Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Canim baktrdan bile hirmonlrda sprem sayilruda aniden degisebiliyor
Bizim biraz az çıktı sayı mesela. Hem değişken hem etkilenen birşey stress , sigara vs. Birdahaki ay tekrar yaptircaz. Bi de özelde yaptık hemen sonuç düşük diye hic kontrol arastirma olmadan tüp bebek merkezine yönlendirdiler 1 saat pazarlamacı gibi ikna etmeye çalıştılar. Şüphe düştü içimize devlette yaptircaz.

Benim esininde cok cok tuksek degil ileri hizu sinirin uzerinde ama devlette asilamadan sonra tup yaptrabkrsnz haklisin bazen para tuzagida olabilyor

Demek istedgim su ben evlendim 1yil dolamdan gittim normalde gecen aya kadar birden degismis hormonlarim esiminnde degismis olablr aynen her ay ayni olmyor esinize keci boynuzu pekmezi kurutemis uzerine bal dokup yedirin cok arttryor ben bizzat denedum girdum

canm bende neredeyse aynıyım senle 78 dim 3 hafta önce şimdi 73 ama şu an takıldı kaldı napmam lazım sence ekmek yok günlük spor da var ama takıldımm

bende pco hastasıyım malesef 1,5 yıldır çocuk istiyoruz olmuyor. bir kez hamile kaldım düştü. doktorum klomen+menegon kullandı bir yumurta oldu o da pek güçlü değildi tutmadı yine denedi olmadı sonra sadece menegon denedi 3 yumurta oluştu yine olmadı.sonra rahim filmi isstedi temiz çıktı sonra ki ay da gonal-f 450 denedi çok yumurta oluştu ancak yine gebelik olmadı. şimdi başa döneceğiz tekrar klomen +menegon dedi.sorum şu bu adam beni deneme tahtası mı sanıyor neden aşılama yapmıyor ve daha önce başarısız olduğu bir tedaviyi tekrarlıyor bana kafam çok karıştı

PKO lu olduğumu yeni öğrendim açıkcası pek bi bilgim yok korkuyorum da bebeğini düşürenler çok gebe kalamayanlar var ne yapmamız gerekiyor çocuk olması için düşük olmaması için

PKO lu olduğumu yeni öğrendim açıkcası pek bi bilgim yok korkuyorum da bebeğini düşürenler çok gebe kalamayanlar var ne yapmamız gerekiyor çocuk olması için düşük olmaması için
Aynen bende cok korkuyorum gerçekten adetlerim hiç düzenli olmuyor pko için dogum kontrol hapı verdi doktorlar sadece dogum kontrol hapıyla adet görüyorum yıllardır hapı bırakınca bazen 2-3 ayda bir geliyo bazen daha geç cok korkuyorum cocuk istediğimiz zaman olmaz diye

cnm ben kendimi bildim bileli pco ile savaşıyorum. bekarken de çok savaştım doğum kotrol hapı kullandım şimdi evliyim 1,5 yıldır çocuk olmuyor. ben hiç adet görmüyordum ilaçsız bir yıl olmadığımı bilirim malesef

Allah inşallah gönlünüze göre verir isteyen herkes gibi cocugunuz olur inş doktorlar ne diyor peki olur mu deneyin mi diyor? Bana doktorum cocuk istediğin zaman dogum kontrol hapını bırakcaksın 7-8 ay normal yolla deniceksiniz dedi ama ben hapı bırakınca kistlerim cogalıyo 7-8 aylık süreçte kistlerim cogalırsa hamile kalmam daha da zorlasmazmı

Ya bu pko niye var ya isyan etmiyorum bu halimize de şükür ama cok üzülüyorum her ay düzenli adet gören kadınlara cok imreniyorum cidden

Birde dogum kontrol hapı kullanırken adetiniz nasıl geliyo biraz daha az geliyor sanırım dmi

Ya bu pko niye var ya isyan etmiyorum bu halimize de şükür ama cok üzülüyorum her ay düzenli adet gören kadınlara cok imreniyorum cidden
Can'ım bende her ay adet görüyorum hormonlarım normal ama gel gör ki pco var ve Bebek olmuyor.. Bu ay klomen denen ilaca başlayacağım..

Hepimize geçmişler olsun, tez zamanda Rabbim bebekleri kucağımıza almayı da nasip etsin.
Ben de bir pco lu olarak 21 günlük detoks ile şekerden tamamen ayrılmayı denedim, son 5 günüm . Çünkü malum insülin direncini kırmak için şart . Sonrasında da haftada bir gün , sütlü olmak kaydı ile kendimi ödüllendirme yoluna gideceğim.
Ve spor. Bazı sabahlar gitmek istemesem de pco aklıma geliyor koşarak gidiyorum . Önce iyice kilo verip öle çocuk için adımlara başlıcam . İnşallah Rabbim hayırlısı ile anne yapar bizi , hepimizi .

ben 1buçuk sene dk hapı kullandım o zaman vakti şaşmıyordu 7 gün sürüyodu bitti ilk hafta 7 gün olmadım gecikti şimdi kaç hafta oldu tık yok doktorumda diyoki adet gör kendi kendine 3. günü hormon testlerini yapalım ya ne yapacağım elim kolum bağlı gibi hissediyorum Bu durumla uzun süre mücadele eden insanları düşünemiyorum kim bilir neler hissediyorlar

kızlar bn de de polikistik over sendromu var 2 senelık ewlıym hamıle klamıyrm bundan dolayı doktorum laparoskopı driling amelıyatını tavsıye ettı ne yapmalıyım sızce yumurluyrm ama catlamyrlar hormon da almak ıstemyrm amelıyt olayımmı ne yapayım sızce ....

Canım bu konuda benim hiç bir bilgim yok bir kaç doktor daha gezip onlara danıssan nasıl olur eger hepsi hemfikirse seninde için rahat eder

Arkadaşlar size birşey danısmak istiyorum fikirleriniizi bekliyorum Ben yıllardır pukoluyum ve yıllardır dogum kontrol hapı ile adet gördüm hiç bırakmadım şimdi 3 aylık evliyim, su an kesinlikle cocuk istemiyoryz sartlarımız hiç buna uygun değil fakat aklımda hep cocugum olur mu olmaz mı sorusu var her gün düşünüyorum, size danısmak istediğim konu şu, ben bu ay yıllardır kullandığım dogum kontrol hapını ilk defa bırakmak istiyorum sogan kürüne baslamak istiyorum, cunku dogum kontrol hapları kisti tedavi etmiyormus sadece adet görmemizi sağlayarak adet olmuyorum şikayetnden kurtulmamızı saglıyomus sogan kürüne başlamayı düşündüm ama bu sefer korkuyorum kür bende işe yaramaz da kistlerim daha cok cogalır ve artarsa diye ozaman cocugum olması daha da zorlascak diye korkuyorum ama böle hapla da nereye kadar iyileşmek adına brsyler yapmam gerek diye düşünüyorum sizce ne yapmalıyım sogan kürüne baslayyımmı yoksa haplarla adet görmeye devam edip 1 yıl kadar flaan sonra hamileliği düşündüğüm zaman mı hapı bırakayım lütfen fikirleriniizi bekliyorum arkadaslar sevgiler

Sadece d. kontrol hapi kullanmak mi tedavi.. bende de asiri sivilce vardi roaccutanne kullandim. gecti simdi. Ama pco var ve iki aylik evliyim korunmadik.. benim nasil bir tedavi yolu izlemem gerekir ki onumuzdeki hafta Endokrine gidecegim zaten.

Geç dönüş için kusura bakmayın. İlgili ilacın daha hafifini bana dr. yazmıştı ve kanama geçirmiştim ağrıdan duramadım o gün. Bekarken doğum kontrol hapıyla tedavi olmuştum ama kontrollü kullanmak zorunlu döneminde kan tahlili /ultrason yapılacak. içtiğin saat aynı olacak. kafana göre kullanırsan kötü sonuçlar doğar.

Ben 19 yaşındayım.Sivilcelerim nedeniyle doktora gittiğimde hormonlarımda bozukluk olduğunu ve bu yüzden sivilcelerimin tekrarladığını öğrendim. FSH ve LH arasında dengesizlik var.FSH 5.8 LH 5.2. Bu polikistik over olduğumu gösterir mi? Testesteron hormonumda bi sıkıntı yok. Adet düzensizliğimde yok. Bir tek sivilcelerim var. (çok fazla değil,ağrılı akne değil) Ve eğer öyleysem sivilcelerden kurtulma yolu yok mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…