canım senınkı ınsallah bebektır klomen kullanıyosun dr. Takıp etmıyomu senı kıst olsa soylerdı sanırım
günaydın arkadaşlar bir kaç sayfa önce yazdım ama kimse cevap vermedi neyse bende aranıza katılmak istiyorum bu konularda pek bilgim yok ama sizler çok şey biliyorsunuz öncelikle FSH 8,09 LH 14,16 degerlerine sahibim :44: bunun kötü oldugunu biliyorum ama bu ay klomen ile yumurtalarım büyüdü dün bakıldı 12 ve 14mm yumurtalarım var inş çatlarlar ve gebelik olşur ilk ayım oldugu için kendimi kasmıyorum yani umutluyum ama bu ay sonuç alamazsam çok üzülecem
bu arada ablamın düğünü var onun koşuşturması içindeyim
canım biz daha önce bunu söyleyen arkadaşla konuştuk onunda doktoru öyle demiş
ama ben özellikle bunu sordum doktoruma ve kendimde araştırdım ancak 2 veya 3 katı olunca pko lehine bir bulgu olurmuş.benim şuan ikiside aynı oranda ve bir yumurtam oluştu biraz tembel yavaş gelişiyor ama ilaçsız oldu.
canım ben progesterona baktırmıyom
doktor takibiyle bakılıyor yumurta gelişimine ve çatlayıp çatlamadığına
adetinin kaçıncı günündesin peki??bi de senin var mı adet düzensizliklerin?? ya da başka bir sıkıntı??daha hiç ilaç kullanmadın sanırım??
valla insan böyle kendi gibi örnekleri görünce rahatlıyor biraz.psikoloji işte.Şu anda inan ki can-ı gönülden gelişen yumurtanın çatlamasını diliyorum:)))
Bu söylediklerinin herhangi bir yan etkisi var mıdır acaba??Ben çok çekiniyorum bu tip yöntemlere başvurmaktan.hayıt otunu başka yerlerden de duydum..Balık yağı da kilo yapabilir sanırım,kilom az değil,çok da değil,normalcanım ben bir buçuk yıldır 2. çocuk için uğraşıyom
ancak son bir yıldır adetlerim çok düzensizdi 50-60 günde bir adet oluyordum
ve doktora gittiğimde doktor yumurtlamadığımı ve pko olduğumu söyledi bunu bende anlamıştım
klomen verdi ancak yumurtalarım büyümedi sonrasında tüp bebek tedavisinde
kullanılan puregon iğneyle büyüdü ancak gebelik olmadı
canım ben sonrasında yumurtalama sorunu olan kadınların kullandığı gnc lerde satılan
arginmax women diye bir vitamin aldım 3 aydır onu kullanıyorum
birde hormonlarım düzene girsin diye hayıt otunun kapsülünü içiyom 3 aydır
çok şükürki hormonlarım normale döndü
bugün 20.günüm doktor yumurtan iki güne kadar çatlar dedi rahim ağzında açılma var dedi
arkadaşım unutmadan söylüyeyim ben birde 1 aydır balık yağı içiyorum
doğurganlık üzerinde çok etkisi varmış
bu vitaminleri kesinlikle tavsiye ederim özellikle arginmax women ve hayıt (vitex) kapsülünü
Bu söylediklerinin herhangi bir yan etkisi var mıdır acaba??Ben çok çekiniyorum bu tip yöntemlere başvurmaktan.hayıt otunu başka yerlerden de duydum..Balık yağı da kilo yapabilir sanırım,kilom az değil,çok da değil,normal
Senin 1. çocuktan sonra mı hormonlarında sorun oldu?kaçtı bu dediklerini kullandıktan sonra kaç oldu değerlerin?
kızlar belki çok saçma olucak ama bişey sorucam (ben daha yeniyim bu konularda , öğrenicem inşallah zamanla)
Ben adetimin 21. gündü yumurtlama olmuş mu diye progesteron testi yaptırıcam.Pekiiii benim 21. günden sonra yumurtlama ihtimalim yok mu???mesela 22. gün yumurtlama diye bişey olmaz mı??çünkü benim adetlerim düzensiz.bazen arası 40 50 60 günü buluyor...???
canım eğer adetlerin bu kadar düzensizse öncelikle biran evvel doktora gitmelisin
canım düzensiz adet olan biri 21.gün progesteron baktırsa bile doğru sonuç elde edemez
çünkü ya o yumurtlama olmadan geçiyordur yada geç yumurtlama olacaktır demek
günaydın arkadaşlar bir kaç sayfa önce yazdım ama kimse cevap vermedi neyse bende aranıza katılmak istiyorum bu konularda pek bilgim yok ama sizler çok şey biliyorsunuz öncelikle FSH 8,09 LH 14,16 degerlerine sahibim :44: bunun kötü oldugunu biliyorum ama bu ay klomen ile yumurtalarım büyüdü dün bakıldı 12 ve 14mm yumurtalarım var inş çatlarlar ve gebelik olşur ilk ayım oldugu için kendimi kasmıyorum yani umutluyum ama bu ay sonuç alamazsam çok üzülecem
bende de pko var ve çok ümitli olmasamda aşılama tedavisi görüyorum umarım çocuk sahibi olmamı çok fazla etkilemez de bebeğimi kucağıma alabilirim
kızlar belki çok saçma olucak ama bişey sorucam (ben daha yeniyim bu konularda , öğrenicem inşallah zamanla)
Ben adetimin 21. gündü yumurtlama olmuş mu diye progesteron testi yaptırıcam.Pekiiii benim 21. günden sonra yumurtlama ihtimalim yok mu???mesela 22. gün yumurtlama diye bişey olmaz mı??çünkü benim adetlerim düzensiz.bazen arası 40 50 60 günü buluyor...???
Doktora gidiyorum zaten..adet düzensizliği nedeniyle gittim..Bir de artık çocuk düşündüğüm için..farlutal ile adet oldu..hormonlarıma bakıldı..dediğim gibi çıktı (lh ve fsh aynı )..alttan muayene etti dr adetimin 9. gününde, burda gelişen bir yumurta var dedi..15. gün yine kontrol ama bu sefer gelişen yumurta yokolmuş ve bir sürü kist varmışşş..özetledim:))
sayfalar öyle hızlı akıyor ki kime ne cevap yazacağımı ben bile bilemiyorum :)
hormonlarınla ilgili bişey diyemeceğim ama bliyorum ki bu iki hormonun değerinin birbirine yakın olması gerekiyor yani sizinkiler normale çok yakın benim lh 45,33 tavan yaptı fsh 10,66 yani berbat durumdayım ama yine de umursamıyorum çünkü dert edindikçe bunu daha kötü oluyor durum..
tek yapabileceğim ilaçlarımı alıp düşünmemek...
hayırlısı olsun yumurtalarınız büyümüş inşallah biran önce çatlar...
kendinizi düğün telaşına verin ki kafanız pko ya takılmasın başka şeylerle oyalayın kendinizi...
canım hepimiz aynı durumları yaşadık
benim de kistim var yumurtlama zamanı pko da hiç belli değil ama bu yumurtlama olmayacağı anlamına gelmez...
yalnız kistler artarsa ihtimal zayıflar bu yüzden kistleri yok etmek gerek ondan sonra yumurtlama tedavisine geçmen gerek
kızlar hepınızın yorumlarını okudum ronya umarım yumurtan çatlar 1-2 gune ve düzenlı ılıskı olsun olurmu bende yarın sabah gıdıcem 19, gün olacak dün sabah yanı 17. gün 16 mm 3 gün farkla ılerlıyoruz
o kistler (içi dolu kesecikler/foleküller) menapoza kadar bizimle, asla yok olmayacaklar....
üzgünüm......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?