- 5 Kasım 2010
- 516
- 134
- 323
selam kızlar, şimdi gördüm tüm yorumları.
Sardunyacağığım ağzına sağlık, benim dilimle konuşmuşsun.
Başka hiç bir yorum yapmayacağım, büyüklük bende kalsın
neyse kızlar, ESAS konumuza dönelim:
sizin verimli günlerinizde mi yoksa yumurta çatlamaya yakınmı (eğer çatlıyorsa) servikal akıntı geliyor? süklusunuzun ortasındamı aceba?
selam tatlım :) ben regl oldum bugün...inanılmaz bir karın ağrısı var ama buna da şükür :) kendiliğinden olmak güzelmiş..ben senin soruna şöyle cevap vereyim,geçtiğimiz ay regl olduğum günden itibaren tam 14.günde servikal akıntı geldi benden.o akıntıdan da 18 gün sonra regl oldum..demek ki yumurta çatlamaya yakın geldi..çünkü yumurta çatlaması siklusu tam ikiye bölüyor diye biliyorum ben..yani demek ki o servikal akıntıdan itibaren ve akıntı öncesindeki 3 günü kesinlikle değerlendirmek gerekiyor bebek için :) böyle bir çıkarımda bulunuyorum tecrübeme dayanarak :)
kızlar sanırım konunun tamamını okumadan ordaki şeyi yanlış anlamışsınız..biz orada bebeklerin cinsiyetleri hakkında konuşuyorduk.Bilimsel açıklaması olan birşey hakkında insanların eskiden ne kadar cahillik yapıp,kız çocuk doğuran anneleri suçlamasından bahsetmiştik..şu anda da allahtan ki insanlar daha bilinçli diye yorum yapmıştık.biricik orda allahtan ki insanlar bilinçlendi demek istedi.(yani şükür ki artık insanlar bilinçlendi)bu cümleyi konunun tamamını okumadığınız için anlamamışsınız..burada bence böyle fevri çıkışlar çok anlamsız.burası kimsenin dini inançlarını paylaştığı ya da birbirini kınadığı bir yer değil.kaldı ki orada öyle bir konu yok.
sağol canım :) evet tabi üzüldüm biraz ama, ne yapalım olacak bir gün..aslında biz o akıntıdan sonraki günleri değerlendirememiştik..yani tutması zaten mucize olurdu :) belki de o yüzden bu pozitifliğim biraz...
sen o akıntıyı gördüysen verimli günlerindesin demektir..bence senin için önümüzdeki 1 hafta (max.) bebek açısından elverişli olabilir..siklusu 28 gün olan bir kadının 14. günü ovulasyon günüdür,ama benim mesela 32 ise kabaca 16. gündür,veya siklusu 26 olan bir kadının 13. günüdür gibi...bir de o ay erken ya da geç yumurtlama da olabiliyor..amaaan bizim yumurtalar çatlasın da, bir gün elbet tutar :)
olmaz mı?!! bazen arkadaşlarım diyor ki ne çok şey biliyorsun,ve farkediyoruz ki onlar bu bilgilerin pek çoğunu bilmiyorlar, ve bazıları hemen hamile kalıyorlar..rahat olmak lazım biraz da..vücut aslında gerekli sinyalleri biz istemesek de veriyor.mesela geçen gün araştırırken cinsel isteğin kadında artmış olması bile aslında yumurtlama döneminde olunabileceği anlamına geliyormuş..vücut biz istemesek de temel görevi olan üremeyi sağlamak için zaten uğraşıyor aslında...
bizim işyerinde de benzer problemleri yaşayan arkadaşlar var..insan yakın hissediyor dediğin gibi...
bir de yumurtanın kaliteli olması konusunda da tamamen katılıyorum..biraz boşversek ve unutsak belki her şey daha kolay olur..bazen bu bildiklerimin hiçbirini bilmiyor olmayı yeğlerdim :)
ayrıca senin regl düzene de girmiş ne güzel işte..çok ayrıntıyı düşünmemek lazım :)
selam bende bir pko hastayıyım
adetlerim düzensiz tüylenvme ve kiloda var sadece bir ilaçla gebe kalabiliyorum ama onlarda hep düştü
doktor pkonun erken düşüğe sebep oldugunu ve rahimde incelme oldugunu söledi
içtiğim ilaç rahimi kalınlastırıyormus ondan kalabiliyormusum ama devamı gelmiyo malesef
şimdi kilo vermeye calısıyorum ovel kistimde var 5 cmlik onun için ameliyat olucam
bana şimdilik bir ilaç vermedi kromozon testleri istedi onlar içinde mayısa gün verdiler baska testlerde istedi
onları yaptırdım göstericem doktora
inş hepimiz kurtuluruz bu illetten
selam reyyan.. bende seni düşünüyordum şimdi. kaç gündür yoksun. şeker hapına devammı? bu arada biricik senin söylediğin manada söylemedi. allaha şükürki insanlar daha bilinçlendi manasında söyledi. yani ben öyle anladım. sen bence daha önce biricik 'inançlarım çok kuvvetli değil ' dediği için bu kadar hassas davrandın... ama emin ol eşimin ve benimde inançlarımız çok kuvvetli değildi. oruç tutmam.3 tane dua bilirim. ama ta ki mucizevi bi şekilde hamile kalana kadar böyleydim. şimdi eşim 5 vakit namaz kılıyo. bu bebek bizi çok değiştirdi. insanları asla yargılamam.kim neye inanırsa inansın umrumda değil. ama biricik senin söylediğin manada söylemediğine eminim... bence sen bugün biraz hassassın...
yazıyı ilk oduğumda aklıma gelen tek şey olumsuz oldu ama şimdi baktığımda gerçek manayı görebiliyorum.insanların dine olan yakınlıkları benide bağlamıyor ama söz konusu ortada yalnış bi konuşma varsa fevri davranabiliyorum.neyseki yokmuş!2 haftadır halsiz hasta ve moralsizim eşimin ailesiyle bir yerde kalmak beni çok yıpratıyor zaten herşeyi çok aşiri takan biriyim hıkk dense canım yanıyor.canım hiç bişey istemiyor ne nete girmek ne iş yapmak ne gezmek.sanırım depresyondayımbebek bile düşünmüyorum aklıma gelince amann diyecek kadar hissisleştim nedenini bilmiyorum ama sağlığımı bile düşünmyorum metformine başlamadım daha aldığım ilaçlar yeni bitti.salı günü gitmek mümkün olursa herseferinde bişey çıkıyor ya. doktora o zaman başlıycam tekrar.
yani bilmiyorum. ben kendimi hiç hamile olarak düşünmemiştim. ilaçlarımı bırakmıştım. ilişki falan takip etmemiştim. yani senin gibi bi bekleme durumum olmadı. hatta son adetimden 50 gün sonra test yaptırmıştım. ama şöyle bişey hatırlıyorum. gözlerim çok kararıyodu. yani aniden bi tarafa dönünce veya durup dururkende kararabiliyodu. hatta bikere araba kullanırken oldu. kenara çekmek zorunda kaldım. okadar çok hissettim. ama hamile olmadığıma emin olduğum için bi hastalığım var heralde diye düşündüm. başka bişey hatırlamıyorum. belki değişik şeyler olmuştur ama kendimi dikkatli inceleme fırsatım olmadı. beklemediğim için tabi ki.
Minietek selam canım..ne yaptın var mı bi gelişme??
artık insanlar allahtan daha bilinçli.bunu söylerken tam olarak ne demek istedin anlayamadım şayet Allah olmasa Allahtaki bilinçte olmasa sen ben milyarlarca insan nasıl var olmuş kainat nasıl işliyor merak konusu.sözlerimize çok dikkat etmeliyiz benceee!!!!!hangi manada demişsen bile hatta yalnışlıkla bile yazsan bu söz uçuruma getiren bi sözzzz.!!!!!!!!!!
neysekı yanlış anlaşılma gıderılmısskızlar sanırım konunun tamamını okumadan ordaki şeyi yanlış anlamışsınız..biz orada bebeklerin cinsiyetleri hakkında konuşuyorduk.Bilimsel açıklaması olan birşey hakkında insanların eskiden ne kadar cahillik yapıp,kız çocuk doğuran anneleri suçlamasından bahsetmiştik..şu anda da allahtan ki insanlar daha bilinçli diye yorum yapmıştık.biricik orda allahtan ki insanlar bilinçlendi demek istedi.(yani şükür ki artık insanlar bilinçlendi)bu cümleyi konunun tamamını okumadığınız için anlamamışsınız..burada bence böyle fevri çıkışlar çok anlamsız.burası kimsenin dini inançlarını paylaştığı ya da birbirini kınadığı bir yer değil.kaldı ki orada öyle bir konu yok.
günaydınlar......
minietekcik naber? heyecanla senin haberleri bekliyorum
anladım cnm sağol bende yumurtlamadan 2-3 gün sonrasına kadar da sancım vardı ama hıc bırsey hıssetmıyorum şimdı
sardunya cnm beklıyorum zamanın gecmesını hayırlısıyla
neysekı yanlış anlaşılma gıderılmıss
günaydıınn canım yumurtlamanın 8, günü bugun salı gunu kan testı yaptırmayı düşünüyorumm
inşş güzel haber çıkar vucut ısım da şöyle bak
33939a Ovulation Charts
inşallahhhh hamıleyımdırrr
baktım canım, bayağı güzel yumurtlama varmış.....ayhh haddiii hayırlısı....:26:
spermler 1 günün sonunda hepsi dökülmüş oluyo çoğunluklaaagünaydın kızlar
bende 2 gündür göğüs uçlarında acı var sadece dokunuca ucları açıyo sanki biri sıkmış gibi açıyı ve çok sıcak sizce neden böle oldu akıntıda var ama onun içimde kalan sperm oldugunu düşünüyorum çünkü ilişki sonrası hiç kalmadan uyuyorum sabah wc ye gittigimde çok az sperm çıkıyı kalanıda daha sonraki günlerde akıntı olarak çıkyor diye düşünüyorum sizce mantıklımı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?