arkdaşalar pcolu ne demek??? anlayamadım ben
hım anladım. bende de polistik over kist var adet düzensilziği var 3-4 ay bir adet oluyorum en son 3 hafta önce doktora gittim bu tanıyı koydu ve farlutal diye bir hap verdi hapı bitirdikten 2 gün sonra regl oldum ve adetimin 3. günü tekrar doktora gidip hormon testi yaptırdım sonuçlarımı aldım ve 14 şubatta tekrar doktora gidip bütün sonuçlarımı göstericem büyük ihtimalle doğum kontrol hapı vericek daha öncede söylemişti vericeğini uzun yıllar d.kontrol hapı kullanmak gerek dedi ve evlendiğinde bebek istediğinde tekrar hastahaneye başvurman gerekicek dedid.kontrol hapından çekiniyorum doğrusu 60 kiloyum ve d.kontol hapını kullanırsam iyice kilo alırmışım gibi en azından cevremdekiler öyle diyor sakın kullanma diyorlar off yaa
selam kıslar pko illeti bendede varmıs ve 3 düşük yaptım erken düşüğe sebep oluyormusskilomda var ne yapıcam sasrıdım
hım anladım. bende de polistik over kist var adet düzensilziği var 3-4 ay bir adet oluyorum en son 3 hafta önce doktora gittim bu tanıyı koydu ve farlutal diye bir hap verdi hapı bitirdikten 2 gün sonra regl oldum ve adetimin 3. günü tekrar doktora gidip hormon testi yaptırdım sonuçlarımı aldım ve 14 şubatta tekrar doktora gidip bütün sonuçlarımı göstericem büyük ihtimalle doğum kontrol hapı vericek daha öncede söylemişti vericeğini uzun yıllar d.kontrol hapı kullanmak gerek dedi ve evlendiğinde bebek istediğinde tekrar hastahaneye başvurman gerekicek dedid.kontrol hapından çekiniyorum doğrusu 60 kiloyum ve d.kontol hapını kullanırsam iyice kilo alırmışım gibi en azından cevremdekiler öyle diyor sakın kullanma diyorlar off yaa
Günaydınn herkese..
adetim gecikmedi ama dayanamadım test yaptım tek çizgi ya ne zaman çift görücem ben orayı yaa ne zamannnnnnnnnn
geçmiş olsun ben de kistleri atmak için 4 yıldır doğum kontrol hapları içiyorum doktorum bırak yan etkileri var artık bırak bir süre içme dedi ama kistler bıraktığım aydan itibaren oluşmaya devam etti.. başka tedavi var mı ben de bilmiyorum başka doktor araştırıyorum ben de... yeni bişey duyarsam yazarım... benim de kilom 56 sınırda...
ben jasmin kullandım.hiç kilo falan da yapmıyor.madem bekarsın kullan bence, zamanında kullan ki ilerde evlenip bebek istediğinde kullanman gerekmesin..
selam didem. benimde bikere ufak bi kanamam olmuştu. sabah hemen doktora gitmiştim. aslında kese büyüdükçe etrafındaki damarları yırtıyomuş. kesede bişey yoktu ama yinede çok korktum ve düşük olmasın diye bi hap kullanmaya başladım. doktorumda zararı yok günde 2 tane kullan dedi. ama çok uyku yaptı bende. zaten sürekli uyukluyorum. bu yüzden doktorumu aradım ve günde 1 tane gece yatarken kullansam sorun olurmu dedim. olmaz dedi. öyle kullandım. ve ben hergün 1 tane bebe aspirini kullanıyorum. pkolularda bebeğin kalbinin durması sık rastlanıyormuş. o yüzden bebe aspirini kullanıyorum. kanım pıhtılaşmasın ve bebeğe kan akışı normal ilerlesin diye. sende bi doktoruna sor istersen. doktora her gittiğimde 'yoo sen hamile değilsin ' veya 'bebeğin kalbi durmuş ' dicek diye ödüm koparak gidiyorum.allahım hayırlısıyla bebeği olmayanlara bebek, bekleyenlerede sağlıkla kucaklarına almayı nasip etsin inşallah....
bende çok doktorlara gittim ama hepsi en sonunda doğum kontrol hapı verdi. peki bu hapları kullandığın için zayıflama yada kilo alma, tüylenme vs. gibi sorunlar oldumu.
canım bende düşük olacakmış gıbı sankı korkuyorum ya ..doktor kalp atışları için 3 hfta sonra gel dedi onu beklyrum((((((
kızlarr yaaa birazdan çatlatma iğnesini olucammmm
ne olur şans dileyinn
neden kimse yokkk
biricik adetlerinin düzene girmesi için sen ne kullandın?
hep doğum kontrol hapı olmak zorunda mı bu? bu hapları kullana kullana kısır olmasa da insan zamanla kısırlaşır nasıl bir tedavi butv de izlediğim olaylardan sonra bu ilaçları uzun süreli kullanmak istemiyorum
metformin tarzı ilaçlar belki bana da iyi gelir ama bunu bilmiyorum doktor araştırıyorum bu sebeple...
eminim ki yan etkileri azdır doğum kontrol haplarına göre :)
merhaba kızlar size birşey sormak istiyorum,artık kime ne soracağımı şaşırdım,aslında benim hikayem biraz uzun ama özetlemeye çalışacağım.ben 4 yıllık evliyim ve ilk 2 sene eşimin çekilmesiyle korunduk yani hiç doğum kontrol hapı falan kullanmadım.neyse tam çocuk düşünmeye başlayacağımız sıralarda iki adet arası kanamalarım başladı,eskiden böyle birşeyim olmazdı,muayehane oldum yara var dendi dondurduk,sonra bu kanama ara ara iki adet arasında oluyor ama bazen sadece çok koyu kırmızı bir kanamam oluyor,bazen açık pembemsi.ama normal adet gibi yoğun kanamam olmuyordu.derken korunmayı bıraktıktan sonra 8.ayımda hamile kaldım ve bebek 16 haftalıkken sebepsiz düşük yaptım.düşükten sonra 8 aydır ara kanamalarım olmuyordu,sanırım bir problem vardı ve kürtajla gitti diye düşünürken,geçen ay yine çok açık pembe hafif kanamam oldu,soğan kürü uyguladığım için üstünde durmadım,ama bugün adetim biteli 1 hafta oluyor ve çok koyu kanamam geldi,halada kasık ağrımla birlikte devam ediyor.tabii sabah kanamam olunca hemen doktora gittim ve doktor ultrasonla baktırdı,polistik over dedi,adetinin ilk günü gel bakalım dedi ve 20 günlük bir hap verdi bana gönderdi.ama ben araştırdığıma göre pko da adet gecikmesi ve tüylenme oluyormuş,bende bunlar yok,o zaman nasıl pkolu olurum,yada aranızda benim anlattığıma benzer belirtiler yaşayıpta pko teşhisi konan arkadaşlar varmı,inanın bana başka şeyden korkuyorum arkadaşlar o nedenle pkolu olmaya bile razıyım artık,en azından sorun ne bilir,tedavisini yaptırmaya çalışırız ama bu belirsizlik beni stresten düşünmekten öldürecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?