- 15 Aralık 2009
- 9.220
- 14.619
- 498
bunu bir kaç kere duydum...yani çok sık kanaması olan PKO hastalarını....
fazla bilgim yok. hormon testi yaptırman şart ama teşhis konması için
canım hormon testlerim normal çıkıyor benim ya,bugün ultrasonla baktı polistik over dedi geçti,birde hap verdi,ya yanlış gördüyse ya o gördüğü başka birşeyse,offf
canım senin yerinde olsam MUTLAKA başka bir doktora daha giderdim. 2. görüş bazen hayat kurtarıyor...
evet canımhaklısın,yarın başka doktora daha gideyim,aslında benim korkum yumurtalık yada rahimağzı kanseri olmak,Allah korusun.
merhaba kızlar size birşey sormak istiyorum,artık kime ne soracağımı şaşırdım,aslında benim hikayem biraz uzun ama özetlemeye çalışacağım.ben 4 yıllık evliyim ve ilk 2 sene eşimin çekilmesiyle korunduk yani hiç doğum kontrol hapı falan kullanmadım.neyse tam çocuk düşünmeye başlayacağımız sıralarda iki adet arası kanamalarım başladı,eskiden böyle birşeyim olmazdı,muayehane oldum yara var dendi dondurduk,sonra bu kanama ara ara iki adet arasında oluyor ama bazen sadece çok koyu kırmızı bir kanamam oluyor,bazen açık pembemsi.ama normal adet gibi yoğun kanamam olmuyordu.derken korunmayı bıraktıktan sonra 8.ayımda hamile kaldım ve bebek 16 haftalıkken sebepsiz düşük yaptım.düşükten sonra 8 aydır ara kanamalarım olmuyordu,sanırım bir problem vardı ve kürtajla gitti diye düşünürken,geçen ay yine çok açık pembe hafif kanamam oldu,soğan kürü uyguladığım için üstünde durmadım,ama bugün adetim biteli 1 hafta oluyor ve çok koyu kanamam geldi,halada kasık ağrımla birlikte devam ediyor.tabii sabah kanamam olunca hemen doktora gittim ve doktor ultrasonla baktırdı,polistik over dedi,adetinin ilk günü gel bakalım dedi ve 20 günlük bir hap verdi bana gönderdi.ama ben araştırdığıma göre pko da adet gecikmesi ve tüylenme oluyormuş,bende bunlar yok,o zaman nasıl pkolu olurum,yada aranızda benim anlattığıma benzer belirtiler yaşayıpta pko teşhisi konan arkadaşlar varmı,inanın bana başka şeyden korkuyorum arkadaşlar o nedenle pkolu olmaya bile razıyım artık,en azından sorun ne bilir,tedavisini yaptırmaya çalışırız ama bu belirsizlik beni stresten düşünmekten öldürecek.
evet canım bu ay klomen ve progestan kullandım.. dr.de aradım üzüldü ama yapcak bişi yok gel bakalım yarın dedi yarın 9 da randevum var gidicem bakalım ne dicekhayırlısı olsun artık takmamaya calisicam..
didemcim,öncelikle bebeğin hayırlı uğurlu olsun..ama lütfen aklına böyle kötü şeyler getirme..ben metformini ve bebe aspirinini biz pkoluların hamileyken de kullandıklarını çok duydum..özellikle bebe aspirinini bebeğin kalbi durmasın diye veriyormuş doktorlar..bunları kullanıyormusun doktorun söyledi mi bilmiyorum ama bence gereksiz yere kendini strese sokman bebeğini de seni de kötü etkileyecektir.eğer bunları kullanmıyorsan lütfen doktoruna böyle bir endişen olduğunu,nasıl önlem alınacağını sor canım..aklına da kötü şeyler getirme lütfen..
allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..
didemutku bbebişin hayırlı olsun canım darısı bizim başımıza inş.
amin canım o kadar mahrum byerdeyımkı gıttığım doktora mecburum resmen geç döllenme sebebıyle kalp atışını duyamadık bebşişin çok yenı olduğundan 3 hafta sonra gel dedı onu beklıyorum gidince sorarım bebe asprını olayını kullanmıyorum sadece vıtamın hapı verdı gunde bır tane içiyorum
Tebrik ederim..Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.
Yalnız bişey diycem 3 hafta sonra mı gel dedi dr un sana?Çok uzun değil mi canım?Kaç haftalık bebişin şu an?
didemutku tebrik ediyorum allah tamanına erdirsin sağlıklaa...
dua et bizim içinde bol bol..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?