Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

hım anladım. bende de polistik over kist var adet düzensilziği var 3-4 ay bir adet oluyorum en son 3 hafta önce doktora gittim bu tanıyı koydu ve farlutal diye bir hap verdi hapı bitirdikten 2 gün sonra regl oldum ve adetimin 3. günü tekrar doktora gidip hormon testi yaptırdım sonuçlarımı aldım ve 14 şubatta tekrar doktora gidip bütün sonuçlarımı göstericem büyük ihtimalle doğum kontrol hapı vericek daha öncede söylemişti vericeğini uzun yıllar d.kontrol hapı kullanmak gerek dedi ve evlendiğinde bebek istediğinde tekrar hastahaneye başvurman gerekicek dedi d.kontrol hapından çekiniyorum doğrusu 60 kiloyum ve d.kontol hapını kullanırsam iyice kilo alırmışım gibi en azından cevremdekiler öyle diyor sakın kullanma diyorlar off yaa

o ilac kullaniliyor evet ama illa kilo aldiracak diye bisey yok ki
ben o ilaci kullanirken ki 9 ay kullanmistim bekarken ilk 4-5 ayinda 15 kilo vermistim.
ama yapiya gore de degisebilir, kullanirken biraz dikkat edersin :)

selam kıslar pko illeti bendede varmıs ve 3 düşük yaptım erken düşüğe sebep oluyormuss kilomda var ne yapıcam sasrıdım

internette okumustum sole yaziyordu: bazen bu hastaligin tedavisi kilo vermedir, yani kilo verirseniz hastalik duzelecektir.
bende de var bu hastalik, benim de kilom var vermeye ugrasiyorum.

geçmiş olsun ben de kistleri atmak için 4 yıldır doğum kontrol hapları içiyorum doktorum bırak yan etkileri var artık bırak bir süre içme dedi ama kistler bıraktığım aydan itibaren oluşmaya devam etti.. başka tedavi var mı ben de bilmiyorum başka doktor araştırıyorum ben de... yeni bişey duyarsam yazarım... benim de kilom 56 sınırda...

Günaydınn herkese..
adetim gecikmedi ama dayanamadım test yaptım tek çizgi ya ne zaman çift görücem ben orayı yaa ne zamannnnnnnnnn

günaydın. bende hiç çift çizgiyi göremiyorum ama Allah izin verirde hamile kalırsam, sırf o çift çizgiyi görmek için gebelik testi yapıcam. bu da tüm isteyenler için en kısa zaman da olur inşallah:)

ben jasmin kullandım.hiç kilo falan da yapmıyor.madem bekarsın kullan bence, zamanında kullan ki ilerde evlenip bebek istediğinde kullanman gerekmesin..

bende çok doktorlara gittim ama hepsi en sonunda doğum kontrol hapı verdi. peki bu hapları kullandığın için zayıflama yada kilo alma, tüylenme vs. gibi sorunlar oldumu.

canım bende düşük olacakmış gıbı sankı korkuyorum ya ..doktor kalp atışları için 3 hfta sonra gel dedi onu beklyrum ((((((

bende çok doktorlara gittim ama hepsi en sonunda doğum kontrol hapı verdi. peki bu hapları kullandığın için zayıflama yada kilo alma, tüylenme vs. gibi sorunlar oldumu.

tüylenme varsa durdurur faydası olur kilo almamak için siz dikkat edeceksiniz bazı haplar iştah açar..

canım bende düşük olacakmış gıbı sankı korkuyorum ya ..doktor kalp atışları için 3 hfta sonra gel dedi onu beklyrum ((((((

didemcim,öncelikle bebeğin hayırlı uğurlu olsun..ama lütfen aklına böyle kötü şeyler getirme..ben metformini ve bebe aspirinini biz pkoluların hamileyken de kullandıklarını çok duydum..özellikle bebe aspirinini bebeğin kalbi durmasın diye veriyormuş doktorlar..bunları kullanıyormusun doktorun söyledi mi bilmiyorum ama bence gereksiz yere kendini strese sokman bebeğini de seni de kötü etkileyecektir.eğer bunları kullanmıyorsan lütfen doktoruna böyle bir endişen olduğunu,nasıl önlem alınacağını sor canım..aklına da kötü şeyler getirme lütfen..
allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..

kızlarr yaaa birazdan çatlatma iğnesini olucammmm

ne olur şans dileyinn

neden kimse yokkk

merhaba kızlar size birşey sormak istiyorum,artık kime ne soracağımı şaşırdım,aslında benim hikayem biraz uzun ama özetlemeye çalışacağım.ben 4 yıllık evliyim ve ilk 2 sene eşimin çekilmesiyle korunduk yani hiç doğum kontrol hapı falan kullanmadım.neyse tam çocuk düşünmeye başlayacağımız sıralarda iki adet arası kanamalarım başladı,eskiden böyle birşeyim olmazdı,muayehane oldum yara var dendi dondurduk,sonra bu kanama ara ara iki adet arasında oluyor ama bazen sadece çok koyu kırmızı bir kanamam oluyor,bazen açık pembemsi.ama normal adet gibi yoğun kanamam olmuyordu.derken korunmayı bıraktıktan sonra 8.ayımda hamile kaldım ve bebek 16 haftalıkken sebepsiz düşük yaptım.düşükten sonra 8 aydır ara kanamalarım olmuyordu,sanırım bir problem vardı ve kürtajla gitti diye düşünürken,geçen ay yine çok açık pembe hafif kanamam oldu,soğan kürü uyguladığım için üstünde durmadım,ama bugün adetim biteli 1 hafta oluyor ve çok koyu kanamam geldi,halada kasık ağrımla birlikte devam ediyor.tabii sabah kanamam olunca hemen doktora gittim ve doktor ultrasonla baktırdı,polistik over dedi,adetinin ilk günü gel bakalım dedi ve 20 günlük bir hap verdi bana gönderdi.ama ben araştırdığıma göre pko da adet gecikmesi ve tüylenme oluyormuş,bende bunlar yok,o zaman nasıl pkolu olurum,yada aranızda benim anlattığıma benzer belirtiler yaşayıpta pko teşhisi konan arkadaşlar varmı,inanın bana başka şeyden korkuyorum arkadaşlar o nedenle pkolu olmaya bile razıyım artık,en azından sorun ne bilir,tedavisini yaptırmaya çalışırız ama bu belirsizlik beni stresten düşünmekten öldürecek.

canım kusura bakma, daha yeni girebildim ....sana en başından anlatıyım, o zaman daha iyi anlarsın. ben 10 yıl boyunca doğum kontrol hapı kullandım. (adetlerim hep çok sancılı geçiyordu, o yüzden o zamanlar bana bunu önerdiler) 3 yıl öncde evlendim. Mayıs 2010 da hapı bıraktım, birden adetim gelmemeye başladı...50-60 gün e kadar uzadı süklusum. doktora gittim, kistleri gördü ve adet düzensizliği olduğundan PKO olabilir dedi. farlutal kullandım o zaman ilk defa ve hormon testi yaptık, herşey düzgün çıktı. LH FSH dan düşükdü. Ama daha kısa bir süre önceye kadar doğum ontrol hapı kullandığım için düzgündü. neyse ben bu işin peşine düştüm ve doktor değiştirdim. aradan yine kısa bir zaman geçti, şimdiki doktorumu buldum. tekrar muayene etti ve hormon testi yaptı. bu sefer LH FSH dan yüksek çıktı tabi. bu arada son 2 yıldır 5-6 kilo almıştım, vücudum bir an değişti. karın bölgem acaip yağlandı ve saçlarım dökülmeye başladı. doktor ne yap et, bu karın bölgendeki yağı erit, çünkü böylelikle bu PKO kısırdöngüsünü kırmış olursun dedi. Mutlaka kilo vermemi söyledi, hareket edersem ve Karbonhidrattan uzak durursam, LH ımın düşüceğini söyledi. ben sonra bir endokrin uzmanına gittim ve oda aynı şeyleri söyledi. Ağutos 2010 dan beri Metformin kullanıyorum VE BU İLAÇ PKO HASTALARINA BİR MUCİZEDİR! ONDAN BERİ HER 29 GÜNDE TAK DİYE ADET OLUYORUM. AMA HER ÖĞLENDE MUTLAKA BİR BEBE ASPİRİNİ KULLANIYORUM. 5 KİLO VERDİM, ŞU AN 58 KİLOYUM. 3-4 DAHA VERMEM GEREKİYOR. İLERİDE ÇIKABİLECEK SORUNLARA KARŞI SAVAŞIYORUM. OLAY SADECE BEBEK DEĞİL YANİ....DOKTORLARIMDAN ÇOK MEMNUNUM. HER PKO HASTASININ BİR ENDOKRİN UZAMNINA GİTMESİ GEREKİYOR. LH ımı, hem bir PROFESÖRE, HEM KENDİ JİNEKOLOĞUMA HEM DE ENDOKRİN UZMANINA SORDUM. HEPSİ DE DÜŞÜRMEK İÇİN SPOR VE KARBONHİDRATI ÇOOKK AZ BİR HAYAT VE KİLO VERME DEDİLER....ben ilk önce inanasım gelmemişti çünkü. adetim yeni bitti, bir dahaki aya tekrar bir test yaptırıcam. Metformin, insülin direncin olmasa da kullanman gereken TEK İLAÇ ŞU AN. DOĞUM KONTROL HAPLARI ONLARI KULLANDIĞIN SÜRECE ADETİ VE HORMONLARI DÜZENLİYOR, BIRAKTIKTAN 2-3 AY SONRA TÜM ŞİKAYETLER YİNE BAŞLIYOR. BENİM DOĞM KONTR. HAPI İLE İŞİM BİTTİ..ANCAK BEBEKTEN SONRA TEKRAR KULLANIRIM. NE YAP ET, İYİ BİR DOKTORA GİDİP METFORMİN YAZDIR VE BAŞLA DERİM. ÖYLE BİR KAÇ HADTADA OLUCAK BİR ŞEY DEĞİL. AYLARCA BELKİ DE YILLARCA KULLANMAN GEREKİYOR. UMARIM YARDIMCI OLABİLDİM

bunu bir kaç kere duydum...yani çok sık kanaması olan PKO hastalarını....
fazla bilgim yok. hormon testi yaptırman şart ama teşhis konması için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…