Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

evet kızlar, ben de araştırdım biraz...x kromozomu taşıyan spermler y kromozomu taşıyan spermlere göre daha yavaş,fakat daha dayanıklıymış..yani daha uzun süre canlı kalabiliyormuş (72 saat kadar).Y kromozomu taşıyan spermler daha hızlı hareket ediyor fakat 48 saat kadar canlı kalabiliyorlarmış.bu nedenle yumurtlamadan örneğin 1-2 gün önce ilişki yaşandı ve sonra yaşanmadıysa kız olma ihtimali biraz daha fazla olabiliyormuş..ancak yumurtlama günü tek ilişkide erkek olma olasılığı daha yüksekmiş.(y kromozomlular daha hızlı oldukları için)tabi ki hangi kromozomu taşıyan sperm yumurtayı döllerse cinsiyet ona göre değişir..bu sadece olasılığın birazcık artması :)

evet canım, aynen...

yine de bebeğin cinsiyetini erkek tarafı verir. bizim bu konuda katkıda bulunma şansımız hiç yok malesef...

ben çok kızım olmasını isterdim ama eşimin tarafında ilk çocuklar hep erkek. yani, abisinde, e babasında ve amcalarında.......

büyük ihtimal ilk bebek erkek olur bizde....(zaten ben 1 tane istiyorum gerçi)

ah canım nasıl geliyim çalışıyorum

yoksa valla atlayıp gelirdim. bu arada aferim simit ye sen daha! biliyorum kilolu değilsin ama yine de bu tip gıdalardan uzak durman gerek

yarısnı yıyebıldım amaa.ılac ıcmesem onuda yemıcemde normalde ekmegın ucundan koparıp bıraz peynırle kaktırıyorum arkasından ılac sonra kocısım gelene kadar meyveyle gun gecıyo aslında bende dengesız beslenıyorum ıste hıc yemek vermeseler aramam yanı.bu ıyı hallerım eskıden gozumu acar acmaz hemen bı kahve ıcerdım 6 aydır onu bıraktım ama yıne sabahları sıcak bıseyler ıcme ıhtıyacı duyuyorum bı suru bıtkı ve meyve cayı aldım onlarla ıdare edıyorum.

kızlar bişey sorcam benimde 12 şubatta çatlatma iğne oldu yumurta 2 adet 23 mm di doktor 12 satte bi ilşki verdi cmtesi gece 12 pazar öğlen 12 oldu ama bi daha olmadı doktor öle dedi tutarsa bu zamnalr tutar banada günü tutturamıyoz gibi geliyo iğneden önce perşenbe oldu ama hemen wc ye kalktım onu saymadım bu işte bi yanlışlık var gibi geliyo sizce fikirlerinizi yazarmısınız bende pko luyum bu 2.ayım tedavide.

tabi cinsiyeti erkek belirliyor..kadın bireyler XX kromozuma sahip ve yumurta hücreleri sadece X kromozumlu..Erkek bireyler ise XY kromozomuna sahip ve spermleri X ve Y kromozomlarına sahip..yumurta ile X kromozomlu sperm birleşirse XX yani kız oluyor..yumurta ile Y kromozomlu sperm birleşirse XY yani erkek oluyor :)) (lisede en sevdiğim konuydu) yazık bunca yıl ve belki de hala daha bazı cahil insanlar erkek çocuk doğuramadı diye kadınları suçladılar ve suçlamaya devam bile ediyorlardır..oysa ki cinsiyetin belirlenmesi sadece spermin X veya Y kromozomu taşımasıyla ilgili.kadından gelecek tek kromozom cinsi var o da X :)

Son düzenleme:

tatlım olsunda bı tane olsun gercı ben ıkız olmasını cooook ıstıyorum.

Ya kızlar bende bu ılıskıden sonra yatma olayını anlamıyorum yatmadan hamıle kalınamıyomu?kac saat oyle durulabılırkı

Sardunya canım sen test yaptınmı erken gebelık testlerı var ılıskıden 1hafta sonra bıle bellı oluyo onlardan alsana

bende aynı senin gibiydim. sabah kahvesiz beynim alışmazmış gibi geliyordu. sonra diyete başladım ve sabahları yeşil çay içiyorum. öğlen içiyorum kahvemi. zaten sabah kahve içince beni bir kaç saat tok tutuyordu ve hiçbirşey yemiyordum. ama çok yalnış.....

hheeehhhh, aynen...artık insanlar allahtan daha bilinçli. artık erkek kısırlığını bile kabullenen erkekler var, tedavi oluyorlar...varikosel ameliyatı vs vs

Ya kızlar bende bu ılıskıden sonra yatma olayını anlamıyorum yatmadan hamıle kalınamıyomu?kac saat oyle durulabılırkı

canım bana doktor olan bir akrabam söylemişti. yarım saat ya da 15-20 dakika yatsan iyi olur demişti.
aşılamadan sonra da mesela yarım saat bacakları yukarı kaldırtıp yatıyorlar. ben açıkcası hiç bacakları yukarı kaldırmadım. bazen özellikle duş almayı ertesi sabaha bırakıyorum
biracııkk detaylı oldu ama....napiyim sordunuz

canım bana doktor olan bir akrabam söylemişti. yarım saat ya da 15-20 dakika yatsan iyi olur demişti.
aşılamadan sonra da mesela yarım saat bacakları yukarı kaldırtıp yatıyorlar. ben açıkcası hiç bacakları yukarı kaldırmadım.ya olcağı varsa olur, bak spermler kaç saat daha içerde yaşayabiliyorlarmış... bazen özellikle duş almayı ertesi sabaha bırakıyorum
biracııkk detaylı oldu ama....napiyim sordunuz

efet kıssllarr, benim bugünlük akşama kadar toplantı ve misafirlerim var. hava çok güzel çıkmak istiyorum. yürüyüşümü de yapamadım bugün..akşama artık..

hepinize güzel bir gün diliyorum...öpüldünüzzzz

Sardunya canım sen test yaptınmı erken gebelık testlerı var ılıskıden 1hafta sonra bıle bellı oluyo onlardan alsana

Yapmadım canım daha :) eskiden de böyle heyecanlanıyordum ama hep negatifi gördüğüm için bu kez böyle bekleyeyim varsa da yoksa da kendiliğinden çıksın istiyorum...yumurtlama gerçekleştiyse ve döllenme olmadıysa kesinlikle regl olmak gerekiyor demi..yani çatlayan yumurta mutlaka atılmalı...o halde benim de ya regl olmam lazım ya da hamile kalmış olmam lazım..inşallah ikincisidir..

sana da kolay gelsin tatlım..ben işlerimin büyük çoğunluğunu bitirdim bugün..yarın da ben yoğun olacağım sana da mutlu günler :)

katılıyorummmm

nedıyım sende ılk haftalarda belırtıler nelerdııı

yani bilmiyorum. ben kendimi hiç hamile olarak düşünmemiştim. ilaçlarımı bırakmıştım. ilişki falan takip etmemiştim. yani senin gibi bi bekleme durumum olmadı. hatta son adetimden 50 gün sonra test yaptırmıştım. ama şöyle bişey hatırlıyorum. gözlerim çok kararıyodu. yani aniden bi tarafa dönünce veya durup dururkende kararabiliyodu. hatta bikere araba kullanırken oldu. kenara çekmek zorunda kaldım. okadar çok hissettim. ama hamile olmadığıma emin olduğum için bi hastalığım var heralde diye düşündüm. başka bişey hatırlamıyorum. belki değişik şeyler olmuştur ama kendimi dikkatli inceleme fırsatım olmadı. beklemediğim için tabi ki.

canım merhaba geçmiş olsun öncelikle..benim çatlatma iğnesiyle ilgili bi bilgim yok ama ister doğal yolla ister iğneyle, yumurta çatladıktan sonra en geç 48 saat içinde ölüyormuş bildiğim kadarıyla..inşallah çatlamıştır..bence zamanlama iyi gibi...zaten spermler yaklaşık 72 saat canlı kalabiliyor..hayırlısı olsun inşallah :)

teşekkürler sardunya35 cevapladığın için kısmet inşallah 3.aya kalmam yaa asıl o zaman stress başlıyo zaten prolaktin 29 çıktı doktor yüksek değil yani ama stres yapma tam sınırmış cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…