Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

selam tatlım :) ben regl oldum bugün...inanılmaz bir karın ağrısı var ama buna da şükür :) kendiliğinden olmak güzelmiş..ben senin soruna şöyle cevap vereyim,geçtiğimiz ay regl olduğum günden itibaren tam 14.günde servikal akıntı geldi benden.o akıntıdan da 18 gün sonra regl oldum..demek ki yumurta çatlamaya yakın geldi..çünkü yumurta çatlaması siklusu tam ikiye bölüyor diye biliyorum ben..yani demek ki o servikal akıntıdan itibaren ve akıntı öncesindeki 3 günü kesinlikle değerlendirmek gerekiyor bebek için :) böyle bir çıkarımda bulunuyorum tecrübeme dayanarak :)

heh tamda onun için sormuştum canım. şu anda süklusumun 12. günündeyim, ama çok hafif bir şey geldi. önümüzdeki 2-3 gün ne olur onu bekliycem.
sanırım yine üzüldün ama evet bende hep çok şükür, regl olmakda güzel diye düşünüyorum senin gibi.
olsun canım, mutlaka olucak zaten ben hiç olmıycak diye asla düşünmüyorum.
sende düşünme......ama zaten pozitifsin anladığım kadarıyla

tabikide kimse kimsenin dini inançlarını sorgulayamaz kınayamaz ama o cümleyi okuyunca insanın aklına öyle bişey çağrıştırdığı için bu şekilde yorum yaptım

sağol canım :) evet tabi üzüldüm biraz ama, ne yapalım olacak bir gün..aslında biz o akıntıdan sonraki günleri değerlendirememiştik..yani tutması zaten mucize olurdu :) belki de o yüzden bu pozitifliğim biraz...
sen o akıntıyı gördüysen verimli günlerindesin demektir..bence senin için önümüzdeki 1 hafta (max.) bebek açısından elverişli olabilir..siklusu 28 gün olan bir kadının 14. günü ovulasyon günüdür,ama benim mesela 32 ise kabaca 16. gündür,veya siklusu 26 olan bir kadının 13. günüdür gibi...bir de o ay erken ya da geç yumurtlama da olabiliyor..amaaan bizim yumurtalar çatlasın da, bir gün elbet tutar :)

benim hep 29 gün artık. (metforminden ve kilo veriminden beri) verimli günlerimi biliyorum böylece.
Ama asıl mesele yumurtlamak değilmi
yumurta olmazsa diğerleri işe yaramaz aslında ama onu da bazen hissediyorum. ama aslında doktora gidip ultrasondan baktırmak lazım. benim tabi zor oluyor, çalışırken Alsancağa kadar gitmek ama zaten bir dahaki aya mecbur gidicem, kan /hormon sonuçları alınca.
dünde şirkette misafirlerim vardı, nasıl olduysa konu kısırlığa geldi. tüp bebek tedavisi görmüş bir bayanla muhabbet ettim (insan kendine yakın hissediyor) şirket ortamı olsada...neyse kadın yumurta üretiyormuş, hemde 20-25 tane ama hepsi işe yaramaz oluyormuş, en sonunda iyi bir yumurta yakalıp tüp bebek yapmışlar ve tutmuş. bu arada 6 aşılamadan sonra. 3 yıl tedavi dedi...

o da var yani, yumurta üretipde kaliteli olma olayı......

eehhööööömmmmmmmmmmm

kızlar bazen az şey bilmek daha iyi. vücudu tanımak süper, mekanizma nasıl çalışıyor onu bilmek de iyi ama ben bazen:

oofffffff, ya boşver yumurtaymış, LH mış diyorum...sıkılıyorum....

fazla detay takmamak mı lazım?
sizlere böyle oluyormu?

olmaz mı?!! bazen arkadaşlarım diyor ki ne çok şey biliyorsun,ve farkediyoruz ki onlar bu bilgilerin pek çoğunu bilmiyorlar, ve bazıları hemen hamile kalıyorlar..rahat olmak lazım biraz da..vücut aslında gerekli sinyalleri biz istemesek de veriyor.mesela geçen gün araştırırken cinsel isteğin kadında artmış olması bile aslında yumurtlama döneminde olunabileceği anlamına geliyormuş..vücut biz istemesek de temel görevi olan üremeyi sağlamak için zaten uğraşıyor aslında...
bizim işyerinde de benzer problemleri yaşayan arkadaşlar var..insan yakın hissediyor dediğin gibi...
bir de yumurtanın kaliteli olması konusunda da tamamen katılıyorum..biraz boşversek ve unutsak belki her şey daha kolay olur..bazen bu bildiklerimin hiçbirini bilmiyor olmayı yeğlerdim :)
ayrıca senin regl düzene de girmiş ne güzel işte..çok ayrıntıyı düşünmemek lazım :)

benimde geçenlerde arkadaşım 3 yıllık doğum kontrol hapını bıraktı. bana resmen belgesllerde izlediğimiz hayvanlar gibi hissediyorum ve üreme isteğim inanılmaz çoğalıyor o günlerde (ovulasyon günleri) dedi.

benimde libidomu son 2 yılda çok düşürmüştü doğum kontrol hapı....
beynime sinyal gönderiyorum o zaman, görevini yapsın doğa hahahahhahaha

aahhhhhhhh, evet unutabilsek detayları. hayatımda hiç gamsız olamadımki, hep bundan yakındım zaten. olmaya büyü çaba harcıyacağım......

sizler eşlerinizi hiç test ettirdiniz mi bu arada? geçenlerde okuduğum kadarıyla 3 ay kadar bir sürede erkeklerde sperm kalitesi/sayısı düşebiliyormuş?
tek okuduğum info buydu...

selam bende bir pko hastayıyım
adetlerim düzensiz tüylenvme ve kiloda var sadece bir ilaçla gebe kalabiliyorum ama onlarda hep düştü
doktor pkonun erken düşüğe sebep oldugunu ve rahimde incelme oldugunu söledi

içtiğim ilaç rahimi kalınlastırıyormus ondan kalabiliyormusum ama devamı gelmiyo malesef

şimdi kilo vermeye calısıyorum ovel kistimde var 5 cmlik onun için ameliyat olucam

bana şimdilik bir ilaç vermedi kromozon testleri istedi onlar içinde mayısa gün verdiler baska testlerde istedi
onları yaptırdım göstericem doktora

inş hepimiz kurtuluruz bu illetten

canım peki hangi laçla hamile kalabiliyorsun? yumurtlama ilacımı? klomen yani? umarım çok ters bir şey çıkmaz. pko olmana rağmen gebe kalabilmen bile güzel ama üzüldüm tabi düşükler için. genelde LH, FSH dengesizliğinden düşüyor bebekler.....

yazıyı ilk oduğumda aklıma gelen tek şey olumsuz oldu ama şimdi baktığımda gerçek manayı görebiliyorum.insanların dine olan yakınlıkları benide bağlamıyor ama söz konusu ortada yalnış bi konuşma varsa fevri davranabiliyorum.neyseki yokmuş!2 haftadır halsiz hasta ve moralsizim eşimin ailesiyle bir yerde kalmak beni çok yıpratıyor zaten herşeyi çok aşiri takan biriyim hıkk dense canım yanıyor.canım hiç bişey istemiyor ne nete girmek ne iş yapmak ne gezmek.sanırım depresyondayım bebek bile düşünmüyorum aklıma gelince amann diyecek kadar hissisleştim nedenini bilmiyorum ama sağlığımı bile düşünmyorum metformine başlamadım daha aldığım ilaçlar yeni bitti.salı günü gitmek mümkün olursa herseferinde bişey çıkıyor ya. doktora o zaman başlıycam tekrar.

durumunu anlamaya çalıştım reyhan kolay değil ama inan ben de bu aralar çok stresliyim saldıracak yer arar gibi stresli... ama kendimizi düşünmek zorundayız... bizden başkası bizi iyi edemez ilaçlarda biryere kadar moralimizi yüksek tutmaya çabalamalıyız...sıkıntılarımızı paylaşmak için buradayız...
eskiden pko nedir bilinmediği zamanlarda kadınlar ne yapıyormuş acaba bazen düşünüyorum da.. kimbilebilir çok zor... biz dünya kadar ilaç içmemize rağmen sıkıntılar çekiyoruz onlar doğal yollarla kendilerine çözüm üretiyorlardı herhalde... bazen ben de daralıyorum sürekli ilaç doktor kontrolü yine ilaç ama mecburuz....
sen de doktorunu ihmal etme ne olursa olsun git mutlaka kendin gitmek zorunda kalsan bile tek başına git tamam mı?...hadi senin de iyi haberlerini duyalım grip de yordu seni bundan sebep daha da hassas olmuş olabilirsin... bazı şeyler isteğimizin dışında gelişir bazen ve müdahale etsek de çözüm olmaz.. o zaman işte fazla düşünmeyip akışına bırakmalı... :87:
ben de 25 şubatta ya da adet görebilirsem daha önce gideceğim doktora...2. yumurtlama dönemim geldi daha adet görmedim...

Son düzenleme:
kızlar yüzünüzde sivilce çıktığında krem olarak ne kullanıyorsunuz 2 aydır adet göremediğim için sivilcelenme başladı :97:

anladım cnm sağol bende yumurtlamadan 2-3 gün sonrasına kadar da sancım vardı ama hıc bırsey hıssetmıyorum şimdı

Minietek selam canım..ne yaptın var mı bi gelişme??

sardunya cnm beklıyorum zamanın gecmesını hayırlısıyla

neysekı yanlış anlaşılma gıderılmıss

günaydınlar......

minietekcik naber? heyecanla senin haberleri bekliyorum

günaydıınn canım yumurtlamanın 8, günü bugun salı gunu kan testı yaptırmayı düşünüyorumm

inşş güzel haber çıkar vucut ısım da şöyle bak

33939a Ovulation Charts

inşallahhhh hamıleyımdırrr

baktım canım, bayağı güzel yumurtlama varmış.....ayhh haddiii hayırlısı....:26:

baktım canım, bayağı güzel yumurtlama varmış.....ayhh haddiii hayırlısı....:26:

canım sana söuyluyorum belkıdee sende 2-3 ayda bır yumurtan olusuyoo ama nedne hala dr gıdıp kontrole gıtmıyorsun adetın 13. git bence belkıde en verımlı zamanını kaçırıyorsunnn

günaydın kızlar
bende 2 gündür göğüs uçlarında acı var sadece dokunuca ucları açıyo sanki biri sıkmış gibi açıyı ve çok sıcak sizce neden böle oldu akıntıda var ama onun içimde kalan sperm oldugunu düşünüyorum çünkü ilişki sonrası hiç kalmadan uyuyorum sabah wc ye gittigimde çok az sperm çıkıyı kalanıda daha sonraki günlerde akıntı olarak çıkyor diye düşünüyorum sizce mantıklımı?

spermler 1 günün sonunda hepsi dökülmüş oluyo çoğunluklaaa

zaten sperme benzetılen akıntı sadece yumurtlama zamanı gelen akıntı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…