Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Ayrıca adet olmama durumunda bile testin sonucunu kesin görmek için iğnenin üstünden 12 gün geçmesini beklemeni öneririm. Beklemek kadar kötü bisey yok. Günler bile ilerlemiyor bilirim. Kendini oyalanacak birşeyler bul cnm. Mutlaka buraya yaz sonucunu. Merak ederim. İnşallah hamile kalırsın sen yine de çalışmaları aksatma

Bana en düşükten başladı bu ay olmazsa arttıracaktı canım klomeni. Çatlama iğnesinden sonra 36 içinde çatlatıyor diye okumuştum ben ama hepsi aynı anda catlamıyor mu ?
Yok cnm gerekli olgunluğa erişmesi gerekiyor diye biliyorum. Yani öyle olsa doktor bir yada iki kere ilişki önerir gün aşırı demezdi. Yani gelişen yumurtan iğnenin etkisi ile catlayabilir.

Anladım canım bana iğne vermezsem de olur yarına çatlar demişti cuma günü ama garanti olsun diye kendi m istedim . cumartesi iğne pazar ilişki dedi bana sade ce iğnesiz gün aşırı demişti . doktorlar da herkese ayrı bir sey soyluyor anlamak çok zor :)

Aynen bana da pazar günü dedi ama ben 36 saat sonra basladim. İnşallah bu ay hayırlı haberler alırız. Hamileysen veya sonuç ne olursa mutlaka ya buraya.

Merhaba arkadaşlar. Benim adetlerim 30 günde bir olur 6 gün kan 6 gün kahve akıntı şeklinde toplam 12 gün sürer. Yumurtlamada gene akintim kaşık agrım olur. Yani her ay böyledir. Ama hormon tahlillerim de lh 10 tsh 7 cıktı proklatin 66 cıktı. Endokrin Doktorum lh yuksek pko olabilirsin dedi..adomen pelvik us istedi. Cektirmedim zaten vajinal ultrasyona surekli giriyorum ve doktorum pko olsam söylemez miydi. Lütfen bana bir akıl verin ne yapmaliyim. Pko olduğunuzu nasıl ogrenmistiniz

Doktorum soyledi bana

Evet kadin dogum doktorum ama ilk doktorum soylememisti end doktorum prlaktain yuksek dedi sadece ikimci doktorum. Pko dedi
Cnm olabilir. Doktorun yönlendirmelerine uymani öneriyorum. Yani lh yüksek seninde. Ama bu düzeltilmeyecek birşey değil. Doktorun ne diyorsa yap. Sana tavsiyem bu.

Teşekkürler cvplariniz icin. Yani pko vajinal ultrastonla anlaşılıyor mu. Birde adomen us pelvik çektiren oldu mu hic vajinadan mi karından mi oluyor

Cnm
Teşekkürler cvplariniz icin. Yani pko vajinal ultrastonla anlaşılıyor mu. Birde adomen us pelvik çektiren oldu mu hic vajinadan mi karından mi oluyor
Ultrasyonla baktığında polipler görmüştür doktor zaten belli oluyor. Sıra sıra catlamamis yumurtalar. Ordan bu sonuca varmış olabilir. Birde tahlillerinde tabiki.

Cnm

Ultrasyonla baktığında polipler görmüştür doktor zaten belli oluyor. Sıra sıra catlamamis yumurtalar. Ordan bu sonuca varmış olabilir. Birde tahlillerinde tabiki.
Yok canm kadın doğum doktorum prof ve hiç kist görmedi tertemiz dedi bana endokrin doktoru olabilirsin dedi bende ondan merak ettim sagolun cvplariniz icin

Kızlar çok önemli lütfen sonuna kadar okuyun. Bu hastalığımız ile alakalı bazı şeyler kafama takıldı. Hani derler ya vücudun bir yerindeki hastalığı tedavi etmek yerine genel vücut sağlığı için uğraştığımızda vücut kendi kendini iyileştirmeye tedavi etmeye başlar. Ben de genel yaşadığım sağlık sorunlarını görünce pko ile ilişkisini sormadan edemiyorum. Burada haliyle hep pko dan bahsediliyor. Benim sorum ise başka rahatsızlığınız var mı? Yani genel bir tedavi mi yapmamız gerekiyor acaba. Sonuçta bu gün tıp pko nun neden ve nerede tam olarak başladığını açıklayamıyor. Ve tedavi edemiyor. Sadece ilaç içip duruyoruz boş yere.

1. D vitamini seviyesi hakkında üç yıl önce bir başlık açmıştım. Orada infertilite yaşayanlar d vitamini seviyelerini yazmıştı ve düşük çıkan çok kişi olmuştu. Ben de d vitamini kullanmazsam düşüyor hep. Ve bu vitamin çok önemli gebelik için. Konuyu buradan okuyabilirsiniz https://www.kadinlarkulubu.com/foru...ite-sebebi-olabilir-pcos-ve-tup-bebek.708956/
Sizin d vitamini seviyeleriniz nedir?

2. Vücudunun farklı yerlerinde kist olan var mı? Burada sayfa 1575 te bir konu var. Alıntı yapılmış vücutta farklı yerlerde çıkan kistler ile alakalı. Ayrıca benim duyduğum diğer bir konu fibrokistik meme. Bu da adet dönemi dışında da memede hassasiyet, içerisinde ufak yuvarlak tanecikler varmış gibi bir his ve meme başı akıntısı ile kendisini gösteriyor. Zararsız bir durum ama sonuçta vücudun ürettiği bir şey. Beni endişelendiren ise önceki sayfalarda yazılan konu gibi vücudun kist üretmeye meyilli olması. Bunu yaşayan var mı?

3. Benim için en önemli kısım. Bir anlamda da 2. maddenin devamı. Sanki vücudum kist ve iltihap üretiyor hissine kapıldım. Neden mi? İlk önce ergenlikte polikistik overle karşılaştım. Aradan belli bir zaman geçti egzama ile tanıştım. Egzama da iltihaplı bir hastalık. Deri üzerinde nokta nokta dizilen iltihapları görüyorsunuz. Sonra da kas iltihabı ile tanıştım. Ve tüm bunlarla farklı doktorlar ilgileniyor. Ve ben artık vücudumda temizlenmesi gereken pek çok şeyin olduğunu düşünüyorum. Yüzdeki sivilceler de bu mantıkla mı çıkıyor? Ve pko yanında diğer hastalıkları yaşayan tek ben miyim, ya da alakası olmadığını düşünerek hiç paylaşmadık mı buralarda?

Cnm
Bu olayları yaşıyor olman üzücü ama bende o türde hiçbir rahatsızlık yok. Yani 26 yaşındayım sivilcem bile yok artık. Tesadüf olabilir cnm pko genetik bir rahatsızlık mis anneden bebeğe verilen yani annen pkolu olmasa bile sen anne karnında pkolu olarak gelisiuorsun

Cevap için çok teşekkür ederim canım. Dediğin gibi ailede yok, tanıdığım hiç bir akrabamızda pko yu bırak başka bir infertilite olayı yok. Bende de yaş ilerledikçe sivilce sorunu azalıyor ama maalesef az da olsa devam ediyor. Bilmiyorum farklı sebepler de birleşmiştir belki diğer rahatsızlıklarım için.

Bir de sormak istediğim bir şey var. İnsülin direnci nasıl teşhis ediliyor? Kanda açlık glukozuna bakıldı. İnsülin hormonuna bakılmadan sadece glukoz ile teşhis edilir mi?

Bir de sormak istediğim bir şey var. İnsülin direnci nasıl teşhis ediliyor? Kanda açlık glukozuna bakıldı. İnsülin hormonuna bakılmadan sadece glukoz ile teşhis edilir mi?
Ailenden kimsede olmayabilir. Ama bu hastalık maalesef anne karnındayken oluşuyor. İnsulinle ilgili bir bilgim yok cnm.

Ben tedaviyi bırakalı 2 yılı geçti. O yüzden merak ediyorum. Eski tahlillerde insülin yoktu. Ama başka bir sefer açlık glukozuna bakmıştık. 94 çıktı. Normalde 90 ' ın altı olması gerekiyormuş. Hatta bende normal 85 civarı olmalıymış. Bu da ileride potansiyel şeker hastası olma durumunu gösteriyor ve dikkat etmek gerekiyor. İnsülin direnci denilen şey bu mu? Ayrıca zayıfım ve bildiğim kadarıyla insülin direnci kilo yapıyor???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…