canım kusura bakma, daha yeni girebildim ....sana en başından anlatıyım, o zaman daha iyi anlarsın. ben 10 yıl boyunca doğum kontrol hapı kullandım. (adetlerim hep çok sancılı geçiyordu, o yüzden o zamanlar bana bunu önerdiler) 3 yıl öncde evlendim. Mayıs 2010 da hapı bıraktım, birden adetim gelmemeye başladı...50-60 gün e kadar uzadı süklusum. doktora gittim, kistleri gördü ve adet düzensizliği olduğundan PKO olabilir dedi. farlutal kullandım o zaman ilk defa ve hormon testi yaptık, herşey düzgün çıktı. LH FSH dan düşükdü. Ama daha kısa bir süre önceye kadar doğum ontrol hapı kullandığım için düzgündü. neyse ben bu işin peşine düştüm ve doktor değiştirdim. aradan yine kısa bir zaman geçti, şimdiki doktorumu buldum. tekrar muayene etti ve hormon testi yaptı. bu sefer LH FSH dan yüksek çıktı tabi. bu arada son 2 yıldır 5-6 kilo almıştım, vücudum bir an değişti. karın bölgem acaip yağlandı ve saçlarım dökülmeye başladı. doktor ne yap et, bu karın bölgendeki yağı erit, çünkü böylelikle bu PKO kısırdöngüsünü kırmış olursun dedi. Mutlaka kilo vermemi söyledi, hareket edersem ve Karbonhidrattan uzak durursam, LH ımın düşüceğini söyledi. ben sonra bir endokrin uzmanına gittim ve oda aynı şeyleri söyledi. Ağutos 2010 dan beri Metformin kullanıyorum VE BU İLAÇ PKO HASTALARINA BİR MUCİZEDİR! ONDAN BERİ HER 29 GÜNDE TAK DİYE ADET OLUYORUM. AMA HER ÖĞLENDE MUTLAKA BİR BEBE ASPİRİNİ KULLANIYORUM. 5 KİLO VERDİM, ŞU AN 58 KİLOYUM. 3-4 DAHA VERMEM GEREKİYOR. İLERİDE ÇIKABİLECEK SORUNLARA KARŞI SAVAŞIYORUM. OLAY SADECE BEBEK DEĞİL YANİ....DOKTORLARIMDAN ÇOK MEMNUNUM. HER PKO HASTASININ BİR ENDOKRİN UZAMNINA GİTMESİ GEREKİYOR. LH ımı, hem bir PROFESÖRE, HEM KENDİ JİNEKOLOĞUMA HEM DE ENDOKRİN UZMANINA SORDUM. HEPSİ DE DÜŞÜRMEK İÇİN SPOR VE KARBONHİDRATI ÇOOKK AZ BİR HAYAT VE KİLO VERME DEDİLER....ben ilk önce inanasım gelmemişti çünkü. adetim yeni bitti, bir dahaki aya tekrar bir test yaptırıcam. Metformin, insülin direncin olmasa da kullanman gereken TEK İLAÇ ŞU AN. DOĞUM KONTROL HAPLARI ONLARI KULLANDIĞIN SÜRECE ADETİ VE HORMONLARI DÜZENLİYOR, BIRAKTIKTAN 2-3 AY SONRA TÜM ŞİKAYETLER YİNE BAŞLIYOR. BENİM DOĞM KONTR. HAPI İLE İŞİM BİTTİ..ANCAK BEBEKTEN SONRA TEKRAR KULLANIRIM. NE YAP ET, İYİ BİR DOKTORA GİDİP METFORMİN YAZDIR VE BAŞLA DERİM. ÖYLE BİR KAÇ HADTADA OLUCAK BİR ŞEY DEĞİL. AYLARCA BELKİ DE YILLARCA KULLANMAN GEREKİYOR. UMARIM YARDIMCI OLABİLDİM
olmaz mı çok yardımı oldu yazdıklarının canım çok teşekkür ederim..
Bende de sacede karın bölgemde kilo ve yağlanma var saç dökülmem de 2 yıldır eskiye göre fazla ancak ben hala doktor araştırıyorum bulamadım sen nereye gidiyorsun yazabilir misin bana. Ben hastane de bir doktor bulmak istiyorum ki sonuna kadar tedavimi de doğumumu da o yaptırsın istiyorum...
dün gece farlutalım bitti adetim başlamadı daha feci halde migrenim tuttu sanırım yakınlarda başlar...
tekrar teşekkür ederim..
Gunaydın kızlar... Ya benım bu sol yumurtalıgımdakı agrı hala gecmedı oksuremıyorum yerden egılıp bısey alamıyorum bıle ve zayıf oldugum ıcın o yumurtalıgımı dısardan dokununca bıle hıssedıyorum sankı.duphaston bugun bıtıyo reglım baslasada baslamasada aramamı ıstedı dr.um ama daha oncemı gıtsem dr. Cok korkuyorum buyuk bı kıstten hıc boyle olmamıstım bu kıst belırtısımıdır onuda bılmıyorum sasırdım neyapcagımı
canım hemen git bence bir ulstrasona gir. Ne olur ne olmaz. Hatta herhangi bir hastanenin aciline git derim. Sen Urla tarafındamıydın? Urlaya ya da 9 Eylüle gidebilirsin bence hemen....
g.emırdeyım tatlım ya evlenmeden once seferıhısardaydım burda hep ozel polıkılınık tarzında yerler var onlaramı gıtsem kendı dr.mamı soylesem bılemedım
canım kusura bakma, daha yeni girebildim ....sana en başından anlatıyım, o zaman daha iyi anlarsın. ben 10 yıl boyunca doğum kontrol hapı kullandım. (adetlerim hep çok sancılı geçiyordu, o yüzden o zamanlar bana bunu önerdiler) 3 yıl öncde evlendim. Mayıs 2010 da hapı bıraktım, birden adetim gelmemeye başladı...50-60 gün e kadar uzadı süklusum. doktora gittim, kistleri gördü ve adet düzensizliği olduğundan PKO olabilir dedi. farlutal kullandım o zaman ilk defa ve hormon testi yaptık, herşey düzgün çıktı. LH FSH dan düşükdü. Ama daha kısa bir süre önceye kadar doğum ontrol hapı kullandığım için düzgündü. neyse ben bu işin peşine düştüm ve doktor değiştirdim. aradan yine kısa bir zaman geçti, şimdiki doktorumu buldum. tekrar muayene etti ve hormon testi yaptı. bu sefer LH FSH dan yüksek çıktı tabi. bu arada son 2 yıldır 5-6 kilo almıştım, vücudum bir an değişti. karın bölgem acaip yağlandı ve saçlarım dökülmeye başladı. doktor ne yap et, bu karın bölgendeki yağı erit, çünkü böylelikle bu PKO kısırdöngüsünü kırmış olursun dedi. Mutlaka kilo vermemi söyledi, hareket edersem ve Karbonhidrattan uzak durursam, LH ımın düşüceğini
söyledi. ben sonra bir endokrin uzmanına gittim ve oda aynı şeyleri söyledi. Ağutos 2010 dan beri Metformin kullanıyorum VE BU İLAÇ PKO HASTALARINA BİR MUCİZEDİR! ONDAN BERİ HER 29 GÜNDE TAK DİYE ADET OLUYORUM. AMA HER ÖĞLENDE MUTLAKA BİR BEBE ASPİRİNİ KULLANIYORUM. 5 KİLO VERDİM, ŞU AN 58 KİLOYUM. 3-4 DAHA VERMEM GEREKİYOR. İLERİDE ÇIKABİLECEK SORUNLARA KARŞI SAVAŞIYORUM. OLAY SADECE BEBEK DEĞİL YANİ....DOKTORLARIMDAN ÇOK MEMNUNUM. HER PKO HASTASININ BİR ENDOKRİN UZAMNINA GİTMESİ GEREKİYOR. LH ımı, hem bir PROFESÖRE, HEM KENDİ JİNEKOLOĞUMA HEM DE ENDOKRİN UZMANINA SORDUM. HEPSİ DE DÜŞÜRMEK İÇİN SPOR VE KARBONHİDRATI ÇOOKK AZ BİR HAYAT VE KİLO VERME DEDİLER....ben ilk önce inanasım gelmemişti çünkü. adetim yeni bitti, bir dahaki aya tekrar bir test yaptırıcam. Metformin, insülin direncin olmasa da kullanman gereken TEK İLAÇ ŞU AN. DOĞUM KONTROL HAPLARI ONLARI KULLANDIĞIN SÜRECE ADETİ VE HORMONLARI DÜZENLİYOR, BIRAKTIKTAN 2-3 AY SONRA TÜM ŞİKAYETLER YİNE BAŞLIYOR. BENİM DOĞM KONTR. HAPI İLE İŞİM BİTTİ..ANCAK BEBEKTEN SONRA TEKRAR KULLANIRIM. NE YAP ET, İYİ BİR DOKTORA GİDİP METFORMİN YAZDIR VE BAŞLA DERİM. ÖYLE BİR KAÇ HADTADA OLUCAK BİR ŞEY DEĞİL. AYLARCA BELKİ DE YILLARCA KULLANMAN GEREKİYOR. UMARIM YARDIMCI OLABİLDİM
doğum kontrol hapları yerine METFORMİN daha iyi diyorsunuz yani kesin sonuç
canım merhaba. ben özel'e gidiyorum. Alsancakta İrenebe'ye...Dr. um Refik Keleş. Bu işi çok iyi bilen bir doktor. Gidiceksem bu gibi sorunlarla hergün karşılaşan bir doktor olsun istedim. biliyorsun orası tüp bebek merkezi. Ücreti 135 TL. Tahlillerimi Kent hastanesinde yaptırdım ama orası çok kazık. Bir dahaki sefere devlette yaptırıcam. Dr. um herşeyi anlatıyor ve her soruma cevap veriyor. Oranın baş hekimi hem...sen hormon testi yaptırmışmıydın? adt olucaksan, 3. günü kan aldırmakta ve baktırmakta fayda var canım. Metformini doktoruna mutlaka sor ve en kısa zamanda Metformin+bebe aspirini tavsiye ederim. Ha birde kiloluysan vermeni tavsiye ederim. Zaten tüm doktorlar söylüyor. Bu çok önemli!
amin canım işte bılemıyorum kaç haftalık olduğunu adetlerim düzensiz oluyo benım çunku 50 gunde fılan ancak pko olduğundan ,kan değerim 14300 çıkmıştı ama bu kaç kahtalık olurkı sanırım 5 haftalıktı 8 haftalıkken en geç gözükğr dedi dktr kalp atışı 3 hafta ondan demiş olabılır valla canım.sen ne durumdasın baharıcm
Merhaba kızlar...
Dr. gittim.. Çok şükürki ilaçlar kist falan oluşturmamış herşey normal gözüküyorrr... klomen ve progestan yazdı tekrar ayın 22. sinde tektat gidicem. bu 2. ay bakalım tutucakmı?.. 3 ay sonuna kadar sonuç alamazsak eşime bakıcak ve rahim filmi çekicekkkk amannnnnnnnnnn tanrımmmmmmmmmmmmm dedim dr.yegüldüü korkulacak bişey olmadını söledi... Bakalım hayırlısı olsun artık.. Bu ay düşünmemeye calisicam ve stresten uzan relax olup kilo vermeye calisicam ...
Allah hepimizin yardımcısı olsun..
valla ben pek iyi durmuda değilim canım yaa, bgn progesteron testi yaptırdım sonuç fena..0,41..yumurtlam olmuyor demek ki..yumurtlamayı sağlayıcı ilaç verecek heralde artık bana doktorum...ama diyorum ki..ya ben 21. günden sonra yumurtluyorsam...onu nasıl bilecez????bi umut işte kızlar...:2::2:
metforminin etkisi doğum kontrol haplarından çok farklı. biraz google da araştır canım istersen. seni korunma amaçlı falan değil...
ben hormon testlerimi adetin 3. günü yaptırdım ama doğum kontrol hapı kullanmadığım dönemde yaptırdığım hormon testlerim çok bozuk çıktı. bu sebeple başka iyi bir doktor bulup metformini de soracağım gerekirse tekrar hormon testi yaptırırım. bebe aspirini 1 aydır içiyorum. kilom normal ancak karın bölgemde yağlanma var bunu eritmeye çalışıyorum egzersizle ama nafile... tavsiyelerin için teşekkür ederim.. bu arada ben özele gidemem şu aralar para durumundan.. o sebeple devlet hastanelerini tercih etmek durumundayım..sen yumurtlama tedavisi görüyor musun şimdi?...
sardunya sen ne yaptın gelısmeler ne
ben hormon testlerimi adetin 3. günü yaptırdım ama doğum kontrol hapı kullanmadığım dönemde yaptırdığım hormon testlerim çok bozuk çıktı. bu sebeple başka iyi bir doktor bulup metformini de soracağım gerekirse tekrar hormon testi yaptırırım. bebe aspirini 1 aydır içiyorum. kilom normal ancak karın bölgemde yağlanma var bunu eritmeye çalışıyorum egzersizle ama nafile... tavsiyelerin için teşekkür ederim.. bu arada ben özele gidemem şu aralar para durumundan.. o sebeple devlet hastanelerini tercih etmek durumundayım..sen yumurtlama tedavisi görüyor musun şimdi?...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?