Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

slm arkadaşlar bende yarın dr gitcem yumurta takibi için yarın 20.günüm ama dün çatladıgını düşünüyorum çünkü uzayan akıntım oldu tabi dünü boş geçirmedim ama ablamın kınası vardı yani çok yorgundum inş tutmuşdur.
bu şeker ilacını size dr mu verdi yoksa kendinizmi kullanıyorsunuz benim şekerim normal olmazsa yarın dr soruyum belki banada verirler

Aslında şimdiye kadar hep yanlış doktorlardaydım diye düşünüyorum çok aşırı kilolu değilim ama biraz da takıntım var diyebilirim daha önceki doktorumuz direk tüp bebek demişti şimdiki doktorumuz değerlerimizin kötü olmadığını söyledi yani aslında kısa yolu seçmedi

kızlar ya farlutal biteli 3 gün doldu regl başlamadı delireceğim gerildim iyice tel gibi
bu arada reyhancım geçmiş olsun
forum çok sakin bu aralar....
iyileş reyhan bak kilo da vermişsin ne güzel geri alma sakın o kiloları...
22 şubatta doktora da gidiyormuşsun hayırlısı inşallah bakalım neler diyecek...

Son düzenleme:
sağolun kıslarr hastalığım daha geçemedi kuru öksürük ve halsizlik hala devam.evet 2 ay önce 75kiloydum şimdi 67 ne kadar belli oluyor giydiklerimden.yarın sefgililer günü eşim izinli yaşasınn.bakalım beni gezdirecekmi.
kızlar inanılmaz arka tarafım ağrıyor.bende hemoroidde vardır o nüksemi etti bilmiyorumki.olmayan hastalığım yok yaaa

canım tedavı asamalarını pek bılmıyorum ama benımkı bekarken d.konrol hapı evlenıp bebek ısteyınce gıttıgımdede metoformın+folıc+b12vıt. Idı 5 aydır metfrmnı kullanıyorum bebıs olmayınca bu ay klomene baslıycaz onunlada olmazsa bıdahakı ay rahım fılmı cektırıcem klomene devam sanırım 4 kutu falan kullanabılyorum yıne olmadı dıyelım asılama oda olmazsa tup.benım planladıgım gıdısat bu sen dırek asılama dıyınce ondan dedım yanı.dr.na guvenıyosan ne mutlu sana allah ısteyen herkezı kavustursun melegıne...

dur bakalım gelır belkıde bebıs vardır test falan yaptınmı?ayrıca aynı gergınlık bendede var dun bıttı benımde ılac gelsede baslasam klomene.

kızlar günaydın..

rahat olun, farlutal bittikten sonra bir 10 gün sürüyor adet olmanız....bazen 1 hafta...

arkadaşlar, sanırım hala metformin ile ilgili bilmedikleriniz var okuduğuma göre.

ayrıca bana jinekoloğum verdi bu ilacı ama gittiğim endokrin uzmanı da destekliyor bu ilacı. aşağı da tekrar bir açıklama post ladım...

PKOS’ u olan kadınlarda insülin rezistansı ve kompensatuar hiperinsülineminin sık izlenmesi üzerine tedavide yeni yöntemler geliştirilmiştir. Dolaşımdaki yüksek insülin düzeyinin ovulasyonu baskıladığı gözlenmiştir. İnsülin duyarlılığını artıran metformin, troglitazone veya D-chiro-inositol gibi ajanlar PKOS tedavisinde kullanılmaya başlanılmıştır.

Metformin:

Metformin, insülinden bağımsız Diabetus Mellitusun tedavsinde kullanılan hipoglisemiye yol açmayan , insulin duyarlılığını arttıran biguanid türevidir. Metformin tedavisi ile FSH ya yanıt olarak aromataz aktivitesinde azalma görülür. PKOS’u olan hastalarda metformin ile hiperinsülinemi ve hiperandrojenemide azalma izlenirken adetler düzene girer, gebelik oluşur. PKOS’u olan obez hastalarda metformin kullanımı ile kısa dönemde bile insülin düzeyinde ve androjen seviyelerinde azalma gözlenir. Günümüzde arttırılan dozlarda kullanılan metformin tedavisi sıkça kullanılmaktadır. İlk hafta 500mg metformin günde bir kez yemeklerle birlikte 14 gün kullanılır. Metformine cevap vermeyenlerde ise 500mg lık doz ilk önce günde iki kez olarak arttırılarak bir hafta boyunca kullanılır sonra günde iki kez 850mg a çıkılarak kullanılır.

Tedaviye başlandığında midede rahatsızlık hissi, diyare gibi şikayetler gelişebilir ancak ilk haftanın sonunda bu şikayetler geriler. Bu semptomlar doz bağlı olarak gelişir, ilk haftada düşük doz kullanımı bu şikayetleri azaltır. Metforminin en önemli özelliği antihiperglisemik bir ajan olmasına rağmen klinik hipoglisemiye neden olmamasıdır. Diyabeti olmayan hastalarla yapılan pek çok çalışmada da bu özelliği üzerinde durulmuştur.

PKOS ve hiperinsülinemisi olan kadınlarda ovulasyon indüksiyonu için tek ajan olarak veya klomifen ve gonadotropin ile birlikte kullanılan metforminin etkinliği ve güvenirliği yapılan çalışmalarla kanıtlanmıştır. Metforminin overlerdeki androjen düzeyini direkt olarak etkileyerek azaltmasını sebebiyle , PKOS’u olan tüm kadınlarda konsepsiyon sağlama etkisi araştırılmaktadır. Metformin gebelikte güvenli olarak kullanıldığı gibi PKOS’ a bağlı düşükleri de azalttığı düşünülmektedir .

PKOS’u olan kadınlarda spontan veya yardımcı teknikler sonrasında gelişen gebeliklerde düşük riski artmıştır. İlk trimester düşük oranı PKOS lu kadınlarda %30-50 olarak saptanmıştır. Metformin kullanımı ile birlikte , PKOS’lu hastalarda düşük oranında azalma gözlenmiştir.

kızlarr nasılsınızn hepinize günaydın kandılınız ve sevgılıler gününüz kutlu olsunn

nedıyım hamılelık nasıl gıdıyo

bırıcık 10 unda yumurtlama oldu bnım atesım düşmedı henuz şimdilik inşallah düşmez ateşim ve gebe kalırım mart başında gebelık testı yapıcam böyle giderse eğer

canım, inşallah....senin hormonlarda pek sorun yokdu, onu hatırladım da..adetin nasıldı canım?

ben bugünlerde çookk sıkıldım....ara sıra geliyorlar bana nedense

canım, inşallah....senin hormonlarda pek sorun yokdu, onu hatırladım da..adetin nasıldı canım?

ben bugünlerde çookk sıkıldım....ara sıra geliyorlar bana nedense

NORMALDE ADETLERIM DÜZENLIY SENE DE 1 kez gecıkırdı ama roacuttan dıye bır ılac kullandım ondan sonra 2 adette gec oldu son 2 adet 2 sındede farlutalle oldum

ama ılk gecıkmede gıdınce öğrenmıstım pko oldugumu ama

neden se annem yıllardır derdı senın tedavıyle olur cocugun falan derdı hep oysakı onunda varmıs gencken doğumdan sonra gitmiş

evet canım pek bişey yok gibi gözüküyor ama bunun PKO ile ilgisi yok.
Önemli olan hormonlar PKO da LH ve FSH...daha sonra progesteron, testesteron vs vs

ama işte troidlerimde çok etkiliyor adetlerimi oyüzden sormuştumm tşk ederim...

simdi dr. ile de görüştümm hiç bir probleem yok gayet normal ilaca dozunda devam et dedi çok şükür... en azından bunu dengelemek için uurasmıyorumm..

herkese hayırlı kandiller... birbirimize çok dua edelim bugün allahım hepimizin dileğini hayırlısıyla kabul etsin...

slm kızlar naber naıslsınız hepinize iyi haftalar diliyorum ve hepinizin kandılını ve sevgililer gününü kutluyorum

kızlar merhaba..öncelikle sevgililer gününüz kutlu olsun,kandiliniz de mübarek olsun :)
son adet tarihim 16 ocak..29 ocakta da yumurtlama belirtisi olan akıntıyı gördüm..zaten o akıntıdan önceki birkaç gün kasıklarım feci halde ağrıyordu..yani tahminime ve hislerime göre bu ay yumurtladığımı düşünüyorum...Henüz adet olmadım..ve son birkaç gündür grip vb olmadığım halde vücut ısım 37'nin altına düşmüyor.Sizce bu gebelik belirtisi olabilir mi?
bu ay biraz daha rahat hissediyordum kendimi ama şimdi regl zamanı bir gün geçince yine heyecanlandım ve bunu düşünmeden edemiyorum..
bir de iki gün önce birden bire gelen bir bulantı oldu,çok şiddetliydi çıkaracakmışım gibi ve sonra da aniden geçti..bu kadar hızlı belirti verir mi?

canım adet gunun gectıyse kan testı yaptırrrrrrrrr

inşallah hamılesındırrrrr

canım kan testi adet gecikmesinden 12-13 gün sonra diyorlar genelde...bulantı bu kadar erken gelmez sanırım ama o kadar garip şeyler oluyorki bazen, mucize gibi....

şimdi sakin ol ve bir kaç gün daha bekle derim...başka nediyim canım ya, işte böyle umutlanıyoruz bizler, sonra hüsran olmasın....

idrar testi yap istersen canım ama en iyi sonucu kan testi verir istersen kan testi yaptır

sağol biricik :) ben de bekleyeyim diyorum,şimdi gidip kan testi yaptırıp negatif görsem ona mı üzüleyim,adetin yine şaştığına mı üzüleyim
beklemekten başka çare yok yine...olası bir gebelikte metformine devam ediyor olmam sorun yaratmıyor diye biliyorum,çünkü bazı bayanlarda gebeliğin başlangıcında da kullandırıyormuş doktorlar değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…