Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

canım ideal kilon 55 mi? boyun kaç bilmiyorum ama kilon fena değil bence..benim boyum 168 cm, kilom 58.doktor 58'in altına düşme dedi..ama ben bekarken 50 kiloydum ve adetlerim hiç şaşmazdı..yine de o zamanlar çok zayıftım..şimdi her yere arabayla gidiyorum,çok hareketsiz kaldım o yüzden bu kadar kilo aldım.ben şu an hiçbir şeye dikkat etmiyorum ama aslında etsem iyi olur..yürüyüş çok önemli.bir de bence kilo verdikten belli bir süre sonra hormonlar düzene girer..
yine de başka bir yol dersen sana şöyle bir kitap önereyim ben inceledim,güzel öneriler var.yeme alışkanlıkları ile ilgili. prof.dr.metin özata Gİ DİYETİ diye bir kitap..zaten arka kapağında pkolu bayanlar için de uygulanan bir diyet olduğu ve hatta bizim hastalığımız için de açıklamalar var içinde...faydalı bir kitap bence.

hemen bakıcam o kitaba canım saol....
benim LH çok yüksek olmasa da FSH dan yüksek çıkmıştı en son. 2 ay önce yani....
boyum 1.62 cm, şu anki kilom 58...geçen sene 63 lerdeydim valla...birden vücudum değişti, işte pko yüzünden. her öğlen tatilimde 1 saat tempolu yürüyorum...Endokrin+diyetisten kontrolü altındayım zaten. en son gittiğimde vucüt yağ oranımı %22 den %17 ye düşürmüşüm. Eskiden tatlıya çok düşkündüm, metformin kullanalı allaha çok şükür o da geçti...

yani 55 kg olsam süper olur. üniversitedeyken yıllarca 56 kiloydum...ama 10 yıl doğum kontrol hapı kullandım, o yüzden adetlerim hep düzenliydi, en son geçen sene doğum kontrol hapına rağmen adet olamayınca doktor PKO teşhisi koydu işte.....

dogru canım çok mhaklısın ben incir kürü yapmıstım o ay resmen yumurtaldıgımı hissetmiştim kasık agrısı ve o yumurta akı gibi akıntı hissetmiştim :)

seni iyi anlıyorum,doğum kontrol hapına rağmen ben de iki ay regl olamamıştım!!inanılır gibi değil,o günlerde internette araştırdım böyle bir vakaya rastlamamıştım demek olabiliyormuş :) benim en son yaptırdığım tahlile FSH 1 küsur, LH 11 küsurdu...sen düşün artık (
ben de 1,5 yıl doğum kontrol hapı ve hareketsizlik sonuç bana 8 kilo olarak döndü..ama doktor kilomun normal olduğunu söyledi..o yüzden şimdi pek dikkat etmiyorum ama karbonhidrattan uzak dursam iyi olacak...
kitapta glisemik indeks diye birşeyden bahsediyor..orada glisemik indeksi düşük olan yiyecekleri yememiz gerektiği yazıyor ve birbirleriyle değişim tabloları filan da var..yiyecek yönünden zengin bir kitap..yani normal diyetler gibi belli başlı şeylere mecbur olmuyorsun..ben ilk bir haftada bile faydasını görmüştüm.umarım sen de görürsün canım :)

çok saol tekrar. yarın bi D&R a uğrıyım bakalım, kitabı bulablecekmiyim....
senin boyunda 50 kg hakkaten az. kilonda kal bence ama şekerli ve karbonhidratı bol şeylerden uzak dur derim....

ben yurtdışında bir profesöre gittim, 6 ay falan oluyor. bana 6 ay doğum kontrol hapı kullan ve hemen ardından hamile kalma şansın daha yüksek demişti...ama diane 35 ya da yasmin demişti...ben yıllarca miranova kullandım, dediğim gibi son aylarda adetim bile gelmedi...sanırım profesör, hormolarını düzenle sonra hamile kal gibi bir yöntem düşündü....ama ben metformin +diyet falan işte, yazdğım gibi uyguluyorum....bir dahaki ay adetimin 3. gübü yine kan aldırıyım bakiyim ne durumda hormon arkadaşalarım

bence de en mantıklısı...egzersiz,diyet,stressiz yaşam bizim için çok önemli.metformin de gerçekten mucizevi bir ilaç...doğum kontrol hapları zaten tedavi amaçlı değil..sadece kullanıldığı sürece işe yarıyor..ben diane-35 kullandım ama bende çok şişkinlik yaptı..bıraktıktan 6 ay sonra da regl düzensizliklerim başladı..ben de metforminle birkaç ay daha deneyeceğim..bir de yapabilsem soğan kürünün faydasını çok duydum ama fırsat bulamıyorum..

bende karbonhidk duruyorum spor yapıyorum bol su içiyorum ama malesef 1kılo bıle veremedım

inşallah ecrin :)) hadi hayırlısı bakalım,çok güzel bir hediye olur :) bir gün vereceğiz bu hediyeyi ama sabırsızlanmamak ve umutlanmamak elde değil işte..

eevt allahım bizee sabır versin çok zorr yaa rabbim yardımcımız olsun bu yolda gecen bi yerde okumustum.allahım bizi en çok istediğimiz şeyle sınarmıss bizde bi sınavdan geçiyoz iştee

benim ilk hedefim zaten kilo vermekdi..ve tabiki adeti düzenlemek. bunlar olmadan hamile kalabilme hayaline kapılmadım bile açıkcası...
soğan kürünü metformine başlamadan önce yapmıştım. çok zor gelmişti içmek ama bir kaç gün sonra alışmıştım. bu arada o zaman iş değiştirmiştim ve 2 hafta evdeydim şans eseri. çünkü günde 2 kere içmen (taze) gerekiyor. ve mucize gibi 6. gün adet olmuştum....ama 1 kere yaptım. şimdi süklusumu bozmaktan korkuyorum o yüzden yapmıycam..yani ilaçlara ve spora devam...bakalım bir dahaki ayı beklyorum, kan aldırma ve rahim filmi aşaması geldi artık yine....ilk defa çekiricem bakalım...

dur bakalım gelır belkıde bebıs vardır test falan yaptınmı?ayrıca aynı gergınlık bendede var dun bıttı benımde ılac gelsede baslasam klomene.

hamilelik yok canım doktor baktı yumurta kist olarak 21mm de kalmıştı.onun için bu farlutalı verdi bu sabah bir umutla kalktım yataktan ama başlamadı hala 4. gün bu gün 10 güne kadar diye yazmışlar bekleyim olmazsa yine doktora gideceğim. bu arada sıkı bir diete başladım sıfır şeker diyeti bir de beyaz ekmek hiç yemiyorum...

Herkesin sevgililer günü kutlu olsun...

bende karbonhidk duruyorum spor yapıyorum bol su içiyorum ama malesef 1kılo bıle veremedım

canım günde 3 öğün + 2 ara öğün ye..bak nasıl gidiyor kilolar...kahvaltıyı ihmal etme, en önemlisi....
ben kahvaltıdan 1 saat sonra 1 meyve, 1 ceviz ve 1 kepekli galeta yiyorum mesela...
sende 1 bardak yoğrt falan yiyebilirsin...böyle böyle 5 kg gitti bende...
önceden çok şey denedim vermek için, en yalnış şeyleri yaptım bir türlü verememiştim ama iş sık yemekte. yediğin şeyler önemli tabiki....

bende diana 35 kullandım evlenmeden once ve evlendıkten sonra ama yindeede adetlerim düzene girmedi bu glukofen sayesındee suan iyidi ama bu ay sapıttı yinee sardunyaa bende alcam o kitabı canım
biricik senın yazdıgın kitabın konusu ne canım ismi kulaga pek hoş geldi

hadi hayırlısı bakalım,inşallah rahim filmin de iyi çıkar..şu diyeti de bir dene,3 kiloyu verirsin bence :) ben de metformine ve folik asite devam..yumurtlama belirtisi gördüğüm halde regl olamadığım için hamileyimdir belki diye ümit ediyorum sadece..bekleyip göreceğiz artık..hakkımızda hayırlısı :))

kızlar ben 1 subattan ıtıbaren yumurta ntakıbındeydım

1 subttan ıtıbaren her sabah atesımı ölçtümmm

ve en önemlısı neredeyse 1 aydır yapayy hıç birşey yemıyorum bana yapay gıbı gelen seylerı mesela pasta hamburger falan
sadece sebze yemeği
yıceksem et
tatlı olaraks adece kağıt helva
ıstedıgımde meyve
tam tahıllı ekmek
badem
işyerıdede hep ev yemeklerı yedım
poça falan yemedım
domates peynır zeytın

11 gün yumurta yoktu ılıskı oldu
13. gun ılıskı oldu

15. gün dr gıttım sabah saatlerınde 12 mm lık bır yumurtan var dedı gel bakalım gelısıyormu dıye dedı ilişki oldu

17 . gün gittim 16,3 dedi bu arada sol kasıkta sancılar var ilişki

19. sabah gıttım 21,9 dedı çatlatma iğnesını akşam 19,45 de oldum bu arada yumurta beyazı
akıntım vardı

(1 şubattan itibaren 36,0 -36,4 arası atesım )

20. yıne yumurta akı akıntım var (ateş bıraz büştü bugun) (ilişki)

21. gün ates bır anda 37,0 oldu (ilişki) yanı 2, gunde yumurta çatlamış oldu büyük olasılıkla

22. gun akşam 5 gibi dr gittim yumurta çatlamış bundan sonra sadece beklıcez bakalım gebelık oluşmuş mu dıye

yani kızlarr kesınlık bence (hastalık grıp dısında) ates ölçme yöntemı işe yarıyo tabıı akıntıda kesınlıkle ıp ucu verıoo

canım daha öncede yazdığım gibi 10 gün falan sürüyor. bende de o kadar sürmüştü. doktorumda sürer demişti zaten

araöğüne dikakt etmıyorum ama çok onemli galıba dedıklerını heen uygulamaya başlıyorum canım çok sagol

iyiki varsınız kızlarrrrrrrr

heyecanla bekliyoruz canım...hadi hayırlısı...ne olur doktoruna gittiğinde sorarmısın şu LH nasıl düşer olayını.....saol

araöğüne dikakt etmıyorum ama çok onemli galıba dedıklerını heen uygulamaya başlıyorum canım çok sagol

iyiki varsınız kızlarrrrrrrr

rica edrim canım. bu arada YASAKLAR:
pilav, ya da pirinç
makarna
patates
muz gibi karbonhidrat içeren şeyler. ben aylardır makarna yemedim
hele pilav hiçççç!!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…