi belirti yok bidemde çok az bulantı var sadece bana dua edin nolur isteyen herkese versin Rabbim
İnşallah hamilesindir dualarım hepimiz için peki senin pco her iki tarafta da var mı ben de bu ay kullanmaya başlayacağım klomeni çok tedirginim

pko'nun 3 farklı belirtisi oluyor. 1) aşırı kilo 2) kıllanma/aşırı tüylenme meme ucu kenarları ,çene,yanak , göbek. 3) sivilce. Ben 2007 ye kadar porselen gibi cildim varken 1 ay içinde tanınmaz hale geldim ve ondan sonra 2,5 yılım yanlış dr.lar yanlış müdahaleler ile kabusa dönmüştü. Bir arkadaşım İstanbul Vatan cad. de hala duruyor mu bilmiyorum Şadiye Hatun Tıp merkezinde cildiyeci bir hanım dr. yüz soyma vs. konularından bahsetti ve bu yüz soyma yöntemi sanıldığı gibi tek seferlik yaptırdım düzeldim olayı değil. 6 ayda bir ömür boyu belirli kontroller bakımları olan bir yöntemdi ve göze alamayacağımı belirttim en son çıkarken doğru olan şeyi söyledi senin kadın doğuma önce gözükmen lazım aslında diye pko olabilir dedi. Niye en başta demediğine mi kızsam ya da onda dr.dan hastaneden biri bile bunu söylemediği için dr a ne kadar dua mı etsem bilemeyerek çıktım. Çok sağolsun ki kadın doğuma gittim ve pko olduğunu öğrendim. yüzüm boynum sırtım irin şeklinde akneyle dolmuştu. yolda kimseyle göz teması kurmamaya çalışıp. mümkün olmadıkça dışarı çıkmaktan çekinir hale gelmiştim. Bir aile dostumuz Amerikan hastanesinde çalışan Doç. Dr. Yasemin Oram'dan randevu almamı sağladı. Kendisi o kadar yoğun ki aile dostumuz kendi randevusunu bana kaydırarak ancak randevu alabilmiştim . Cildime uygun ilaçları yazdı hap falan değil haricen sürülen kremler . yanında 1 yıl boyunca doğum kontrol hapı ile birlikte kullanarak 6 ayda %75 cildim kendine geldi. Tek kalan sol yanaktaki yanlış müdahalelerden ve zaman aşımından kaynaklı izler-delikler .. İlk baş o dr.a gitseydim doğru teşhis ve tedaviyle o da olmazdı. Dr. un en büyük tavsiyesi evlenince hemen çocuk yapmalısındı. 2014 te evlenip 2015 te kızımı dünyaya getirdim. Eğer tedaviyi yapmazsanız evlendiğinizde çocuk sahibi olmaya çalıştığınızda çocuk olmadığı zaman tedaviye başladığınızda 2-3 yılınız oradan gidebiliyor. 30 lu yaşlarda evlenince doğurmada sorunlar artabiliyor down sendromu vs.. Allah , isteyen herkese çocuk nasip etsin. Dertleriniz için şifasını versin.

Sadece d. kontrol hapi kullanmak mi tedavi.. bende de asiri sivilce vardi roaccutanne kullandim. gecti simdi. Ama pco var ve iki aylik evliyim korunmadik.. benim nasil bir tedavi yolu izlemem gerekir ki onumuzdeki hafta Endokrine gidecegim zaten.

İ
Sadece d. kontrol hapi kullanmak mi tedavi.. bende de asiri sivilce vardi roaccutanne kullandim. gecti simdi. Ama pco var ve iki aylik evliyim korunmadik.. benim nasil bir tedavi yolu izlemem gerekir ki onumuzdeki hafta Endokrine gidecegim zaten.
Her iki yumurtalıkta da var mı sende ?

Bana da sağ taraf pko sol tarafta da yumurta normal 2 tane var dedi yumurta takibi yaptı ama onlar da gelişme olmadı öylece duruyor kilo problemim haricinde bi sıkıntım yok hormonlar normal ama kadın hastalıkları uzmanına gittim tahlilleri o istedi ve sonuçlarını da ben araştırdım normal anlamadım gitti endokrin uzmanı başla şeylere mi bakıyor acaba

Bana da sağ taraf pko sol tarafta da yumurta normal 2 tane var dedi yumurta takibi yaptı ama onlar da gelişme olmadı öylece duruyor kilo problemim haricinde bi sıkıntım yok hormonlar normal ama kadın hastalıkları uzmanına gittim tahlilleri o istedi ve sonuçlarını da ben araştırdım normal anlamadım gitti endokrin uzmanı başla şeylere mi bakıyor acaba

Cnm once kadin doguma gittim ben bobreklerimde bi sorun olabilirmis bu da pkoya neden olabilirmis bobreklerle ilgili de endokrin bakiyormus pco tedavisi de yapiyormus oyle dedi kadin..

Ben 50 kiloyum. Gobek bolgesi killanma mevcut 2 sene oncede sivilce tedavisi gordum. Son bir aydir hic ekmek yemiyorum pasta borek pogaca da. annem seker hastasi muhtemelen bende de cikacaktir. Oda etkiliyormus. Sogan kurunun ilkini yaptim bu ay da yapacagim.Bu ay gebelik olmazsa dr den sonra onceki yazilarda var sut buharini denerim.

Gittigimde cikti felan vermedi ama gecen senenin ultrason resmi var
Anladım bana da çıktı vermedi vajinal ultrason ile baktı ben ekrandan izledim.. Pko olan yerde minik minik bir sürü inci gibi dizilmiş yumurtalar vardı.. Sol tarafımda biri 12 mm diğerini tam hatırlamıyorum iki yumurta vardı ama gelişim yoktu.. Bu ayın 21 inde olası adet tarihim klomeni başlıcam anlaşılan kendi haline bırakılınca gelişmeyecek bu yumurtalar.. Şimdilik diyete başladım özellikle şekere karşı hassasiyetim var annem tarafı da kronik şeker hastası dolu hem de en ağırından.. Kiloya dikkat etmek çok önemliymiş sen kaç kilosun bu arada ?

Merhaba kızlar ben siteye yeni üyeyim. Malesef benimde pko sorunum var. Yıllardır adet düzensizliği cekiyorum. Gitmedigim doktor kalmadı her defasında hormonlarimdada ultrasondada problem çıkmadı. Gecen aylarda kontrol amaçlı adetimin 2. Günü gittim kan aldılar hormon testi icin. 10 gün sonrada ultrason muayenesi oldum pko teshisi kondu. Doktor nasil diyim o kadar rahat ve gülerek pko dediki sadece bir doğum kontrol hapı yazdı gönderdi. Bende önemsiz bisey sandım. (Bekarim bu arada) eve gelip araştırdım beynimden aşağı kaynar sular döküldü. Bende tüylenme cok fazla yok sarışın oldugumdanmi bilmiyorum kilomda yok cok zayıfım aksine tek sorunum adet düzensizliğim o da hani 35 günde bir oluyorum hatta gittiğim doktorlardan biri yumurtlamalarin gec oluyodur o yüzden korkma demisti simdi stresten 2 aydır adet olamıyorum yazdıklarınızı okudukca daha kötü oldum 2 sene sonra evlenicem tek hayalim cocuk sahibi olmak napicam bilmiyorum bu hapa basliycam(ismi Yasmin) ama adet olamadimki bir türlü napsam bilmiyorum ne önerirsiniz cok moralim bozuldu :cry:
Evlenmeden önce sivilce tedavisi olurken doğum kontrol hapı kullandım eş zamanlı 7 ay sonra bıraktım. Sonra 3 ay adet olamadim. Doktor foliküller var yumurtalar Çatlamamış dedi. Söktürücü ilaç verdi adet olunca gel hormon testi yapalım dedi. Gittim testi yaptı bana yine hao verecekti almadım kullanmak istemiyorum dedim. Şimdiyse elendikten sonra doğum kontrol hapınu başladım çocuk için bıraktım. Adet oldum ama ara kanamalarım başladı doktora gittim aynı şey tekrarlandı bana yine hap vermeye kalktı. Çok saçma geliyor bana ben bunu zaten kullanmışım 2 yıl eğer tedavi edici birşey olsaydı şuan benim Polikistik over gibi bir Derdimin olmaması lazım. Öyle garip birşeyler işte doktorlar her şeye doğum kontrol hapı veriyor alışmışlar.. Bence bitkisel şeyler dene bakalım faydası olacak mi birşey kaybetmezsin..

Bizde de malesef şeker hastalığı genetik anneannemden geliyor teyzemlerimde ve annemdede var.. Annemde kontrollü şu anda yeme içmeye bağlı hap insülin vs kullanmıyor ama ben dikkat etmezsem çok büyük ihtimal şeker hastası olucam. Var herşeyde bi hayır diyorum Allah hepimize hayırlı sağlıklı bebişler versin. Bende 174 boyum var 82 kiloyum son bi yılda yaklaşık 10 kilo aldım malesef evlilik yaradı :KK16:

Allah yardımcımız olsun. Uzun süredir teşhis konulan kişiler tavsiyelerini pko diyetlerini neler yaptıklarını yazabilir mi yeni teşhis koyulan kişiler için :)
Canım benim kesin teşhis konulmamış olmasına rağmen öğnerir öğrenmez Zayıflamaya başladım. 13 kilo verdim şimdilik. Şekeri ve şeker içeren hazır paket Ürünlerin hepsini çıkardım hayatımdan. Beyaz ekmek, pirinç Pilavı, makarna vs kesinlikle tüketmiyorum. Çikolata, tatlı falan hiç yemiyorum. Canım tatlı çektiginde kuru kayısı ceviz kuru dut falan yiyorum.
Haftada 4 gün (en az) yürüyüş yapıyorum.
Hba1c yüksekti benim bu dediklerimden sonra çok şükür 4.9 à düştü adetlerim düzenli çok şükür ve çok şükür ilaçsız yumurtluyorum. Eşimde sorunlar var şimdi de :( onun için çalışmalara devam ediyor ve bekliyoruz...

Bizde de malesef şeker hastalığı genetik anneannemden geliyor teyzemlerimde ve annemdede var.. Annemde kontrollü şu anda yeme içmeye bağlı hap insülin vs kullanmıyor ama ben dikkat etmezsem çok büyük ihtimal şeker hastası olucam. Var herşeyde bi hayır diyorum Allah hepimize hayırlı sağlıklı bebişler versin. Bende 174 boyum var 82 kiloyum son bi yılda yaklaşık 10 kilo aldım malesef evlilik yaradı :KK16:

Cnm anlasiliomu bilmiyorum ama 2014 de gittdigim dr koymustu bana pco teshisini 3 ay diane 35 kullandim sona biraktim asagida ultrason resmi. Benim adetimde sasmaz bildim bileli gunu gunune diane35 icince iyice sapitti olmamaya basladim hapi biraktim oldu.

RBRBYo.jpg

Yani bendede buna benzerdi ultrason sırasında daha iyi anlaşılıyor tabi.. Sen ne gibi bi tedaviye başlayacaksın ya da endokrin uzmanına mı gideceksin önce ?

Yani bendede buna benzerdi ultrason sırasında daha iyi anlaşılıyor tabi.. Sen ne gibi bi tedaviye başlayacaksın ya da endokrin uzmanına mı gideceksin önce ?

Sogan kurune baslamistim. Birinci kuru bitti ikinciye baslayacagim. Unlu mamullerden ve islenmis yieceklerden uzak duruyorum. Haftaya endokrine gidecegim. Tahlil yaparlar sanirim yine. Sonrasina bakacagiz.

İnşallah hamilesindir dualarım hepimiz için peki senin pco her iki tarafta da var mı ben de bu ay kullanmaya başlayacağım klomeni çok tedirginim
Evet canım iki taraftada var yumurtalaım 30 mm ye kadar gelişmişti inşallah Rabbim senide çabucak dileğine erdirsin

Evlenmeden önce sivilce tedavisi olurken doğum kontrol hapı kullandım eş zamanlı 7 ay sonra bıraktım. Sonra 3 ay adet olamadim. Doktor foliküller var yumurtalar Çatlamamış dedi. Söktürücü ilaç verdi adet olunca gel hormon testi yapalım dedi. Gittim testi yaptı bana yine hao verecekti almadım kullanmak istemiyorum dedim. Şimdiyse elendikten sonra doğum kontrol hapınu başladım çocuk için bıraktım. Adet oldum ama ara kanamalarım başladı doktora gittim aynı şey tekrarlandı bana yine hap vermeye kalktı. Çok saçma geliyor bana ben bunu zaten kullanmışım 2 yıl eğer tedavi edici birşey olsaydı şuan benim Polikistik over gibi bir Derdimin olmaması lazım. Öyle garip birşeyler işte doktorlar her şeye doğum kontrol hapı veriyor alışmışlar.. Bence bitkisel şeyler dene bakalım faydası olacak mi birşey kaybetmezsin..
Bugün gittim doktora 2 aydir adet olamadigim icin qlairista isimli bir dogum kontrol hapi verdi sanirim bu yumurtlamayada yardim eden hormon ilaci evlenene kadar kullanicaksin dedi digerlerine göre bunun çok fazla yan etkisi yokmuş ve gercekten ise yariyomus okudugum yorumlardan ve doktorun soyledigine göre bilemiyorum artik bende 30 lira verdim aldim basliycam faydasini görürsem buraya yazarim evliyseniz soğan kürü deneyin onun faydasını gören cevremde cok insan var bide kilo verince cok cok yararı dokunuyormus ben cok zayıfım zaten kansızlık vitaminsizlik hersey var kilo vermem mümkün degil ama siz bi deneyin derim

Back
X